Öluff i Atlanten

Casablanca - Öarna i Atlanthavet - Kanarieöarna - Lissabon

Följ med på en resa där du upplever en spännande blandning av småstäder med fascinerande historia, charmerande landsbygder och vacker natur - allt med guidning av vårt kunskapsrika expeditionsteam. Detta är en oförglömlig sjöresa som startar i Casablanca, vi besöker avlägsna orter och exotiska atlanthavsöar.

 • Upplev Axorerna
 • Utforska Madeira och Porto Santo
 • Gå i land på La Gomera och Teneriffa
 • Se städer som är med på UNESCOs världsarvslista

Översikt

Under detta 14-dagars långa äventyr som startar i Casablanca besöker vi flera av de vackra och isolerade öarna i Atlanten. Hurtigruten är en av få som som kan åka till dessa exotiska hamnarna på Azorerna. 

Vi har små båtar som kan ta dig i land på orter som större skepp inte kan. Så kan du besöka orter som är med på UNESCOs världarvlista. Genom föredrag, aktiviteter och utflykter får du lära känna dessa fantastiska landskap och öarnas rika historia. 

25% rabatt

Få 25% rabatt på din Europa-segling i September

Upplev nya sidor av Europa och upptäck vår kontinents dolda pärlor på en öluff utöver det vanliga. Res från Casablanca, över Kanarieöarna och Madeira, till Azorerna och avsluta din resa i en av Europas vackraste huvudstader: Lissabon. 

Boka din senast den 30 juni 2017 och få 25% rabatt. Prisexempel: 

 • Nu från 15.759 kr per person, tidigare från 21.012 kr per person

Boka din resa senast den 30 juni 2017 direkt hos oss på Hurtigruten. Prisexempel inkluderar helpension och gäller per person när minst två personer reser tillsammans och delar invändig hytt. Erbjudandet gäller bara nya beställningar och kan inte kombineras med andra erbjudanden och rabatter. Läs mer om erbjudandet här

Hytter utan singeltillägg på expeditionsseglingar under 2017

Vill du resa själv under 2017? På utvalda expeditionsresor slipper du nu att betala tillägg för din hytt om du vill resa på egen hand. 

Bokningsvillkor: Erbjudandet gäller endast nya bokningar t.o.m. den 31 juli 2017, gäller inte för sviter. Erbjudande gäller endast sjöresa. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Kan kombineras med 5%-ambassadörsrabatt. Vänligen observera att Hurtigruten har flexibel prissättning och att priser kan komma att ändras, vid bokningen kommer det lägsta priset vid bokningstidpunkten visas.  

Priset inkluderar

 • Expedition med Huritgruten i vald hyttkategori inklusive helpension
 • Vind- och vattentät jacka
 • Ett professionellt engelskspråkigt expeditionsteam, som håller föredrag och leder aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Inte inkluderat:

 • Internationella flyg
 • Res- och avbeställningsförsäkringar
 • Bagageservice
 • Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resplan

Tidsplan och resrutt

23.09.2017

Avresa från Casablanca, Marocko
Dag 1

Segla från "den vita staden"


Ort: Casablanca

Öresan startar i Casablanca - "den vita staden" - där besättningen välkkomnar dig ombord på MS Midnatsol. 

Dag 2
Midnatsol_at_Sea_ADP1907.jpg

Få kunskap medan du slappnar av


Ort: På havet

Njut av livet på däck och den friska sjöluften, medan vi styr västerut. Vårt kunskapsrika expeditionsteam förbereder dig på kommande höjdpunkter och det finns gott om tid att lära känna dina medpassagerare eller bara slappna av. 

Dag 3

Teneriffas skatter


Ort: Santa Cruz de Tenerife

Vi går i land på Santa Cruz de Tenerife, eb vacker hamnstad med breda avenyer, torg och en fantastisk, modern akitektur. Strax utanför staden ligger vulkanberget El Teide, 3 718 meter över havet - Spaniens högsta punkt. Följ med på en valfri utflykt dit eller på en tur till San Cristóbal de la Laguna, Teneriffas kulturcntrum från 1500-talet som blev utnämnd till UNESCO-världsarv 1999. Gå en promenad längs de idylliska gatorna och se standens utsmyckade balkonger.

Dag 4
San-Sebastian-de-la-Gomera-shutterstock_514269718.jpg

Kanarieröarnas dolda pärlor


Ort: San Sebastian de La Gomera

Vi kommer till San Sebastian på La Gomer, en dold pärla med vilt landskap, unik flora och gamla charmerande landsbygder. På denna ö ligger också nationalparken Garajonay, ett vackert och mystiskt naturresarvart som är med på UNESCOS världsarvslista. 

Dag 5
At_Sea.jpg

Havets magi


Ort: Till sjöss

Njut av en till dag på öppet hav, på väg till Madeira. Njut av den friska sjöluften på däck och håll utkik efter exotiska sjöfåglar och det maretima livet. 

Dag 6

Den flytande trädgården


Ort: Funchal

Idag anländer vi i Funchal, huvudstaden på den vackra gröna ön Madeira. Den spektakulära floran och der behagliga klimatet har gett ön namnet "den flytande trädgården". 

Dag 7

"Den gyllene ön"


Ort: Porto Santo Island

Porto Santo Island beskrivs som en lång strand med lite land innanför. Vulkansanden sägs ha läkande egenskaper. 

Dag 8
On-deck-Greenland-097_CIMG1428.jpg

I harmoni med naturen


Ort: Till sjöss

Vi lämnar Madeira och sätter kurs mot Azorerna, medan vi njuter av en dag på havet. 

Dag 9

Den purpurröda ön


Ort: Angra do Heroísmo

Vi startar dagen med ett besök på Terceira, "den purpurröda ön", precis så som de portugisiska upptäcktsresande gjorde: vi går i land på UNESCO-listade Angra do Heroísmo, ögruppens historiska huvudstad. 

dag 10
1200x600_Ilha-do-Faial_Francesco-Bonino_shutterstock_599854952.jpg

Vulkaner och vin


Ort: Ilha do Pico

En klar dag kan man se Ilha do Pico, den 2.351 meter höga vulkanen, Ponta de Pico - Portugals högsta fjäll. Känt som Ilha Preta - "den svarta ön" - är detta landskapet berömt för sin näringsrika och mörka vulkaniska jord som är grunden för det ansedda vin, Ilha, som produceras i historiska vingårdar på denna ö. 

Dag 11

Calderas och historia


Ort: Ponta Delgada, São Miguel Island

São Miguel, "den gröna ön", är den största i ögruppen Azorerna med en frodig natur, insjöar, fjäll och gröna ängar. Den charmiga staden Ponta Delgada är ögruppens moderna huvudstad. 

Följ med på vår utflykt till Sete Cidades-berget och upplev en imponerande vulkans krater - en av Portugals de sju "under". 

Dag 12-13
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_362888315.jpg

Segla österut mot Lissabon


Ort: Till sjöss

Vi sätter kurs österut mot Lissabon. Expeditionsteamet uppsummerar resan och fortsätter med sitt föredragsprogram. Delta när vi gör intressanta experiment i vetenskapscentret !

Dag 14

En av Europas storstäder


Ort: Lissabon

Denna fantastiska resa avslutas i Lissabon, en härlig stad med mpnga hundra års spännande historia. Efter ilandstigning kan du promenera i Portugals huvudstad och ta en tur med den gamla spårvagnen som snirklar sig runt i staden genom de trånga gatorna. Upptäck stadens skatter helt i ditt eget tempo. 

Ort Lissabon, Portugal
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka flyg till och från Bergen respektive Casablanca samt transfer till flygplatsen.