Bortom vad du kan föreställa dig

Svart vulkansten, vita sandstränder, safirblå vatten och magiska horisonter. Vakna upp till djur du drömde om som barn och simma bland regnbågsfärgade fiskar. En Galápagoskryssning med Hurtigruten Expeditions är bortom vad du kan föreställa dig.

Bättre än en dröm

Det finns otaliga anledningar till varför Galápagosöarna är ett helt otroligt resmål. Dessa avlägsna öar utgör hemvist för några av världens mest unika djurarter. När du besöker Galápagos med Hurtigruten kommer du att omges av hisnande vackra landskap och få möjligheten att uppleva en mängd olika växter och djur. När du tar dig fram i den vulkaniska terrängen kommer du att slås av den ikoniska skönheten och storslagna vyer.

Är du redo att kasta dig ut och få en upplevelse bortom vad du kan föreställa dig?

Läs mer om Galápagos Läs mer om Galápagos
Galápagos with Hurtigruten Expeditions.
Foto: iStock

Upplev mer

När du reser till Galápagos med Hurtigruten Expeditions kommer du att få chansen att utforska både land och hav med dagliga utflykter som inkluderar:

 • Dagliga expeditioner i nationalparker på flera av Galápagos öar
 • Kajakpaddling och paddle boarding äventyr i tropiska vatten
 • Valskådning och delfinskådning på utflykter med små båtar
 • Snorkling bland storslaget marint djurliv
 • Fantastiska middagar och shoppingupplevelser på mysiga och högklassiga restauranger och butiker.
Läs mer om våra aktiviteter Läs mer om våra aktiviteter
Galápagos with Hurtigruten Expeditions.
Foto: iStock

Vildmarken nästa

En av de saker som är mest utmärkande för Galápagos är det stora antalet djurarter som är unika för öarna. ”The Big 15” är de mest ikoniska djurarterna i skärgården och inkluderar: Galápagossköldpadda, galápagosalbatross, galápagospingvin, rödfotad sula, blåfotad sula, galápagosflamingo med flera. Under din resa till Galápagos är det sannolikt att du kommer att stöta på många av dessa djur!

Vildmarken nästa

En av de saker som är mest utmärkande för Galápagos är det stora antalet djurarter som är unika för öarna. ”The Big 15” är de mest ikoniska djurarterna i skärgården och inkluderar: Galápagossköldpadda, galápagosalbatross, galápagospingvin, rödfotad sula, blåfotad sula, galápagosflamingo med flera. Under din resa till Galápagos är det sannolikt att du kommer att stöta på många av dessa djur!

Galápagossköldpadda

Galápagosflamingo

Galápagospingvin

Blåfotad sula

Ladda ner information om Big 15 (PDF)

Upplevelse med litet fartyg

Efter en lång dag fylld av upptäckter erbjuder Santa Cruz II en fantastisk atmosfär som ger våra gäster en möjlighet att slappna av.

På kvällarna finns det möjlighet att sippa på en drink på övre däck, slappna av i badtunnan eller slå sig ner med en bok i biblioteket. Här erbjuds ett femstjärnigt matutbud och intressanta sammankomster. Våra gäster häpnar ständigt över den högklassiga service som erbjuds ombord. Varje rum har designats och skräddarsytts för att erbjuda komfort på högsta nivå för alla resenärer. 

Läs mer om Santa Cruz II Läs mer om Santa Cruz II
young hiker walking along the shore
Foto: Shutterstock

Upptäck Galápagos med våra experter

Våra erfarna experter kommer att guida dig genom hela din Galápagos-expedition. De kommer att vägleda dig genom ett brett utbud av aktiviteter både på land och ombord, och dela med sig av sina omfattande kunskaper inom alltifrån marinbiologi och djurliv till lokal historia, geologi och hur man skyddar den orörda miljön. Deras kunskap och praktiska erfarenhet är oöverträffad och deras passion och energi smittar av sig.

young hiker walking along the shore
Foto: Shutterstock

Roliga faktauppgifter

Galápagosöarna är en skärgård och nationalpark. De finns också med på UNESCO:s världsarvslista. Galápagosöarna bildades till följd av vulkanutbrott och det finns ett flertal sköldvulkaner runt om på öarna. Vissa av dem är periodvis aktiva. Galápagosöarna ligger nära ekvatorn och består av 13 större öar, 6 mindre öar och mängder av skär och klippor.

Galápagosöarna är en del av Ecuador.

Galápagosöarna är belägna i Stilla havet, 96 mil utanför Ecuadors kust och 88 mil väster om Sydamerika.

Galápagospingviner lever och häckar på Galápagosöarna året runt. Besökare hittar dem på öarna Isabela och Fernandina. De finns också på öarna Floreana, Santiago och Bartolome.

 • De jättelika galápagossköldpaddorna är världens största sköldpaddsart. De kan bli över 1,5 meter långa och väga över 225 kg. De tillhör de ryggradsdjur i världen som lever allra längst. Sköldpaddorna blir ofta över 100 år gamla. De är utrotningshotade.
 • Många tror att jättesköldpaddor och galápagossköldpaddor är samma sak. Men faktum är att det finns 12 olika arter på de olika öarna i skärgården.
 • Galápagossköldpaddor kan inte simma och lever sina liv på öarna i Galápagos skärgård.

För att verkligen uppleva världens vackraste och mest isolerade öar i Galápagos skärgård, och för att ha tillräckligt med tid för att se det unika djurliv som finns här anser vi att du behöver minst 5 dagar.

Det finns 56 inhemska fågelarter på Galápagosöarna. Fåglarna finns på öarna året runt. Dessutom finns det 29 olika arter av flyttfåglar.

Det finns 56 olika djurarter på Galápagosöarna. 27 av dessa arter är inhemska och finns bara här. 6 av arterna är allvarligt utrotningshotade.

Galápagosöarna passar bra att besöka året runt. Klimatet vid ekvatorn gör att vädret inte skiftar särskilt mycket. Årstidernas skiftningar är små. Den ”varma” årstiden varar från december till maj och passar bäst för snorkling. Den ”svala” årstiden varar mellan juni och november. Det är den bästa tiden på året för att se delfiner, valar och andra stora marina däggdjur. Att resa hit vid övergången mellan årstiderna i maj och november kan erbjuda det bästa av två världar.

 • Januari: Perfekt för snorkling och fågelskådning. Gröna havssköldpaddor anländer på stränderna för att lägga sina ägg.
 • Februari: Perfekt för kajakpaddling och snorkling. Högsäsong för flamingo och havsleguan.
 • Mars: Perfekt tid för snorkling med pingviner och tropiska fiskar. Galápagosalbatrossen anländer till öarna.
 • April: En av de mest populära tidpunkterna för ett besök. Perfekt för snorkling. Slutet på den tid på året då jättesköldpaddornas ägg kläcks. Ägg med gröna havssköldpaddor börjar kläckas och ungarna tar klivet ut i världen. Havsleguanernas ägg kläcks.
 • Maj: Dynamiskt väder och väldigt aktiva djur. Blåfotade sulor inleder sina häckningsritualer, havssköldpaddornas ägg kläcks, oceanlöpare och galápagospingviner är väldigt aktiva vid havsytan.
 • Juni: Svalare väder. Jättesköldpaddor påbörjar sin resa för att häcka, och flyttfåglar från södra halvklotet stannar till på sin väg norrut. Knölvalar rör sig längs skärgårdens kuster.
 • Juli: Sjöfåglar häckar för fullt, galápagosskarv inleder sin vackra parningsritual, ödlor gör likaså och valar och delfiner är lätta att få syn på. Det här är också en av de bästa tiderna på året för att få se blåfotade sulor på alla tänkbara sätt: som ägg, kycklingar, ungfåglar och nästan fullvuxna.
 • Augusti: Svalare väder som är perfekt för vandring. Flyttfåglar anländer till stränderna, jättesköldpaddor återvänder till Santa Cruz högland och det här är den tid på året då sjölejonen får ungar.
 • September: Årets svalaste tid. Sjölejon, pingviner och sjöfåglar är som mest aktiva
 • Oktober: Galápagoshägern häckar, pälssälarna börjar para sig, blåfotade sulor föder upp sina ungar, jättesköldpaddor lägger fortfarande ägg och sjölejonkutar syns lite varstans.
 • November: Det varma vädret anländer, maneter syns i skärgårdens vatten, oceanlöpare inleder sin andra häckningsperiod och sjölejonkutar leker bland snorklande besökare.
 • December: Jättesköldpaddornas ägg börjar kläckas, gröna havssköldpaddor parar sig, land- och havslevande leguaner inleder sin parningssäsong och galápagosalbatrossen flyger högt i skyn.

Hurtigruten har som mål att skydda det känsliga och vackra ekosystem vi utforskar. Modern motorteknik minskar bränslekonsumtionen och vi använder teknik ombord för att avsalta och rena vatten för att skydda miljön på Galápagos. Gästernas klimatavtryck minimeras och ditt besök blir en del av en bevaringsinsats tack vare vårt omfattande hållbarhetsåtagande. Det avtryck som ditt besök innebär i Galápagos minskas inte bara. Det kompenseras faktiskt helt och neutraliseras med vårt föredömliga koldioxidneutrala program. Dessutom är alla våra fartyg fria från engångsplast och vi arbetar för att se till att vi vidtar alla möjliga åtgärder för att skydda de platser vi besöker.

Erbjudande

En person klädd i kostym

Hytter utan singeltillägg - expeditionsresor

Vill du resa på egen hand? På utvalda avgångar på våra expeditionsresor behöver du inte betala tillägg på din hytt om du vill resa själv. Detta erbjudande gäller utvalda avgångar. Dessa hittar du på resesidan.

Läs mer