Europa

– Gamla civilisationer, storslagna städer och dolda pärlor
En liten båt i en vattenförekomst
 • Utforska dolda pärlor
  Genom att segla till mindre hamnar och undanskymda naturliga underverk, visar Hurtigruten dig de dolda godbitarna i mindre besökta delar av Europa.
 • Fascinerande historia
  Besök oförglömliga UNESCO-platser och historiska hamnar. Kom nära lokal kultur på en verkligen unik upptäcktsresa.
 • Utforska, promenera, fotvandra, festa och njut
  Gå iland i en mängd olika fantastiska städer. Gå på natursköna fotvandringar och njut av genuina kulinariska upplevelser.
 • Utflykter och kunskapsinhämtning
  Delta i fascinerande föreläsningar ombord och spännande äventyr utanför fartyget för att uppdaga Europas alla underbara hemligheter.
En liten båt i en vattenförekomst
A bicycle parked on the side of a flower
A group of people walking in front of a building
A man riding a wave on top of a body of water
A group of people walking in front of a building
A large boat in a body of water with a city in the background
A group of people on a boat in the water
A group of people on a sidewalk
A small boat in a body of water with a city in the background
A large clock tower in front of a building

Kryssningar i Europa

Utforska fler destinationer

Hitta din resa bland våra destinationer runt om i världen.

Vidare

Uppleva Europa

Lissabon är en av de mest spännande städerna i Europa
Besök historiskt viktiga platser, i många av de kända upptäcktsresandes hemländer. Nansen, Amundsen, Shackleton, Scott, Nordenskiöld och Cagni. Många av de stora polfararna kom från Europa, där kustlinjen bjuder på stor mångfald när det gäller klimat, kultur och människor.
Lissabon är en av de mest spännande städerna i Europa
Tromso-Arctic Cathedral

Syd till norr

Du får uppleva nästan hela Atlantens europeiska kustlinje. Hurtigrutens sydligaste hamn är Cadiz, Spanien, och den nordligaste på europakryssningarna är Tromsø, ”Porten till Arktis”. Längs rutten kommer du att få uppleva norra halvklotets mest intressanta historiska platser, och upptäcka okända pärlor längs den norska kusten.

UNESCOs världskulturarv

I söder besöker vi ett antal platser som står på UNESCOs lista över världskulturarv, bland annat gamla spanska och portugisiska hamnar. Uråldriga kyrkor och slott visar det starka feodalsystem som rådde i Europa fram till nationalstaternas födelse mot slutet av medeltiden.

Fransk och engelsk kultur smälter samman i Engelska kanalen, medan kusterna i Tyskland, BeNeLux och Baltikum bjuder på en blandning av stadsliv och lantliga byar.

Utsikt över framsidan av Mondoñedo Cathedral.
Ost och härdat kött, Portugal.

Insup atmosfären i gamla huvudstäder som Lissabon och de traditionella spanska hamnarna, känn jetsetstämningen i Engelska kanalens öar och stadskänslan i Amsterdam. När vi fortsätter norrut tittar vi på kustsamhällen i Norge som de stora kryssningslinjerna annars brukar ignorera. Här får man lära känna ortsbefolkningen, smaka på deras mat och höra deras berättelser. Du får uppleva små öar och rikt djurliv från en kajak eller fiskebåt.