Galápagosöarna – i Darwins fotspår och Machu Picchu

Galápagosöarna – i Darwins fotspår och Machu Picchu

Galápagosöarna – i Darwins fotspår och Machu Picchu

Galápagosöarna – i Darwins fotspår och Machu Picchu

Reseinformation 13 dagar MS Santa Cruz II
Avresor
26 avgångar mellan mar 2024 och mar 2025
Pris från
kr 113 077
Frukost, lunch och middag ingår

9 dagar lång expeditionskryssning till Galápagosöarna samt ett äventyr på land till Machu Picchu

Äventyr på land i Sydamerika

Den första delen av vårt äventyr sker på land. Vi ger oss av från Lima, Perus livliga huvudstad, och flyger till Cuzco, inkarikets antika centrum, där vi utforskar de många kulturella och arkitektoniska underverken. Därefter reser vi uppför Heliga dalen på ett lyxtåg till den fantastiska bergsstaden Machu Picchu. Vi återvänder sedan till Cuzco och flyger till charmiga Quito, den eviga vårens stad.

Respektingivande Galápagosöarna

Efter att ha utforskat Quitos historiska stadskärna och stått vid ekvatorn, sätter vi kurs mot Galápagosöarna där ett oförglömligt havsäventyr väntar. Håll utkik efter ikoniska djur som jättesköldpaddor, havsleguaner och blåfotade sulor. Kom nära naturens underverk i små pangabåtar, kajaker eller vår båt med glasbotten tillsammans med vårt expeditionsteam som består av guider från regionen.

Galápagosöarna – i Darwins fotspår och Machu Picchu Galápagosöarna – i Darwins fotspår och Machu Picchu
 • Dag 1
  Ankomst till Lima

  Ditt äventyr på land börjar

  Äventyret börjar i Lima,en uråldrig men modern stad

  Välkommen till Peru, ett av Sydamerikas mest fascinerande länder!

  Om du har tid föreslår vi att du tar en promenad för att bekanta dig med Lima efter ankomsten.

  Du kan till exempel ta en tur längs strandpromenaden i det exklusiva Miraflores-distriktet. Här hittar du mängder av restauranger, kaféer och butiker som erbjuder allt du behöver inför ditt äventyr. Lima anses vara Sydamerikas mathuvudstad, så se till att testa några lokala maträtter, exempelvis ceviche – rå fisk marinerad i limejuice, lök och chili.    

  Dag 1
  Ankomst till Lima

  Ditt äventyr på land börjar

 • Dag 2
  Lima

  Upptäck Lima 

  Upptäck Limas historiska stadskärna och mycket mer

  Efter frukost tar vi dig på en stadstur i Lima, där lunch ingår. Upptäck Limas historiska stadskärna som är full av elegant spansk kolonialarkitektur – och ett av Unescos världsarv – samt fler av stadens sevärdheter. Vi gör också ett stopp på fascinerande Museo Larco, ett museum med landets bästa privatsamling av förcolumbiansk konst.

  Efter halvdagsutflykten får du tid att utforska Lima ytterligare. Ta något svalkande att dricka vid ett av stadens storslagna torg och prova mat från regionen innan du återvänder till hotellet för en god natts sömn.

  Dag 2
  Lima

  Upptäck Lima 

 • Dag 3
  Flygresa till Cuzco

  Inkarikets stad och en kulturskatt

  Utforska inkarikets huvudsäte

  Under morgonen flyger vi till Cuzco, staden som en gång i tiden var inkarikets huvudsäte. En lokal guide följer med oss till incheckningen på hotellet och tar oss sedan med på en guidad tur i den mytomspunna staden.  

  Här blandas imponerande ingenjörskonst från inkafolket med utsmyckade byggnader från den spanska kolonialeran. Besök den befästningsliknande anläggningen Sacsayhuaman från 1400-talet eller beundra Santo Domingo-kyrkan – ett kloster byggt ovanpå ruinerna av inkafolket soltempel Koricancha – och dess arkitektur. Efter att ha upplevt höjdpunkterna i denna pärla av historia och arkitektur återvänder vi till hotellet för middag.

  Dag 3
  Flygresa till Cuzco

  Inkarikets stad och en kulturskatt

 • Dag 4
  Machu Picchu

  Res genom tiden till en förlorad värld 

  Upptäck ”Inkarikets förlorade stad”

  Transfer väntar tidigt på morgonen och tar dig till Ollantaytambo i Heliga dalen där du påbörjar tågresan till Machu Picchu genom hisnande, höglänta landskap.

  Efter omkring två timmar stannar tåget i den lilla byn Aguas Calientes och efter en kort busstur är vi framme i Machu Picchu – inkarikets förlorade stad.    

  Här får vi en guidad tur i den en gång i tiden undangömda bosättningen. Låt dig förundras över murarna, terrasserna och ramperna som finns inhuggna i berget. Njut av den fridfulla atmosfären när du blickar ner mot djungeln från denna stad bland molnen.

  Efter lunch återvänder vi till Cuzco där du kan koppla av och få en god natts sömn under din sista hotellnatt.

  Dag 4
  Machu Picchu

  Res genom tiden till en förlorad värld 

 • Dag 5
  Flyg till Quito

  Quito – staden med evig vår 

  Upptäck pulserande Quito

  Dagen börjar med frukost på hotellet. Därefter åker vi till flygplatsen i Cuzco och tar morgonflyget via Lima till Ecuador. Vi anländer i Quito på eftermiddagen.

  Resan börjar på ekvatorn, i ett frodigt område vid foten av Anderna. Quito, belägen på 2 850 meters höjd, är världens näst högst belägna huvudstad. Stadens främsta sevärdhet är den enastående, gamla stadsdelen som står på en tidigare inkabosättning. Staden som är ett Unesco-världsarv är full av välbevarad kolonialarkitektur, med färgstarka torg, magnifika kyrkor och imponerande monument. Checka in på hotellet innan du börjar utforska staden.

  Dag 5
  Flyg till Quito

  Quito – staden med evig vår 

 • Dag 6
  Quito 

  Besök historiska Quito  

  Korsa ekvatorn när vi besöker ”Staden i världens mitt”

  Idag bjuds du på en guidad tur i Quitos historiska stadskärna – ett av Sydamerikas största och bäst bevarade områden från kolonialeran. Promenera längs kullerstensgatorna, beundra den vackra arkitekturen och prova utsökt choklad som är tillverkad med ecuadoriansk kakao längs vägen.

  Sedan har det blivit dags att bege sig till ”Staden i världens mitt”, belägen drygt 25 kilometer norr om Quito. Efter lunch besöker vi det berömda monument som symboliserar ekvatorn. Ha kameran redo för att föreviga ögonblicket när du står med fötterna på båda sidorna av jordklotet.

  Dag 6
  Quito 

  Besök historiska Quito  

 • Dag 7
  Baltra och Mosquera 

  Kryssningen börjar 

  Gör dig redo för de spektakulära Galápagosöarna

  Efter frukost och en kort flygresa anländer du till Batra och de spektakulära Galápagosöarna. En transfer tar dig direkt till hamnen där det komfortabla expeditionsfartyget MS Santa Cruz II ligger och väntar.

  Få en första glimt av det imponerande djurlivet när vi besöker Mosquera Islet, hemvist för ögruppens största koloni av sjölejon. Vi går iland i små pangabåtar för att ta en närmare titt på djur och natur.

  Håll utkik efter blåfotade sulor och ullhandskrabbor på promenaden över sanddynerna medan du lär dig mer om de olika ekosystemen från våra naturguider.

  Dag 7
  Baltra och Mosquera 

  Kryssningen börjar 

 • Dag 8
  San Cristóbal 

  Sköldpaddorna på San Cristóbal 

  Möt de berömda jättesköldpaddorna

  Dagens första stopp är Galapaguera de Cerro Colorado, ett uppfödningscenter för den utrotningshotade jättesköldpaddan. Här finns även andra inhemska arter, bland annat sancristóbalhärmtrast och lavaödla.

  Jättesköldpaddan, djuret som i många avseenden symboliserar Galápagosöarna, kan bli över 100 år gammal. Här lever de i skogar som liknar sköldpaddornas naturliga livsmiljö.

  I våra pangabåtar tar vi oss sedan till Punta Pitt, den enda platsen på Galápagosöarna där du kan se tre sorters sulor. Vandra i naturen, utforska kusten med båt, passa på att ta ett dopp eller snorkla i det klarblå vattnet.

  Dag 8
  San Cristóbal 

  Sköldpaddorna på San Cristóbal 

 • Dag 9
  Santa Fe och South Plaza 

  Santa Fe och South Plaza 

  Upplev djur i idylliska miljöer

  Vi börjar dagen med en naturskön vandring längs Santa Fes vackra stränder, hemvist för den utrotningshotade barringtonleguanen och en koloni av sjölejon.

  Simma eller snorkla från pangabåtar, gör en kajaktur runt ön eller följ med på vår båt som är försedd med glasbotten för att se havets djur ovanifrån. Efter en utsökt lunch som har förberetts av fartygets kockar sätter vi kurs mot ön South Plaza.

  Håll utkik efter fregattfåglar, svalstjärtade måsar och galápagosliror som glider fram i vinden. I denna häpnadsväckande miljö kan du också se landleguaner som vilar sig på stranden medan havsleguanerna rör sig mellan land och vatten.

  Dag 9
  Santa Fe och South Plaza 

  Santa Fe och South Plaza 

 • Dag 10
  Santa Cruz 

  Upptäck Santa Cruz 

  Lär dig mer om naturvård på Santa Cruz

  Idag besöker vi Charles Darwins forskningsstation i Puerto Ayora

  På detta uppfödningscenter för jättesköldpaddor kan du se både nyfödda sköldpaddor och Darwins berömda finkar – fåglarna han använde som grund för evolutionsteorin. Dessutom finns en spännande kaktusskog som fungerar som hemvist för ett stort antal landfåglar.

  Dagens lunch intas i det något svalare, frodiga höglandet medan jättesköldpaddorna mumsar på gräs eller tar ett litet bad.

  Här erbjuds även andra aktiviteter, däribland en tur med mountainbike eller ett besök på en sockerplantage.

  Dag 10
  Santa Cruz 

  Upptäck Santa Cruz 

 • Dag 11
  Española Island 

  Dramatiska Española 

  Lavaödlor och ett fascinerande fågelliv

  Idag anländer vi till Española, Galápagosöarnas sydligast belägna ö. Ön bjuder på ett fantastiskt fågelliv. Håll utkik efter nazcasulor, blåfotade sulor, svalstjärtade måsar och den mäktiga galápagosalbatrossen mellan april och december månad.

  Dessutom kan du få uppleva både Españolas röda lavaödlor och havsleguaner samt det berömda blåshålet El Soplador som sprutar vatten 23 meter upp i luften.

  Efter lunch på fartyget sätter vi kurs mot den pittoreska korallstranden vid Gardner Bay och närliggande Osborn Islet i hopp om att få se sjölejon, härmtrastar och finkar. Om du vill utforska området på egen hand kan du passa på att snorkla eller paddla kajak.

  Dag 11
  Española Island 

  Dramatiska Española 

 • Dag 12
  Eden Islet och North Seymour 

  Djurliv på Eden Islet 

  Gröna sköldpaddor, hajar och sällsynta fåglar

  På Eden Islet får du ännu fler möjligheter att uppleva Galápagosöarnas imponerande djurliv, bland annat gröna sköldpaddor, rockor samt ofarliga revhajar. Håll även utkik efter fregattfåglar med deras karaktäristiska röda halsar på stranden.

  Du kan också simma eller snorkla för att utforska reven på nära håll. Det finns också möjlighet att se reven från vår båt med glasbotten eller i kajak. Efter lunch sätter vi kurs mot North Seymour.

  Ön är en utmärkt plats för att få syn på både blåfotade sulor och svalstjärtade måsar. Här samlas även sjölejon och havsleguaner på grund av det näringsrika vattnet.

  Dag 12
  Eden Islet och North Seymour 

  Djurliv på Eden Islet 

 • Dag 13
  Baltra till Guayaquil  

  Avsluta din expedition 

  Från Galápagos tillbaka till Guayaquil

  Expeditionskryssningen närmar sig sitt slut när vi går iland på ön Baltra. En transfer tar oss till Baltras flygplats för vidare resa till Guayaquil och de internationella flygresorna eller, om du så föredrar, till Quito för ännu ett äventyr. 

  Förläng din vistelse och följ med på ett av våra efterprogram som finns som tillval för att utforska mer av Ecuador.

  När du lämnar denna fascinerande region gör du det med minnen för livet. Att få uppleva denna fantastiska flora och fauna är något som är få förunnat.

  Dag 13
  Baltra till Guayaquil  

  Avsluta din expedition 

Avresor

2024

Mars:
23.
April:
6.
20.
Maj:
4.
18.
Juni:
1.
15.
29.
Juli:
13.
27.
Augusti:
10.
24.
September:
7.
21.
Oktober:
5.
19.
November:
2.
16.
30.
December:
14.
28.

2025

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
11.
25.
Februari:
8.
22.
Mars:
8.

Vad som ingår

Hotell

 • Två nätter i Lima, två nätter i Cuzco och två nätter i Quito före expeditionskryssningen, inklusive frukost. Middag dag 3–6.

Flyg

 • Flygresa i ekonomiklass från Lima till Cuzco och från Cuzco till Quito (via Lima), inklusive alla skatter
 • Flygresa i ekonomiklass mellan Quito och Baltra, och Baltra och Guayaquil, inklusive alla skatter

Transfers

 • Transfer från flygplatsen till hotellet och hotellet till flygplatsen i Quito före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan flygplatsen och fartyget i Baltra

Utflykter

 • Stadstur i Lima, inklusive lunch, före expeditionskryssningen
 • Resepaket: Cuzco och Machu Picchu enligt beskrivning, inklusive utflykter med lunch, tågbiljetter, entréavgifter och transfer från hotellet till flygplatsen i Lima och inne i Cuzco före expeditionskryssningen
 • Heldagsutflykt: Historiska Quito och Ciudad Mitad del Mundo (staden i världens mitt), inklusive lunch, före expeditionskryssningen

Tillägg

 • Entréavgift till Galápagosöarnas nationalpark
 • Transit- och kontrollkort för Galápagosöarna
 • Inträde till flygplatsloungen på Guayaquils (eller Quitos) flygplats vid återkomst från Galápagosöarna för gäster som flyger utrikes samma dag som avstigningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker*
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter
 • Kostnadsfritt lån av våtdräkt
 • Välkomst- och avskedsdrinkar

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Tillgång till vårt vetenskapscenter med litet bibliotek och mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Tillgång till fartygets badtunnor och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små pangabåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Från Baltra flyger vi till Guayaquil. Om du vill avsluta expeditionen i Quito ber vi dig meddela din bokningsagent
 • Programmet på land i Peru och Quito i Ecuador äger rum på hög höjd. På 3 400 respektive 2 800 meters höjd över havet kan du uppleva mild höjdsjuka.
 • Rundturen på land i Peru omfattar långa resesträckor och vandring över ojämn terräng. Var beredd på ett varierande klimat från svalt på hög höjd till varmt tropiskt väder.
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt fartyg

MS Santa Cruz II

Byggd år 2002
Renoverad 2021
Varv ASENAV Shipyard (CHL)
Passagerarkapacitet 90
Bruttodräktighet 2664 T
Längd 71,8 m
Däcksbalk 13,4 m
Hastighet 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

När du utforskar Galápagosöarna med oss ombord på MS Santa Cruz II kommer du att få uppleva en avslappnad atmosfär i enastående omgivningar. Den ringa storleken – med en maximal gästkapacitet på 90 – skapar en mysig och sofistikerad miljö. Du kommer att känna dig som hemma ombord.

Läs mer om MS Santa Cruz II

Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: