Azorerna, Madeira, Kanarieöarna – utforska öarna i Atlanten

Lissabon – Ponta Delgada – Horta – Angra do Heroísmo – Porto Santo – Funchal – Teneriffa – La Gomera - Lissabon

På den här resan utforskar vi Azorernas skatter och Kanarieöarnas sköna natur. Från historiska Lissabon seglar vi till gröna vulkaniska öar och upplever Unesco-listade världsarv. Vi får chans att utforska pärlor som natursköna Madeira, Porto Santos gyllene stränder, färgstarka Teneriffa och hisnande La Gomera. Resan bjuder på en spännande blandning av städer och vacker natur – med upplevelser som vårt kunniga och trevliga expeditionsteam hjälper till att berika.

 • Utforska de gröna, vulkaniska öarna i Azorerna
 • Upptäck Funchals, Porto Santos och La Gomeras dolda charm
 • Upplev det sofistikerade Lissabon och Teneriffas konsttradition
 • Lär dig mer om upptäcktsresornas historia med hjälp av vårt professionella expeditionsteam

Översikt

Atlantens öar har ett brett utbud av fascinerande skatter, från intressant historia och fantastisk arkitektur till dolda naturpärlor och fascinerande kulturer. Vi tar dig med till Azorernas höjdpunkter och två av de berömda Kanarieöarna – en fantastisk resa som börjar och slutar i det historiska Lissabon.

Sju historiska kullar

Upptäck de branta gatorna och de charmiga kvarteren i den portugisiska huvudstaden.

Azorerna – naturens färger

Med smeknamn som den gröna ön, den svarta ön och blå ön anar man hur unika och speciella Azorernas olika öar är. São Miguel kännetecknas av sjöar, böljande kullar, berg och gröna slätter. Öns huvudstad är den charmerande universitetsstaden Ponta Delgada. Ilha do Faial är en hisnande naturupplevelse, med en djup vulkanformation som är full av blommor.

På Terceira grundades på 1400-talet den förtjusande och historiska staden Angra do Heroísmo och var länge en viktig mellanhamn för köpmän från nya världen. Madeira, också känd som ”Atlantens pärla”, är bokstavligt talat en flytande trädgård mitt ute i havet med ett rikt och sällsynt växt- och djurliv. Funchal är en modern kosmopolitisk stad med naturskönt läge och inbjudande kaféer, butiker och kullerstensgator.

Porto Santos vulkaniska sand påstås ha hälsobringande krafter och har bidragit till att locka besökare från världens alla hörn till denna avlägsna ö. Ta en promenad på öns gyllene stränder.

Ögruppen med kontraster – Kanarieöarna

Våra två stopp på Kanarieöarna, Teneriffa och La Gomera, uppvisar stora kontraster trots det korta avståndet mellan dem.  Teneriffa bjuder på elegant modernistisk arkitektur, Teides nationalpark och flera vackra stränder.  La Gomera har färre turister och präglas bland annat av en lummig, ofta molnbeslöjad urskog som är upptagen på Unescos världsarvslista.

Priset inkluderar: 

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Ingår ej: 

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

Utresa 31 mars 2019

Avresa från Lissabon
Dag 1
day01_lisbon_belem_tower_lisbon_shutterstock_295186196.jpg

Legendariska Lissabon


Ort: Lissabon

Lissabon är en legendarisk stad byggd på sju kullar längs floden Tejos stränder. Se till att du hinner besöka några av de världsberömda sevärdheterna, till exempel Belém-tornet.

Dag 2-3
day02-3_atsea__adp1907.jpg

Vi sätter kurs mot vulkanisk skönhet


Ort: Till sjöss

Vi sätter kurs mot den vulkaniska ögruppen Azorerna. Dessa nio öar utgör Europas västligaste utpost och har var och en sin unika karaktär. Våra lärorika föredrag ombord förbereder dig för besöket, och du hinner också umgås med dina medresenärer och njuta av det avkopplande livet till havs. 

Dag 4
day04_saomiguel_azores_azores_shutterstock_514185586.jpg

Den gröna ön


Ort: São Miguel

São Miguel är känd som den gröna ön och är störst av Azorernas nio öar. Här finner du sjöar, böljande kullar, berg och grönskande slätter. Öns huvudstad är den charmiga universitetsstaden Ponta Delgada.

Följ med på en utflykt till Sete Cidades-massivet där vi hittar en vulkankrater med två kratersjöar och ett smått utomjordiskt landskap med knaggliga toppiga formationer av pimpsten och lava. Den natursköna sjön Lagoa das Sete Cidades är en höjdpunkt i detta naturskyddsområde och anses vara ett av Portugals sju naturunderverk.

Dag 5
1200x600_Ilha-do-Faial_Francesco-Bonino_shutterstock_599854952.jpg

Unesco-listat landskap


Ort: Horta, Faial

Färgerna på denna ö utgörs inte enbart av grön vegetation, blått hav och vita hus. Vågbrytaren är täckt av målningar, tack vare en lokal tradition som sägs ge tur åt sjömän som lämnar sitt avtryck här innan de påbörjar sin resa över Atlanten. Ta en tur inåt landet till Calderia, ett naturreservat där det växer mängder av vackra blommor. Besök det prisbelönta underjordiska vulkanmuseet för att lära dig mer om hur öarna bildades. Du kan också ta något att dricka på Peter Café Sport, som öppnade 1918 och har fungerat som ett nav för valfångare, seglare och till och med spioner.

Dag 6
day06_angradoheroismo_azores_angra_do_heroismo_shutterstock_172214399.jpg

Den violetta ön


Ort: Angra do Heroísimo, Terceira

Besök den vackra och historiska huvudstaden i skärgården Angra do Heroísimo på Terceira. Angra grundades på 1400-talet för sitt idealiska läge som mellanhamn för köpmän och sjöfarare från Nya världen. Se det historiska fortet São João Baptista byggt på 1500-talet, och utforska öns vilda och kuperade landskap utanför staden med Serra de Santa Barbara-massivet som fond i väster. 

Dag 7
day07_atsea_at_sea.jpg

På kurs mot Madeira


Ort: Till sjöss

Njut av ytterligare en fantastisk dag till sjöss. Låt den friska salta luften fylla lungorna, koppla av med en drink eller en god bok och håll utkik efter havets många djur från däck.

Dag 8
day08_portosanto_porto_santo_madeira_shutterstock_515682247.jpg
Foto: Karol Kozlowski Foto

Magisk gyllene sand


Ort: Porto Santo

Den här avlägsna ön har kallats ”en lång strand med lite inland bakom”. Porto Santos vulkaniska sand påstås ha hälsobringande krafter och har bidragit till att locka besökare från världens alla hörn till denna avlägsna ö.  Njut av vyerna på öns gyllene stränder.

Det mer vildvuxna inlandet är perfekt för spännande utflykter, och för historiefantasterna finns mycket att upptäcka.  Visste du till exempel att Christofer Columbus valde att bosätta sig i öns huvudstad Vila Baleira?

Dag 9
day09_funchal_funchal_shutterstock_377009491.jpg

Den flytande trädgården


Ort: Funchal, Madeira

Madeira, också känd som ”Atlantens pärla”, är bokstavligt talat en flytande trädgård mitt ute i Atlanten med ett rikt och sällsynt växt- och djurliv. Laurissilvaskogen har anor från tertiärperioden och består av städsegröna växtarter som var dominerande i Europa för 20 miljoner år sedan och som endast förekommer här och på ett fåtal andra isolerade platser på jordklotet. 

Funchal är en modern kosmopolitisk stad med naturskönt läge och inbjudande kaféer, butiker och kullerstensgator.

Dag 10
day10_fram-baltics-(day-8)-11.jpg

Koppla av eller förkovra dig


Ort: Till sjöss

Den här dagen är helt din egen. Koppla av på däck eller lär dig mer på vår föredragsserie och diskutera iakttagelser med dina medresenärer när vi nu sätter kurs mot Kanarieöarna. 

Dag 11
day11_tenerife_tenerife_ethnographic_park_piramies_shutterstock_387664459.jpg

Teide och historia


Ort: Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz på Teneriffa är en modern och levande stad alldeles invid havet. Inåt land domineras ön av vulkanen Teide, Spaniens högsta berg, och Teide nationalpark.  Följ med på en utflykt till denna spektakulära vulkan, eller till San Cristóbal de la Laguna med underbar 1400-talsarkitektur och en aktiv konstnärskoloni.

Dag 12
day12_lagomera_san-sebastian-de-la-gomera-shutterstock_514269718.jpg

Underskön natur utanför turiststråket


Ort: San Sebastián de la Gomera, La Gomera

San Sebastián de la Gomera är en oas i Atlanten som har betydligt färre besökare än övriga Kanarieöar. För att kunna kommunicera med varandra över de branta ravinerna och smala dalarna utvecklade invånarna här ett unikt visselspråk, el silbo. Öns huvudattraktion är den förtrollande naturen inåt land och Garajonay nationalpark. Den består av en tät lagerträdsskog som ofta är insvept i dimma som driver in från havet och ger området ett magiskt sagoliknande skimmer.  Området finns med på Unescos världsarvslista och en utflykt till detta natursköna landskap är något vi absolut vill rekommendera.  

Dag 13-14
day13-14_2016-09-28_2622_midnatsol_photo_by_andrea_klaussner.jpg

En avkopplande resa norrut


Ort: Till sjöss

Vi styr norrut mot Portugals fastland. Våra föredrag ombord tar upp många intressanta ämnen med anknytning till det vi har sett, och du får en sista chans att njuta av sjölivet och reflektera över de senaste veckornas äventyr tillsammans med dina nya vänner. 

Dag 15
day15_P1190894.jpg

Uppför floden Tejo


Ort: Lissabon

Om du är morgonpigg kommer du idag att belönas med en fantastisk vy över Lissabon när vi följer floden Tejo uppströms och avslutar vår resa i Portugals härliga huvudstad.

Ankomst 14 April 2019

Ort Lissabon
Ombord Utflykter

Utflykter

Utmana din inre äventyrare och upplev allt Europa har att erbjuda, med vårt stora urval av utflykter.

Kontakt

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till samt transport till Lissabon och från flygplatsen.