Öluff i Atlanten

Casablanca - Öarna i Atlanthavet - Kanarieöarna - Lissabon

Följ med på en resa där du upplever en spännande blandning av småstäder med fascinerande historia, charmerande landsbygder och vacker natur - allt med guidning av vårt kunskapsrika expeditionsteam. Detta är en oförglömlig sjöresa som startar i Casablanca, vi besöker avlägsna orter och exotiska atlanthavsöar.

 • Upplev Axorerna
 • Utforska Madeira och Porto Santo
 • Gå i land på La Gomera och Teneriffa
 • Se städer som är med på UNESCOs världsarvslista

Översikt

Under detta 14-dagars långa äventyr som startar i Casablanca besöker vi flera av de vackra och isolerade öarna i Atlanten. Hurtigruten är en av få som som kan åka till dessa exotiska hamnarna på Azorerna. 

Vi har små båtar som kan ta dig i land på orter som större skepp inte kan. Så kan du besöka orter som är med på UNESCOs världarvlista. Genom föredrag, aktiviteter och utflykter får du lära känna dessa fantastiska landskap och öarnas rika historia. 

Föreläsare: Thor Heyerdahl jr. och Ulrikke Thea Berg

Till vår stora glädje kommer forskaren, lektorn och föreläsaren Thor Heyerdahl jr. att följa med på resan från Casablanca till Lissabon. Dessutom kommer konsthistoriker och kommunikationschef för Kon-Tiki  muséet, Ulrikke Thea Berg, vara ombord på MS Midnatsol.

Föredrag och filmvisning

Heyerdahl jr och Berg kommer hålla intres­santa och högst relevanta föredrag för gäs­terna och därmed skapa en extra dimension till denna spännande resa. Med sin breda kunskap och goda berättarförmåga kommer gästerna sitta som klistrade, med intryck de sent kommer glömma.

Här är en liten översikt:

 • ”Thor Heyerdahl – the great Norwegian Explorer” av Ulrikke Thea Berg
 • ”A review of the oceans” av Thor Heyerdahl jr.
 • ”Amphitheatre Easter Island - Mystery svolved” av Thor Heyerdahl jr.
 • ”In the wakes of my father” av Thor Heyerdahl jr.

I tillägg blir det filmvisning av den första Kon-Tiki filmen och ”The Ra Expedition” med introduktion av Thor Heyerdahl jr.

Kanarieöarnas kontraster

Våra två stopp på Kanarieöarna, Teneriffa och La Gomera, uppvisar stora kontraster trots det korta avståndet mellan dem. Teneriffa bjuder på elegant modernistisk arkitektur, Teides nationalpark och flera vackra stränder. La Gomera har färre turister och präglas bland annat av en lummig, ofta molnbeslöjad urskog som är upptagen på Unescos världsarvslista.

Azorerna målade i naturens rika färger

Med smeknamn som den gröna ön, den svarta ön och den purpurfärgade ön anar man hur unika och speciella Azorernas olika öar är. São Miguel kännetecknas av sjöar, böljande kullar, berg och gröna slätter. Öns huvudstad är den charmerande universitetsstaden Ponta Delgada.

Madeira, också känd som ”Atlantens pärla”, är bokstavligt talat en flytande trädgård mitt ute i havet med ett rikt och sällsynt växt- och djurliv. Funchal är en modern kosmopolitisk stad med naturskönt läge och inbjudande kaféer, butiker och kullerstensgator.

Porto Santos vulkaniska sand påstås ha hälsobringande krafter och har bidragit till att locka besökare från världens alla hörn till denna avlägsna ö. Njut av vyerna, stillheten och solen på de gyllene stränderna.

Priset inkluderar

 • Expedition med Huritgruten i vald hyttkategori inklusive helpension
 • Vind- och vattentät jacka
 • Ett professionellt engelskspråkigt expeditionsteam, som håller föredrag och leder aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Inte inkluderat:

 • Internationella flyg
 • Res- och avbeställningsförsäkringar
 • Bagageservice
 • Valfria utflykter och dricks
Resplan

Tidsplan och resrutt

23.09.2017

Avresa från Casablanca, Marocko
Dag 1

Segla från "den vita staden"


Ort: Casablanca

Öresan startar i Casablanca - "den vita staden" - där besättningen välkkomnar dig ombord på MS Midnatsol. 

Dag 2
Midnatsol_at_Sea_ADP1907.jpg

Få kunskap medan du slappnar av


Ort: På havet

Njut av livet på däck och den friska sjöluften, medan vi styr västerut. Vårt kunskapsrika expeditionsteam förbereder dig på kommande höjdpunkter och det finns gott om tid att lära känna dina medpassagerare eller bara slappna av. 

Dag 3

Teneriffas skatter


Ort: Santa Cruz de Tenerife

Vi går i land på Santa Cruz de Tenerife, eb vacker hamnstad med breda avenyer, torg och en fantastisk, modern akitektur. Strax utanför staden ligger vulkanberget El Teide, 3 718 meter över havet - Spaniens högsta punkt. Följ med på en valfri utflykt dit eller på en tur till San Cristóbal de la Laguna, Teneriffas kulturcntrum från 1500-talet som blev utnämnd till UNESCO-världsarv 1999. Gå en promenad längs de idylliska gatorna och se standens utsmyckade balkonger.

Dag 4
San-Sebastian-de-la-Gomera-shutterstock_514269718.jpg

Kanarieröarnas dolda pärlor


Ort: San Sebastian de La Gomera

Vi kommer till San Sebastian på La Gomer, en dold pärla med vilt landskap, unik flora och gamla charmerande landsbygder. På denna ö ligger också nationalparken Garajonay, ett vackert och mystiskt naturresarvart som är med på UNESCOS världsarvslista. 

Dag 5
At_Sea.jpg

Havets magi


Ort: Till sjöss

Njut av en till dag på öppet hav, på väg till Madeira. Njut av den friska sjöluften på däck och håll utkik efter exotiska sjöfåglar och det maretima livet. 

Dag 6

Den flytande trädgården


Ort: Funchal

Idag anländer vi i Funchal, huvudstaden på den vackra gröna ön Madeira. Den spektakulära floran och der behagliga klimatet har gett ön namnet "den flytande trädgården". 

Dag 7

"Den gyllene ön"


Ort: Porto Santo Island

Porto Santo Island beskrivs som en lång strand med lite land innanför. Vulkansanden sägs ha läkande egenskaper. 

Dag 8
On-deck-Greenland-097_CIMG1428.jpg

I harmoni med naturen


Ort: Till sjöss

Vi lämnar Madeira och sätter kurs mot Azorerna, medan vi njuter av en dag på havet. 

Dag 9

Den purpurröda ön


Ort: Angra do Heroísmo

Vi startar dagen med ett besök på Terceira, "den purpurröda ön", precis så som de portugisiska upptäcktsresande gjorde: vi går i land på UNESCO-listade Angra do Heroísmo, ögruppens historiska huvudstad. 

dag 10

Vulkaner och vin


Ort: Ilha do Pico

En klar dag kan man se Ilha do Pico, den 2.351 meter höga vulkanen, Ponta de Pico - Portugals högsta fjäll. Känt som Ilha Preta - "den svarta ön" - är detta landskapet berömt för sin näringsrika och mörka vulkaniska jord som är grunden för det ansedda vin, Ilha, som produceras i historiska vingårdar på denna ö. 

Dag 11

Calderas och historia


Ort: Ponta Delgada, São Miguel Island

São Miguel, "den gröna ön", är den största i ögruppen Azorerna med en frodig natur, insjöar, fjäll och gröna ängar. Den charmiga staden Ponta Delgada är ögruppens moderna huvudstad. 

Följ med på vår utflykt till Sete Cidades-berget och upplev en imponerande vulkans krater - en av Portugals de sju "under". 

Dag 12-13
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_362888315.jpg

Segla österut mot Lissabon


Ort: Till sjöss

Vi sätter kurs österut mot Lissabon. Expeditionsteamet uppsummerar resan och fortsätter med sitt föredragsprogram. Delta när vi gör intressanta experiment i vetenskapscentret !

Dag 14

En av Europas storstäder


Ort: Lissabon

Denna fantastiska resa avslutas i Lissabon, en härlig stad med mpnga hundra års spännande historia. Efter ilandstigning kan du promenera i Portugals huvudstad och ta en tur med den gamla spårvagnen som snirklar sig runt i staden genom de trånga gatorna. Upptäck stadens skatter helt i ditt eget tempo. 

Ort Lissabon, Portugal
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka flyg till och från Bergen respektive Casablanca samt transfer till flygplatsen.