Berömda fjordar och klippiga kuster – Expeditionskryssning i Norge via Bohuslän och Skagen

Berömda fjordar och klippiga kuster – Expeditionskryssning i Norge via Bohuslän och Skagen

Berömda fjordar och klippiga kuster – Expeditionskryssning i Norge via Bohuslän och Skagen

Berömda fjordar och klippiga kuster – Expeditionskryssning i Norge via Bohuslän och Skagen

Reseinformation 17 dagar MS Spitsbergen
Avresa
6 oktober 2022
Frukost, lunch och middag ingår

Utforska spektakulära fjäll, fantastiska fjordar, avlägsna öar och idylliska fiskebyar under en kryssning längs Skandinaviens varierade och natursköna kust.

Tre nordiska länder med oslagbara kustlandskap

Denna unika expeditionskryssning bjuder på allt från välkända städer till undanskymda pärlor, långt bortom turiststråken. Upplev Norges fjordar och höjdpunkter, den bildsköna bohuslänska kusten i Sveriges och danska Skagen, en tidigare konstnärskoloni som är berömd för sitt unika ljus. I Norges mindre besökta, sydliga delar finns idylliska landskap och pittoreska fiskebyar. Sedan reser vi norrut, till den historiska gränsstaden Tromsø.

Västnorges häpnadsväckande fjordar

Se några av Norges vackraste vyer på landets spektakulära fjordar. Vi stannar till på platser som: Lysefjorden med sina branta klippväggar; Sognefjorden, landets längsta och djupaste fjord; Hardangerfjorden vars äppelodlingar är en fröjd för dina sinnen under hösten; eller Hjørundfjorden, omgiven av de höga Sunnmørefjällen. I sann expeditionsanda avgör rådande väderförhållanden vad vi gör, men du kommer garanterat att få en minnesvärd fjordupplevelse!

Vackra höstfärger och friluftsliv

Eftersom vi reser på hösten får vi uppleva naturen i en explosion av färger. Fjällsidor och kullar är täckta i röda, gula och orangefärgade nyanser medan luften är frisk och klar. Perfekta förhållanden för att bättre förstå varför norrmän lever för friluftsliv och har respekt för och kärlek till naturen. Vår meny samt våra aktiviteter och utflykter är alla anpassade efter årstiden.

Berömda fjordar och klippiga kuster – Expeditionskryssning i Norge via Bohuslän och Skagen Berömda fjordar och klippiga kuster – Expeditionskryssning i Norge via Bohuslän och Skagen
 • Dag 1
  Bergen, Norge

  Ditt äventyr börjar

  6 oktober 2022

  Resan börjar i den livliga hamnstaden Bergen. Staden grundades år 1070 och var Norges huvudstad under många år. Staden har behållit mycket av sin ursprungliga karaktär, charm och historia.

  Stig ombord på linbanan upp till berget Fløyen. Resan upp till toppen tar bara sex minuter. Från toppen kan du njuta av utsikten över staden och se de sju kringliggande fjällen och havet. Kanske kan du till och med se vårt expeditionsfartyg i hamnen nedanför dig.

  När du är tillbaka i centrum kan du vandra längs kullerstensgator och gränder i den livliga, kompakta staden. Om du vill smaka på en lokal specialitet kan du besöka en pub eller ett kafé och beställa Hansa-öl.

  Fördjupa dig i stadens historia på Gamle Bergen Museum. Det är en utomhusutställning där du får en bild av hur livet i staden var på 1700- och 1800-talet. En annan historisk höjdpunkt är stavkyrkan Fantoft med sin fascinerande arkitektur – en vacker kombination av hednisk och kristen stil.

  Se också till att promenera genom den historiska stadsdelen Bryggen, som finns med på Unescos världsarvslista, med sin fiskmarknad och sina färgglada träbyggnader. Stadsdelen har varit bebodd sedan 1300-talet och här finns nu butiker som säljer olika sorters norsk konst och hantverk.

  När du har gått ombord på expeditionsfartyget visas du till din hytt. En obligatorisk säkerhetsgenomgång hålls precis före avgång och sedan kan du passa på att utforska fartyget. Efter att ha träffat expeditionsteamet börjar äventyret längs Norges och Sveriges kust.

  Förprogram

  Följ med på vårt förprogram där de flesta av höjdpunkterna ovan ingår. Vi övernattar på ett centralt beläget hotell. Dessutom lär du känna andra resenärer innan du går ombord.

  Dag 1
  Bergen, Norge

  Ditt äventyr börjar

 • Dag 2-5
  De norska fjordarna

  Norrut till de norska fjordarna

  7 oktober 2022 - 10 oktober 2022

  Vårt mål för de kommande fyra dagarna är att utforska Västnorges vackra kust och landskap. Det här området är känt för sina spektakulära fjäll, fridfulla fjordar och majestätiska glaciärer. Vi använder små expeditionsbåtar för att göra landstigningar och utforska fjordarna från strandkanten om väderförhållandena tillåter. I skyddade vatten kanske du istället kan uppleva kustlandskapet från en kajak.

  Väderleken avgör även var och när vi besöker olika platser. Här är några av de fjordar vi kan besöka under resan.

  Nordfjorden

  Nordfjorden är Norges sjätte längsta fjord. Fjorden skapades av Jostedalsbreen, en av Europas största glaciärer. Utöver häpnadsväckande glaciärer och fjordar får du uppleva vita fjäll, gröna dalar och vackra sandstränder. Den pittoreska fiskebyn Loen är en av fjordens höjdpunkter. Loen, belägen i den mäktiga glaciären Jostedalsbreens skugga, är den perfekta platsen för att utforska Nordfjorden.

  Sognefjorden

  Sognefjorden brukar kallas ”fjordarnas konung”, eftersom det är den längsta och djupaste fjorden i Norge och sträcker sig 205 kilometer in från kusten. Långt in i fjorden ligger den lilla byn Fjærland med endast 300 invånare. Vid Fjærland möter även Sognefjorden en av Norges kändaste glaciärer, Jostedalsbreen – Europas största fastlandsglaciär.

  Hardangerfjorden

  Hardangerfjorden är världens femte och Norges näst längsta fjord. Här är klimatet milt, och i sluttningarna finns några av landets vackraste äppelodlingar. Regionen är berömd för alla sina äppelprodukter, med allt från sylt och juice till den prisbelönta cider som en matrecensent kallade ”nordisk champagne”.

  Lysefjorden

  Lysefjorden omges av några av de norska fjordarnas brantaste klippväggar. Här finns bland annat den ikoniska utsiktsplatsen Preikestolen. Detta är kanske den mest kända turistattraktionen i Norge, vilket märks på de många inläggen på sociala medier. Om vi besöker Lysefjorden kan du se den imponerande klippformationen nerifrån eller vandra till toppen på en tillvalsutflykt.

  Du bjuds på häpnadsväckande höstfärger och vackra vyer över Norge, oavsett vilka fjordar vi besöker. Eftersom fartyget är av mindre storlek kommer vi ännu närmare landskapet och de kustsamhällen som många förknippar med Norge.

  Du bjuds även in till föreläsningar med vårt expeditionsteam, där de delar med sig av sin omfattande kunskap om Norge. Insikterna tar upplevelsen till nästa nivå och hjälper dig att förstå och uppskatta regionen på djupet.

  Dag 2-5
  De norska fjordarna

  Norrut till de norska fjordarna

 • Dag 6
  Agder, Norge

  En naturskön och avslappnad region

  11 oktober 2022

  Sørlandet är en av Norges bäst bevarade hemligheter. Området bjuder på vackra kustlandskap och passar utmärkt för fågelskådning och strandpromenader. Agder, som regionen också heter, kallas ibland ”den norska rivieran” tack vare sitt milda klimat och många semesterbesökare.

  Vi försöker visa dig det bästa av Agders skär, skogar och kullar. Vi siktar på att besöka Arendal, en stad där trähus trängs vid vattenkanten och den livliga hamnen ger känslan av en idyllisk kuststad. Ta en promenad längs de charmiga gatorna i gamla stan och ta in det avslappnade livet längs kusten.

  Har du energi över? Raet nationalpark är den perfekta platsen för ett utomhusäventyr. Parken, som ligger längs kusten, bjuder på glaciärgeologi och flera vandringsleder. Utforska området till fots, i kajak eller på cykel, beroende på aktuella väderförhållanden.

  Dag 6
  Agder, Norge

  En naturskön och avslappnad region

 • Dag 7
  Sveriges avslappnade kust

  Den svenska västkusten

  12 oktober 2022

  Välkommen till Sverige! Idag får du utforska fascinerande Bohuslän, en klippig kust som kännetecknas av släta stenblock, orter som sjuder av liv och små fiskebyar.

  Vi stannar på Sydkoster – en av de två Kosteröarna. Nordkoster och Sydkoster är belägna mitt i Kosterhavets nationalpark. På Sydkoster kan du vandra upp till öns högsta punkt, Valfjäll. Där kan du blicka ut över hela skärgården och se ända till grannlandet Norge.

  Under eftermiddagen fortsätter vi vår natursköna resa längs den svenska kusten och beger oss till Lysekil för att njuta av kvällen. Stå på däck när vi färdas längs kanalen och beundra de pittoreska fiskebyarna och den fina naturen.

  Lysekil är en mysig liten kuststad. Passa på att ta en tur och upptäck stadens vackra byggnader. Gamlestan är en charmig och välbevarad stadsdel, perfekt för en liten promenad. Stanna till på några lokala fik eller gå på en restaurang för att njuta av färska skaldjur.

  Efter en dag full av upptäckter återvänder du till MS Spitsbergen, där en utsökt måltid och en god natts sömn väntar.

  Dag 7
  Sveriges avslappnade kust

  Den svenska västkusten

 • Dag 8
  Oslo, Norge

  Norges gröna huvudstad

  13 oktober 2022

  Oslo är belägen vid en fjord och omges av sjöar och skogsbeklädda kullar. År 2019 utsågs staden till Europas miljöhuvudstad. När du utforskar den miljövänliga staden upptäcker du en blomstrande konstscen, modern skönhet och fantastisk mat.

  Oslo är en kompakt stad som är perfekt att utforska till fots. Du kan till och med ta en rundtur med en Oslo City Bike och beundra stadens världsberömda arkitektur från din sadel. Det medeltida fortet Akershus dominerar vid vattnet, och under en promenad genom den charmiga stadskärnan passerar du stadshuset, kungliga slottet, stortinget och Oslos katedral. Norges nya nationalmuseum utgör en arkitektonisk kontrast till de mer klassiska byggnaderna.

  Upplev den spännande arkitekturen öster om hamnen i området Bjørvika. Det kantiga operahuset i vit marmor och glas för tankarna till en glaciär som reser sig upp ur havet. Gå upp på operahusets tak för utsikt över staden och det närliggande Munchmuseet. På andra sidan bron, i Sørenga, kan du ta en promenad längs stranden, paddla kajak eller koppla av i en flytande bastu.

  När du behöver pusta ut finns det gott om alternativ för att prova på norsk husmanskost och det nya nordiska köket. Välj bland mysiga kaféer, hippa fik, moderna restauranger, korvkiosker eller till och med ett mikrobryggeri. Om du har tid kan du ta en promenad i skogsområdena som omger staden eller koppla av i en av Oslos många parker.

  Dag 8
  Oslo, Norge

  Norges gröna huvudstad

 • Dag 9
  Skagen (morgon) och Hirtshals (kväll)

  Konstnärskoloni med unikt ljus

  14 oktober 2022

  När du ser de distinkta gula husen med röda tak vet du att du har anlänt i Skagen, ett av Danmarks mest idylliska resmål. Denna stämningsfulla kuststad är belägen på Jyllands nordligaste spets, där Östersjön möter Nordsjön. Under sommarmånaderna lockar det fängslande ljuset, den vackra naturen och de vita sandstränderna till sig besökare.

  Skagens vackra landskap spelade en viktig roll i skapandet av det konstnärskollektiv som skulle få namnet Skagenmålarna. 1859 uppmanande Hans Christian Andersen, Danmarks mest kända författare, andra konstnärer att göra honom sällskap i Skagen. Ordet spreds snabbt och ledde till att målare, musiker, författare och poeter flyttade till staden, som är känd för sitt unika ljus.

  Om du är intresserad av denna konströrelse ska du se till att besöka Skagenmuseet, där du kan se av verk av berömda målare som Krøyer, Ancher och Tuxen. Du får även lära dig mer om konstnärernas inflytande på dansk kulturhistoria.

  Ta en promenad i stadens livliga centrum med en marina, museer, gallerier och butiker, eller ge dig ut längs vandringsleder för att utforska de vackra kustlandskapen. En halvmil norr om Skagen ligger Grenen. Här befinner du dig vid Danmarks nordligaste punkt, där Skagerrak och Kattegatt möts. Om du tittar noga kan du se hur vågorna möts från två olika håll. Vandra över sanddynerna till fots eller ta Sandormen, ett tåg som körs med traktor. Området är populärt bland fågelskådare. Här besöker vi en berömd kyrka som slukats av sanddyner. Vad som verkar vara ett litet 1300-talskapell visar sig vara tornet på Sankt Laurentii-kyrkan, en gång den största kyrkan på norra Jylland. Byggnaden begravdes av sand, och bara tornet är synligt. Längre söderut ligger Råbjerg Mile, som är det närmaste man kommer en öken i Danmark. Vandra till toppen av den 40 meter höga migrerande sanddynen för att se den fantastiska utsikten. Om vädret tillåter kan du vandra eller cykla från Skagen till Hirtshals. Det vackra landskapet gör detta till en av regionens mest pittoreska rutter.

  Dag 9
  Skagen (morgon) och Hirtshals (kväll)

  Konstnärskoloni med unikt ljus

 • Dag 10
  Lindesnes, Norge

  Sydnorges lågmälda charm

  15 oktober 2022

  Vi börjar vår resa längs Norges kust vid dess sydligaste punkt, Lindesnes. Lindesnes, inklämt mellan Nordsjön i väst och Skagerrak i öst, är känt för sina krabba vatten som utmanat sjöfarare genom århundraden. Arkeologer har upptäckt en kanal från vikingatiden i närliggande Spangereid – ett försök att hantera de svåra havsförhållandena. Lyckligtvis tar vi oss fram i ett modernt fartyg, som är specialkonstruerat för expeditionskryssningar.

  Medan den nordligaste punkten Nordkap, beläget 250 mil norrut, får mest uppmärksamhet har Lindesnes längst söderut en unik, lågmäld charm. Lindesnes är beläget mitt i Sørlandet, den populäraste platsen för semestrande norrmän på sommaren. Området har några av Sydnorges bästa stränder, vilket gör platsen perfekt för fågelskådning och strandpromenader. Lägg till unika skär, frodiga skogar och charmiga sjöar så förstår du snabbt varför Lindesnes blivit ett så populärt resmål.

  Den mest framträdande delen av Lindesnes är dess ikoniska, rödvita fyr som tornar sig upp över havet. Det är Norges äldsta fyr, byggd 1656, och den markerar fastlandets sydligaste spets. Här finns en restaurang, museer, utställningar, butiker, en biograf – och självklart även en spektakulär utsikt.

  Om vädret tillåter ordnar expeditionsteamet en rad aktiviteter som sightseeing, vandringar och kajakturer.

  Dag 10
  Lindesnes, Norge

  Sydnorges lågmälda charm

 • Dag 11
  Vestlandet, Norge

  Upptäcktsdag

  16 oktober 2022

  Vid en omorganisation av de norska regionerna slogs Hordaland och Sogn og Fjordane ihop, vilket gjorde att Vestlandet uppstod. Nu ligger plötsligt några av Norges mest kända fjordar och höjdpunkter i samma fylke – ett område som har kulturspäckade Bergen som sin huvudstad.

  De lokala väderförhållandena avgör var vi stannar till och aktiviteterna för dagen. Om vädret tillåter tar vi med dig på en naturskön tur i våra små expeditionsbåtar eller en utflykt iland med expeditionsteamet. I sann expeditionsanda överraskar vi dig med olika platser att upptäcka i Västnorge.

  Dag 11
  Vestlandet, Norge

  Upptäcktsdag

 • Dag 12
  Hjørundfjorden, Norge

  En av Norges vackraste fjordar

  17 oktober 2022

  Idag besöker vi en av västkustens gömda pärlor. Hjørundfjorden är del av ett fjordområde som Unesco uppmärksammar eftersom den har en ”exceptionell naturlig skönhet”. Detta är en av Norges mest natursköna fjordar, omgiven av Sunnmørefjällen vars toppar sträcker sig nästan 1 700 meter över havet. Dessutom är vi ett av få kryssningsföretag som går in i fjorden.

  Landskapet som omger den fridfulla fjorden har varit oförändrat ända sedan de tidiga upptäcktsresandena. Skuggorna från Sunnmøresfjällens majestätiska toppar vilar över fjordens stilla vatten och ger en dramatisk bakgrund till det slående landskapet.

  Den branta terrängen gör det svårt att odla här, men du kan se ett fåtal små, isolerade gårdar längs strandlinjen när vi seglar förbi. Hur klarar sig de lokala bönderna under så utmanande omständigheter? Expeditionsteamet kan berätta om traditionella metoder som har använts här under hundratals år och gått från generation till generation.

  Den 30 kilometer djupa Hjørundfjorden är vid den här årstiden magisk i sin höstskrud. Vi utforskar fjorden och använder i vissa fall mindre expeditionsbåtar för att kunna gå iland och komma ännu närmare naturens höjdpunkter. Man kan lugnt säga att det lär bli en mycket minnesvärd dag.

  Dag 12
  Hjørundfjorden, Norge

  En av Norges vackraste fjordar

 • Dag 13
  Frøya, Hitra, Smølaregionen

  En resa genom historien

  18 oktober 2022

  Idag får du utforska området kring de vindpinade öarna utanför Trøndelagskusten. Notera hur öarna ut mot Norska havet skiljer sig mot de skyddade fjordarna – du kan se hur träden har böjts av de starka vindarna.

  Regionen ligger centralt på den norska kusten, både geografiskt och kulturellt sett. Trondheim var en gång regionens huvudstad och Kung Olav – som senare blev Sankt Olav – är begravd i stadens Notre Dame-inspirerade Nidarosdom. Kung Olav miste sitt liv vid ett slag i Stiklestad, även det beläget längs Trøndelagskusten. Hans martyrskap banade senare vägen för Norges övergång från hedendom till kristendom.

  När Hurtigruten började segla norr om Trøndelag 1893 fanns det mycket som var okänt längs kustlinjen.. Sedan dess har vi blivit experter på området, och idag är vi de enda som har den kunskap som krävs för att ta dig genom de många skären och kobbarna.

  Vi planerar att utforska en av alla öar i området. Precis som på alla äventyr avgör vädret vår exakta rutt och dagens aktiviteter. Vid fint väder stannar vi till bland öarna längs kusten. Om inte kan vi bege oss till en skyddad vik.

  Frøya är en av öarna vi kan komma att utforska. Här bor, häckar och övervintrar olika sjöfåglar, däribland måsar, skarvar, ejdrar och havsörnar. Om vi går iland kan du även få syn på säl, mink, utter, hare och hjort.

  När vi har bestämt dagens resmål lägger vi ankar och använder våra små expeditionsbåtar för att ta oss iland. Vid bra väder kan du välja att göra en tillvalsutflykt och vandra eller paddla kajak – eller kanske båda delarna.

  Dag 13
  Frøya, Hitra, Smølaregionen

  En resa genom historien

 • Dag 14
  Helgelandskusten, Norge

  Lite friluftsliv

  19 oktober 2022

  Idag utforskar vi Helgelandskusten på väg norrut mot Lofoten. Här kanske vi lägger till i en av regionens hamnar. Om det är bra väder kastar vi ankar och använder våra små expeditionsbåtar för att besöka en av de avlägsna öarna.

  Norrmän lever för sitt friluftsliv och har en stor respekt för och kärlek till naturen. En expeditionskryssning är ett av de bästa tillfällena att få uppleva det norska friluftslivet. Idag kanske vi besöker några öar, spanar efter havsörnar, paddlar kajak eller upplever den natursköna Helgelandskusten under en vandring.

  Under vår resa norrut håller expeditionsteamet föreläsningar om olika ämnen, såsom Hurtigrutens historia, Norges första bosättningar, regionens myter och fabler eller polcirkeln.

  Dag 14
  Helgelandskusten, Norge

  Lite friluftsliv

 • Dag 15
  Lofoten

  Upptäcktsresa i Lofoten

  20 oktober 2022

  Missa inte ögonblicket då vi anländer till Lofoten och möts av det som många upplever som en enda stora bergvägg. Öarna liknar inte någon annan plats i världen. Det spektakulära landskapet är fullt av snötäckta fjäll, skyddade vikar, orörda stränder och paradislika fiskebyar.

  Vi går iland i idylliska Reine under morgonen. Du upptäcker snabbt varför detta är ett av de mest fotograferade landskapen i hela Norge. Karaktäristiska röda fiskestugor, även kallade rorbuer, kantar strandlinjen. I bakgrunden reser sig fjälltoppar i granit från fjorden.

  Gå ombord på en buss till den pittoreska fiskebyn Å, en unik och historisk sevärdhet, under en utflykt som ingår i resan. Här finns bland annat välbevarade hus, en smed, en press för torskleverolja och ett bageri som kanske erbjuder nybakad lefse. På byns museum får du veta hur torskfisket hjälpte Norge att etablera sig som land.

  Dag 15
  Lofoten

  Upptäcktsresa i Lofoten

 • Dag 16
  Senja, Norge

  Norge i miniatyr

  21 oktober 2022

  Idag besöker vi Senja, en av Norges mer sällan besökta öar. Du kommer snabbt att märka varför den lugna, orörda och vackra ön tog sig in på CNN Travels lista över ”Världens 10 vackraste öar”. Vårt mål är att lägga till på havssidan, men om inte vädret tillåter söker vi skydd i Finnsnes, även känt som porten till Senja.

  Senja, som ibland kallas ”Norge i miniatyr”, bjuder på varierande landskap som kan förändras på bara ett ögonblick. Den norra kusten kännetecknas av höga fjäll som störtar ner i havet, varvat med isolerade vikar och sandstränder med nästintill kristallklart, turkost vatten. Senjas södra del består av en klippig kust och tallskogar. Här ligger även Ånderdalen nationalpark. Naturen på öns östra sida är istället lite mjukare med böljande kullar och björkskogar.

  Senja är Norges näst största ö, men har färre än 8 000 invånare varav de flesta arbetar inom fiske och havsbruk. Faktum är att man fångar omkring 100 000 ton fisk och skaldjur här varje år och får fram liknande mängder från öns havsbruk.

  Som vanligt avgör vädret hur vi väljer att utforska Senja. Ett alternativ är en guidad resa på öns nationella turistväg. Du kan också gå på vandring med expeditionsteamet eller njuta av landskapet från vattnet under en kajaktur.

  Dag 16
  Senja, Norge

  Norge i miniatyr

 • Dag 17
  Tromsø, Norge

  En perfekt plats att avsluta ditt äventyr

  22 oktober 2022

  När din expeditionskryssning närmar sig sitt slut blir Tromsø en lämplig plats att avsluta resan på. När du väl kliver iland för sista gången gör du det med minnen för livet. Från fantastiska fjordar, unik natur och spännande städer till alla möten med vänliga människor längs vägen.

  Om du har tid måste du utforska denna historiska stad. Ishavskatedralen är en av Tromsøs mest imponerande byggnader. Den har enorma, målade glasfönster som bör upplevas på nära håll.

  Längre tillbaka i historien var Tromsø utgångspunkt för jägare och utforskare, men också för flera arktiska expeditioner. Stadens komfort gjorde att Tromsø fick smeknamnet ”Nordens Paris”. Tromsø är fortfarande en väldigt välkomnande stad. Idag har staden flest barer och restauranger per capita i hela Norge.

  Tillbringa lite tid med att shoppa eller provsmaka regionens råvaror på ett av alla uteställen. I Tromsø ligger även världens nordligaste bryggeri, Mack, som också driver Ølhallen, en livlig pub där lokalborna träffas för att socialisera.

  Efterprogram

  Om du vill förlänga ditt äventyr rekommenderar vi att du bokar vårt efterprogram som finns som tillval. I programmet ingår en linbanetur till toppen av berget utanför staden och en övernattning på ett trevligt, centralt beläget hotell i Tromsø.

  Dag 17
  Tromsø, Norge

  En perfekt plats att avsluta ditt äventyr

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Singelerbjudande vid utvalda avgångar

  Vill du resa på egen hand? På utvalda avgångar på våra expeditionsresor behöver du inte betala tillägg på din hytt om du vill resa själv.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi färdas i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Besök fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning som ger gästerna möjlighet att bidra till pågående forskningsprojekt
 • Fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Flygresa
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Ett stort fartyg i vattnet
En stor säng i ett rum
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: