Grönland

– Kolossala isberg, fjordar och fjäll
 • En äkta arktisk expedition
  Med våra ingående kunskaper om arktiska farvatten kommer vi att visa dig det bästa av underbara Grönland under midnattssolen.
 • En isolerad skönhet
  Upplev några av världens vackraste naturscenerier med fantastiska isberg, fjordar och ett rikt djurliv.
 • Unika kulturella upplevelser
  Lär känna de rika kulturella traditionerna, gör bekantskap med det fascinerande inuitfolket med deras färgrika bosättningar.
 • Hållbart äventyr
  Våra expeditionskryssningar skapas med hållbarhet som en absolut prioritet – att skydda vilda djur, stödja lokala samhällen och vår planets framtid.

Exspeditionskryssningar

Filtrera resa:

Uppleva Grönland

Grönland är de stora kontrasternas land. Kolossala isberg kalvas från istäcket mot en bakgrund av gröna fjäll, långa fjordar och vackra vilda blommor. Ett rikt djurliv bidrar till prakten, bland annat marina däggdjur, vilda djur och miljoner fåglar. Men den bästa beskrivningen ligger i det grönländska namnet på denna världens största ö: Kalaallit Nunaat – ”Människornas land”.

Människa och natur

Interaktionen mellan människa och natur, som märks på jägarnas traditionella liv i de små byarna, återspeglas i språket, musiken, myterna, kläderna och maten. Resorna till Grönland bjuder verkligen på nära interaktion, unika kulturupplevelser och fantastiska naturupplevelser.

Isfjord

Grönland har en yta på ca 2,1 miljoner km2, och ca 80 % av detta är täckt av is. Här hittar du norra halvklotets mest produktiva glaciär – den producerar över 10 % av alla Grönlands isberg. Dess enorma glaciärfront matar en 4 mil lång fjord med skulpturala isberg. Staden Ilulissat på Isfjorden står på UNESCOs lista över världsarv.

Närkontakt

Med Hurtigruten kan du välja mellan en rad olika expeditioner med MS Fram. Vi samarbetar med lokala företag för att ge dig en ännu närmare kontakt med naturen, djurlivet, kulturen och historien. Vi anordnar både möten ombord med lokala inuiter och besök i grönländska byar och samhällen.