Island

– Isens och eldens land
 • En äkta arktisk expedition
  Med våra unika kunskaper om arktiska farvatten kommer vi att visa dig Islands innersta själ på en expedition långt upp i norr.
 • Som ingen annanstans
  Öns drama, historia, djurliv och ojämförbara, kuperade landskap gör Island till en verkligt minnesvärd destination, rik på dolda hemligheter.
 • Ett unikt, vackert landskap
  Vi tar dig till vulkaniska landskap, vattenfall, glaciärer och charmiga städer på vandringar och under dagliga aktiviteter.
 • Hållbart äventyr
  Våra expeditionskryssningar skapas med hållbarhet som en absolut prioritet – att skydda vilda djur, stödja lokala samhällen och vår planets framtid.

Kryssningar til Island

Utforska flere destinationer

Hitta din resa bland våra destinationer runt om i världen.

Karta

Upptäck Island

Upptäck några av de möjliga landstigningsplatser du kan besöka under en expedition.

1 2 3 4 5 6 7 8

Upptäck Island

Upptäck några av de möjliga landstigningsplatser du kan besöka under en expedition.

 • 1

  Reykjavik

  är världens nordligaste huvudstad. Bosättarna döpte platsen till ”den rykande viken” efter de ångpelare som steg upp från varma källor i området.

 • 2

  Stykkishólmur

  Den inbjudande staden Sykkishólmur omges av underbara landskap och ikoniska platser på Snæfellsneshalvön och här finns vackra, välbevarade gamla hus.

 • 3

  Westfjords

  Västfjordarna är kända för underbara landskap, inklusive spektakulära fjordar och charmiga bosättningar och erbjuder fantastiska vandrings- och kajakpaddlingsmöjligheter.

 • 4

  Akureyri

  Den livliga och energifyllda staden Akureyri ligger nära många av Islands berömda naturskatter, som sjön Mývatn och Goðafoss vattenfall.

 • 5

  Húsavík

  Húsavík is renowned for its whale watching and has several interesting museums, including, of course, a whale museum.

 • 6

  Grimsey

  Få möjligheten att korsa den legendariska polcirkeln, som går över denna gröna och gräsbevuxna ö.

 • 7

  Bakkagerdi

  Detta fridfulla område är känt för sin naturliga skönhet och som "älvornas land." Lunnefågelkolonier finns överallt i fjorden, vilket gör området till en populär plats för fågelskådning.

 • 8

  Heimaey

  Heimaey eller Hemön ligger i ett vulkanaktivt område och är full av branta havsklippor som utgör en livsmiljö för otaliga sjöfåglar, inklusive den charmiga lunnefågeln.

Segla med experterna

– Ditt expeditionsteam på Island

Våra experter finns med ombord för att skydda både resenärerna och de orörda, ömtåliga miljöerna. De har också en ovärderlig roll som värdar under hela expeditionen.

Ledare och lärare
Under tiden som vi upptäcker Grönland och Island leder expeditionsteamet aktiviteter som kortare vandringar, utforskningar av natur, flora och fauna, besök på kulturella platser, promenader i lokalmiljöer och turer i småbåtar.

Ledare och lärare

Under tiden som vi upptäcker Grönland och Island leder expeditionsteamet aktiviteter som kortare vandringar, utforskningar av natur, flora och fauna, besök på kulturella platser, promenader i lokalmiljöer och turer i småbåtar. 

”Några av mina favoritupplevelser under expeditionerna är när knölvalar sprutar vatten på oss eller när vi får syn på isbjörnar på ett nära men ändå betryggande avstånd”.

- Steffen Biersack, expeditionsledare”

– Steffen, expeditionsteamet

Upptäck Island

Sagoön Island är isens och eldens land, med glaciärer och vulkaner sida vid sida. I dess orörda natur kommer du att få se storslagna landskap, gejsrar och imponerande vattenfall. Kontrasterna förstärks av de långa, mörka vintrarna och somrarna med midnattssol, samt enorma orörda naturområden precis utanför de moderna städerna.

En bro mellan kontinenter

Island ligger i Nordatlanten, nära polcirkeln, och är på många sätt en bro mellan kontinenter. Det tar fem timmar att flyga från Reykjavik till New York, och tre timmar till London. Precis som resten av Norden har Island tack vare Golfströmmen ett tempererat klimat, med friska somrar och förvånansvärt milda vintrar.

Fornnordisk och kosmopolitisk

Kulturen på denna 103 000 km2 stora ö har formats av folkets isolering och naturens krafter. De ca 330 000 öborna känner alla till sina gamla sagor, och de har i både kultur och språk hållit nära kontakt med sitt fornnordiska arv. Huvudstaden Reykjavik har en kosmopolitisk stämning, vilket är förvånansvärt för en så liten stad. Den är ett centrum för kreativitet och design, känd för sina färgglada hus, urbana modernitet och pulserande nattliv.

Alvfolket

Med Hurtigruten kan du välja mellan en rad olika expeditioner, med utfärder till aktiva vulkaner, frodiga dalar, storslagna fjordar, svarta sandstränder och dånande älvar. Du kanske till och med får träffa alvfolket, som sägs ha en hel del att säga till om på Island.