Expeditionskryssning till Galápagosöarna – i Darwins fotspår

Expeditionskryssning till Galápagosöarna – i Darwins fotspår

Expeditionskryssning till Galápagosöarna – i Darwins fotspår

Expeditionskryssning till Galápagosöarna – i Darwins fotspår

Reseinformation 9 dagar MS Santa Cruz II
Avresor
26 avgångar mellan mar 2024 och mar 2025
Pris från
kr 80 110
Frukost, lunch och middag ingår

9 dagar lång expeditionskryssning till Galápagosöarna

Vackra Quito

Quito är en av Sydamerikas charmigaste huvudstäder. Denna världsarvsstad bjuder på arkitektur från den spanska kolonialeran, mysiga restauranger och hantverksbutiker. Provsmaka välsmakande, ecuadorianska specialiteter och promenera genom färgglada marknader, fulla av lokala hantverk under dina två dagar i staden. Dag två bjuder vi på en guidad tur i Quitos historiska stadskärna och besöker ”staden i världens mitt” där du kan stå på båda sidorna av ekvatorn samtidigt.

Respektingivande Galápagosöarna

Efter att ha utforskat Quitos historiska stadskärna och stått vid ekvatorn, sätter vi kurs mot Galápagosöarna där ett oförglömligt havsäventyr väntar. Håll utkik efter ikoniska djur som jättesköldpaddor, havsleguaner och blåfotade sulor. Kom nära naturens underverk i små pangabåtar, kajaker eller vår båt med glasbotten tillsammans med vårt expeditionsteam som består av guider från regionen.

Expeditionskryssning till Galápagosöarna – i Darwins fotspår Expeditionskryssning till Galápagosöarna – i Darwins fotspår
 • Dag 1
  Quito

  Pulserande Quito 

  Äventyret börjar i den livliga staden Quito

  Resan börjar på ekvatorn, i ett frodigt område vid foten av Anderna. Quito, belägen på 2 850 meters höjd, är världens näst högst belägna huvudstad. Stadens främsta sevärdhet är den enastående, gamla stadsdelen som står på en tidigare inkabosättning. Staden som är ett Unesco-världsarv är full av välbevarad kolonialarkitektur, med färgstarka torg, magnifika kyrkor och imponerande monument. Checka in på hotellet innan du börjar utforska staden.

  Om du har möjlighet kan du även anlända tidigare och följa med på ett av våra förprogram som finns som tillval.

  Dag 1
  Quito

  Pulserande Quito 

 • Dag 2
  Quito 

  Besök historiska Quito  

  Korsa ekvatorn när vi besöker ”Staden i världens mitt”

  Idag bjuds du på en guidad tur i Quitos historiska stadskärna – ett av Sydamerikas största och bäst bevarade områden från kolonialeran. Promenera längs kullerstensgatorna, beundra den vackra arkitekturen och prova utsökt choklad som är tillverkad med ecuadoriansk kakao längs vägen.

  Sedan har det blivit dags att bege sig till ”Staden i världens mitt”, belägen drygt 25 kilometer norr om Quito. Efter lunch besöker vi det berömda monument som symboliserar ekvatorn. Ha kameran redo för att föreviga ögonblicket när du står med fötterna på båda sidorna av jordklotet.

  Dag 2
  Quito 

  Besök historiska Quito  

 • Dag 3
  Baltra och Mosquera 

  Kryssningen börjar 

  Gör dig redo för de spektakulära Galápagosöarna

  Efter frukost och en kort flygresa anländer du till Batra och de spektakulära Galápagosöarna. En transfer tar dig direkt till hamnen där det komfortabla expeditionsfartyget MS Santa Cruz II ligger och väntar.

  Få en första glimt av det imponerande djurlivet när vi besöker Mosquera Islet, hemvist för ögruppens största koloni av sjölejon. Vi går iland i små pangabåtar för att ta en närmare titt på djur och natur.

  Håll utkik efter blåfotade sulor och ullhandskrabbor på promenaden över sanddynerna medan du lär dig mer om de olika ekosystemen från våra naturguider.

  Dag 3
  Baltra och Mosquera 

  Kryssningen börjar 

 • Dag 4
  San Cristóbal 

  Sköldpaddorna på San Cristóbal 

  Möt de berömda jättesköldpaddorna

  Dagens första stopp är Galapaguera de Cerro Colorado, ett uppfödningscenter för den utrotningshotade jättesköldpaddan. Här finns även andra inhemska arter, bland annat sancristóbalhärmtrast och lavaödla.

  Jättesköldpaddan, djuret som i många avseenden symboliserar Galápagosöarna, kan bli över 100 år gammal. Här lever de i skogar som liknar sköldpaddornas naturliga livsmiljö.

  I våra pangabåtar tar vi oss sedan till Punta Pitt, den enda platsen på Galápagosöarna där du kan se tre sorters sulor. Vandra i naturen, utforska kusten med båt, passa på att ta ett dopp eller snorkla i det klarblå vattnet.

  Dag 4
  San Cristóbal 

  Sköldpaddorna på San Cristóbal 

 • Dag 5
  Santa Fe och South Plaza 

  Santa Fe och South Plaza 

  Upplev djur i idylliska miljöer

  Vi börjar dagen med en naturskön vandring längs Santa Fes vackra stränder, hemvist för den utrotningshotade barringtonleguanen och en koloni av sjölejon.

  Simma eller snorkla från pangabåtar, gör en kajaktur runt ön eller följ med på vår båt som är försedd med glasbotten för att se havets djur ovanifrån. Efter en utsökt lunch som har förberetts av fartygets kockar sätter vi kurs mot ön South Plaza.

  Håll utkik efter fregattfåglar, svalstjärtade måsar och galápagosliror som glider fram i vinden. I denna häpnadsväckande miljö kan du också se landleguaner som vilar sig på stranden medan havsleguanerna rör sig mellan land och vatten.

  Dag 5
  Santa Fe och South Plaza 

  Santa Fe och South Plaza 

 • Dag 6
  Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

  Möt Galápagosöarnas berömda jättesköldpaddor

  Idag utforskar vi ön Santa Cruz. Under morgonen går vi iland i Puerto Ayora för att besöka forskningsstationen Charles Darwin.

  På detta uppfödningscenter för jättesköldpaddor kan du se både nyfödda sköldpaddor och Darwins berömda finkar – fåglarna han använde som grund för evolutionsteorin. Dessutom finns en spännande kaktusskog som fungerar som hemvist för ett stort antal landfåglar.

  Dagens lunch intas i det något svalare, frodiga höglandet medan jättesköldpaddorna mumsar på gräs eller tar ett litet bad.

  Här erbjuds även andra aktiviteter, däribland en tur med mountainbike eller ett besök på en sockerplantage.

  Dag 6
  Santa Cruz 

  Darwins Santa Cruz 

 • Dag 7
  Española Island 

  Dramatiska Española 

  Lavaödlor och ett fascinerande fågelliv

  Idag anländer vi till Española, Galápagosöarnas sydligast belägna ö. Ön bjuder på ett fantastiskt fågelliv. Håll utkik efter nazcasulor, blåfotade sulor, svalstjärtade måsar och den mäktiga galápagosalbatrossen mellan april och december månad.

  Dessutom kan du få uppleva både Españolas röda lavaödlor och havsleguaner samt det berömda blåshålet El Soplador som sprutar vatten 23 meter upp i luften.

  Efter lunch på fartyget sätter vi kurs mot den pittoreska korallstranden vid Gardner Bay och närliggande Osborn Islet i hopp om att få se sjölejon, härmtrastar och finkar. Om du vill utforska området på egen hand kan du passa på att snorkla eller paddla kajak.

  Dag 7
  Española Island 

  Dramatiska Española 

 • Dag 8
  Eden Islet och North Seymour 

  Djurliv på Eden Islet 

  Gröna sköldpaddor, hajar och sällsynta fåglar

  På Eden Islet får du ännu fler möjligheter att uppleva Galápagosöarnas imponerande djurliv, bland annat gröna sköldpaddor, rockor samt ofarliga revhajar. Håll även utkik efter fregattfåglar med deras karaktäristiska röda halsar på stranden.

  Du kan också simma eller snorkla för att utforska reven på nära håll. Det finns också möjlighet att se reven från vår båt med glasbotten eller i kajak. Efter lunch sätter vi kurs mot North Seymour.

  Ön är en utmärkt plats för att få syn på både blåfotade sulor och svalstjärtade måsar. Här samlas även sjölejon och havsleguaner på grund av det näringsrika vattnet.

  Dag 8
  Eden Islet och North Seymour 

  Djurliv på Eden Islet 

 • Dag 9
  Baltra till Guayaquil  

  Avsluta din expedition 

  Från Galápagos tillbaka till Guayaquil

  Expeditionskryssningen närmar sig sitt slut när vi går iland på ön Baltra. En transfer tar oss till Baltras flygplats för vidare resa till Guayaquil och de internationella flygresorna eller, om du så föredrar, till Quito för ännu ett äventyr.

  Förläng din vistelse och följ med på ett av våra efterprogram som finns som tillval för att utforska mer av Ecuador.

  När du lämnar denna fascinerande region gör du det med minnen för livet. Att få uppleva denna fantastiska flora och fauna är något som är få förunnat.

  Dag 9
  Baltra till Guayaquil  

  Avsluta din expedition 

Avresor

2024

Mars:
27.
April:
10.
24.
Maj:
8.
22.
Juni:
5.
19.
Juli:
3.
17.
31.
Augusti:
14.
28.
September:
11.
25.
Oktober:
9.
23.
November:
6.
20.
December:
4.
18.

2025

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
1.
15.
29.
Februari:
12.
26.
Mars:
12.

Vad som ingår

Hotell

 • Två nätter i Quito före expeditionskryssningen, inklusive frukost och middag dag 2

Flyg

 • Flygresa i ekonomiklass mellan Quito och Baltra samt Baltra och Guayaquil, inklusive alla skatter

Transfers

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Quito före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan flygplatsen och fartyget i Baltra

Utflykt

 • Heldagsutflykt: Historiska Quito och Ciudad Mitad del Mundo (staden i världens mitt), inklusive lunch, före expeditionskryssningen

Tillägg

 • Entréavgift till Galápagosöarnas nationalpark
 • Transit- och kontrollkort för Galápagosöarna
 • Inträde till flygplatsloungen på Guayaquils (eller Quitos) flygplats vid återkomst från Galápagosöarna för gäster som flyger utrikes samma dag som avstigningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker*
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter
 • Kostnadsfritt lån av våtdräkt
 • Välkomst- och avskedsdrinkar

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Tillgång till vårt vetenskapscenter med litet bibliotek och mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Tillgång till fartygets badtunnor och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små pangabåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Från Baltra flyger vi till Guayaquil. Om du vill avsluta expeditionen i Quito ber vi dig meddela din bokningsagent
 • Quito ligger omkring 2 850 meter över havet, vilket innebär att du kan uppleva mild höjdsjuka
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt fartyg

MS Santa Cruz II

Byggd år 2002
Renoverad 2021
Varv ASENAV Shipyard (CHL)
Passagerarkapacitet 90
Bruttodräktighet 2664 T
Längd 71,8 m
Däcksbalk 13,4 m
Hastighet 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

När du utforskar Galápagosöarna med oss ombord på MS Santa Cruz II kommer du att få uppleva en avslappnad atmosfär i enastående omgivningar. Den ringa storleken – med en maximal gästkapacitet på 90 – skapar en mysig och sofistikerad miljö. Du kommer att känna dig som hemma ombord.

Läs mer om MS Santa Cruz II

Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: