Expeditionskryssning från Amsterdam till Lissabon: En europeisk väv av historia och kultur

Expeditionskryssning från Amsterdam till Lissabon: En europeisk väv av historia och kultur

Expeditionskryssning från Amsterdam till Lissabon: En europeisk väv av historia och kultur

Expeditionskryssning från Amsterdam till Lissabon: En europeisk väv av historia och kultur

Reseinformation 11 dagar MS Spitsbergen
Avresa
3 november 2022
Pris från
kr 36 211
Frukost, lunch och middag ingår

Utforska europeiska Atlantkustens rika historia och kulturarv när vi reser från Amsterdam till Lissabon.

Forntida kloster, medeltida mästerverk och slagfält från D-dagen

När vi lämnar Hamburg kommer du att tas på en djupdykning i Europas fascinerande historia. Du kommer att utforska Dover, den strategiska porten till England, där du kan beundra det vidsträckta slottet som är byggt ovanpå de berömda vita klipporna. Därifrån åker vi till Normandie och promenera på en strand där de allierade trupperna landsteg på D-dagen och besöker Caen, den medeltida staden där Vilhelm Erövraren lämnade sitt outplånliga avtryck.

I Bretagne kan du promenera längs den gamla hamnen i Roscoff som under flera århundraden var hemvist för sjörövare och smugglare. Vi fortsätter sedan ner genom Biscayabukten till Spaniens kuperade nordkust och håller utkik efter marint djurliv längs vägen. I Galicien får du se världens äldsta fungerande fyr, Herkulestornet, och utforska keltiska kopplingar till A Coruñas förflutna.

Kultur, mat och kryssning

Gå vilse i labyrinten av gator runt Vigos gamla stadsdel och när du blir sugen på en munsbit kommer de många barerna och restaurangerna inte att göra dig besviken. Prova mat från det galiciska köket och populära rätter i Porto, och njut av äkta tapas som gärna sköljs ner med en galicisk cider. Vår upptäcktskryssning når sitt slut i det kulturrika Lissabon, juvelen i Portugals krona.

Vårt erfarna och kunniga expeditionsteam finns till hands för att se till att resan blir så upplevelserik som möjligt. Ombord på det bekväma MS Spitsbergen håller expeditionsteamet lärorika föreläsningar om våra destinationer.

Expeditionskryssning från Amsterdam till Lissabon: En europeisk väv av historia och kultur Expeditionskryssning från Amsterdam till Lissabon: En europeisk väv av historia och kultur
 • Dag 1
  Amsterdam, Nederländerna

  Staden där land möter hav

  3 november 2022
  Preliminär avgångstid: 18:00

  Din expeditionskryssning börjar bland mysiga kullerstensgator och kanaler i Amsterdam – staden där land möter hav. Vad kunde vara bättre för att påbörja vår kulturella upptäcktsresa längs Europas Atlantkust?

  Amsterdam, som grundades under medeltiden, är en kosmopolitisk stad med ett rikt kulturarv. Den ursprungliga bosättningen, belägen vid IJ-floden, byggdes på holmar av sand och bands samman av tusentals broar. Vattnet präglar staden än idag, vilket märks i stadsplaneringen.

  Inled din upptäcktsresa längs de ikoniska kanalerna och över de gamla broarna mellan Amstel och Ij. Du kommer förmodligen stöta på de charmiga husen längs kanalerna vid Grachtengordel. De byggdes av förmögna köpmän under 1600- och 1700-talet och är nu skyddade av UNESCO.

  Bege dig till Museumplein om du har tid över. Här väntar tre av världens bästa museer på dig. Rijksmuseum har ett av Europas största gallerier och en samling med nederländska konstnärer som saknar motstycke, inklusive Rembrandt. Vincent van Gogh-museet har istället världens största samling av det missförstådda geniets målningar medan Stedelijk-museet är en av de bästa platserna att se modern konst.

  Klar med kultur? Ditt bekväma expeditionsfartyg MS Spitsbergen ligger redo och väntar på dig i Amsterdams hamn. När du har gått ombord och checkat in får du din kostnadsfria vind- och vattentäta expeditionsjacka som kan komma till pass i det stundtals oförutsägbara väder som kan vänta under resans gång.

  Det kommer att finnas tid för att komma till rätta i hytten och utforska fartyget innan den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Därefter seglar vi ut på havet och tar sikte på den engelska hamnstaden Dover, som är vår första destination nästa morgon.

  Förprogram

  Det finns massor att se och göra i historiska Amsterdam, så varför inte förlänga din vistelse genom att boka ett valbart förprogram. Det inkluderar en natt på ett centralt beläget hotell, vilket gör att du får mer tid för att upptäcka staden i din egen takt. När det är dags att inleda kryssningen väntar transfer från ditt hotell till MS Spitsbergen.

  Dag 1
  Amsterdam, Nederländerna

  Staden där land möter hav

 • Dag 2
  Dover, Storbritannien

  Vita klippor och medeltida befästningar

  4 november 2022
  Preliminär avgångstid: 18:00

  Dover, beläget vid den kortaste sträckan över Engelska kanalen och kantat av spektakulära klippor, har varit en inkörsport till Storbritannien sedan förhistoriska tider. Platsen som grundades av romarna blev snabbt det vanligaste sättet att ta sig mellan Britannia och Gallia Belgica och har varit en strategisk punkt ända sedan dess.

  Börja din dag med ett besök till storslagna Dover Castle med bländande vyer över kanalen, en kort promenad från hamnen. Den stora fästningen kommer inte att göra dig besviken om du gillar historia. Beundra den romerska fyren, portarna från 1200-talet och det massiva försvaret som byggdes under Napoleonkrigen.

  Passa på att besöka de underjordiska tunnlarna som fungerade som kommandopost under första världskriget och senare som huvudkvarter för amiral Sir Bertram Ramsay vid evakueringen av franska och brittiska soldater från Dunkirk år 1940.

  Om du inte kan få nog av historia, bege till dig St. Mary’s från 1100-talet. Det är den enda normandiska kyrkan i Dover som överlevde bombningarna under andra världskriget. Eller utforska 1200-talssjukhuset St Mary, även känt som Maison Dieu, en annan byggnad som överlevde kriget och som nu är en del av stadshuset.

  Dover Western Heights är värt ett besök om du vill uppleva ännu fler befästningar. Dessa fort, fästen och skyttegravar byggdes under 1700- och 1800-talet och ligger på promenadavstånd från hamnen.

  Missa inte chansen att ta den perfekta bilden av Dovers ikoniska vita klippor strax öster om Dover Castle. Fortsätt österut till South Foreland-fyren för en otrolig utsikt eller utforska pittoreska St Margaret’s Bay sex kilometer bort.

  Dag 2
  Dover, Storbritannien

  Vita klippor och medeltida befästningar

 • Dag 3
  Ouistreham, Frankrike

  Massor av historia och medeltida charm

  5 november 2022

  Normandie är en region med ett turbulent förflutet och en stark koppling till europeisk historia. Normandie erbjuder en fängslande blandning av medeltida kloster, vidsträckta stränder och gripande minnesmärken. Från vikingahövdingen Rollos ankomst år 911 till normandernas erövring av England ledd av Vilhelm Erövraren under 1066 och de allierades landstigning 1944. Ouistreham är känt för sina landstigningsplatser i samband med Operation Overlord. 80 kilometer av Normandies kust delades upp i fem områden och Ouistreham gavs kodnamnet Sword. Invasionen i området skulle skötas av den brittiska armén med understöd av både den norska och polska flottan. Lär dig mer om landstigningen och det stora slaget som utspelade sig här på Musée de Debarquement No 4 Commando.

  Besök de omfattande tyska befästningarna på Grand Bunker Mur de l’Atlantique Musée, dedikerat till Atlantvallen, och hylla krigets offer vid kyrkogården i Hermanville-sur-Mer, fem kilometer väster om Ouistreham. Strosa sedan längs den vackra stranden Riva-Bella där du kan känna Atlantens salta vindar. Du kanske även uppskattar ett besök i 1100-talskyrkan Saint-Samson och den närliggande fyren från 1905. Caen, beläget 18 kilometer från Ouistreham, kallades ”Catumagos” av romarna – en keltisk term för slagfält. Staden befästes av Vilhelm Erövraren som föredrog den framför Rouen och bytte sedan händer eller ockuperades vid flera tillfällen. Trots att staden blev kraftigt bombad under andra världskriget lyckades Caen behålla sin charm efter återuppbyggnaden. Missa inte den imponerande romanska kyrkan Saint-Étienne från 1000-talet.

  Ta en promenad på de mysiga gatorna och upptäck stadens alla små butiker, kaféer, restauranger och gröna parker. Om du är konstintresserad kommer du att uppskatta Musée des Beaux-Arts, beläget i det gamla Château de Caen.

  Dag 3
  Ouistreham, Frankrike

  Massor av historia och medeltida charm

 • Dag 4
  Roscoff, Frankrike

  Tillhåll för sjörövare och pirater

  6 november 2022

  I skydd av ön Batz är gamla Roscoff en ljuvlig liten hamn med massor av pirathistoria. Det är ett sant nöje att promenera längs vattnet i den gamla hamnen på ön Batz, med sitt myller av fiskebåtar och moderna lyxjakter. Även om det här finns en terminal för färjor har den inte påverkat den gamla hamnens charm. Djuphamnen byggdes på 70-talet öster om stadens historiska centrum och har haft stor betydelse för Roscoff genom att bevara gamla sjöfartstraditioner.

  Roscoffs historia har nära kopplingar till konflikterna med England. Fartygsägare, pirater och smugglare bedrev under århundraden sin verksamhet och låg samtidigt i fejd med sina grannar på den norra sidan av kanalen. Pirater från Roscoff kastade loss i den gamla hamnen för att delta i striderna som utkämpades mellan Frankrike och England. Samtidigt var många handelsmän framgångsrika i affärer med Hansan, Flandern, Portugal och Spanien.

  Staden blomstrade tack vare de förmögna invånarna, som har lämnat en rad storslagna byggnader efter sig. Ta dig tid att utforska de pittoreska gatorna i stadens historiska centrum med utsikt över havet. Besök kyrkan Notre-Dame de Kroaz Batz, promenera längs gatan Rue Albert-de-Muns, studera de gamla husen från så tidigt som 1500-talet och bege dig till Pointe de Bloscon med det lilla kapellet Chapelle Ste-Barbe och utsikt över Morlaix-bukten. Om du gillar kulinariska äventyr finns det gott om restauranger som erbjuder lokala specialiteter som färsk fisk, skaldjursplatåer och de traditionella och berömda crêpesen från Bretagne.

  Roscoff är porten till Haut-Léon, den nordligaste regionen av Finistère som är det västligaste departementet i Frankrike. Om du vill utforska mer av detta fascinerande hörn av Bretagne ska du följa med på en av våra tillvalsutflykter till några av regionens smultronställen.

  Dag 4
  Roscoff, Frankrike

  Tillhåll för sjörövare och pirater

 • Dag 5
  Till sjöss

  Segling i Biscayabukten

  7 november 2022

  Idag får vi njuta av en avspänd dag till havs när vi seglar längs Biscayabuktens västra kant på väg till spanska Galicien.

  På romarnas tid kallades dessa vatten för Sinus Cantabrorum efter kantabrierna, den keltiska stam som en gång var bosatt på den iberiska halvöns norra kust. Den södra delen av Biscayabukten längs den spanska nordkusten kallas fortfarande för Kantabriska havet.

  Slappna av på däck och spana efter vilda djur med din kikare. Det finns en chans att du ser en val – upp till en fjärdedel av alla arter av valar, delfiner och tumlare har synts till i Biscayabukten. De kommer hit för de näringsrika vattnen kring kontinentalsockelns kant. Det är även en av få platser på jorden där du med lite tur kan få syn på en näbbval.

  Detta är även ett bra tillfälle att lära känna vårt Vetenskapscenter ombord om du inte redan har gjort detta. Här finns massor av information som gör att du kan lära dig om marinbiologin i vattnen där vi seglar. Delta i demonstrationer, använd högteknologiska mikroskop för att studera mikroorganismer och få tips om hur du tar naturbilder.

  Följ med expeditionsteamet till Explorer Lounge för djupgående föreläsningar om olika ämnen kring de kommande dagarna. Föreläsningarna kan till exempel handla om vårt nästa stopps historia, geografi eller miljö. Och glöm inte att utnyttja alla bekvämligheter ombord på MS Spitsbergen – varför inte pröva panoramabastun?

  Dag 5
  Till sjöss

  Segling i Biscayabukten

 • Dag 6
  A Coruña, Spanien

  I Herkules ljus

  8 november 2022

  Vi fortsätter vår resa på Atlanten och korsar Biscayabukten mot Finisterre, den yttersta regionen i nordvästra Spanien. Trots sitt isolerade läge på den iberiska halvön så har Finisterre och resten av Galicien spelat en central roll i Europa i årtusenden.

  Fartyg som seglade till och från Medelhavet var tvungna att navigera den kuperade galiciska kusten och ibland söka skydd från havet i naturliga rias. Dessa fjordlika rias är inte vattenfyllda glaciärdalar som de norska fjordarna utan floddalar med vatten från den senaste istiden. Deras banker har en gammeldags tjusning och är anledningen till varför både jordbruk och fiske har blomstrat i regionen.

  Den äldsta fungerande fyren i världen, känd som Herkulestornet, vittnar om det långa förhållandet till havet. Fyren i A Coruña byggdes på romarnas tid för cirka 2 000 år sedan och står kvar än idag. Den hjälper fartyg med den svårnavigerade Finisterrekusten och att anlända säkert i A Coruñas naturhamn. Fyren har varit ett av UNESCO:s världsarv sedan 2009.

  Vi planerar att lägga till i A Coruña på kvällen, så du har gott om tid att promenera in till centrum från hamnen och möjlighet att besöka den unika fyren. Många påstår att galicier är bland de tuffaste fiskarna i Spanien. När du utforskar området kommer du märka att fisket fortfarande genomsyrar många delar av vardagen.

  Dag 6
  A Coruña, Spanien

  I Herkules ljus

 • Dag 7
  La Coruña, Spanien

  Porten till Galicien

  9 november 2022

  A Coruña är en av huvudorterna i Galicien, en region med sin egen kultur och identitet i Spanien. Galicierna är stolta över sina keltiska rötter och har en dialekt som påminner mer om portugisiska än spanska.

  Keltiska folk bosatte sig tidigt här, men A Coruña blomstrade ut på riktigt under romartiden. Staden erövrades under den arabiska invasionen i början av

  700-talet och återerövrades kort därefter av kristna soldater. Sedan dess har A Coruña även attackerats av vikingar vid flera tillfällen under de följande två seklen.

  Idag har den historiska stadskärnan en spännande blandning av charmiga torg, slingriga gator och smala gränder. En perfekt plats att utforska till fots som även har gamla kapell, kloster i barockstil och gott om neoklassisk arkitektur. Ta en promenad i gamla stan och beundra de berömda glasfasaderna i hamnen. Missa inte byggnaderna omkring Plaza María Pía och arkeologimuseet som ligger vid det gamla slottet.

  Om du inte hann se Herkulestornet igår kväll, se till att du gör det idag. När du har vandrat klart för dagen, slå dig ner vid en av de många barerna eller restaurangerna och pröva gallego-köket. Be att få prova några olika tapas. Kanske bjuds du på klassisk pulpo a la gallega – galicisk bläckfisk. Provsmaka även ett glas av traktens berömda cider som traditionellt hälls direkt i munnen uppifrån.

  A Coruña är en superb utgångspunkt för att utforska alla Galiciens höjdpunkter, inklusive de romerska murarna i Lugo – ett av UNESCO:s världsarv – samt pilgrimsstaden Santiago de Compostela. Följ med på en av våra valbara guidade turer för att utforska dessa två platser.

  Dag 7
  La Coruña, Spanien

  Porten till Galicien

 • Dag 8
  Vigo, Spanien

  Galiciska traditioner

  10 november 2022

  Vigo har en av de bästa naturhamnarna i Galicien, skyddad i en ria och omgärdad av de vackra Islas Cíes. Staden blomstrade på 1500-talet, vilket lockade till sig handlare och bosättare, men även pirater och andra inkräktare. Vigo uthärdade och blev den största handels- och fiskehamnen i Galicien.

  I århundraden var Vigo vägen till Amerika. Många galicier emigrerade, precis som andra spanjorer, till den nya världen härifrån. I många latinamerikanska länder kallas människor av spansk härkomst fortfarande för gallegos, oavsett var i Spanien deras förfäder kom ifrån.

  Under 1800- och början av 1900-talet växte Vigo österut längs den livliga Rúa do Príncipe med sin blandning av byggnader i neoklassisk och jugendstil. Den mest imponerande byggnaden kan vara 1500-talsslottet Castro och dess omgivande park med en spektakulär utsikt över staden. I närheten hittar du en castro från järnåldern, en bit av det ursprungliga Vigo från över 2 000 år sedan.

  Hamnen är perfekt belägen för att utforska staden till fots. Vigo är byggt på en sluttning med utsikt över stadens ria, vilket betyder att nästan allt är uppförsbacke! Labyrinten av gator i gamla stan är organiserade kring Plaza de Igrexa och 1800-talskatedralen Santa Maria i neoklassisk stil.

  På väg till torget och katedralen, gör ett stopp på Rúa da Pescadería, stans bästa gata för att pröva alla utsökta skaldjur som Galicien är känt för. Slå dig sedan ner för en kaffe på Praza da Constitución, ett mysigt torg med vackra byggnader, kaféer och restauranger.

  Dag 8
  Vigo, Spanien

  Galiciska traditioner

 • Dag 9
  Porto, Portugal

  Portvinets stad

  11 november 2022

  MS Spitsbergen lägger till i Leixoes, en perfekt utgångspunkt för att börja utforska Portugal. Ta dig norrut till den lilla befästningen Forte Leça de Palmeira och fortsätt längs stranden till Avenida Liberdade eller besök fyren Farol de Leça, kyrkan Capela da Boa Nova och den vackra stranden Praia Azul.

  En pendelbuss kör dig den dryga milen till Porto. Porto är känt för sitt portvin och UNESCO-listade historiska centrum. Portugals andra stad är svår att inte tycka om med sin fascinerande stil och överraskande modernitet. Staden är som gjord för promenader med en labyrint av smala gator och unika monument där allt så småningom leder till floden Duero.

  Missa inte den romanska katedralen Sé do Porto, kyrkan Igreja de São Francisco med sin storslagna gyllene barockinredning och panoramautsikten från toppen av kyrkan Igreja dos Clérigos. Gillar du böcker? Förlora dig själv i bokhandeln Lello med sina magiska nygotiska interiörer. Utforska sedan Palácio de la Bolsa och promenera längs Avenida de los Aliados.

  Ta in atmosfären från den livliga strandpromenaden i Ribeiras hamnområde som ståtar med ett stort antal pastellfärgade hus och vackra kakelfasader. Korsa Duero via den övre gångvägen på den eiffeltornsinspirerade bron Ponte de Dom Luís för att se lagerbyggnader och portvinskällare i Vila Nova de Gaia på södra strandkanten. Korsa sedan bron igen, men den här gången längs den nedre gångvägen.

  Efteråt kan du unna dig själv ett uppfriskande glas vitt portvin med tonic på en av de många livliga barerna och restaurangerna vid piren. Hungrig? Prova några Porto-delikatesser, såsom francesinha, en populär grillad smörgås med kött och ost, samt den lokala varianten av torkad och saltad torsk, bacalhau.

  Dag 9
  Porto, Portugal

  Portvinets stad

 • Dag 10
  Lissabon, Portugal

  Legendariska Lissabon

  12 november 2022
  Preliminär ankomsttid: 07:00

  Vi kommer att segla söderut hela morgonen, så följ med expeditionsteamet på fler fascinerande föreläsningar eller gå ut på däck och spana efter marint djurliv. Vi planerar att anlända i Lissabon på eftermiddagen, så gör dig redo att upptäcka den ultimata destinationen på din resa.

  Lissabons kryssningsterminal ligger nära den gamla stadsdelen, vilket gör att den har ett perfekt läge för att utforska den portugisiska huvudstadens historiska centrum till fots. Lissabon är byggd på sju kullar längsmed den natursköna floden Tajo och är en av de mest förtrollande metropolerna i södra Europa – med en fascinerande historia.

  Fenicierna var de första att upptäcka den kommersiella potentialen i Tajos mynning, men inte de sista. Lissabons strategiska läge drog till sig kelter, romare, visigoter och morer som alla ockuperade staden och lämnade sina spår.

  En promenad genom Lissabons klassiska distrikt Baixa, Barrio Alto och Alfama är ett måste. Nästan allt av historiskt intresse finns här liksom ett stort antal små affärer och modebutiker. Börja vid Praça do Comercio i distriktet Baixa och ta dig till Praça Rossio för att se statyn av kung Pedro IV innan du går upp till Largo do Chiado där du kan utforska Bairro Altos smala gator.

  Bland de labyrintartade gatorna i Alfamas gamla muslimska kvarter finns Lissabons katedral, resterna av den romerska amfiteatern och Castelo de San Jorge, den imponerande moriska fästningen från 1000-talet med den bästa utsikten över staden.

  Det finns två historiska pärlor du måste ta dig från centrum för att se. Följ floden sju kilometer nedströms till Torre de Belém och Mosteiro dos Jerónimos som båda är upptagna på UNESCO:s världsarvslista. Belém är nära knuten till upptäcktsresornas epok och de upptäcktsresande, såsom Vasco da Gama. Stadsdelen är också känd för den berömda smördegsbakelsen Pastel de Belém som du säkert vill provsmaka.

  • Inkluderad Lissabon – fadouppträdande ombord
  Dag 10
  Lissabon, Portugal

  Legendariska Lissabon

 • Dag 11
  Lissabon, Portugal

  Farväl i Lissabon

  13 november 2022

  Vår expeditionskryssning avslutas i Lissabon. Efter frukost är det dags att ta farväl av MS Spitsbergen och alla dem som gjort din expedition så minnesvärd, inklusive expeditionsteamet och andra besättningsmedlemmar.

  Efterprogram

  Vi är säkra på att du har uppskattat att få upptäcka den europeiska Atlantkustens fascinerande historia, men du behöver inte återvända hem riktigt än. Om du vill utforska Lissabon och dess omgivningar ytterligare innan du återvänder hem rekommenderar vi att du följer med på vårt två dagar långa efterprogram.

  Du kommer inte bara att få uppleva Lissabons fascinerande historiska stadsdelar. Här väntar också möjligheten att utforska kungliga tillflyktsorter utanför stan, inklusive staden Sintra, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, palatset Monserrate och stränderna i staden Cascais under en guidad utflykt. Därefter återvänder du till Lissabon och spenderar natten där.

  När du återvänder hem har du med största sannolikhet redan börjat planera ditt nästa äventyr. Vi ser fram emot att få välkomna dig ombord snart igen!

  Dag 11
  Lissabon, Portugal

  Farväl i Lissabon

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
November:
3.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) i vår restaurang Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi färdas i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där gästerna får hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Flygresa
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden i relevanta fall
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Ett stort fartyg i vattnet
En stor säng i ett rum
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: