Färöarna, Island, Svalbard – Öhoppning i och omkring Arktis (Norrgående)

Färöarna, Island, Svalbard – Öhoppning i och omkring Arktis (Norrgående)

Färöarna, Island, Svalbard – Öhoppning i och omkring Arktis (Norrgående)

Färöarna, Island, Svalbard – Öhoppning i och omkring Arktis (Norrgående)

Reseinformation 14 dagar MS Spitsbergen , MS Fram
Avresa
26 maj 2023
Pris från
kr 83 510
Frukost, lunch och middag ingår

Upptäck historia och naturliga underverk på fem vilda, vackra öar i och omkring Arktis i fyra olika länder.

Öhoppning på expeditionsvis

Utforska Bergens Bryggen-distrikt, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, med sin fiskmarknad och färgglada varv i trä innan vi seglar vidare till Lerwick och Shetlandsöarna. Prova på fiskrätter med allt från lax och skaldjur till lyrtorsk, grönfisk och sanktpersfisk. Vi fortsätter till Tórshavn på Färöarna. En stad där nytt och gammalt möts i ett verkligt skandinaviskt landskap. Därefter kommer du att få uppleva den fridfulla och rogivande atmosfären i Elduvik innan vi seglar vidare mot Island.

Elden och isens land

Vårt första stopp på Island är Bakkagerdi, en liten by på kusten i Borgarfjörður Eystri där många alver påstås bo. Här kommer du att få uppleva orörd vildmark med förstklassiga möjligheter till fågelskådning. Därefter kommer du att utforska Husavik, som beskrivs som Islands huvudstad för valskådning. Om du har tur kommer du att få se flera av dessa jättar ute på havet innan vi beger oss till Akureyri, Islands ungdomliga ”norra huvudstad”.

Utforska Spetsbergen

När vi reser norrut försöker vi stiga i land på Jan Mayen. Här finns världens nordligaste vulkan. Under våra två dagar i Spetsbergen kommer vi att försöka genomföra flera landstigningar i olika delar av skärgården. När du utforskar den orörda vildmarken ska du hålla ögonen öppna och spana efter ”Kungen av Arktis”: isbjörnen.

Färöarna, Island, Svalbard – Öhoppning i och omkring Arktis (Norrgående) Färöarna, Island, Svalbard – Öhoppning i och omkring Arktis (Norrgående)
 • Dag 1
  Bergen

  Din expedition börjar

  26 maj 2023
  Preliminär avgångstid: 18:00

  Din resa börjar i den livliga hamnstaden Bergen. Bergen grundades år 1070 och var Norges huvudstad under många år. Staden har behållit mycket av sin ursprungliga karaktär, charm och historia.

  Stig ombord på linbanan upp till berget Fløyen. Resan upp till toppen tar bara sex minuter. Från den 320 meter höga toppen kan du njuta av utsikten över staden, de sju bergen omkring den och havet. Kanske kan du till och med se vårt expeditionsfartyg i hamnen nedanför dig.

  När du är tillbaka i Bergens centrum kan du passa på att vandra längs kullerstensgator och gränder i denna livliga och kompakta stad. Om du vill smaka på en lokal specialitet kan du besöka en pub eller ett kafé och beställa en halvliter lokalt Hansa-öl.

  Lär dig mer om Bergens historia på Gamle Bergen Museum. Det är ett utomhusmuseum där du får en bild av hur livet i Bergen var på 1700- och 1800-talet. En annan historisk höjdpunkt är stavkyrkan Fantoft med sin gamla arkitektur – en vacker kombination av hednisk och kristen stil.

  Se också till att promenera genom det historiska Bryggen-distriktet, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, med dess fiskmarknad och färgglada varv i trä. Området har varit bebott sedan 1300-talet och här finns nu butiker som säljer en mängd olika sorters norsk konst och hantverk. 

  Efter incheckning har du tid att komma till rätta i din hytt. En obligatorisk säkerhetsgenomgång hålls precis före avgång, varefter du kan gå runt och utforska fartyget. Välkomstmiddagen på kvällen avrundas med en skål av kaptenen för att önska alla en trevlig expeditionsresa. Efter att ha träffat ditt expeditionsteam är du redo att påbörja ditt äventyr.

  Dag 1
  Bergen

  Din expedition börjar

 • Dag 2
  Lerwick

  De skotska Shetlandsöarna centrum

  27 maj 2023

  Lerwick är Skottlands nordligaste stad och har med tiden vuxit och kommit att utgöra hemstad för en tredjedel av Shetlandsöarnas befolkning. Det här är en plats där de skandinaviska rötterna är närvarande och omfamnas av de som bor här. Du kan höra lokalbefolkningens dialekt med skandinaviska influenser och besöka stadshuset i Lerwick med sina färgade glasrutor som avbildar händelser under vikingaperioden.

  Lerwick var ett centrum för 1600-talets handel med sill, och här fångas fortfarande mer fisk än i hela England, Wales och Nordirland tillsammans. Något som märks tydligt i den lokala gastronomin. Här kan du prova på fiskrätter med allt från lax och skaldjur till lyrtorsk, grönfisk och sanktpersfisk. Om fisk och skaldjur inte är din grej kan du smaka på den lokala soppan som är gjord med fårkött.

  Handla souvenirer i lokala butiker på Commercial Street eller besök Shetland Museum för att lära dig mer om stadens vikingaarv och kultur. Ta en titt i gallerierna där Pictish-ristningar samsas med virkade Shetland-sjalar. Stå på toppen av Fort Charlotte, ett artillerifort med ett fascinerande förflutet och njut av den fantastiska utsikten över Lerwick och ön Bressay med omnejd.

  Knubbsäl och gråsäl besöker ofta Lerwicks stränder, så om du spenderar lite tid längs vattnet har du chansen att få se dessa härliga däggdjur när de sticker upp huvudet ur vattnet vid stränderna. Glöm inte kikaren. Shetlandsöarna är kända för sitt unika fågelliv. Arter som smålommar, rödbena och spovar häckar här.

  Dag 2
  Lerwick

  De skotska Shetlandsöarna centrum

 • Dag 3
  Tórshavn, Färöarna

  Världens äldsta huvudstad

  28 maj 2023

  Streymoy är störst av Färöarna och på dess sydöstra kust finns en stad där nytt och gammalt möts i ett verkligt skandinaviskt landskap. Promenera längs kullerstensgränder som slingrar sig mellan de traditionella färöiska husen med grästak och färgglada byggnader i trä som är som hämtade ur sagornas värld.

  Tórshavn har fått sitt namn efter vikingaguden Tor och grundades av nordmän på 900-talet, vilket innebär att det sannolikt är den äldsta huvudstaden i norra Europa. Besök lokala museer och res i tiden när du lär dig mer om stadens ursprung eller får nya kunskaper om flora, fauna och geologi på Färöarna.

  Dra nytta av bussen som är gratis att åka genom staden för en autentisk känsla av vardagslivet på ön. Välj mellan modern och traditionell mat på någon av Tórshavns restauranger. Eller ta en paus på ett pittoreskt kafé. Ett besök vid vattenfallet Svartafoss får dig att glömma att du befinner dig mitt i en stad! Slappna av på de mossiga stenarna och njut av utsikten medan du hör ljudet av det brusande vattnet.

  Det finns få träd på Färöarna med sina karaktäristiska steniga kullar som är täckta av mjukt gräs som sträcker sig hela vägen ner till stränderna. Medan du utforskar de vidsträckta fälten är det sannolikt att du stöter på får, och vid vattnet kommer du att få syn på en mängd olika sjöfåglar i skyn. Håll utkik efter färöisk stare med sina beige och glänsande vingar, eller ejder med sin distinkta gröna fläck baktill på halsen.

  • Inkluderad Utforska Torshavn (vandringstur)
  Dag 3
  Tórshavn, Färöarna

  Världens äldsta huvudstad

 • Dag 4
  Elduvík

  Charmiga byar på Färöarna

  29 maj 2023

  I viken Funningsfjordur på Färöarna ligger byn Elduvík vid slutet av en lång, frodig dalgång med höga berg på vardera sidan. Floden Stórá flyter fram i mitten och delar byn i två halvor. I Elduvík bor bara 23 personer och den fridfulla atmosfären och naturen kommer garanterat att ha en lugnande effekt på dig.

  Låt dig charmas av de små, rustika husen när du promenerar längs byns gator. Nästan alla hus har byggts i traditionell stil för isländska byar med målade eller tjärade träväggar. Många av taken är täckta av gräs i stället för takpannor. En traditionell teknik som erbjuder extra isolering och skydd mot vädret.

  Trots det låga invånarantalet har den avlägsna byn skola, kyrka, hamn och pir. Bekanta dig med byn och få en bild av hur vardagslivet ser ut här. Besök kyrkan som invigdes 1951 så att invånarna i Elduvík inte längre behövde resa till Oyndarfjørdur för att gå på gudstjänst varje vecka.

  Sjöfåglarnas sång och fårens bräkande kombineras med ljudet av vågorna i fjorden och ger Elduvík dess karaktäristiska ljudbild. Lyssna till den färöiska naturens ljud och känn den svala havsluften mot ansiktet när du står på piren och blickar ut över det glittrande vattnet och den intilliggande ön Kalsoy i fjärran.

  Dag 4
  Elduvík

  Charmiga byar på Färöarna

 • Dag 5
  Till sjöss

  Koppla av till sjöss

  30 maj 2023

  Njut av en avslappnande dag till havs med föreläsningar ombord innan vi sätter kurs mot Bakkagerði. Slå dig ner i baren med en drink och småprata lite med dina medresenärer. Ni kan ha mer gemensamt än du tror!

  Om du verkligen vill slappna av rekommenderar vi ett dopp i en badtunna ute på däck. Här kan du också spana efter djurliv och fåglar medan du njuter.

  Följ med expeditionsteamet till vårt vetenskapscenter för att lära dig mer om vad som väntar på norra Island under nästa del av expeditionen. Du får veta mer om Islands otroliga landskap, kultur och tro på ”det osynliga folket”, även känt som isländska alver. Det kan också finnas en möjlighet att bli bättre på att sticka under en av våra workshops.

  Dag 5
  Till sjöss

  Koppla av till sjöss

 • Dag 6
  Bakkagerði

  Älvornas land

  31 maj 2023

  Med fantastiska ryolitberg på ena sidan och den majestätiska bergskedjan Dyrfjöll på den andra, erbjuder kustbyn Bakkagerði ett naturskönt läge utöver det vanliga. Enligt regional folktro bor det många älvor i denna lilla by längs Borgarfjörður eystris kust. Byn har faktiskt fått sitt namn från det klippiga berget Alfaborg, som förmodades vara älvdrottningens hem.

  Bakkagerði är en bosättning med cirka 100 invånare, som ligger långt ifrån det typiska turiststråket och erbjuder lugn och ro och en härlig utsikt. Byn kan utforskas genom endast en kort promenad. Du kan prova nyfångad fisk på ett av kaféerna, där den välsmakande fisksoppan är en lokal favorit.

  Men huvudattraktionen här är områdets naturskönhet, vilket erbjuder fantastiska vandringsupplevelser. Färgtoner av rosa, blå och gula ryolitstenar kontrasteras mot frodiga gröna dalar längs flera vandringsleder. Vart du än vänder blicken kommer du att belönas med en orörd vildmark och sevärdheter och ljud från det framträdande djurlivet som frodas här – fåglar.

  Kustklipporna i Bakkagerði är hemvist för ett stort antal fåglar, såsom stormfåglar och tretåiga måsar. Detta är också ett bra ställe att se ejderuppfödning som har gjorts i hundratals år på Island. Syftet med uppfödningen är det exklusiva ejderdunet, världens dyrbaraste dunsort.

  Men områdets huvudroll innehas av lunnefågeln. Om förhållandena tillåter försöker vi besöka Hafnarhólmi, en fiskehamn som hyser en stor koloni lunnefåglar och erbjuder några av Islands bästa fågelskådningsmöjligheter. En strandpromenad och ett antal platåer gör att du på ett säkert sätt kan komma nära inpå lunnefåglarna. Denna region är en absolut pärla för natur- och fågelälskare.

  • Inkluderad Promenad i Bakkagerði
  Dag 6
  Bakkagerði

  Älvornas land

 • Dag 7
  Húsavík

  En suverän plats för valskådning

  1 juni 2023

  Välkommen till Husavik! Det här betraktas som Islands huvudstad för valar och är den minsta staden på landets norra kust. Den har blivit känd internationellt som en av världens bästa platser för valskådning.

  Husavik är beläget vid bukten Skjálfandi som ofta får besök av valar som knölval, vikval, vitnosdelfin, tumlare och till och med den mytomspunna blåvalen. Om du har tur kan du få chansen att se en eller flera av dessa havets jättar.

  Det är inte mer än rätt att en stad med så stark anknytning till valar också har ett museum på samma tema. Om du vill veta mer om havets fridfulla jättar får du inte missa att besöka Husaviks informativa valmuseum.

  Om du även är intresserad av rymdresor så är Upptäckarmuseet fascinerande. Astronauterna som deltog i Apollo-rymduppdragen tränade i Husavik 1965 och 1967. Islands basaltsten liknar sten på månen och gjorde att avgörande geologisk träning kunde genomföras. Museets huvudsakliga utställning kretsar kring det banbrytande rymduppdraget.

  Drygt två kilometer söder om Husavik erbjuder dammen Kaldbakur en badupplevelse utöver det vanliga om du är ute efter något annorlunda. Det här är inte bara en varm källa som värms upp med geotermisk energi. Du kommer också att simma bland guldfiskar.

  • Inkluderad Upptäck Islands valhuvudstad
  Dag 7
  Húsavík

  En suverän plats för valskådning

 • Dag 8
  Akureyri

  Norra Islands huvudstad

  2 juni 2023

  Akureyri ligger nära foten av den längsta fjorden på Island, Eyjafjörður. När vi färdas längs fjorden ges du en fantastisk utsikt över snötäckta bergstoppar och den frodiga kusten. De näringsrika vattnen gör det här till en av de bästa platserna i landet för att se valar och delfiner. Knölvalar, vitnosdelfiner och tumlare förekommer ofta i dessa vatten och har du tur kan du även få syn på späckhuggare, blåvalar och sillvalar.

  Akureyri har fått smeknamnet ”Islands norra huvudstad” och är en livlig universitetsstad. Staden har en befolkning på nästan 20 000 invånare, vilket gör den till det största samhället utanför den tätbefolkade sydvästra regionen. Det innebär att det finns mycket att se och göra här, med bland annat ett förstklassigt utbud av restauranger och museer. Ta och besök Akureyri Museum där du får en inblick i hur islänningar brukade leva här. Det naturhistoriska museet Norðurslóð kombinerar även utställningar om lokalmiljön och nybyggarnas historia.

  Du kommer att bli imponerad över utbudet av blommor och bladväxter i Akureyris botaniska trädgård. Dess fridfulla atmosfär är som en oas av frodig grönska i de mest osannolika miljöerna. När du utforskar staden får du inte glömma bort att spana in Akureyrikyrkans slående arkitektur, som utformades av den berömda arkitekten Guðjón Samúelsson.

  På en tillvalsutflykt utanför staden kan du utforska olika naturskatter som ofta anses vara några av de mest populära sevärdheterna på Island. Vid vattenfallet Goðafoss, som har fått smeknamnet ”gudarnas vattenfall”, har du chansen att se genomskinligt turkost vatten som slår mot enorma svarta stenar.

  Sjön Mývatn ligger i ett aktivt vulkanområde och ståtar med en unik och vacker geologi med skimrande vatten och färger som hämtade ur en annan värld. Det är också en utmärkt plats för fågelskådning, i synnerhet ejder och strömänder. De som har följt serien Game of Thrones kanske känner igen platsen.

  • Inkluderad Stadstur i Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Norra Islands huvudstad

 • Dag 9
  Till sjöss

  Mot Jan Mayen

  3 juni 2023

  Njut av en avslappnande dag till havs med föreläsningar ombord när vi sätter kurs mot Jan Mayen. Dagar till havs kan vara hur aktiva eller avslappnande du vill.

  Titta förbi vetenskapscentret och lär dig mer om platserna du utforskar. Här finns toppmodern vetenskaplig utrustning och ett omfattande bibliotek som kan fördjupa dina kunskaper om Svalbards topografi, historia och djurliv.

  Något du inte vill missa är de fascinerande föreläsningar som erbjuds av expeditionsteamet. De kommer att sammanfatta expeditionen hittills och dela med sig av sina kunskaper om regionen och förbereda dig för äventyren som väntar. Föreläsningsämnena varierar med alltifrån lokalhistoria och historieberättande till biologi och geologi.

  När resan fortsätter kan du lägga tid på att lära känna besättningen och dina medresenärer. Varför inte småprata i baren och ta reda på vad du och dina medpassagerare har gemensamt?

  Dag 9
  Till sjöss

  Mot Jan Mayen

 • Dag 10
  Jan Mayen

  En isolerad arktisk ö med en aktiv vulkan

  4 juni 2023

  Mitt i Norska havet reser sig Jan Mayen ur dimma. Det är en ö med snötäckta berg, klädda i grön mossa och lavar som nästan ter sig självlysande mot de svarta klipporna. Den vulkaniska ön är i princip så isolerad som en plats kan vara. Det här är en orörd vildmark med surrealistisk atmosfär som saknar permanenta invånare. Allt detta gör det till en oförglömlig del av ditt arktiska äventyr.

  Jan Mayen har två huvudsakliga områden. Den norra delen domineras av Beerenberg, världens nordligaste aktiva vulkan. Den är huvudsakligen täckt av is och hade sitt senaste utbrott 1985. Den södra delen är plattare och saknar glaciärer. Här finns en väderstation där ett 30-tal personer arbetar på sommaren. De är anställda av Norges meteorologiska institut och den norska försvarsmakten.

  Även om det inte finns några inhemska däggdjur på Jan Mayen är ön långt från tom på djurliv. Platsen har tilldelats särskilt viktig status för fåglar då sjöfåglar flockas till de branta klipporna för att häcka. På ön finns bland annat stormfågel, spetsbergsgrisslor och alkekungar.

  Det här är inte bara ett hett resmål för fågelskådare, det finns gott om liv i vattnen kring Jan Mayen också. Om vädret tillåter har du chansen att få se flera olika valar i närheten, eller sälar som dras till all fisk som finns i vattnen här.

  Att få besöka Jan Mayen är väldigt ovanligt för resenärer. Hurtigruten tillhör de få som försöker att göra landstigningar på denna arktiska ö. Om vi lyckas kommer du att sätta din fot på en av världens mest avlägsna platser och få uppleva vyer som få har sett. Du kommer att uppleva en rofylld känsla, omgiven av den orörda naturen.

  Dag 10
  Jan Mayen

  En isolerad arktisk ö med en aktiv vulkan

 • Dag 11
  Till sjöss

  Njut av en dag till havs

  5 juni 2023

  Ägna den här dagen åt vad du känner för ombord på fartyget. Vila, njut av fartygets bekvämligheter och reflektera över vad du varit med om hittills. Kanske känner du för att svettas lite i gymmet eller att ta ett avslappnande bastubad med panoramautsikt.

  Låt spänningen växa inför nästa del av äventyret genom att läsa på om de platser som återstår att besöka i biblioteket eller delta i en föreläsning som anordnas av expeditionsteamet i vårt vetenskapscenter.

  Vid det här laget kommer du att ha gott om foton och berättelser från de olika utflykterna och kan se fram emot att dela med dig av dina upplevelser med dina medresenärer på expeditionen.

  I de här vackra men avlägsna områdena finns varken internetuppkoppling eller master som tillhandahåller mobiltäckning. Utan tillgång till e-post och sms får du en sällsynt möjlighet att logga ut och ta en paus från det moderna samhället.

  Du kan också välja att spendera tid med ditt resesällskap, lära känna likasinnade upptäckare och njuta av de lugna, ostörda ögonblick då du helhjärtat kan ta in den fantastiska naturen du omges av.

  Dag 11
  Till sjöss

  Njut av en dag till havs

 • Dag 12-13
  Svalbard

  Svalbards orörda, arktiska skönhet

  6 juni 2023 - 7 juni 2023

  Svalbard erbjuder arktisk, orörd skönhet när den är som allra bäst. Det här är en vildmark med branta berg, imponerande glaciärer och nästan kusligt vackra öar. Under de kommande två dagarna kommer vi att försöka genomföra flera spännande landstigningar i olika delar av skärgården.

  I Spetsbergen finns några av världens mest dramatiska fjordar. När vi seglar runt denna vackra ö under midnattssolen kommer du att få uppleva storslagna U-formade dalgångar fyllda av arktisk flora i full blom. Du kommer att få se dramatiska bergskedjor avspeglas i den blanka havsytan. När vi stilla kryssar fram här kan du höra hur det knarrar och knakar i de delar av glaciärisen som är på väg att brytas loss och störta ner i havet.

  Den imponerande terrängen i den här regionen gör den naturligtvis perfekt för friluftsäventyr. Vi kommer att göra allt för att dra nytta av alla möjligheter som kommer i vår väg. Några aktiviteter kan inkludera att ta oss iland med våra expeditionsbåtar för att ge oss ut på en vandringstur, delta i en strandstädning eller paddla kajak.

  Svalbard är en av de sällsynta platser i världen där naturlig skönhet och fascinerande historia möts. Du kommer att få höra berättelser från vårt expeditionsteam om upptäckare som antingen har erövrat Svalbard eller omkommit när de försökt.

  Under sommaren ger sig också isbjörnar ut på drivisen längs kusten för att jaga sälar. Med lite tur kan vi under vår tid på Svalbard få syn på ett av dessa rovdjur som befinner sig i toppen av näringskedjan. I slutändan är vi säkra på att du, precis som många upptäckare innan dig, kommer att älska dina äventyr på Svalbard.

  Dag 12-13
  Svalbard

  Svalbards orörda, arktiska skönhet

 • Dag 14
  Longyearbyen/Oslo

  Expeditionens slut

  8 juni 2023
  Preliminär ankomsttid: 06:00

  Ditt arktiska äventyr på Svalbard med omnejd är över för den här gången. När expeditionen närmar sig sitt slut kommer det att finnas tid för att blicka tillbaka och reflektera över alla nya minnen och omfamna den där hisnande känslan av att bokstavligt talat ha befunnit sig i närheten av världens topp.

  Efter att ha tagit farväl av fartyget och besättningen väntar transfer till flygplatsen och din resa tillbaka till Oslo.

  I Longyearbyen kommer du att stöta på många verksamheter som stoltserar med att vara de nordligaste av sitt slag. Nordligaste biografen, kyrkan, biblioteket, gymnasieskolan, mataffären – alla finns de här. Platser där det passar perfekt att ta en selfie.

  Ta ett glas med ortsborna på världens nordligaste hantverksbryggeri. Konstälskare bör inte missa att besöka Galleri Svalbard där det finns en stor variation av konstverk som inspirerats av den högarktiska miljön.

  Om du har tid kan du köpa några souvenirer i de lokala butikerna innan du åker hem. En varm och skön tröja från Svalbard eller en ask handgjorda chokladpraliner blir en perfekt gåva till vänner eller familj. På Svalbard handlar du taxfree, och Longyearbyen har ett antal butiker för sport och friluftsliv där du kan hitta kläder inför din nästa expeditionskryssning.

  Oavsett vad som väntar härnäst, önskar vi dig en fortsatt trevlig resa och ser fram emot att träffa dig igen! Efterprogram

  Gäster som seglar med MS Fram har möjlighet att förlänga sin vistelse i Longyearbyen med ett av våra unika efterprogram. Fråga för mer information.

  Dag 14
  Longyearbyen/Oslo

  Expeditionens slut

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
26.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Transfer

 • Transfer från fartyget till flygplatsen i Longyearbyen efter expeditionskryssningen

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Longyearbyen till Oslo efter expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för svitgäster på MS Fram
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Observera att Wi-Fi och mobiltäckning är väldigt begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds. På Svalbard finns varken Wi-Fi eller mobiltäckning förutom i Longyearbyen och Barentsburg.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav  
 • Ingen dricks förväntas

Fartyg

Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: