Från Hamburg till Lissabon – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Från Hamburg till Lissabon – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Från Hamburg till Lissabon – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Från Hamburg till Lissabon – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Reseinformation 12 MS Spitsbergen
Avresa
28 september 2024
Pris från
kr 40 545
Frukost, lunch och middag ingår

Från Hamburg till Lissabon – Höjdpunkter på Europas Atlantkust

Utforska historiska platser

Besök några av Europas mest berömda platser på denna resa längs Atlantkusten. Lär dig om Normandies historia, från vikingarnas invasioner till landstigningen under andra världskriget. Håll utkik efter djur när vi korsar Biscayabukten och beundra det 2 000 år gamla Herkulestornet när vi närmar oss A Coruña.

Kultur och mat

Upptäck Spaniens unika blandning av kulturer på vår resa genom Galicien. Prova tapas med lokal cider i städerna vi besöker. Vårt äventyr avslutas i Portugals kronjuvel, Lissabon.

Från Hamburg till Lissabon – Höjdpunkter på Europas Atlantkust Från Hamburg till Lissabon – Höjdpunkter på Europas Atlantkust
  • Dag 1
    Hamburg, Tyskland

    Avgång från Hamburg

    28 september 2024

    Ditt äventyr längs Atlantkusten börjar här

    Det finns mycket att se och göra i Hamburg – en pärla i Nordeuropa som tack vare sina kanaler brukar jämföras med Venedig. Om du har tid ligger många av stadens sevärdheter i Altstadt, däribland S:t Nikolai-kyrkan och den historiska gatan Deichstraße.

    I Hamburg finns också flera Unesco-världsarv. Till dessa hör Chilehaus och världens största historiska samling av lagerhus i Speicherstadt. Konstälskare rekommenderas ett besök i Kunsthalle som är landets främsta konstmuseum.

    Det bekväma expeditionsfartyget MS Spitsbergen ligger redo och väntar på dig i hamnen.

    Dag 1
    Hamburg, Tyskland

    Avgång från Hamburg

  • Dag 2
    Harlingen, Nederländerna

    Harlingens rika arv

    29 september 2024

    Upplev den frisiska hamnstaden Harlingen

    Promenera eller cykla i Harlingen, en stad med kanaler och vackra hamnar, men också den sista traditionella keramikfabriken i Nederländerna. Harlingen är belägen vid Vadehavet, ett av Unescos världsarv.

    I de gamla hamnarna Noorderhaven och Zuiderhaven finns traditionella segelfartyg och historiska lagerbyggnader. Missa inte Harlingen Aardewerkmuseum där du kan beundra frisisk keramik.

    Dag 2
    Harlingen, Nederländerna

    Harlingens rika arv

  • Dag 3
    Oostende (Brygge), Belgien

    Utforska Oostende och Brygge

    30 september 2024

    Medeltida arkitektur längs slingriga gator

    Först en fiskeby, sedan en medeltidsstad och därefter en kunglig semesterort vid havet – den strategiskt viktiga hamnen Oostende är full av europeisk historia. Även om orten har genomlevt krig och århundraden av historia har många av dess medeltida drag överlevt.

    Oostende är också en utmärkt plats att utgå ifrån för att besöka Brygge. Fascineras av den vackert bevarade medeltidsstaden medan du utforskar dess slingriga gator, pittoreska kanaler och storslagna 1300-talsbyggnader.

    • Inkluderad Brygge på egen hand
    Dag 3
    Oostende (Brygge), Belgien

    Utforska Oostende och Brygge

  • Dag 4
    Ouistreham, Frankrike

    Normandie förr och nu

    1 oktober 2024

    Upptäck historiska stränder, Caen och minnesmärken 

    Normandie har en fascinerande historia, från invaderande vikingar till landstigningen 1944. I Ouistreham får du lära dig mer om landstigningarna under Operation Overlord vid Musée No 4 Commando. 

    Titta på de tyska befästningarna vid Le Grand Bunker och besök krigskyrkogården vid Hermanville-sur-Mer. Du kan även promenera längs den vackra stranden Riva Bella och stanna till vid S:t Samson-kyrkan från 1100-talet och fyren från 1905.

    Därefter utforskar vi den fina staden Caen. Den romanska kyrkan i Saint-Étienne från 1000-talet, Mémorial de Caen-museet som firar minnet av andra världskriget och Musée des Beaux-Arts de Caen är sevärdheter du inte får missa.

    • Inkluderad Pendelbuss till Caen
    • Inkluderad Slaget om Normandie: Sword Sector
    Dag 4
    Ouistreham, Frankrike

    Normandie förr och nu

  • Dag 5
    Saint-Malo, Frankrike

    Citadellet i Saint-Malo

    2 oktober 2024

    En vacker stad genomsyrad av historia

    Från havet är Saint-Malo en mäktig syn, kantad av bastioner och sluttande stränder.

    Gör en rundvandring längs vallarna för den bästa utsikten över staden och de kringliggande öarna. Följ den historiska leden genom en labyrint av charmiga kullerstensgator bakom de gamla stadsmurarna och besök Demeure de Corsaire för att lära dig mer om de fruktade sjörövarna och stadens pirathistoria.

    Besök klostret Mont-Saint-Michel eller promenera till Île de Grand Bé vid lågvatten. På ön finns lämningarna av en gammal fästning där den berömda lokala författaren Chateaubriand ligger begravd.

    • Inkluderad Innanför murarna i Saint-Malo
    Dag 5
    Saint-Malo, Frankrike

    Citadellet i Saint-Malo

  • Dag 6
    Douarnenez, Frankrike

    Fascinerande Finistère

    3 oktober 2024

    Inspirerande kustlandskap och sjöfartshistoria

    Vi använder våra expeditionsbåtar för att gå iland i den pittoreska hamnstaden Douarnenez som bjuder på färgstarka hamnmiljöer, sandstränder och branta klippor som inspirerat berömda konstnärer som Renoir och Boudin. Förutom fiskestugor och sjömanskapell har Douarnenez ett underbart sjöfartsmuseum med båtar från hela världen.

    Om vi på grund av vädret inte kan gå in i Douarnenez beger vi oss till Brest, en fascinerande stad med en mängd fästningar från medeltiden. Här kan du besöka det nationella sjöfartsmuseet inuti den militära fästningen Château de Brest. Brest är även en modern stad med ett livligt hamnområde som är perfekt för en promenad med fin utsikt.

    • Inkluderad Där Bretagne möter havet – Pointe du Raz
    Dag 6
    Douarnenez, Frankrike

    Fascinerande Finistère

  • Dag 7
    Till sjöss

    Över Biscayabukten

    4 oktober 2024

    Varva ner och njut av naturen

    Idag är en perfekt dag för att koppla av på däck och kika efter valar, delfiner och tumlare. Det här är en av få platser i världen där man kan ha turen att få syn på näbbval som dras till buktens näringsrika vatten.

    Du kan också lära dig mer om havets marinbiologi, delta i praktiska demonstrationer eller lyssna till föreläsningar om historia, geografi och miljö under vår kryssning. Och glöm inte alla bekvämligheter ombord – varför inte prova panoramabastun?

    Dag 7
    Till sjöss

    Över Biscayabukten

  • Dag 8
    Ferrol, Spanien

    Höjdpunkter i Galicien

    5 oktober 2024

    Upplev det galiciska arvet i Ferrol, Lugo och A Coruña

    Vårt första stopp på Galiciens kuperade kust är Ferrol. Vad som ursprungligen var en liten fiskeby har nu varit Spaniens största marinbas i nästan tre århundraden. Här finns fler fästningar, citadell och kaserner än i någon annan spansk hamn.

    Upptäck platsens alla historiska höjdpunkter under en guidad tur. Du kan även besöka gamla stan i Lugo, känd för sina romerska murar.

    Sedan beger vi oss till närliggande A Coruña och lägger till för natten. Här finns bland annat Herkulestornet – världens äldsta fungerande fyr och ett av Unescos världsarv.

    • Inkluderad Upptäck Ferrol till fots
    Dag 8
    Ferrol, Spanien

    Höjdpunkter i Galicien

  • Dag 9
    A Coruña, Spanien

    Historiska A Coruña

    6 oktober 2024

    Upplev smakerna från en distinkt kultur

    Idag får du en ny möjlighet att beundra Herkulestornet innan vi besöker staden A Coruña för att få uppleva sann, galicisk kultur.

    Du får inte missa det galiciska köket. Beställ några olika tapas och prova ett glas av den lokala cidern. Traditionellt sett hälls cidern direkt i munnen uppifrån, men det går också bra att dricka den som vanligt.

    A Coruña är en av utgångspunkterna för pilgrimsleden Camino de Santiago. Staden ligger i nära anslutning till Camino Inglés, eller ”Engelska vägen”. Härifrån kan du enkelt följa med på en vandring till den slutliga destinationen, Santiago de Compostela.

    Dag 9
    A Coruña, Spanien

    Historiska A Coruña

  • Dag 10
    Vigo, Spanien

    Galiciska traditioner

    7 oktober 2024

    Vackra Vigo, mitt i Galiciens hjärta

    Vår resa fortsätter till Vigo, som en gång i tiden var porten till Amerika. Staden skyddas av de vackra Islas Cíes och Vigo har en av Galiciens äldsta naturhamnar och har blivit ett centrum för handel och fiske.

    Staden är perfekt att utforska till fots och du kan besöka den pulserande Rúa do Príncipe med sin udda mix av byggnader i nyklassisk stil och jugendstil. Du kan också göra ett besök på det imponerande 1500-talsslottet Castro med sin tillhörande park.

    Missa inte Rúa da Pescadería, den bästa gatan för att smaka på alla utsökta skaldjur som Galicien är känt för, på väg till stadens gamla kvarter.

    • Inkluderad Upptäck Vigo till fots
    Dag 10
    Vigo, Spanien

    Galiciska traditioner

  • Dag 11
    Llençois, Porto

    Charmiga Porto

    8 oktober 2024

    Utforska Portos Unesco-listade stadskärna

    Vid ankomst i Portugal lägger vi till i Leixões. Härifrån kan du besöka fyren Farol de Leça, kyrkan Capela da Boa Nova och den vackra stranden Praia Azul.

    Du kan också ta bussen till Porto – staden som är berömd för sitt portvin och har en Unesco-listad historisk stadskärna. Porto är en stad som gjord för att promenera i. Förälska dig i de pastellfärgade byggnaderna, de färgglada fasaderna med mosaik, gatukonsten, de utsmyckade kyrkorna och panoramavyerna över Duoro.

    Strosa längs strandpromenaden i Ribeira, korsa Dom Luís I-bron, smaka på petiscos och njut av en portvinsprovning hos Vila Nova de Gaia.

    • Inkluderad Vandringstur i Porto
    Dag 11
    Llençois, Porto

    Charmiga Porto

  • Dag 12
    Lissabon, Portugal

    Legendariska Lissabon

    9 oktober 2024

    En av södra Europas mest förtrollande städer

    Expeditionen närmar sig slutet och vi anländer i den portugisiska huvudstaden Lissabon.

    En rundtur i Lissabons klassiska stadsdelar är ett måste – här finns nästan allt av historiskt intresse. Inled din upptäcktsfärd i Praça do Comercio i Baixa och promenera längs de smala gatorna i Bairro Alto. Härifrån kommer du fram till Alfama och de gamla islamiska kvarteren med ruinerna av en romersk amfiteater och en morisk fästning.

    Du kan även besöka Belémtornet och Jerónimosklostret, två av Unescos världsarv, och pröva den utsökta smördegsbakelsen pastéis de Belém. 

    Efterprogram

    Om du vill utforska Lissabon och dess omgivningar ytterligare innan du återvänder hem rekommenderar vi att du följer med på vårt efterprogram som finns som tillval.

    Under dessa dagar får du uppleva Lissabons fascinerande historiska stadsdelar, men får också möjlighet att utforska kungliga tillflyktsorter utanför stan, bland annat staden Sintra, som finns med på Unescos världsarvslista, palatset Monserrate och stränderna i Cascais under en guidad utflykt. Därefter återvänder vi för en sista övernattning i Lissabon.

    Dag 12
    Lissabon, Portugal

    Legendariska Lissabon

Avresor

2024

  • januari
  • februari
  • mars
  • april
  • maj
  • juni
  • juli
  • augusti
  • september
  • oktober
  • november
  • december
September:
28.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

  • Resa i vald hyttkategori
  • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
  • Te och kaffe ingår
  • Kostnadsfritt wifi ombord†
  • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
  • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
  • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är väldigt begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds

Aktiviteter ombord

  • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
  • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
  • Program där resenärerna får hjälpa till i pågående forskningsprojekt
  • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
  • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
  • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

  • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
  • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
  • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
  • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

  • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
  • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
  • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
  • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

  • Internationella flyg
  • Reseförsäkring
  • Bagagehantering
  • Tillvalsutflykter arrangerade av våra lokala partner
  • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
Ett stort skepp i en vattenförekomst
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

Ett stort fartyg i vattnet

Liknande resor

Några alternativ: