Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)

Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)

Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)

Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)

Reseinformation 11 dagar MS Fram
Avresor
28 juli 2022
7 augusti 2022
8 maj 2023
18 maj 2023
Pris från
kr 47 367
Frukost, lunch och middag ingår

Upptäck avlägsna fiskebyar, spektakulära fågelkolonier och pittoreska fjordar, sjöar och bergstoppar på Island – isen och eldens land.

Den rökiga viken

Din expedition börjar i Reykjavik, Islands excentriska och avslappnade huvudstad. Från Reykjavik, vars namn betyder ”Den rökiga viken” på grund av den stigande ångan från de omgivande geotermiska platserna, har du bara några timmar till gejsrar, glaciärer, heta källor och vattenfall. Segla vidare till de färgglada och välbevarade husen i Stykkishólmur, där du kan fortsätta vidare till den fantastiska naturen i Breiðafjörður och Snæfellsnes nationalpark. Utforska stillheten och lugnet i fiskebyn i Patreksfjörður.

Islands norra huvudstad

Utforska en gammal sillfabrik som fått nytt liv i Djupavik, som ligger på nordvästra Island och är omgivet av djupblått vatten, ren och frisk luft och vackra gröna kullar. Längst in vid Islands längsta fjord ligger Akureyri. Den ungdomliga ”nordliga huvudstaden” skiljer sig från de mer lantliga resmålen under din resa, med gott om högklassiga restauranger och museum att besöka.

Valskådning och historiska vulkaner

Husavik har utsikt över bukten Skjálfandi som ofta får besök av valar. Du kommer att ha chansen att se flera olika arter inklusive knölval, vikval, vitnosdelfin, tumlare och till och med den mytomspunna blåvalen. I Heimaey kommer du att upptäcka en fascinerande historia om ett folk som slogs mot en vulkan och segrade innan du avslutar din episka expedition där den började i Reykjavik.

Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2) Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Ankomsten till Island

  Preliminär avgångstid: 20:00

  Din expedition börjar i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad. Reykjavik är pittoreskt och kosmopolitiskt på samma gång. Den lilla staden har den perfekta storleken för en vandringstur, fullspäckad med konst, kultur och historia.

  Ta en promenad längs Laugavegur, huvudshoppinggatan, med alla sina butiker och utomhusaffärer. Eller ta dig till den arkitektoniskt slående kyrkan Hallgrímskirkja. Konstälskare ska besöka Reykjaviks konstmuseum, Islands konstmuseum och de många mindre galleriorna och museerna som ligger utspridda i staden. Med alltifrån det omfattande nationalmuseet till det förtjusande isländska punkmuseet kommer du utan tvekan att hitta något som intresserar dig.

  Överflödet av geotermiska energikällor på Island har skapat en stark tradition av att bada i offentliga simbassänger och badtunnor som kallas “heittur pottur” på isländska. De är vad pubar är för britterna – ett perfekt sätt att umgås med vänner och varva ner efter en lång dag. Glöm inte att ta med badkläderna om du känner för att ta ett dopp i en av stadens 18 pooler, som ofta är utrustade med bastu och ”heitur pottur”.

  Listan över saker att se och göra slutar inte där. Reykjavik betyder ”den rökiga viken” på svenska. Staden namngavs av de första vikingabosättarna som såg stigande ånga från de omgivande geotermiska platserna. Det är även en bra utgångspunkt där Islands berömda laguner, gejsrar, heta källor och vattenfall ligger endast några timmar bort.

  I Reykjaviks hamn väntar MS Fram på dig. När du har hämtat din kostnadsfria expeditionsjacka och checkat in får du tid över till att göra dig hemmastadd i hytten. En obligatorisk säkerhetsgenomgång hålls precis före avgång, varefter du kan gå runt och utforska fartyget. Välkomstmiddagen på kvällen avrundas med en skål av kaptenen för att önska alla en trevlig expeditionsresa. Efter att ha träffat ditt expeditionsteam är du redo att påbörja det storslagna isländska äventyret.

  Dag 1
  Reykjavik

  Ankomsten till Island

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Välkommen till sagolandet

  Vårt första stopp är Stykkishólmur, en liten fiskestad som erbjuder en vacker utsikt över otaliga småöar i den pittoreska fjorden Breiðafjörður. Med en befolkning på ungefär tusen invånare, ingen trafik och en lugn, avslappnad livstakt får man intrycket av en plats där tiden har stått stilla.

  Stykkishólmurs kanske mest utmärkande inslag är de välbevarade husen som finns i samhällets gamla centrum. De färgglada husen står i stark kontrast till de avlägsna bergskedjorna. De har lyckats anpassa de gamla byggnaderna på ett uppfinningsrikt sätt: det gamla biblioteket är nu en konstinstallation, den gamla fritidsgården är nu ett vulkanmuseum och fiskfabriken är nu en restaurang som serverar en utsökt fisksoppa.

  En annan sevärdhet i samhället är Norska huset, som är uppkallat efter det norska importerade träslaget som användes för att bygga huset 1832. Snæfellsnes regionalmuseum ligger inhyst här med roterande utställningar och hantverk till försäljning. Om du vill ha en härlig utsikt över staden ska du vandra upp till toppen av berget med den lilla orange fyren.

  Men de flesta kommer hit för att besöka den fantastiska Snæfellsnes nationalpark. Den kallas för ”Lilla Island” eftersom allt som landet har att erbjuda finns här, såsom fjordar, berg, vattenfall, vulkaner, lavafält och mycket mer.

  En tillvalsutflykt till Snæfellsnes tar dig till några av dess mest populära sevärdheter, såsom den svarta sandstranden Djúpalónssandur. Om du känner att du har mycket extra energi kan du prova på att lyfta stenarna som vikingarna placerades där för att göra ”styrketester”. Det kommer dock med ett varningens ord: den tyngsta stenen väger 154 kg!

  Vi stannar även till vid de bildsköna basaltklipporna Lóndrangar där enorma taggiga klippor skjuter upp ur havet. Intressant fakta: den massiva vulkanen Snæfellsjökull, som tornar upp sig över landskapet inspirerade till den klassiska science fiction-romanen Resan till Jordens medelpunkt av Jules Verne.

  • Inkluderad Upptäcktspromenad i Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Välkommen till sagolandet

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Patreksfjördur

  När Orlygur Harppsson såg dagens destination för första gången på 800-talet, gav han det ett namn som var rakt på sak, Patreksfjördur, eller ”Sankt Patriks fjord”, efter sin andliga vägledare. Denna bosättnings dragningskraft på Islands västkust är lika rak på sak än idag – den är helt enkelt fantastisk.

  Utforska stillheten och tystnaden i denna lugna fiskeby. Byn fungerade som en fiskehamn redan på 1500-talet och har en rik sjöfartshistoria. Patreksfjördur tjänade förr i tiden som en bas för engelska, franska och tyska fiskare, köpmän och sjömän.

  När du utforskar den livliga hamnen kommer du att lära dig mer om stadens lokala fisketradition och de olika fiskarterna som finns i dessa vatten. Du kan även ta ett dopp i stadens nya tillskott, en utomhuspool med en underbar utsikt över fjorden.

  Tack vare områdets otroliga naturskönhet kan du ge dig ut på fantastiska vandringsturer här, om förhållandena tillåter. Europas största fågelberg Latrabjarg, som även är den västligaste punkten, ligger i närheten. Det är hemvisten för miljontals fåglar, såsom lunnefåglar, havssulor, sillgrisslor och tordmular. Fågelskådningen här är spektakulär. Fjällrävarna kan inte komma åt fåglarna här, så de klamrar sig modigt fast på de höga klipporna och erbjuder utmärkta fotomöjligheter.

  Drömstranden Rauðasandur ligger också i närheten. Till skillnad från andra stränder på Island som är svarta av vulkansand, är Rauðasandur rosenfärgad med gyllene färgtoner.

  Vattenfallet Dynjandi är också en av de stora attraktionerna i området, och det är lätt att se varför. Sex olika vattenfall utgör tillsammans Dynjandi och det är det största vattenfallet på Västfjordarna med en totalhöjd på 100 meter. I ett land som är berömt för sina vattenfall är detta ett av de mest imponerande.

  • Inkluderad Promenera genom den västligaste byn i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  Patreksfjördur

 • Dag 4
  Nordvästra Island

  Nordvästra Island

  En av de bästa sakerna med en expeditionskryssning är känslan av att vad som helst kan hända när som helst. Väder- och vindförhållandena gör att ingen plan är huggen i sten. Det är därför vi har tillägnat en dag på expeditionen åt att dra nytta av vad omständigheterna erbjuder, dvs. en utforskningsdag, utan någon förutbestämd dagsplan.

  Vi planerar att hålla till på Islands nordvästra del, men vad vi gör där är upp till kaptenen och expeditionsteamet att bestämma. De kommer att fastställa den slutliga dagsplanen beroende på väderförhållanden och möjligheter som kan dyka upp.

  Några aktiviteter kan inkludera att ta oss iland med våra småbåtar för att ge oss ut på en vandringstur, delta i en strandstädning eller paddla kajak. Om en flock valar kommer upp till vattenytan när vi är till sjöss kan vi besluta att dröja oss kvar en stund och njuta av åsynen. Att kunna vara anpassningsbar för vad naturen visar upp är vad expeditionskryssningar handlar om.

  Dag 4
  Nordvästra Island

  Nordvästra Island

 • Dag 5
  Djupavik

  Avlägsna ruiner och naturlig skönhet

  1917 bosatte sig Elías Stefánsson i Djupavik och byggde en fabrik för insaltning av sill. Efter flera misslyckade försök och bakslag övergavs fabriken och det samhälle som hade bildats runt den. I årtionden förblev det en spökstad innan den togs om hand av de moderna pionjärerna Eva och Ásbjörn 1985. Under den här dagen i Djupavik kommer du att få se en fascinerande portal till ett välbevarat förflutet.

  Eva och Ásbjörn renoverade och gjorde om platsen till ett hotell och har också restaurerat byggnaderna, inklusive den gamla sillfabriken, sedan dess. Hotellet var förut arbetarbostäder för kvinnliga anställda. Om du har tur kommer du att få höra en berättelse eller två om det här mysiga och avslappnade hotellets historia. Prova på utsökt hembakat fikabröd och luta dig tillbaka med en varm choklad och njut av den vackra utsikten vid fjorden. Lycka!

  En guidad tur i den gamla sillfabriken är ett måste. Det här var Islands största betongbyggnad när den öppnade 1935, och den rostiga gamla fabriken hyser nu konst, installationer och årliga konserter som när Sigur Rós uppträdde här 2006.

  Miljön som omger den väldiga fabriken är vad som gör upptäckandet här ännu mer uppslukande. Den är omgiven av häpnadsväckande skönhet i denna avlägsna del av nordvästra Island, med sitt djupblå vatten, sin rena och friska luft och sina vackra gröna kullar. Sjöfåglar flyger in och ut ur de mörka fabriksfönstren medan skummande vatten forsar nedför de klippiga bergen.

  Utforska de magiska omgivningarna till fots och ta en uppiggande liten vandring till vattenfallet ovanför den gamla sillfabriken. Det finns också en längre rutt på 5 kilometer om du känner dig pigg i benen. Från stranden kan du få syn på sälar och till och med valar.

  • Inkluderad Besök på sillfabrik och lugn vandring
  Dag 5
  Djupavik

  Avlägsna ruiner och naturlig skönhet

 • Dag 6
  Akureyri

  Nordlig centralort

  Akureyri ligger nära foten av den längsta fjorden på Island, Eyjafjörður. När vi färdas längs fjorden har du en fantastisk utsikt över snötäckta bergstoppar och en frodig kust. Det rika vattnet här gör det till en av de bästa platserna i landet för valskådning. Knölvalar, vitnosdelfiner och tumlare förekommer ofta i dessa vatten och har du tur kan du även få syn på späckhuggare, blåvalar och sillvalar.

  Akureyri har fått smeknamnet ”Islands norra huvudstad” och är en livlig universitetsstad. Staden har en befolkning på nästan 20 000 invånare, vilket gör den till det största storstadsområdet utanför den tätbefolkade sydvästra regionen. Det innebär att det finns mycket att se och göra här, med bland annat ett förstklassigt utbud av restauranger och museer. Ta och besök Akureyri Museum där du får en inblick i hur islänningar brukade leva här. Det naturhistoriska museet Norðurslóð kombinerar även utställningar om lokalmiljön och nybyggarnas historia

  Du kommer att bli imponerad över utbudet av blommor och bladväxter i Akureyris botaniska trädgård. Dess fridfulla atmosfär är som en oas av frodig grönska i de mest osannolika miljöerna. När du utforskar staden får du inte glömma bort att spana in Akureyrikyrkans slående arkitektur, som utformades av den berömda arkitekten Guðjón Samúelsson.

  På en tillvalsutflykt utanför staden kan du utforska olika naturskatter som ofta anses vara några av de mest populära sevärdheterna på Island. Vid vattenfallet Goðafoss, som har fått smeknamnet ”gudarnas vattenfall”, har du chansen att se genomskinligt turkost vatten som slår mot enorma svarta stenar.

  Sjön Mývatn ligger i ett aktivt vulkanområde och ståtar med en unik och vacker geologi, såsom skimrande vatten och utomjordiska färger. Det är också en utmärkt plats för fågelskådning, i synnerhet ejder och strömänder. De som har följt serien Game of Thrones kanske känner igen platsen.

  • Inkluderad Stadstur i Akureyri
  Dag 6
  Akureyri

  Nordlig centralort

 • Dag 7
  Grimsey och Husavik

  Kliv över polcirkeln

  När folk föreställer sig en vindpinad, avlägsen isländsk ö, tänker de förmodligen på Grímsey. För att ta oss iland på denna lilla, gröna ö använder vi våra tenderbåtar. Ön har ungefär 60 invånare och de bor främst på de södra och västra delarna, mestadels runt den lilla hamnen.

  Grímsey är en lugn och naturskön ö präglad av folktro och sägner. De lokala fiskarnas uthållighet sägs härstamma Grímseys första bosättare Grímur. Enligt sägnen dräpte han jättarna och trollen som bodde på ön och gifte sig med en av deras döttrar.

  Grímseys branta klippor hyser enorma kolonier av sjöfåglar (med 17 000 gånger så många fåglar som människor) och på sommaren firar sig de orädda öborna ner längs klippväggarna för att samla in ägg. De anses vara en lokal delikatess. Att få se Grímseys populära sjöfågelart, lunnefågeln, är en höjdpunkt för fågelälskare.

  Grímsey är förmodligen mest känd för att polcirkeln löper tvärs över ön. Det är den enda delen av Island som korsas av polcirkeln. Du får chansen att gå över polcirkeln, från norr till söder.

  Du kan utforska ön till fots och vandra till ”Orbis et Globus”, ett nio ton tungt betongklot som markerar polcirkellinjen. Under promenaden fram till monumentet kan du insupa det vindpinade landskapet och hålla utkik efter fåglar. Det tre meter stora betongklotet flyttas lite varje år av lokalborna eftersom polcirkeln långsamt rör sig norrut med en hastighet på cirka 15 meter per år.

  År 2050 kommer Grímsey att ligga utanför Arktis vilket är ännu ett skäl till att besöka ön just nu. På eftermiddagen sätter vi kurs mot Husavik som vi kommer fram till på kvällen och där stannar vi över natten.

  • Inkluderad Polcirkelceremoni
  Dag 7
  Grimsey och Husavik

  Kliv över polcirkeln

 • Dag 8
  Husavik och halvön Langanes

  Valar och fåglar

  Välkommen till Husavik! Det här betraktas som Islands huvudstad för valar och är den minsta staden på landets norra kust. Den har blivit känd internationellt som en av världens bästa platser för valskådning.

  Husavik är beläget vid bukten Skjálfandi som ofta får besök av valar som knölval, vikval, vitnosdelfin, tumlare och till och med den mytomspunna blåvalen. Om du har tur kan du få chansen att se en eller flera av dessa havets jättar.

  Det är inte mer än rätt att en stad med så stark anknytning till valar också har ett museum på samma tema. Om du vill veta mer om havets fridfulla jättar får du inte missa att besöka Husaviks informativa valmuseum.

  Om du även är intresserad av rymdresor så är Upptäckarmuseet fascinerande. Astronauterna som deltog i Apollo-rymduppdragen tränade i Husavik 1965 och 1967. Islands basaltsten liknar sten på månen och gjorde att avgörande geologisk träning kunde genomföras. Museets huvudsakliga utställning kretsar kring det banbrytande rymduppdraget.

  2 kilometer söder om Husavik erbjuder dammen Kaldbakur en badupplevelse utöver det vanliga om du är ute efter något annorlunda. Det här är inte bara en varm källa som värms upp med geotermisk energi. Du kommer också att simma bland guldfiskar.

  På kvällen passerar vi den vackra halvön Langanes. Det räcker nästan med att titta på kartan för att förstå att det finns gott om fåglar här. Halvön har till och med samma form som en gås med stort huvud.

  • Inkluderad Upptäck Islands valhuvudstad
  Dag 8
  Husavik och halvön Langanes

  Valar och fåglar

 • Dag 9
  Bakkagerdi

  Älvornas land

  Med fantastiska ryolitberg på ena sidan och den majestätiska bergskedjan Dyrfjöll på den andra, erbjuder kustbyn Bakkagerði ett naturskönt läge utöver det vanliga. Enligt regional folktro bor det många älvor i denna lilla by längs Borgarfjörður eystris kust. Byn har faktiskt fått sitt namn från det klippiga berget Alfaborg, som förmodades vara älvdrottningens hem.

  Bakkagerði är en bosättning med cirka 100 invånare, som ligger långt ifrån det typiska turiststråket och erbjuder lugn och ro och en härlig utsikt. Byn kan utforskas genom endast en kort promenad. Du kan prova nyfångad fisk på ett av kaféerna, där den välsmakande fisksoppan är en lokal favorit.

  Men huvudattraktionen här är områdets naturskönhet, vilket erbjuder fantastiska vandringsupplevelser. Färgtoner av rosa, blå och gula ryolitstenar kontrasteras mot frodiga gröna dalar längs flera vandringsleder. Vart du än vänder blicken kommer du att belönas med en orörd vildmark och sevärdheter och ljud från det framträdande djurlivet som frodas här – fåglar.

  Kustklipporna i Bakkagerði är hemvisten för ett stort antal fåglar, såsom stormfåglar och tretåiga måsar. Detta är också ett bra ställe att se ejderuppfödning som har gjorts i hundratals år på Island. Syftet med uppfödningen är det exklusiva ejderdunet, världens dyrbaraste dunsort.

  Men områdets huvudroll innehas av lunnefågeln. Om förhållandena tillåter försöker vi besöka Hafnarhólmi, en fiskehamn som hyser en stor koloni lunnefåglar och erbjuder några av Islands bästa fågelskådningsmöjligheter. En strandpromenad och ett antal platåer gör att du på ett säkert sätt kan komma nära inpå lunnefåglarna. Denna region är en absolut pärla för natur- och fågelälskare.

  • Inkluderad Promenad i Bakkagerði
  Dag 9
  Bakkagerdi

  Älvornas land

 • Dag 10
  Heimaey

  Islands Pompeji

  Vårt nästa stopp är Heimaey, den enda bebodda ön i Västmannaöarnas skärgård, utanför Islands sydkust. Allt här har berörts på något sätt av vulkanutbrottet som inträffade en oväntad morgon i januari 1973. Den smala hamnen, den tefrautformade flygplatsbanan och den slingrande kylda lavan i centrum pekar alla mot vulkankäglan som tornar upp sig över ön.

  Heimaey betyder ”Hemön” och du kommer utan tvekan att känna dig välkommen här. De nästan 4000 invånarna är vänliga och det vegetationsklädda landskapet är en fröjd för ögat. Du kan lära dig allt om stadens historia på Eldheimar Museum. Heimaey har ett fascinerande mörkt förflutet, med förrymda slavar, mord, hämnd och pirater. Och det är redan innan vulkanen som nästan förstörde ön kommer in i bilden.

  Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary är också en av stadens höjdpunkter. Två vitvalar bor i djurreservatet som även hyser ett akvarium för lokala arter och ett räddningscenter för lunnefåglar.

  Precis som med resten av Västmannaöarna erbjuder Heimaey en livsmiljö för otaliga fåglar. Cirka 8 miljoner lunnefåglar häckar här varje sommar. En vandringstur till Stórhöfði söder om ön erbjuder utmärkta möjligheter att se häckande lunnefåglar. Detta påstås vara den blåsigaste platsen i Europa, så du kommer att vara tacksam för utsiktsanläggningen som gör att du i lugn och ro kan se dessa underbara fåglar i deras naturliga livsmiljö.

  En resa till Heimaey vore inte komplett utan ett besök till dess mest framträdande inslag, vulkanen Eldfell. I slutet av utbrottet höjde sig Eldfell 220 meter över havet. Det är väl värt mödan att vandra upp till toppen. Du kommer att belönas med en otrolig utsikt över staden nedanför och den härliga känslan av att ha erövrat vulkanen som nästan utplånade ön.

  • Inkluderad Heimaey - Lava- och historiepromenad
  Dag 10
  Heimaey

  Islands Pompeji

 • Dag 11
  Reykjavik

  Äventyrets slut

  Preliminär ankomsttid: 06:00

  Vi tar ett kärt farväl av MS Fram när vi avrundar där vi började, i den fantastiska staden Reykjavik. Du har nu möjligheten att se alla platser du missade när du anlände. Om du vill avsluta din expedition på topp är du på rätt plats för att göra det. Reykjavik har internationellt erkända gallerier, restauranger och span.

  Om du vill ladda batterierna kan du göra det på Islands mest kända heitur pottur, Blå lagunen. Blå lagunen ligger i ett stort 800 år gammalt lavafält, och vattnets rikedom på kiseldioxid, alger och mineraler har hjälpt detta magiska ställe att förtjäna sin plats på National Geographics lista över världens 25 underverk. Finns det ett bättre sätt att avrunda ditt isländska äventyr än att njuta av ett dopp i avkopplande vulkaniskt vatten med en god dryck, omgiven av natursköna landskap?

  Vi rekommenderar att du bokar ett av våra efterprogram för att utforska staden och andra platser ytterligare. Oavsett vad som väntar härnäst, önskar vi dig en trevlig fortsatt resa och ser fram emot att träffa dig igen på ditt nästa äventyr!

  Dag 11
  Reykjavik

  Äventyrets slut

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
28.
Augusti:
7.

2023

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
8.
18.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Boka tryggt

  Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför ditt nästa äventyr tillsammans med oss.
  Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 16 februari 2022 och 30 juni 2022 samt för expeditionskryssningar som avgår senast 31 december 2022.
  Läs mer och beställ
 • Ny säsong

  Känn värmen – vårt största kryssningsutbud utanför polarregionerna någonsin.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) i restaurangen Aune
 • À la carte restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar inom olika ämnesområden
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att bidra till forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med dig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygetsbadtunnor, panoramabastu, inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter vid landstigningar

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar när vi är på Island
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar innan våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria utflykter med våra lokala partner
 • Valfria aktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla visumkrav för inresa
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: