Höjdpunkter på Europas Atlantkust - Från Hamburg till Lissabon

Höjdpunkter på Europas Atlantkust - Från Hamburg till Lissabon

Höjdpunkter på Europas Atlantkust - Från Hamburg till Lissabon

Höjdpunkter på Europas Atlantkust - Från Hamburg till Lissabon

Reseinformation 12 dagar MS Spitsbergen
Avresa
6 oktober 2025
Pris från
kr 42 747
Frukost, lunch och middag ingår

Några av norra Europas höjdpunkter

Vårt äventyr börjar i kosmopolen Hamburg när vi sätter kurs mot den frisiska hamnstaden Harlingen. Upptäck medeltida arkitektur i belgiska Oostende och Bruges samt besök historiska Saint-Malo och pittoreska Douarnenez i Frankrike.

Utforska den imponerande iberiska halvön

Väl framme på spansk mark utforskar vi Galiciens historiska, kulturella och gastronomiska höjdpunkter samt besöker Ferrol och den historiska hamnen Vigo. Vi reser längs den iberiska halvön till Porto vars stadskärna finns med på Unescos världsarvslista innan expeditionskryssningen avslutas i Lissabon, en stad full av mosaik, musik och klassisk charm.

Höjdpunkter på Europas Atlantkust - Från Hamburg till Lissabon Höjdpunkter på Europas Atlantkust - Från Hamburg till Lissabon
 • Dag 1
  Hamburg

  Tysklands Hansaskatter

  Starta resan i Tysklands näst största stad

  Vår expeditionskryssning startar i Hamburg, Tysklands näst största stad och en av de grönaste städerna i hela Europa.

  Det finns mycket att se och göra i Hamburg. Om du har tid kan du besöka många av stadens sevärdheter i Altstadt, däribland S:t Nikolai-kyrkan och den historiska gatan Deichstraße.

  I Hamburg finns också flera Unesco-världsarv. Till dessa hör Chilehaus och världens största historiska samling av lagerhus i Speicherstadt. För konstälskare rekommenderas ett besök på Kunsthalle som är landets främsta konstmuseum.

  Dag 1
  Hamburg

  Tysklands Hansaskatter

 • Dag 2
  Harlingen

  Harlingens rika arv

  Lär känna den frisiska hamnen Harlingen

  Promenera eller cykla i Harlingen, en stad med kanaler och idylliska hamnar samt den sista traditionella keramikfabriken i Nederländerna. Harlingen är belägen vid Vadehavet, ett av Unescos världsarv.

  I de gamla hamnarna Noorderhaven och Zuiderhaven finns traditionella segelfartyg och historiska lagerbyggnader. Missa inte Harlingen Aardewerkmuseum där du kan beundra frisisk keramik.

  Dag 2
  Harlingen

  Harlingens rika arv

 • Dag 3
  Oostende

  Utforska Oostende och Brygge

  Medeltida arkitektur längs slingriga gator

  Först en fiskeby, sedan en medeltidsstad och därefter en kunglig semesterort vid havet – den strategiskt viktiga hamnen Oostende är full av europeisk historia. Även om orten har genomlevt krig och århundraden av historia har många av dess medeltida drag överlevt.

  Oostende är också en utmärkt plats att utgå ifrån för att besöka Brygge. Fascineras av den vackert bevarade medeltidsstaden medan du utforskar dess slingriga gator, pittoreska kanaler och storslagna 1300-talsbyggnader.

  Dag 3
  Oostende

  Utforska Oostende och Brygge

 • Dag 4
  Till havs

  Båtresa genom kanalen

  Reflektera och koppla av till havs

  Njut av en avkopplande dag ombord medan vi färdas genom den kanal som skiljer Kontinentaleuropa från Brittiska öarna. 

  Medan britterna kallar den Engelska kanalen är den på kontinenten mer känd som ”La Manche” eller någon variant på det. Holländarna kanske har det mest diplomatiska namnet på den ... de kallar den enbart för ”Het Kanaal” – kanalen.

  Oavsett namn passerar en fjärdedel av världens maritima handel genom denna kanal, och vårt expeditionsteam delar gärna med sig av sin kunskap om dessa historiska vatten.

  Dag 4
  Till havs

  Båtresa genom kanalen

 • Dag 5
  Saint-Malo

  Citadellet i Saint-Malo

  En vacker stad genomsyrad av historia

  Från havet är Saint-Malo en mäktig syn, kantad av bastioner och sluttande stränder.

  Gör en rundvandring längs vallarna för den bästa utsikten över staden och de kringliggande öarna. Följ den historiska leden genom en labyrint av charmiga kullerstensgator bakom de gamla stadsmurarna och besök Demeure de Corsaire för att lära dig mer om de fruktade sjörövarna och stadens pirathistoria. Promenera till Île de Grand Bé vid lågvatten eller följ med på en utflykt till klostret Mont-Saint-Michel. På ön finns lämningarna av en gammal fästning där den berömda lokala författaren Chateaubriand ligger begravd.

  Dag 5
  Saint-Malo

  Citadellet i Saint-Malo

 • Dag 6
  Finistère

  Fascinerande Finistère

  Inspirerande kustlandskap och sjöfartshistoria

  Vi använder våra småbåtar för att gå iland i den pittoreska hamnstaden Douarnenez som bjuder på färgstarka hamnmiljöer, sandstränder och branta klippor som inspirerat berömda konstnärer som Renoir och Boudin. Förutom fiskestugor och sjömanskapell har Douarnenez ett underbart sjöfartsmuseum med båtar från hela världen.

  Om vi på grund av vädret inte kan gå in i Douarnenez beger vi oss till Brest, en fascinerande gammal stad med ruiner från medeltida fästningar. Här kan du besöka det nationella sjöfartsmuseet inuti den militära fästningen Château de Brest. Brest är även en modern stad med ett livligt hamnområde som är perfekt för en promenad med fin utsikt och en bit mat.

  Dag 6
  Finistère

  Fascinerande Finistère

 • Dag 7
  Till havs

  Över Biscayabukten

  Varva ner och njut av naturen

  Idag är en perfekt dag för att koppla av på däck och kika efter valar, delfiner och tumlare. Det här är en av få platser i världen där man kan ha turen att få syn på näbbval, eftersom de dras till buktens näringsrika vatten.

  Du får också lära dig mer om marinbiologi under vår kryssning med visningar på däck och föreläsningar om historia, geografi och miljö som handlar om våra kommande destinationer. Och glöm inte alla bekvämligheter ombord – varför inte pröva panoramabastun?

  Dag 7
  Till havs

  Över Biscayabukten

 • Dag 8-9
  Galicien

  Höjdpunkter i Galicien

  Upptäck Ferrol och få en glimt av Galicien

  Vårt nästa stopp är Ferrol på Galiciens kuperade kust. Vad som ursprungligen var en liten fiskeby har nu varit Spaniens största marinbas i nästan tre århundraden. Här finns fler fästningar, citadell och kaserner än i någon annan spansk hamn.

  En övernattning i Ferrol ger oss två dagar att utforska norra Galiciens höjdpunkter. Bekanta dig med Ferrols och A Coruñas historiska stadskärnor under guidade turer, vandra en sträcka av pilgrimsleden som slingrar sig genom Galicien eller följ med på tillvalsutflykter till Lugo och Santiago de Compostela, två av Unescos världsarv.

  Dag 8-9
  Galicien

  Höjdpunkter i Galicien

 • Dag 10
  Vigo

  Den gamla hamnstaden Vigo

  Vackra Vigo, i hjärtat av Galicien

  Vår resa fortsätter till Vigo, som en gång i tiden var porten till Amerika. Vigo, som skyddas av natursköna Islas Cíes, har en av Galiciens äldsta naturhamnar och är regionens centrum för handel och fiske.  

  Staden är perfekt att utforska till fots och du kan besöka den pulserande Rúa do Príncipe med sin udda mix av byggnader i nyklassisk stil och jugendarkitektur. Du kan också besöka det imponerande 1500-talsslottet Castro och dess tillhörande park.

  Missa inte Rúa da Pescadería, den bästa gatan för att smaka på alla utsökta skaldjur som Galicien är känt för, på väg till stadens gamla kvarter.

  Dag 10
  Vigo

  Den gamla hamnstaden Vigo

 • Dag 11
  Leixoes

  Charmiga Porto (Leixões)

  Utforska Portos historiska, Unesco-listade stadskärna

  Vid ankomst i Portugal lägger vi till i Leixoes. Härifrån kan du besöka fyren Farol de Leça, kyrkan Capela da Boa Nova och den vackra stranden Praia Azul.

  Du kan också ta bussen till Porto – staden som är berömd för sitt portvin och har en Unesco-listad historisk stadskärna. Porto är en stad som gjord för att promenera i och du kommer att förälska dig i de pastellfärgade byggnaderna, färgglada fasaderna med mosaik, gatukonsten, de utsmyckade kyrkorna och panoramavyerna över Duoro.

  Strosa längs strandpromenaden i Ribeira, korsa Dom Luís I-bron, smaka på petiscos och njut av en portvinsprovning i Vila Nova de Gaia.

  Dag 11
  Leixoes

  Charmiga Porto (Leixões)

 • Dag 12
  Lissabon

  Legendariska Lissabon

  Avsluta resan i denna förtrollade stad

  Vår resa längs den europeiska Atlantkusten avslutas i en av Sydeuropas charmigaste städer – Lissabon.

  Den portugisiska huvudstaden är genomsyrad av historia och kultur. Njut av en promenad genom de klassiska distrikten Baixa och Bairro Alto, Chiado samt Alfama, de gamla islamiska kvarteren med ruinerna av en romersk amfiteater och en morisk fästning.

  Du kan även besöka Belémtornet och Jerónimosklostret, två av Unescos världsarv, en bit utanför staden.

  Det finns mycket att se i Lissabon, så passa på att förlänga din resa med vårt efterprogram som finns som tillval.

  Dag 12
  Lissabon

  Legendariska Lissabon

Avresor

2025

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.

Vad som ingår

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter
 • *Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten
 • †Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
Ett stort skepp i en vattenförekomst
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 220
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Spitsbergen är uppkallad efter kronjuvelen i arktiska Norge – ögruppen Svalbard och dess största ö Spetsbergen. Hurtigruten har en lång historia av att resa till Svalbard, den började redan 1896 med ”Sportsruten”.

Läs mer om MS Spitsbergen

Ett stort fartyg i vattnet

Några alternativ: