Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)

Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)

Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)

Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)

Reseinformation 11 dagar MS Fram
Avresor
5 avgångar mellan maj 2023 och aug 2024
Pris från
kr 55 419
Frukost, lunch och middag ingår

11 dagar lång expeditionskryssning runt Island från Reykjavík

Island genom historien

I Reykjavík får du uppleva det moderna Island med stilrena restauranger, butiker och gallerier samt museum som visar isländsk kultur genom historien. På de små öarna och i kustens fiskebyar får du i höra berättelser om älvor och vikingarnas äventyr.

Vulkanlandskap, valar och lunnefåglar

Upptäck Islands vackra vulkanlandskap med aktiva vulkaner, gejsrar, glaciärer, berg och vattenfall. Island har några av Europas bästa platser för valskådning. Så här års har du chans att få se både knölval och vitval. Du kan också spana efter det arktiska fågellivet, däribland lunnefåglar, på himlen ovanför.

Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2) Rundresa på Island – Älvornas, sagornas och vulkanernas land (resplan 2)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Upptäck Islands moderna huvudstad

  Preliminär avgångstid: 20:00

  Vår expeditionskryssning startar i Reykjavík, en stad som sprudlar av konst, kultur och historia. Ta en promenad längs shoppinggatan Laugavegur och fortsätt till den vackra kyrkan Hallgrímskirkja. Passa också på att utforska alla de gallerier och museer som ligger utspridda i staden.

  Boka ett av våra förprogram för att se mer av ön, till exempel genom att utforska Gyllene cirkeln eller det isländska höglandet.

  Väl ombord på MS Fram – ett mindre fartyg byggt för en personligare upplevelse – är det dags att göra sig hemmastadd, möta expeditionsteamet och njuta av en informell välkomstmiddag.

  Dag 1
  Reykjavik

  Upptäck Islands moderna huvudstad

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Spektakulära Snæfellsnes

  Det känns som tiden har stått still i Stykkishólmur, den lilla fiskebyn i viken Breiðafjörður där färgglada hus står i bjärt kontrast till bergen i bakgrunden.

  På halvöns västra spets ligger Snæfellsnes nationalpark med den imponerande, istäckta stratovulkanen Snæfellsjökull. Parken har fått smeknamnet ”Island i miniatyr” tack vare sina olika vulkanlandskap.

  I nationalparken kan du besöka den svarta sandstranden Djúpalónssandur och basaltklipporna Lóndrangar. Du kan också ta en snövessla till toppen av Snæfellsjökull eller följa med på en guidad kustvandring där vi besöker glaciärgrottor.

  • Inkluderad Upptäcktspromenad i Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Spektakulära Snæfellsnes

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  En hisnande vacker strand, vattenfall och fantastisk fågelskådning

  Patreksfjörður är oslagbart vackert. Här får du lära dig mer om fisketraditionerna i Europas västligaste by. Du kan också ta ett bad i ortens utomhusbassäng som erbjuder en underbar utsikt över fjorden.

  Utforska området på en vandring bland fjordarna eller besök stranden Rauðasandur för att se sälar. Eller varför inte följa med på en utflykt till Dynjandi där sex fall bildar det största och spektakuläraste vattenfallet i Västfjordarna.

  Fågelskådare får inte missa Látrabjarg, där du kan se lunnefågel, havssula, grissla och tordmule på Europas största fågelberg.

  • Inkluderad Patreksfjörður – Den västligaste byn i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  En hisnande vacker strand, vattenfall och fantastisk fågelskådning

 • Dag 4
  Nordvästra Island

  Utforska nordvästra Island under en expedition

  En av de bästa sakerna med en expeditionskryssning är känslan av frihet. Vi planerar att tillbringa dagen i Islands nordvästra region, men vet inte exakt vilka aktiviteter som vädret tillåter. Oroa dig inte – kaptenen och expeditionsteamet hittar det bästa tänkbara äventyret.

  Vi kanske går iland med våra expeditionsbåtar för att vandra, bada eller städa en strand. Eller så tar vi fram kajakerna för att utforska en vacker grotta. Gör dig redo!

  Passa också på att lyssna på föreläsningar, besöka vetenskapscentret, få tips från vår fotograf eller koppla av i en badtunna!

  Dag 4
  Nordvästra Island

  Utforska nordvästra Island under en expedition

 • Dag 5
  Djupavik

  Sillentreprenörernas berättelse

  Den avlägsna byn Djúpavík, längst ut i Västfjordarna, har en säregen charm. En stor, övergiven sillfabrik står i kontrast till den lantliga miljön. Den guidade rundturen i den gamla sillfabriken är ett måste.

  Utforska de magiska omgivningarna till fots och ta en uppiggande liten vandring till vattenfallet ovanför den gamla fabriken.

  • Inkluderad Besök på sillfabrik och lugn vandring
  Dag 5
  Djupavik

  Sillentreprenörernas berättelse

 • Dag 6
  Akureyri

  Utforska Akureyri och se vulkanlandskap

  Idag färdas vi längs Island längsta fjord, Eyjafjörður, på väg till Akureyri, landets huvudort i norr. Det är ett av de bästa områdena för att få syn på knölval, vitnosdelfiner och tumlare.

  Promenera längs Akureyris spännande gator med dess charmiga, färgglada hus. Du kan även lära dig mer om stadens historia på Akureyrimuseet eller besöka Into the Arctic – Norðurslóð – ett museum med fokus på norra Islands orter, kultur och vardag.

  En bit längre bort ligger pittoreska Goðafoss – ”Guds vattenfall” – där turkost vatten kraschar ned i de svarta stenarna. Du kan också spana efter ejder och strömand vid sjön Mývatn, ett av Islands mest aktiva vulkanområden.

  • Inkluderad Stadstur i Akureyri
  Dag 6
  Akureyri

  Utforska Akureyri och se vulkanlandskap

 • Dag 7
  Grimsey och Husavik

  Korsa polcirkeln och se lunnefåglar

  Grímsey genomsyras av folktro, bland annat berättelser om öns första invånare, Grímur. Den avlägsna och vindpinade ön med endast 60 invånare är berömd för sina kolonier av lunnefåglar.

  Fast Grímsey är förmodligen mest känd för att polcirkeln löper tvärs över ön – den enda delen av Island som korsas av polcirkeln. Här får du chansen att hoppa över den osynliga linjen till Arktis och tillbaka!

  Vandra till Orbis et Globus, en stor jordglob i betong som flyttas varje år för att följa polcirkelns rörelse norrut. Faktum är att Grímsey kommer att ligga utanför Arktis år 2050!

  • Inkluderad Polcirkelceremoni
  Dag 7
  Grimsey och Husavik

  Korsa polcirkeln och se lunnefåglar

 • Dag 8
  Husavik och halvön Langanes

  Islands bästa plats för valskådning

  Idag får du upptäcka Húsavík, en fascinerande liten stad och en av världens bästa platser för valskådning.

  Húsavík ligger vid bukten Skjálfandi som ofta får besök av djur som knölval, vikval, vitnosdelfin, tumlare och till och med den mytomspunna blåvalen. Om du har tur kan du få se en eller flera av dessa havets jättar. Lär dig mer om djuren på Húsavíks valmuseum.

  Du kan även besöka de geotermiska baden vid Geosea med utsikt över Skjálfandi och släcka törsten med en öl på det lokala mikrobryggeriet.

  • Inkluderad Upptäck Islands valhuvudstad
  Dag 8
  Husavik och halvön Langanes

  Islands bästa plats för valskådning

 • Dag 9
  Bakkagerdi

  Folktro och vacker natur

  Vår Islandsresa fortsätter till Bakkagerði, en liten by bortom turiststråken. Bakkagerði är enligt isländsk folktro bebott av ett stort antal älvor eller huldufólk, ”det gömda folket”, som de kallas lokalt.

  Det är ett populärt vandringsområde där du kan ge dig av på en tur bland frodiga, gröna dalar och vackra landskap med färgglada ryolitstenar. Klipporna längs kusten är hemvist för stormfåglar, tretåiga måsar, ejdrar och lunnefåglar. Det går även att besöka kolonin av lunnefåglar på Hafnarhólmi – en sann upplevelse för alla som älskar djur, natur och fotografering.

  • Inkluderad Promenad i Bakkagerði
  Dag 9
  Bakkagerdi

  Folktro och vacker natur

 • Dag 10
  Heimaey

  Upptäck staden som trotsade en vulkan

  Heimaey är den enda bebodda ön bland Västmannaöarna och ligger strax söder om Island. Hemön, som den kallas på svenska, har ett fascinerande förflutet och är fortfarande ärrad av det kraftiga vulkanutbrott som nästan förstörde ön 1973.

  Besök Eldheimar, ett museum där du kan se ett utgrävt hem som har stannat i tiden och lära dig mer om utbrottet samt dess konsekvenser. Du kan också följa med på en vandring för att spana efter några av de åtta miljoner lunnefåglar som häckar vid Stórhöfði varje sommar. Glöm inte att bestiga Eldfell – en vulkan där du har en underbar utsikt över staden nedan.

  • Inkluderad Heimaey - Lava- och historiepromenad
  Dag 10
  Heimaey

  Upptäck staden som trotsade en vulkan

 • Dag 11
  Reykjavik

  Utforska Reykjavík på egen hand

  Preliminär ankomsttid: 06:00

  Vår expeditionskryssning avslutas tillbaka i fascinerande Reykjavík. Nu kan du passa på att se allt du missade när du först anlände.

  Du kan exempelvis koppla av med vänner i heittur pottur, geotermiska bad, som är en del av den isländska kulturen. Ta chansen och besök Islands mest berömda bad, Blå lagunen – ett av världens naturunderverk – för ett dopp innan du lämnar ön. Här får du uppleva det geotermiska vattnets blandning av vit lera, alger och mineraler.

  Du kan också boka vårt efterprogram för att utforska Islands vackra sydkust med vattenfall, svarta sandstränder, geotermiska källor och majestätiska berg.

  Dag 11
  Reykjavik

  Utforska Reykjavík på egen hand

Avresor

2023

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
8.
18.

2024

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
9.
19.
Augusti:
1.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är väldigt begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om hur du fotar landskap och djurliv av vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym.
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Fotograferingshjälp av expeditionsfotografer

Observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla visumkrav för inresa
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: