Portugals rika skatter

Lissabon – Ponta Delgada – Madalena – Angra do Heroismo – Funchal – Porto Santo – Lissabon

På den här expeditionen utforskar vi Portugals rikedomar, från historiska skatter på fastlandet till gröna vulkaniska öar och Unesco-listade världsarv. Rutten ger dig chans att upptäcka fantastiska Madeira och Porto Santos gyllene stränder och njuta av en spännande mix av städer, byar och vacker natur – upplevelser som vårt kunniga expeditionsteam hjälper till att berika.

  • Utforska de gröna, vulkaniska öarna i Azorerna
  • Upptäck Lissabons, Funchals och Porto Santos dolda charm
  • Välj bland alla spännande utflykter i vårt breda utflyktsprogram
  • Lär dig mer om upptäcktsresornas historia med hjälp av vårt professionella expeditionsteam

Översikt

Portugal har enormt mycket att erbjuda, från rik historia och fantastisk arkitektur till naturens dolda pärlor i Azorernas avlägsna övärld. Den här expeditionen innehåller det bästa av Lissabons och Azorernas fascinerande höjdpunkter.

Sju historiska kullar

Resan startar och slutar i Lissabon och ger dig chans att upptäcka den portugisiska huvudstadens charmiga kvarter och branta gator.

Azorerna målade i naturens rika färger

Med smeknamn som den gröna ön, den svarta ön och den purpurfärgade ön anar man hur unika och färgstarka Azorernas olika öar är. São Miguel kännetecknas av sjöar, böljande kullar, berg och gröna slätter. Öns huvudstad är den charmerande universitetsstaden Ponta Delgada.

Ilha do Pico bjuder på enastående vacker natur och är en idealisk destination för fågelskådning och vandringar. Den förtjusande och historiska staden Angra grundades på 1400-talet och var länge en viktig mellanhamn för köpmän från Nya världen.

Madeira, också känd som ”Atlantens pärla”, är bokstavligt talat en flytande trädgård mitt ute i havet med ett rikt och sällsynt växt- och djurliv. Funchal är en modern kosmopolitisk stad med ett naturskönt läge och inbjudande kaféer, butiker och kullerstensgator.

Porto Santos vulkaniska sand påstås ha hälsobringande krafter och har bidragit till att locka besökare från världens alla hörn till denna avlägsna ö. Njut av vyerna, stillheten och solen på de gyllene stränderna.

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar samt aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och följer med på landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

31 mars eller 17 september 2018

Avresa från Lissabon
Dag 1
day01_lisbon_belem_tower_lisbon_shutterstock_295186196.jpg

Legendariska Lissabon


Ort: Lissabon

Lissabon är en legendarisk stad byggd på sju kullar längs floden Tejos stränder. Stadens historia går flera hundra år tillbaka i tiden, så se till att du hinner besöka några av de världsberömda sevärdheterna som till exempel fästningstornet Torre de Belém innan du går ombord på MS Midnatsol.

Dag 2-3
day02-03_at_sea__adp1907.jpg

Mot natursköna vulkaniska öar


Ort: Till sjöss

Vi går västerut med kurs mot den vulkaniska ögruppen Azorerna. Dessa nio öar utgör Europas västligaste utpost och har var och en sin unika karaktär. Våra lärorika föredrag ombord förbereder dig för besöket, och du hinner också umgås med dina medresenärer och njuta av det avkopplande livet till havs.

Dag 4
day04_sao_miguel_azores_azores_shutterstock_514185586.jpg

Den gröna ön


Ort: São Miguel

São Miguel är känd som den gröna ön och är störst av Azorernas nio öar. Här finner du sjöar, böljande kullar, berg och grönskande slätter. Öns huvudstad är den charmiga universitetsstaden Ponta Delgada. Följ med på en utflykt till Sete Cidades-massivet där vi hittar en vulkankrater med två kratersjöar och ett smått utomjordiskt landskap med knaggliga toppiga formationer av pimpsten och lava. Den natursköna Lagoa das Sete Cidades är en höjdpunkt i detta naturskyddsområde och anses vara ett av Portugals sju naturunderverk.

Dag 5
1200x600_Ilha-do-Faial_Francesco-Bonino_shutterstock_599854952.jpg

Unesco-listat landskap


Ort: Ilha do Faial

Ilha do Pico kallas den ”svarta ön” för sin näringsrika vulkaniska jord som göder de fantastiska vinodlingarna och fruktträdgårdarna. Ön har en enastående vacker natur och lämpar sig för både fågelskådning och fotvandringar. Utforska Vila da Madalena, öns centrum, med sin imponerande 1600-talskyrka. Följ med på en utflykt till de Unesco-listade vinodlingarna och upplev lokalbefolkningens kreativa förmåga att anpassa tillvaron till detta karga men vackra landskap.

Vänligen observera: Under resan med avresa 31 mars besöker vi först Angra de Heroismo (dag 5) och sedan Ilha de Faial (dag 6).

Dag 6
day06_angra_do_heroismo_azores_angra_do_heroismo_shutterstock_172214399.jpg

Terciera


Ort: Angra do Heroismo

Besök ögruppens charmerande historiska huvudstad på ön Terciera. Angra grundades här på 1400-talet för sitt idealiska läge som mellanhamn för köpmän och sjöfarare från Nya världen. Se det historiska fortet São João Baptista byggt på 1500-talet, och utforska öns vilda och kuperade landskap utanför staden med Serra de Santa Barbara-massivet som fond i väster.

Dag 7
day07_atsea_at_sea.jpg

På kurs mot Madeira


Ort: Till sjöss

Njut av ytterligare en fantastisk dag till sjöss. Låt den friska salta luften fylla lungorna, koppla av med en drink eller en god bok och håll utkik efter havets många djur från däck.

Dag 8
day08_funchal_funchal_shutterstock_377009491.jpg

Den flytande trädgården


Ort: Funchal

Madeira, också känd som ”Atlantens pärla”, är bokstavligt talat en flytande trädgård mitt ute i havet med ett rikt och sällsynt växt- och djurliv. Laurissilva-skogen har anor från tertiärperioden och består av städsegröna växtarter som var dominerande i Europa för 20 miljoner år sedan och som endast förekommer här och på ett fåtal andra isolerade platser på jordklotet. Funchal är en modern kosmopolitisk stad med ett naturskönt läge och inbjudande kaféer, butiker och kullerstensgator.

Dag 9
day09_porto_santo_porto_santo_madeira_shutterstock_515682247.jpg

Magisk gyllene sand


Ort: Porto Santo

Den här avlägsna ön har kallats ”en lång strand med lite inland bakom”. Porto Santos vulkaniska sand påstås ha hälsobringande krafter och har lockat besökare från världens alla hörn. Njut av vyerna, stillheten och solen på öns gyllene stränder. Det mer vildvuxna inlandet är perfekt för spännande utflykter och promenader, och för historiefantasterna finns mycket att upptäcka. Visste du till exempel att Christofer Columbus valde att bosätta sig i öns huvudstad Vila Baleira?

Dag 10
day10_fram-baltics-(day-8)-11.jpg

Koppla av eller förkovra dig


Ort: Till sjöss

Den här dagen är helt din egen. Koppla av på däck eller lär dig mer på vår föredragsserie och diskutera iakttagelser med dina medresenärer när vi nu sätter kurs mot Europas fastland.

Dag 11
day11_lisbon_shutterstock_104620271.jpg

Uppför floden Tejo


Ort: Lissabon

Om du är morgonpigg kommer du idag att belönas med en fantastisk vy över Lissabon när vi följer floden Tejo uppströms och avslutar vår resa i Portugals härliga huvudstad.

10 april eller 27 september 2017

Ort Lissabon
Ombord Upplevelser

Utflykter

Utmana din inre äventyrare och upplev allt Europa har att erbjuda, med vårt stora urval av utflykter.

Förläng din semester

Hurtigruten Land adventures

Gör din semester komplett med ett av våra tilläggsprogram, antingen före eller efter din segling. Välj mellan utfärder på ett antal timmar eller dagar, där hotellövernattning ingår.

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till samt transport till Lissabon och från flygplatsen.