Grönland

– Kolossala isberg, fjordar och fjäll
En ö mitt i en vattenförekomst
 • En äkta arktisk expedition
  Med våra ingående kunskaper om arktiska farvatten kommer vi att visa dig det bästa av underbara Grönland under midnattssolen.
 • En isolerad skönhet
  Upplev några av världens vackraste naturscenerier med fantastiska isberg, fjordar och ett rikt djurliv.
 • Unika kulturella upplevelser
  Lär känna de rika kulturella traditionerna, gör bekantskap med det fascinerande inuitfolket med deras färgrika bosättningar.
 • Hållbart äventyr
  Våra expeditionskryssningar skapas med hållbarhet som en absolut prioritet – att skydda vilda djur, stödja lokala samhällen och vår planets framtid.
En ö mitt i en vattenförekomst
A group of people posing for the camera
A close up of an animal
A group of people riding on the back of a boat in the water
A man and a woman standing next to a body of water
A group of people swimming in the water
A small boat in a body of water
A group of people playing football on a beach
A person standing on a rocky hill

Kryssningar till Grönland

Utforska fler destinationer

Hitta din resa bland våra destinationer runt om i världen.

Go

Karta

Upptäck Grönland

Upptäck några av de möjliga landstigningsplatser du kan besöka under en expedition.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Upptäck Grönland

Upptäck några av de möjliga landstigningsplatser du kan besöka under en expedition.

 • 1

  Camp Frieda

  Ett häpnadsväckande landskap och arktisk flora väntar nära Camp Frieda. Platsen är faktiskt uppkallad efter Friederike Bronny, en medlem i Hurtigrutens expeditionsteam.

 • 2

  Ilulissat

  Glatt färgade hus omges av isberg i Grönlands tredje största stad, som ligger vid ingången till fantastiska Ilulissat Isfjord, som är på UNESCO:s världsarvslista.

 • 3

  Disko Bay

  Upptäck charmiga bosättningar, isberg och rikt djurliv i denna historiskt viktiga vik – en av Grönlands bästa platser för valskådning.

 • 4

  Sisimiut

  ligger 4 mil norr om polcirkeln och är Grönlands näst största stad.

 • 5

  Nuuk

  är Grönlands huvudstad och ligger i mynningen till ett av de mest spektakulära fjordsystemen i världen.

 • 6

  Ivittuut

  is a good location to scan for herds of powerful musk oxen in ruggedly beautiful Arctic landscape.

 • 7

  Qaqortoq

  is considered one of the most beautiful towns in Greenland.

 • 8

  Korsa Danmarksundet

  Vikingarna seglade över Irmingerhavet när de migrerade från Island till Grönland för ungefär 1 000 år sedan.

 • 9

  Reykjavik

  är världens nordligaste huvudstad. Bosättarna döpte platsen till ”den rykande viken” efter de ångpelare som steg upp från varma källor i området.

Res med experterna

– Ditt expeditionsteam på Grönland

Våra experter finns med ombord för att skydda både resenärerna och de orörda, ömtåliga miljöerna. De har också en ovärderlig roll som värdar under hela expeditionen.

Ledare och lärare

Under tiden som vi upptäcker Grönland och Island leder expeditionsteamet aktiviteter som kortare vandringar, utforskningar av natur, flora och fauna, besök på kulturella platser, promenader i lokalmiljöer och turer i småbåtar. 

“Några av mina favoritupplevelser under expeditionerna är när knölvalar sprutar vatten på oss eller när vi får syn på isbjörnar på ett nära men ändå betryggande avstånd.”

– Steffen Biersack, expeditionsledare

Uppleva Grönland

Grönland är de stora kontrasternas land. Kolossala isberg kalvas från istäcket mot en bakgrund av gröna fjäll, långa fjordar och vackra vilda blommor. Ett rikt djurliv bidrar till prakten, bland annat marina däggdjur, vilda djur och miljoner fåglar. Men den bästa beskrivningen ligger i det grönländska namnet på denna världens största ö: Kalaallit Nunaat – ”Människornas land”.

Människa och natur

Interaktionen mellan människa och natur, som märks på jägarnas traditionella liv i de små byarna, återspeglas i språket, musiken, myterna, kläderna och maten. Resorna till Grönland bjuder verkligen på nära interaktion, unika kulturupplevelser och fantastiska naturupplevelser.

Isfjord

Grönland har en yta på ca 2,1 miljoner km2, och ca 80 % av detta är täckt av is. Här hittar du norra halvklotets mest produktiva glaciär – den producerar över 10 % av alla Grönlands isberg. Dess enorma glaciärfront matar en 4 mil lång fjord med skulpturala isberg. Staden Ilulissat på Isfjorden står på UNESCOs lista över världsarv.

Närkontakt

Med Hurtigruten kan du välja mellan en rad olika expeditioner med MS Fram. Vi samarbetar med lokala företag för att ge dig en ännu närmare kontakt med naturen, djurlivet, kulturen och historien. Vi anordnar både möten ombord med lokala inuiter och besök i grönländska byar och samhällen.