Expeditionskryssning till Galápagosöarna

Expeditionskryssning till Galápagosöarna

Expeditionskryssning till Galápagosöarna

Expeditionskryssning till Galápagosöarna

Reseinformation MS Santa Cruz II
Avresor
29 avgångar mellan feb 2023 och mar 2024
Pris från
kr 97 442
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med på en upplevelserik resa och se Unesco-listade städer, en jättelik vulkan samt naturens underverk på Galápagosöarna.

Upplevelse i Sydamerika

Utforska Quito, en av Sydamerikas charmigaste huvudstäder och en världsarvsstad med arkitektur från den spanska kolonialeran, mysiga restauranger och små hantverksbutiker. Provsmaka läckra, ecuadorianska specialiteter och promenera genom färgglada marknader, fulla av lokala hantverk. Vi besöker även en aktiv vulkan och ger oss ut på en naturvandring i fantastiska omgivningar.

I Darwins fotspår

Charles Darwins besök på Galápagosöarna med HMS Beagle resulterade i hans verk Om arternas uppkomst. Under den vetenskapsinriktade expeditionen får du följa i Darwins fotspår, lära dig mer om hans upptäckter – och göra dina egna.

Under expeditionen på Galápagosöarna gör vi landstigningar så att du får möta djurliv i flera olika ekosystem. Se sjölejon som latar sig i solen på den lilla ön Mosquera och jättesköldpaddor på San Cristóbal och Santa Cruz. Spana på de berömda landleguanerna på Santa Fé och South Plaza och upptäck de färgglada fågelkolonierna på Española, Edén och North Seymour.

Ditt expeditionsfartyg – MS Santa Cruz II

Ombord på MS Santa Cruz II:s rutter har du möjlighet till några av Galápagosöarnas bästa upplevelser och chanser att få se det spännande djurlivet. Många utflykter äger rum på exklusiva platser, vilket innebär att vi ofta har hela området för oss själva. Eftersom det finns flera naturguider med ombord på Santa Cruz II kan du välja bland flera aktiviteter varje dag.

Det är ett av de få fartygen på Galápagosöarna som har en komplett uppsättning med utrustning för att utforska omgivningarna, bland annat jollar, kajaker, snorklingsutrustning och paddelbrädor. Det finns till och med en båt med glasbotten. Säkerhet och hållbarhet är viktiga delar av resan och ombord finns en läkare tillgänglig dygnet runt.

 Expeditionskryssning till Galápagosöarna Expeditionskryssning till Galápagosöarna
 • Dag 1
  Tyskland/Quito, Ecuador

  Flyg till Quito

  Äventyret börjar med en flygresa från Tyskland till Quito, en stad som ligger vid ekvatorn och är känd för sin eviga vår. Staden är belägen i en dal på 2 850 meters höjd och är den näst högst belägna huvudstaden i världen. Utsikten över bergen är en ständig påminnelse om att du befinner dig i Anderna.

  Quito grundades vid en gammal inkabosättning och är i dag en livlig och modern stad. Du behöver inte leta länge för att hitta spår av det förflutna bakom den nutida fasaden, och den gamla stadsdelen är full av exempel på klassisk, spansk arkitektur. Faktum är att stadens omsorgsfulla bevarande av sin historia har gjort att den finns med på Unescos världsarvslista sedan 1978.

  När du har kommit fram Mariscal Sucre Airport i Quito väntar transport till ditt centralt belägna hotell i staden.

  Efter mörkrets inbrott kan du se hur stadens ljus lyser upp de omkringliggande kullarna och bergen – en fantastisk syn! Du tillbringar första natten Sydamerika på hotellet i Quito, så att vaknar pigg och utvilad för den kommande resan.

  Dag 1
  Tyskland/Quito, Ecuador

  Flyg till Quito

 • Dag 2
  Quito, Ecuador

  Kulturell rundtur i Quito

  Efter frukost tar vi dig på en heldagstur i staden där vi utforskar livsstilen, andan, maten och traditionerna i Ecuadors huvudstad. Turen handlar om att uppleva Quito som en lokalbo, besöka butiker, utforska marknader, träffa lokala örthelare, lära dig färdigheter av hantverkare och njuta av fantastiska ecuadorianska rätter när vi äter lunch på det sofistikerade Casa Gangotena Hotel.

  Vi ger oss ut på en vandring i den vackra gamla stadsdelen för att lära oss mer om människorna som bor i det största och bäst bevarade historiska centrumet i Amerika. Guiden tar oss till gamla gator och kyrkor och gör små uppehåll för att träffa hantverkare, butiksägare, hattmakare och godistillverkare. På vägen får du prova utsökt choklad som är tillverkad av den bästa ecuadorianska kakaon.

  På eftermiddagen går vi över gatan till det fantastiska arkeologiska museet Museo Casa del Alabado. Museet hyser en fantastisk samling av förcolumbianska utställningar som är cirka 5 000 år gamla, och alla är vackert uppställda i en restaurerad kolonial herrgård från 1600-talet.

  I turen ingår även ett besök till El Panecillo, en 600 meter hög vulkanisk kulle med panoramautsikt över Quito i hela sin andinska storslagenhet. Senare på dagen kan du njuta av middagen på hotellet och reflektera över dagens upptäckter eller kanske gå ut och se några fler.

  Dag 2
  Quito, Ecuador

  Kulturell rundtur i Quito

 • Dag 3
  Quito, Ecuador

  Tur till vulkanen Cotopaxi

  I dag får vi uppleva ett av Ecuadors naturunderverk på nära håll. Vi besöker en aktiv vulkan och vandrar upp till nästan 3 900 meters höjd.

  Men först stannar vi till vid utomhusmarknaden Sangolqui, där du bland annat kan smaka på andiska specialiteter. Här säljer ursprungsbefolkningen sina varor och det finns även färgsprakande frukter och grönsaker att köpa. Förutom livsmedel säljs också kläder och hantverk, så passa på att få en pratstund med de trevliga försäljarna i stånden.

  Cotopaxi nationalpark är belägen bland storslagna berg bara 1,5 timmes bilväg från Quito. På de karaktäristiska andiska hedarna, som kallas för ”páramo”, växer nästan inga träd alls och du kan se mängder av lamadjur som strövar fritt omkring. Här finns också flera fågelarter, bland annat andisk mås, flera olika sorters kolibrier – och om du har tur kan du få syn på den majestätiska kondoren. Vi vandrar sedan till lagunen Limpiopungo, en vacker sjö där de omkringliggande bergstopparna speglar sig på ytan.

  Cotopaxi, som betyder ”månens hals” på det lokala quechua-språket, är belägen på 5 900 meters höjd, har en nästan helt symmetrisk konform och är en av världens högsta vulkaner. Den gapande kratern mäter nästan 800 meter och har en av de få ekvatoriala glaciärerna i världen. Cotopaxis första kända utbrott inträffade 1534, vilket skrämde både lokalbefolkningen och conquistadorerna. Det senaste stora utbrottet inträffade 1904.

  Till lunch väntar utsökta traditionella rätter som tillagas av några av regionens främsta kockar i San Augustin del Callo. Under den sena eftermiddagen återvänder vi till hotellet där middag väntar som avslutning på dagen.

  Dag 3
  Quito, Ecuador

  Tur till vulkanen Cotopaxi

 • Dag 4
  Galápagos, Ecuador

  Din kryssning börjar

  Efter frukost beger vi oss till flygplatsen i Quito och flyger vidare över Stilla havet mot nästa äventyr. Efter bara ett par timmar landar vi på Galápagos ekologiska flygplats på ön Baltra. Flygplatsen drivs med förnybar energi och sägs vara världens mest miljövänliga flygplats.

  Efter ankomst i den spektakulära skärgården avgår transfer till hamnen där ditt hem för de kommande dagarna väntar – vårt bekväma expeditionsfartyg Santa Cruz II.

  Vi kommer att inleda vår expedition till havs med en kort och obligatorisk säkerhetsgenomgång för att se till att resan med oss blir trygg. Du kan checka in och bekanta dig med fartyget innan vi träffas för att äta lunch i den vackra restaurangen. Här kommer kaptenen att höja sitt glas i en skål och önska alla ett spännande äventyr. Din kryssning börjar direkt efter lunchen.

  Vårt första stopp är bara fyra sjömil bort vid den lilla ön Mosqueras sydspets. Det här är en liten vulkanö som är belägen mellan de större öarna Baltra och North Seymour. En lång och smal sandbank som omges av lavarev utgör hemvist för en av de största sjölejonkolonierna på Galápagosöarna.

  Kliv ombord på en liten expeditionsbåt och åk in till land, där du kommer att se sjölejon njuta av solen. Det här blir den första glimten av den otroliga mångfalden och rikedomen på de här öarna, och den lilla ön är också full av sjöfåglar som blåfotad sula och ullhandskrabbor.

  Här väntar en lätt promenad på några hundra meter över platta sanddyner, och du kommer att lära dig mer om Galápagos sårbara ekosystem på land och i havet medan du utforskar området med våra guider.

  Dag 4
  Galápagos, Ecuador

  Din kryssning börjar

 • Dag 5
  San Cristobal Island

  Besök hos jättarna

  I dag lägger vi till i Puerto Baquerizo Moreno som är skärgårdens huvudstad. 40 minuters bilväg bort, i Cerro Colorado, kommer du att få besöka en anläggning för uppfödning av den utrotningshotade jättesköldpaddan. Djuret är ikoniskt för Galápagos med en naturlig livstid på över 100 år.

  Cerro Colorados sköldpaddsreservat kämpar för att öka mängden gigantiska reptiler och hjälpa dem att nå livskraftiga antal igen. De lever under förhållanden som liknar deras naturliga livsmiljö och har möjlighet att frodas här. Sköldpaddorna rör sig i en inhägnad skog på sex hektar, som också utgör hem för dussintals andra endemiska arter, som sancristóbalhärmtrast och lavaödla.

  På eftermiddagen tar våra små expeditionsbåtar dig till Punta Pitt på öns östra spets. Den här annorlunda platsen består av en eroderad vulkanisk kon, och det finns en vandringsled som erbjuder spektakulär utsikt över kustlinjen. Punta Pitt är den enda platsen på Galápagos där du har chansen att se tre olika sorters sulor. Den blåfotade sulan är lätt att känna igen just för att den har blå fötter.

  Njut av en naturvandring på land eller utforska kusten ombord på en av våra små expeditionsbåtar. Det klara vattnet är perfekt för snorkling och simning, och du kan få syn på sjölejon som utför akrobatiska undervattenskonster ovanför revet, så glöm inte badkläderna och ett par rejäla vandringsskor.

  Dag 5
  San Cristobal Island

  Besök hos jättarna

 • Dag 6
  Santa Fe Island och South Plaza Island

  Strålande skönhet och evolutionen i rörelse

  Direkt efter frukost ger vi oss ut på en idyllisk vit sandstrand på ön Santa Fe och påbörjar en naturpromenad i vackra miljöer. På ön finns sjölejon och så kallade Barrington-leguaner. Dessa ödlor kan ofta ses bland kaktusar eller på stenar i solen.

  Ön erbjuder en fridfull atmosfär, och kanske kopplar vi av med en simtur eller snorkling från våra små båtar. Om du vill få en glimt av världen under vattnet kan du följa med på en tur med vår båt som är försedd med glasbotten. Vi erbjuder också kajaker, så varför inte utforska denna vackra och vilda ö i din egen takt.

  Efter en trevlig långlunch som tillreds av våra kockar ombord beger vi oss till nästa resmål: South Plaza Island. På vägen passerar vi genom en kanal där turkost vatten kontrasteras av vita sandstränder och svart lavasten. Längs stränderna kan vi få syn på fregattfåglar, svalstjärtad mås och liror som glider fram i vinden.

  South Plaza Island är väldigt liten, men här finns en otrolig mängd växter. Bland annat suckulenter av typen sesuvium och tätväxande fikonkaktusar. Landlevande leguaner latar på sig stranden och havsleguaner försvinner ner i havsvattnet för att sedan dyka upp igen. Om du har tur kan du få syn på en hybrid av två leguanerna som är ett resultat av parning mellan de två underarterna – ett resultat av evolutionen som du kan se med dina egna ögon!

  Dag 6
  Santa Fe Island och South Plaza Island

  Strålande skönhet och evolutionen i rörelse

 • Dag 7
  Santa Cruz

  Jättesköldpaddor och öaktiviteter

  Den här morgonen kommer vi att gå i land i Puerto Ayora, som är den största staden i skärgården, på Santa Cruz Island. Här kommer vi att besöka forskningsstationen Charles Darwin Research Station, där över 200 forskare och frivilliga jobbar med att bevara djurlivet på Galápagos.

  Gör ett besök vid inhägnaderna där sköldpaddor föds upp i kuvöser, och se de berömda Darwinfinkarna med egna ögon – det här var fåglarna han använde som grund för evolutionsteorin.

  Därefter kan du prova på att använda en ”trapiche”, som används för att mala sockerrör och extrahera saften som sedan antingen dricks på en gång eller används för att tillverka sprit. För att ta dig till bruket kan du åka med vår buss eller cykla om du känner för att röra på dig.

  Efter att ha upplevt kaktusskogen Opuntia väntar lunch i höglandet. Här är ekosystemet helt annorlunda jämfört med kusten, med frodig växtlighet och ett svalare klimat. Det är också här som merparten av de stora galápagossköldpaddorna rör sig. Du kommer att få chansen att se dessa jättar i sin naturliga livsmiljö. De är lätta att få syn på där de strövar fram, mumsar på gräs eller tar ett litet bad.

  Efter lunch kan du i stället för att titta på sköldpaddor välja bland flera olika aktiviteter, exempelvis att cykla mountainbike eller paddla kajak i Tortuga Bay. Du kan också vandra de 2 kilometrarna till den vackra bukten och stanna till vid Playa Brava, en vacker snövit sandstrand där gröna sköldpaddor samlas varje år.

  Längs vägen finns också Playa Mansa, en avskild vik med mangroveträd och klara, lugna vatten som är idealiska för att simma, snorkla och paddla kajak. Du kan också välja att bara njuta av utsikten i skuggan under mangroveträden!

  Antalet personer som kan besöka Tortuga Bay är begränsat på grund av åtgärder för att skydda området, så se till att göra en avstämning med expeditionsteamet.

  Dag 7
  Santa Cruz

  Jättesköldpaddor och öaktiviteter

 • Dag 8
  Española Island

  En lyckad räddningsinsats

  Española är den sydligaste ön i skärgården och tros vara en av världens äldsta öar med sina fyra miljoner år på nacken. Det här är en populär plats för fågelskådare. Nästan alla världens galápagosalbatrosser häckar här mellan mars och januari. Håll utkik efter nazcasula, blåfotad sula och svalstjärtad mås. Det finns gott om alla tre här.

  Var också beredd på att kunna få syn på ödlan microlophus delanonis, den så kallade lavaödlan, med sitt rödaktiga skinn. Här finns också färgglada havsleguaner som tillhör en underart som bara finns här.

  På tal om djurliv: 2020 nåddes vi av goda nyheter när en sällsynt sköldpadda visade sig ha gett liv åt över 900 ungar. Diego, som är över 100 år gammal, lånades ut från San Diego Zoo och kan på egen hand i princip ha räddat sin art från utrotning. Tack vare denna fantastiska insats har Diego nu gått i pension på Española där han förväntas bli omkring 150 år gammal.

  Du kommer att få se det berömda blåshålet El Soplador – vilket betyder ”blåsaren” – som sprutar vatten 23 meter upp i luften. Effekten skapas av vågor som slår mot en spricka i lavastenen vid flod och pressar upp vatten genom en skreva. Vi återvänder sedan till fartyget och avnjuter ännu en härlig och avslappnad lunch.

  Under eftermiddagen njuter vi av den undersköna korallstranden i Gardner Bay och intilliggande Osborn Islet med sina sjölejon, härmfåglar och finkar, där du får tid att koppla av och ta ett dopp eller snorkla. Här finns det också möjlighet att paddla kajak.

  Dag 8
  Española Island

  En lyckad räddningsinsats

 • Dag 9
  Santa Cruz Island och North Seymour

  En liten bit av paradiset

  Eden Islet utanför kusten vid Santa Cruz Island är en konformad del av en vulkan som sticker upp ovanför vattenytan. Här finns en mängd djur, och i det klara, grunda vattnet hoppas vi få syn på gröna sköldpaddor, rockor och vänliga revhajar.

  Vi kommer att erbjuda utrustning för snorkling, så glöm inte badkläderna om du vill utforska reven. Om vädret tillåter det kan du också ta en tur på vår båt med glasbotten eller paddla kajak längs Edens kust. Håll utkik efter fregattfåglar på stranden. De känns igen på sina karaktäristiska röda halsar.

  Efter en välförtjänt lunch på fartyget fortsätter vi till ön North Seymour. Den lilla och mestadels platta ön blev till efter ett vulkanutbrott som lyfte havsbotten, vilket är anledningen till att öns yta är så slät och eroderad.

  Det finns en liten skog med silvergrå Palo Santo-träd, som också kallas för Saint’s Wood, strax ovanför landstigningsplatsen. Träden saknar oftast löv och befinner sig i dvala under halva året i väntan på att regnet ska komma, vilket utgör signalen för att de ska börja blomma. Den här typen av trä är känd för att användas i tillverkningen av rökelse – känner du igen doften?

  Det här är en utmärkt plats för att få syn på blåfotad sula, fregattfågel och svalstjärtad mås. Sjölejon och havsleguaner håller också till på North Seymour, där det finns gott om föda i vattnet kring ön. När en ung Darwin för första gången fick syn på havsleguanerna beskrev han dem som ”klumpiga ödlor” som ”såg hiskeliga ut”, men vi håller inte med och tror att du kommer dela vår uppfattning!

  Dag 9
  Santa Cruz Island och North Seymour

  En liten bit av paradiset

 • Dag 10
  Baltra/Guayaquil, Ecuador

  Expeditionens slut

  När din expeditionskryssning närmar sig slutet är det dags att ta farväl av det rika djurlivet och de fantastiska vyerna på en av världens mest spektakulära platser när det gäller natur. Vi kommer också att ta farväl av vår fantastiska besättning och vårt expeditionsteam när vi lämnar fartyget på ön Baltra.

  Därefter väntar transfer till flygplatsen och ett plan som tar dig tillbaka till Guayaquil. Vid ankomsten till Guayaquil kommer du att få hjälp att hitta till anslutningsflyget tillbaka till Storbritannien.

  När du tänker tillbaka på ditt äventyr hoppas vi att du har fått fantastiska minnen, nya vänner och en lust att ge dig ut på fler upptäcktsresor i framtiden. Vi välkomnar dig gärna ombord igen!

  Dag 10
  Baltra/Guayaquil, Ecuador

  Expeditionens slut

 • Dag 11
  Tyskland

  Ankomst i Tyskland

  Ankomst med flyg till Tyskland

  När du blickar tillbaka på dina äventyr i Sydamerika får du troligtvis den där upprymda känslan av att ha varit på en av de mest kulturellt relevanta och vackraste platserna på jorden. Efter att din äventyrslust har väckts till liv har du säkert redan planer på nästa resa till ett av jordens alla hörn. Nu är du en av oss. Vi ses ombord!

  Dag 11
  Tyskland

  Ankomst i Tyskland

Avresor

2023

Februari:
14.
28.
Mars:
14.
28.
April:
11.
25.
Maj:
9.
23.
Juni:
6.
20.
Juli:
4.
18.
Augusti:
1.
15.
29.
September:
12.
26.
Oktober:
10.
24.
November:
7.
21.
December:
5.
19.

2024

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
2.
16.
30.
Februari:
13.
27.
Mars:
12.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Tre nätter i Quito före expeditionskryssningen, inklusive frukost och middag på DAG 2 och 3.

Flyg

 • Flygresa tur och retur i ekonomiklass från Tyskland till Quito och tillbaka från Guayaquil inklusive alla skatter (inklusive Rail & Fly-biljett)
 • Flygresa tur och retur i ekonomiklass mellan Quito och Baltra samt Baltra och Guayaquil

Transfers

 • Alla transfers i Quito, transfer mellan flygplatsen i Baltra och fartyget

Utflykt

 • Kulturell heldagstur i Quito, inklusive lunch
 • Naturskön heldagstur till Cotopaxi nationalpark, inklusive lunch

Tillägg

 • Entréavgift till Galápagosöarnas nationalpark
 • Transitkort för Galápagosöarna
 • Tillgång till lounge på Guayaquils flygplats vid returresa från Galápagosöarna

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten)
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Tysk- och engelskspråkigt expeditionsteam som leder aktiviteter och guidar ombord och på land
 • Välkomst- och avskedsdrinkar

Aktiviteter ombord

 • Tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek, mikroskop och prover
 • Program där gäster kan hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Fotografen ombord delar med sig av tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor och gym

Aktiviteter med landstigning

 • Landstigningar, vandringar, upptäcktsfärder längs kuster och aktiviteter som kajakpaddling, snorkling och turer i vår båt med glasbotten.
 • Gratis lån av våtdräkt

Ej inkluderat

 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas ombord
 • Tvättmaskiner och torktumlare för gäster finns tillgängliga ombord
 • Läs våra hälso- och säkerhetsriktlinjer
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt fartyg

MS Santa Cruz II

Byggd år 2002
Renoverad 2021
Varv ASENAV Shipyard (CHL)
Passagerarkapacitet 90
Bruttodräktighet 2664 T
Längd 71,8 m
Däcksbalk 13,4 m
Hastighet 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

När du utforskar Galápagosöarna med oss ombord på MS Santa Cruz II kommer du att få uppleva en avslappnad atmosfär i enastående omgivningar. Den ringa storleken – med en maximal gästkapacitet på 90 – skapar en mysig och sofistikerad miljö. Du kommer att känna dig som hemma ombord.

Läs mer om MS Santa Cruz II

Några alternativ: