Island

– Isens och eldens land
Ett stort vattenfall över en vattenförekomst
 • En äkta arktisk expedition
  Med våra unika kunskaper om arktiska farvatten kommer vi att visa dig Islands innersta själ på en expedition långt upp i norr.
 • Som ingen annanstans
  Öns drama, historia, djurliv och ojämförbara, kuperade landskap gör Island till en verkligt minnesvärd destination, rik på dolda hemligheter.
 • Ett unikt, vackert landskap
  Vi tar dig till vulkaniska landskap, vattenfall, glaciärer och charmiga städer på vandringar och under dagliga aktiviteter.
 • Hållbart äventyr
  Våra expeditionskryssningar skapas med hållbarhet som en absolut prioritet – att skydda vilda djur, stödja lokala samhällen och vår planets framtid.
Ett stort vattenfall över en vattenförekomst
A group of people standing in front of a mountain
A sandy beach next to a body of water
A group of people swimming in a body of water
A boat in a large body of water
A herd of sheep standing on top of a lush green field
A waterfall with a mountain in the background
A bird sitting on a rock
A group of people standing on top of a grass covered hill
A group of ice and snow

Kryssningar till Island

Utforska fler destinationer

Hitta din resa bland våra destinationer runt om i världen.

Vidare

Karta

Upptäck Island

Upptäck några av de möjliga landstigningsplatser du kan besöka under en expedition.

1 2 3 4 5 6 7 8

Upptäck Island

Upptäck några av de möjliga landstigningsplatser du kan besöka under en expedition.

 • 1

  Reykjavik

  är världens nordligaste huvudstad. Bosättarna döpte platsen till ”den rykande viken” efter de ångpelare som steg upp från varma källor i området.

 • 2

  Stykkishólmur

  Den inbjudande staden Sykkishólmur omges av underbara landskap och ikoniska platser på Snæfellsneshalvön och här finns vackra, välbevarade gamla hus.

 • 3

  Westfjords

  Västfjordarna är kända för underbara landskap, inklusive spektakulära fjordar och charmiga bosättningar och erbjuder fantastiska vandrings- och kajakpaddlingsmöjligheter.

 • 4

  Akureyri

  Den livliga och energifyllda staden Akureyri ligger nära många av Islands berömda naturskatter, som sjön Mývatn och Goðafoss vattenfall.

 • 5

  Húsavík

  Húsavík is renowned for its whale watching and has several interesting museums, including, of course, a whale museum.

 • 6

  Grimsey

  Få möjligheten att korsa den legendariska polcirkeln, som går över denna gröna och gräsbevuxna ö.

 • 7

  Bakkagerdi

  Detta fridfulla område är känt för sin naturliga skönhet och som "älvornas land." Lunnefågelkolonier finns överallt i fjorden, vilket gör området till en populär plats för fågelskådning.

 • 8

  Heimaey

  Heimaey eller Hemön ligger i ett vulkanaktivt område och är full av branta havsklippor som utgör en livsmiljö för otaliga sjöfåglar, inklusive den charmiga lunnefågeln.

Segla med experterna

– Ditt expeditionsteam på Island

En grupp människor i en båt på en vattenförekomst
Våra experter finns med ombord för att skydda både resenärerna och de orörda, ömtåliga miljöerna. De har också en ovärderlig roll som värdar under hela expeditionen.
En grupp människor i en båt på en vattenförekomst

Ledare och lärare
Under tiden som vi upptäcker Grönland och Island leder expeditionsteamet aktiviteter som kortare vandringar, utforskningar av natur, flora och fauna, besök på kulturella platser, promenader i lokalmiljöer och turer i småbåtar.

En man som sitter på en båt i vattnet

Ledare och lärare

Under tiden som vi upptäcker Grönland och Island leder expeditionsteamet aktiviteter som kortare vandringar, utforskningar av natur, flora och fauna, besök på kulturella platser, promenader i lokalmiljöer och turer i småbåtar. 

”Några av mina favoritupplevelser under expeditionerna är när knölvalar sprutar vatten på oss eller när vi får syn på isbjörnar på ett nära men ändå betryggande avstånd”.

- Steffen Biersack, expeditionsledare”

– Steffen, expeditionsteamet

Reseguide för Island

Vi erbjuder flera olika kryssningar till Island – du bestämmer själv vilken kryssning som passar dig bäst utifrån dina behov och önskemål. Funderar du över hur det skulle vara att resa till Island? Läs vår reseguide för Island för att bli inspirerad. Lär dig mer om det stora utbudet av expeditioner och utflykter vi erbjuder på Island och ta reda på när det är bäst att åka på semester till Island!

En bro mellan kontinenter

Island ligger i Nordatlanten, nära polcirkeln, och är på många sätt en bro mellan kontinenter. Det tar fem timmar att flyga från Reykjavik till New York, och tre timmar till London. Precis som resten av Norden har Island tack vare Golfströmmen ett tempererat klimat, med friska somrar och förvånansvärt milda vintrar.

Pingvellir---Thingvellir-Þingvellir National Park Walk, Island