Expeditionskryssning på senhösten från Tromsø till Amsterdam

Expeditionskryssning på senhösten från Tromsø till Amsterdam

Expeditionskryssning på senhösten från Tromsø till Amsterdam

Expeditionskryssning på senhösten från Tromsø till Amsterdam

Reseinformation 13 dagar MS Spitsbergen
Avresa
22 oktober 2022
Pris från
kr 42 042
Frukost, lunch och middag ingår

Ge dig ut på ett höstäventyr längs den fantastiska norska kusten och ner till Amsterdam, och lär dig mer om den spännande historien i denna del av Nordeuropa.

Vackra landskap och Norges fjordar

När vi sätter kurs söderut från Tromsø kommer vi att se Lofotens storslagna skönhet och besöka den traditionella fiskebyn Svolvær. Njut av den speciella atmosfären i denna region, medan du lär dig mer om vikingahistorien och insuper höstens prakt. Längre söderut väntar fler naturupplevelser där vårt mål är att besöka berget Torghatten med sitt unika hål och utforska den charmiga staden Brønnøysund.

Insup höstens färger, friska luft och snötäckta bergstoppar när vi utforskar Norges sydkust. Lär dig mer om glaciärer, traditionellt jordbruk och livet i de vykortslika byarna djupt inne i fjordarna.

Historiska städer och pittoreska öar

En heldag i Bergen är tillräckligt med tid för att utforska den kompakta stadskärnan eller ta en tur med bergbanan Fløibanen som erbjuder en fantastisk panoramautsikt. Bergen är en pittoresk stad där du kommer att se de gamla kajerna i det UNESCO-skyddade området Bryggen. Vi lägger även till i Egersund med sina färgglada trähus.

Efter att ha tagit oss ut i Nordsjön kommer vi till den lilla tyska semesterön Helgoland, där bilar är förbjudna och utforskning sker till fots. Därefter besöker vi Hamburg, som brukar kallas ”Det norra Venedig”. Vår resa slutar i det konstrika Amsterdam med sina kullerstensgator och slingrande kanaler

Följ med oss på vår kryssning där expeditionsteamet ombord håller föreläsningar om bland annat historien, kulturen och djurlivet på de platser vi besöker. Låt äventyrslusten flöda och förvänta dig det oväntade när vi utforskar denna storslagna region ombord på vårt bekväma och eleganta fartyg MS Spitsbergen.

Expeditionskryssning på senhösten från Tromsø till Amsterdam Expeditionskryssning på senhösten från Tromsø till Amsterdam
 • Dag 1
  Tromsø, Norge

  Vårt äventyr börjar

  22 oktober 2022
  Preliminär avgångstid: 21:00

  Tromsø har varit utgångspunkten för otaliga expeditioner till Arktis, vilket gör det till en perfekt plats att börja vårt äventyr. Idag kallar vissa staden för ”Nordens Paris” på grund av dess kosmopolitiska och sofistikerade känsla. Du kommer snart att förstå varför.

  Tromsø har gott om historiska, kulturella och arkitektoniska sevärdheter. Den lilla staden har även en livlig kafékultur, en avslappnad atmosfär och en rad restauranger specialiserade på råvaror från regionen. I centrum hittar du flera affärer och modebutiker med ett stort utbud av lokalt producerade produkter.

  Staden mest kända landmärke är Ishavskatedralen. Den byggdes så sent som 1965 och har bland annat mosaik i målat glas. För frisk luft och otroliga vyer, ta Fjellheisen-linbanan till toppen av närliggande Fløyfjellet och njut av en utsikt över staden, bergen och fjordarna.

  Upplevelsecentret Polaria, vars arkitektur påminner om staplad is, är beläget nära centrum. Här finns ett arktiskt akvarium, utställningar och en panoramabio. Gör ett besök på Tromsøs universitetsmuseum som visar intressant norsk natur och kultur. Museet fokuserar på det samiska folket, men lyfter även fram norsk arkitekturhistoria, geologi och det unika norrskenet.

  Efter att du har utforskat Tromsø står MS Spitsbergen, vårt bekväma och eleganta expeditionsfartyg, redo att ta emot dig i hamnen. När du har gått ombord kan du hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka och göra dig hemmastadd i din hytt. Sen kan du börja utforska fartyget och delta i den obligatoriska säkerhetsgenomgången. På kvällskvisten får du njuta av den första av många praktfulla middagar ombord. Du bjuds även på en välkomstskål av kaptenen som önskar oss en trevlig resa.

  Förprogram

  Det finns mycket att se och göra i Tromsø. Om du vill lära känna den charmiga norska staden lite bättre innan du går ombord rekommenderar vi att du bokar vårt valbara förprogram. Programmet inkluderar en linbanetur till toppen av ett närliggande berg och en övernattning på ett trevligt, centralt beläget hotell.

  Dag 1
  Tromsø, Norge

  Vårt äventyr börjar

 • Dag 2
  Svolvær, Norge

  Lofotens slående skönhet

  23 oktober 2022

  Denna vykortslika skärgård kommer att få dig att tappa andan! Loften är en grupp vackra öar med en stark kulturell koppling till vikingarna. Kombinationen av dramatiska bergstoppar, skyddade vikar och orörda vatten skapar en ojämförlig skönhet. Loften är även känt för sina charmiga byar och fridfulla sandstränder.

  Här har människorna arbetat ute på haven i hundratals år, och du kommer att se fiskebyarna med sina bildsköna stugor – eller rorbu – som står uppradade längs med kusten. Stugorna byggdes ursprungligen för att ge husrum åt dem som säsongsfiskade torsk här och ger byarna en känsla av en annan tid.

  Du kanske även får syn på träställningarna som kallas hjell längs vattnet. Torsken lufttorkas utan tillsatt salt och blir torrfisk – en uppskattad lokal delikatess. Att fånga och tillaga torsk på det här viset är en livsstil i Lofoten och du kommer se många bevis på öbornas fiskearv.

  Svolvær, den största ön i skärgården, ligger nära många av Lofotens praktfulla sevärdheter och är en utmärkt plats för aktiviteter, såsom att paddla kajak eller vandra i naturen. Det finns även många intressanta butiker, gallerier, kaféer och restauranger i staden.

  • Inkluderad Promenad i fiskeby
  Dag 2
  Svolvær, Norge

  Lofotens slående skönhet

 • Dag 3
  Svartisen, Norge

  Glaciär av mörk is

  24 oktober 2022

  Idag seglar vi genom Holandsfjorden längs med Helgelandskusten för att komma till glaciären Svartisen. Svartisen täcker 369 kvadratkilometer och har 60 glaciärarmar, vilket gör den till Norges näst största glaciär efter Jostedalsbreen. Platsen består egentligen av två olika glaciärer, Vestisen och Østisen, som delas av en bred dal. Bilden av den spektakulära glaciären kommer att vara fryst i ditt minne!

  Namnet må betyda svart is, men Svartisens faktiska färg varierar från turkos till mörkblå och är aldrig helt svart. Under den 200 meter tjocka isen finns tunnlar som går djupt in i bergen. Här finns ett laboratorium för glaciärforskning som är menat att hjälpa forskare att förstå smältvatten från glaciärer bättre.

  Dagens mål är att gå i land på den lokala bryggan och ta en närmare titt på det frysta underverket till fots. Du kommer att spendera dagen med att utforska Engenbreen, en glaciärarm som sträcker sig hela vägen ner till havet. Det finns även kalkstensgrottor som väntar på att upptäckas i bergen åt öster längs de utmärkta lederna.

  På eftermiddagen är du tillbaka på MS Spitsbergen och får en chans att värma dina fötter och få någonting varmt att dricka efter morgonens isäventyr. Om du vill bli riktigt varm, pröva vår panoramabastu med en fantastisk utsikt över den vackra omgivningen. Det finns även badtunnor att slappna av i på däck om du inte har prövat dessa ännu.

  • Inkluderad Promenad till Svartisen
  Dag 3
  Svartisen, Norge

  Glaciär av mörk is

 • Dag 4
  Torghatten, Norge

  Bergskungens hål

  25 oktober 2022

  Under morgontimmarna seglar vi förbi många av de små öarna som ligger utspridda i Helgelandsområdet. Från fartyget kommer du att kunna se bergsformationen Sju søstre som enligt norsk mytologi består av sju förstenade trollsystrar.

  Vårt mål för dagen är att utforska Torghatten, ett litet berg utanför Brønnøysund. Det 258 meter höga berget är inte direkt Mount Everest när det kommer till storlek, men vad som gör det så speciellt är hålet som går rakt igenom det. Den ovanliga företeelsen har gjort berget till en av de mest fotograferade platserna i Norge.

  Vi planerar att lägga ankar i närheten och använda mindre båtar för vår landstigning, men om vädret säger ifrån går vi in i en närliggande hamn och når Torghatten med buss. De flesta geologerna är överens om att det 30 meter höga hålet skapades genom erosion under den senaste istiden. Men det är inte den enda tänkbara förklaringen.

  I en norsk folksaga kan man läsa om trollet Hestmannen som var förälskad i den vackra Lekamøya. När hon uttryckte sitt ointresse för Hestmannen fick han ett vredesutbrott och sköt en pil mot henne, men pilen missade och gick istället rakt igenom berget. Sømnabergets trollkung, som bevittnade hela händelsen, kastade sin hatt framför pilen och hann precis rädda Lekamøya.

  Men sagan slutar inte här. Precis när kungen kastade sin hatt steg de första solstrålarna över horisonten och förvandlade trollen till sten. Lekamøya själv sägs vara det lilla berget till söder om Torghatten.

  Om du känner dig äventyrslysten kan du följa med expeditionsteamet på en vandring upp till bergets hål. Det finns även en vandringsled runt berget om du föredrar någonting mindre ansträngande.

  Dag 4
  Torghatten, Norge

  Bergskungens hål

 • Dag 5
  Åndalsnes, Norge

  Häpnadsväckande bergslandskap

  26 oktober 2022

  Idag seglar vi längs Romsdalsfjorden mot den lilla byn, Åndalsnes, belägen långt in i Romsdalen. På vägen dit kanske vi får syn på årets första snö på bergstopparna i det vackra landskapet av öar och klippiga rev längs med kusten.

  Åndalsnes ses som ett basläger för att utforska Romsdalsfjorden. Härifrån kan du utforska Trollväggen, den högsta vertikala bergytan i Europa, vars majestätiska skugga ligger över dalen. För de allra bästa vyerna, ta en tur med Romsdalens linbana till bergsstationen på Nesaksla, 708 meter över fjorden. Här får du en fantastisk utsikt ner till Åndalsnes och Romsdalsfjorden.

  Omgivningen här är helt sensationell. I sin bok Fladdermusmannen är Jo Nesbø näst intill lyrisk när han skriver om regionen: ”Det var här Gud började när Han skapade världen. Han spenderade så lång tid på Romsdalen att resten av världen fick skapas i en hast för att bli klar till söndag.”

  Det finns många sätt att uppleva dalen på. Om du vill njuta av omgivningen från marknivå, följ en av de lokala vandringslederna. Om du föredrar en utmaning rekommenderar vi en vandring på Romsdalseggen eller en tur upp till Rampestrekens utsiktsplats, 565 meter över byn.

  Det norska fjällmuseet med sin moderna utformning ligger i Åndalsnes. Här kan du lära dig om fjällbestigningens historia i Norge och pröva delar av utrustningen som visas upp.

  Före middag beger vi oss vidare mot Sognefjorden, Norges längsta och djupaste fjord.

  • Inkluderad Norska bergsklättringscentret
  Dag 5
  Åndalsnes, Norge

  Häpnadsväckande bergslandskap

 • Dag 6
  Fjærland, Norge

  Norges längsta fjord

  27 oktober 2022

  Omkring lunchtid seglar vi in i Sognefjorden, en plats som fått smeknamnet ”Kungen av fjordarna” då det är den längsta och djupaste fjorden i Norge. Fjorden sträcker sig 205 kilometer från kusten och vi planerar att ta oss långt in för att besöka den lilla byn Fjærland.

  Här i Fjærland bor endast omkring 300 personer. När du går iland kommer du att upptäcka hur idyllisk och säregen denna gamla by är. Fjærland är utsedd till norsk bokstad, vilket innebär att det finns många pittoreska antikvariat och bokstånd i varje gathörn. Det sägs att denna lilla by har över fyra kilometer bokhyllor – den perfekta platsen att hitta någonting nytt att läsa.

  Det är även här som Sognefjorden möter en av Norges mest välkända glaciärer, Jostedalsbreen. Jostedalsbreen är Europas största glaciär och har glaciärarmar som sträcker sig ut åt flera olika håll, inklusive Bøyabreen och Supphellebreen.

  Följ med på ett inkluderat besök till det norska glaciärmuseet för att lära dig mer om hur glaciärer tillkommer. Det prisbelönta museet, designat av Sverre Fehn, låter dig interagera med utställningar som förklarar varför isen är så blå och hur fjordarna formades. Du kan till och med experimentera med 1 000 år gammal glaciäris.

  • Inkluderad Fjærland: Lär känna Norges glaciärer
  Dag 6
  Fjærland, Norge

  Norges längsta fjord

 • Dag 7
  Bergen, Norge

  En tidigare huvudstad med charm

  28 oktober 2022

  Vi anländer till Bergen på morgonen. Många påstår att Bergen är en av Norges mest pittoreska städer och du kommer snart att förstå varför. Staden är omgiven av sju stycken berg och vackra fjordlandskap. Den unika charmen som staden är känd för är något som måste upplevas på plats.

  Bergen grundades år 1070 och är en inkörsport till fjordarna – dessutom fungerade det länge som den norska huvudstaden. Du kommer att se hur staden har behållit en stor del av sin lokala karaktär och dragningskraft. Ta en promenad längs gamla gator och gränder där människor har levt i hundratals år.

  En inkluderad aktivitet under resan till Bergen är en utflykt till Fløyen. En kabelbana har tagit besökare till toppen av berget i över ett sekel för en otrolig utsikt över den pittoreska staden. Härifrån kan du se hur färgglada hus, bergslandskap och klarblått vatten smälter samman. Om det finns tid kanske vi även gör en kort vandring i den subalpina skogen.

  När du är tillbaka i centrum kan du vandra längs kullerstensgator och gränder i den livliga, kompakta staden. Se till att besöka det historiska och UNESCO-listade Bryggenområdet med dess färgglada träkajer. Området har varit bebott sedan 1300-talet och här finns nu butiker som säljer en mängd olika konst- och hantverk. Mittemot Bryggen ligger Bergens välkända fiskmarknad, en minnesvärd upplevelse för alla dina sinnen.

  Dag 7
  Bergen, Norge

  En tidigare huvudstad med charm

 • Dag 8
  Eidfjord, Norge

  Spektakulära vattenfall

  29 oktober 2022

  Idag beger vi oss inland och seglar mot Hardangerfjorden, Norges näst största fjord. En imponerande vattenväg som slingrar sig 179 kilometer längs den norska kusten. Vi passerar många bildsköna byar på vår segling, inklusive Rosendal, Sunndal och Ulvik. Klimatet här i den sydvästra delen av Norge är ofta milt under höstarna.

  Det kommer att ta några timmar innan vi når dagens destination vid fjordens innersta punkt, Eidfjord. En anrik by som har fått bevittna mänsklig aktivitet i över ett årtusende. I närheten av byn finns resterna av gravplatser från vikingarnas tid. Eidfjords gamla kyrka byggdes 1309 och står i centrum bland de vackra bergen som omger byggnaden.

  Eidfjord är den perfekta utgångpunkten för att utforska Hardangervidda nationalpark och de många vattenfallen i regionen. Ett av de mest kända vattenfallen är Vøringsfossen som forsar ner i Måbødalen från en höjd på 182 meter. Det finns ett antal utsiktsplatser för att se det spektakulära vattenfallet, inklusive den nybyggda plattformen på Fossli Hotel.

  Vårt expeditionsteam finns till hands för att tipsa dig om de bästa promenadstråken i staden och du kan även följa med på vandringar eller paddla kajak med teamet. Eidfjord har ett antal kaféer, restauranger och butiker där du kan köpa med en souvenir eller njuta av en kaffe och utsikten.

  När solen går ner lämnar vi Eidfjord och seglar vidare på Hardangerfjorden mot vårt nästa äventyr.

  • Inkluderad Naturliga underverk i Eidfjord
  Dag 8
  Eidfjord, Norge

  Spektakulära vattenfall

 • Dag 9
  Egersund, Norge

  En pittoresk stad av trähus

  30 oktober 2022

  Du kommer att älska Egersunds mysiga känsla. Staden är känd för sina färgstarka trähus, en stark kontrast till alla vitmålade hem i många norska städer och en välkommen syn när du närmar dig hamnen. Vårt mål är att, beroende på väderförhållanden, anlända till Egersund tidigt på morgonen.

  Människor har varit bosatta i området kring Egersund ända sedan stenåldern. Runtom i staden finns flera platser där du kan se ruiner från bosättningar från cirka 400–600 f.Kr., och man har även funnit runor inristade på stenar i området. Detta är även en av de bästa naturhamnarna i Norge. Hamnen brukade även vara en av största i landet mätt i hur mycket fisk som fångades varje år.

  Utforska den mysiga stadskärnan där några av de bästa exemplen av trähusen finns bevarade – vissa är 160 år gamla. Det varierade landskapet omkring staden är perfekt för en vandring.

  Vi rekommenderar att du vandrar till utsiktsplatsen Varberg, cirka 15 minuter från stadskärnan, för en panoramavy över staden och kusten. Här får du en otrolig utsikt över hela staden. Se ut över de färgstarka byggnaderna nere i dalen, omfamnade av träd i höstens alla färger.

  Det finns en valbar morgonvandring tillsammans med expeditionsteamet till denna vackra plats. Efter lunch ger vi oss ut på Nordsjön och mot Helgoland, vårt första stopp i Tyskland.

  Dag 9
  Egersund, Norge

  En pittoresk stad av trähus

 • Dag 10
  Helgoland, Tyskland

  En lugn oas

  31 oktober 2022

  Efter lunch anländer vi i Helgoland, beläget cirka 50 kilometer från det tyska fastlandet.

  Tysklands enda skärgård med ön Helgoland är en plats i röd sandsten som är känd för sin avslappnade semesterkänsla och sin goda hummer. Helgoland, som bosattes av friserna under medeltiden, var ursprungligen en plats för pirater. Sedan dess har platsen bytt händer flera gånger mellan Danmark, Storbritannien och Tyskland. Faktum är att britterna bytte Helgoland mot den afrikanska ön Zanzibar, som styrdes av tyskarna vid tillfället, år 1891.

  Såhär års är det mindre besökare på ön och höstfärgerna lyser upp Helgoland. Ta en promenad på de charmiga gatorna och se de färgglada fiskestugorna längs med hamnpromenaden. Byggnaderna användes ursprungligen som förvar, men idag finns det både restauranger och souvenirbutiker här. Utöver några få taxifordon så finns det inga bilar på ön, vilket bidrar till den mycket lugna atmosfären.

  Det finns även ett antal intressanta museer om du vill lära dig mer om öns färgstarka historia. Om du hellre vill röra på dig finns det flera vandringsleder, inklusive några som går ut till klipporna. En vandring längs med kusten tar dig så småningom till Lange Anna. Lange Anna skapar tillsammans med sin ”lillasyster” två klippformationer som skjuter upp ur havet.

  Efter en härlig dag på denna trevliga och något besynnerliga semesterö är det dags att bege sig tillbaka till fartyget och segla mot Hamburg.

  Dag 10
  Helgoland, Tyskland

  En lugn oas

 • Dag 11
  Hamburg, Tyskland

  Nordens Venedig

  1 november 2022

  Hamburg är Tysklands näst största stad och en av de grönaste städerna i hela Europa. Staden kallas ibland för ”Nordens Venedig” på grund av alla sina kanaler där du kan ta en båttur för att utforska stadens vattenvägar. Det är också enkelt att utforska staden till fots, med cykel eller med en hoppa på/hoppa av-buss.

  Besök den gamla flytdockan Landungsbrücken, se de gamla skeppen och skeppsvarven, byggnaderna i hamnområdet och den gamla Elbetunneln. Ta en promenad upp till det 132 meter höga klocktornet i den berömda S:t Mikaelskyrkan där du belönas med en fantastisk utsikt över staden.

  Många sevärdheter är samlade i Altstadt (gamla stan). Besök Sankta Katarina- och Sankt Nikolai-kyrkorna, upptäck korsvirkeshusen på den historiska gatan Deichstraße och se det imponerande stadshuset på torget Rathausmarkt.

  Upplev världens största lagerkomplex vid Kontorhausviertel och Speicherstadt, som tillsammans med Chilehaus finns upptagna på UNESCO:s världsarvslista. Om du endast kan besöka ett museum, välj Hamburg Kunsthalle som rankas som landets främsta konstmuseum. Du kan dela upp sightseeingen med lite shopping på Mönckebergstraße eller stanna till för att prova några traditionella rätter från Hamburg, såsom aalsuppe, en skinksoppa med torkad frukt, eller labskaus, konserverat nötkött med potatis och pickles.

  Det finns otroligt mycket att se och göra i Hamburg, men när du kommer tillbaka till MS Spitsbergen vill du förmodligen lägga upp fötterna och vila benen en liten stund. Som tur är behöver du inte göra någonting annat än att koppla av tills vi når Amsterdam i övermorgon.

  Dag 11
  Hamburg, Tyskland

  Nordens Venedig

 • Dag 12
  Nordsjön

  Stärkande luft från Nordsjön

  2 november 2022

  Vår resa har nästan nått sitt slut, så allt du behöver göra idag är att koppla av, njuta av fartygets bekvämligheter och kanske skriva i din resedagbok. Du kanske tar en tur ute på däck och njuter av den stärkande luften från Nordsjön eller håller utkik efter sjöfåglar. Eller så kanske du bara vill slå dig ner i en bekväm fåtölj och fortsätta att läsa den där boken som du köpte i Fjærland.

  Om du inte redan har gjort det kan det vara dags att ta en närmare titt på vårt Vetenskapscenter och lära dig om våra program för medborgarforskning. Programmen hjälper forskare världen över att få en bättre förståelse för platserna vi seglar till och bidrar till värdefull forskning.

  I Explorer Lounge & Bar kommer ditt expeditionsteam att sammanfatta resan, och det utgör även vår avskedssamling – så passa på att utbyta kontaktuppgifter med vännerna du har skaffat under de senaste 12 dagarna.

  Ikväll får du njuta av ännu en praktfull måltid i restaurangen Aune, medan du gör dig redo för resans sista fantastiska destination, Amsterdam.

  Dag 12
  Nordsjön

  Stärkande luft från Nordsjön

 • Dag 13
  Amsterdam, Nederländerna

  Amsterdam – kanalernas och konstens stad

  3 november 2022
  Preliminär ankomsttid: 06:00

  Efter avstigningen får du chansen att vandra längs pittoreska kullerstensgatorna och blicka ut över de speglande kanalerna i Amsterdam – staden där land möter hav. Nederländernas liberala huvudstad bjuder en varierad arkitektur och är fylld av historia.

  Amsterdam, som grundades under medeltiden, är en kosmopolitisk stad med ett rikt kulturarv. Den ursprungliga bosättningen, belägen vid IJ-floden, byggdes på holmar av sand och bands samman av tusentals broar. Vattnet präglar staden än idag, vilket märks i stadsplaneringen.

  De halvrunda ringarna som kanalerna skapar i den ursprungliga stadskärnan påminner om ett spindelnät när du ser det på kartan. Promenera längs de ikoniska kanalerna och över de gamla broarna mellan Amstel och IJ. Du kommer förmodligen stöta på de charmiga husen längs kanalerna vid Grachtengordel. De byggdes av förmögna köpmän under 1600- och 1700-talet och är nu skyddade av UNESCO.

  Bege dig till Museumplein där tre av världens bästa museer väntar på dig. Rijksmuseum har ett av Europas största gallerier och en samling med nederländska konstnärer som saknar motstycke, inklusive Rembrandt. Vincent van Gogh-museet har istället världens största samling av det missförstådda geniets målningar medan Stedelijk-museet är en av de bästa platserna att se modern konst.

  Efterprogram

  Om du har tid och verkligen vill utforska Amsterdam kan du förlänga din vistelse med vårt efterprogram. Det inkluderar en natt på ett centralt beläget 4-stjärnigt hotell, och ger dig chansen att utforska staden i din egen takt. En transfer tar dig till flygplatsen på avstigningsdagen.

  Dag 13
  Amsterdam, Nederländerna

  Amsterdam – kanalernas och konstens stad

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
22.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Dra nytta av fartygets Vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med dig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Flygresa
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Ett stort fartyg i vattnet
En stor säng i ett rum
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: