Julexpedition till Kap Verde och Bijagósöarna

Julexpedition till Kap Verde och Bijagósöarna

Julexpedition till Kap Verde och Bijagósöarna

Julexpedition till Kap Verde och Bijagósöarna

Reseinformation 13 dagar MS Spitsbergen
Avresa
16 december 2024
Pris från
kr 65 825
Frukost, lunch och middag ingår

13 dagar lång julexpedition från Dakar och Banjul till Kap Verde och Bijagósöarna

Festligt äventyr

Ditt unika juläventyr börjar på Dakars färgglada gator. Besök två övärldar med historiska platser, spännande kulturer och häpnadsväckande landskap. Innan vi återvänder till Dakar stannar vi i Banjul, Afrikas minsta huvudstad.

Ölivet

Utforska Kap Verdes imponerande vulkanlandskap när vi besöker Santiago, Fogo, Santo Antão och Boa Vista. Håll utkik efter hundratals fågelarter, sällsynta saltvattenflodhästar, Senegalmanater och andra djur i Bijagósöarnas biosfärområde. Dessutom får du träffa bijagósfolket som fortfarande lever enligt sin naturorienterade trosuppfattning.

Julexpedition till Kap Verde och Bijagósöarna Julexpedition till Kap Verde och Bijagósöarna
 • Dag 1
  Dakar, Senegal

  Välkommen till Afrika!

  16 december 2024

  Börja ditt juläventyr i Senegals huvudstad

  Vår expedition i Västafrika börjar med en övernattning i färgglada Dakar. Här kan du koppla av, använda bekvämligheterna på ditt centralt belägna hotell eller uppleva Senegals livliga huvudstad.

  Om du vill utforska mer av regionen före expeditionskryssningen kan du boka ett förprogram som innehåller en utflykt till Bandia naturreservat. Gör en safari i öppet fordon på den afrikanska savannen för att få uppleva det spännande djurlivet. Håll utkik efter giraffer, bisonoxar, apor, gaseller, strutsar, noshörningar och mycket annat.

  Dag 1
  Dakar, Senegal

  Välkommen till Afrika!

 • Dag 2
  Dakar, Senegal

  Besök på Île de Gorée

  17 december 2024
  Preliminär avgångstid: 00:00

  Tragisk historia möter naturens skönhet

  Efter frukosten besöker vi ett av Unescos världsarv, Île de Gorée. Ön, som en gång i tiden var den afrikanska kustens största centrum för slavhandel, fungerar idag som minnesplats för de otaliga förslavade människor som en gång passerade här.

  Lär dig mer på museet Maison des Esclaves – slavhuset. Dessutom besöker vi staden där lokala hantverkare säljer sina verk i skuggan av baobabträd.

  När vi sedan är tillbaka på fastlandet ligger MS Spitsbergen och väntar i hamnen.

  Dag 2
  Dakar, Senegal

  Besök på Île de Gorée

 • Dag 3
  Till havs

  Mot Kap Verde

  18 december 2024

  Äventyr i övärlden

  Idag reser vi västerut till ögruppen Kap Verde. Resan ger dig gott om tid att lära känna både dina medresenärer och expeditionsteamet.

  Njut av fartygets bekvämligheter med allt från utsökta måltider och drinkar i Explorer Lounge & Bar till den avkopplande panoramabastun eller badtunnorna ute på däck.

  Gå på expeditionsteamets fascinerande föreläsningar i vetenskapscentret för att lära dig mer om kommande destinationer eller få tips från fartygets fotograf medan du spanar efter havets alla djur och sjöfåglar.

  Dag 3
  Till havs

  Mot Kap Verde

 • Dag 4
  Praia, Kap Verde

  Mångsidiga Santiago

  19 december 2024

  Se Santiagos udda mix av influenser

  Santiago fångar Kap Verde-öarnas anda. Här finns lite av allt, från historiska platser och livliga marknader till frodiga dalar och klippiga berg.

  Huvudstaden Praia är en dynamisk stad som lockar till sig människor från resten av Kap Verde och det afrikanska fastlandet.

  Utforska Praias kultur under en stadstur. Besök museer och byggnader kring Plateau där du kan se föremål från öns många skeppsvrak. Stanna till vid utsiktsplatser, den lokala marknaden och mycket mer.

  Dag 4
  Praia, Kap Verde

  Mångsidiga Santiago

 • Dag 5
  Sal Rei, Kap Verde

  Vulkaniska Fogo

  20 december 2024

  Ett landskap av lava, kratrar och calderor

  Dagens expedition tar oss till Fogo, en ö som överskuggas av en konformad, aktiv vulkan. Här utforskar vi det otroliga landskapet som formats av århundraden av vulkanutbrott – det senaste under 2014.

  Njut av en rundtur längs São Filipes kullerstensgator och charmiga stadskärna. Eller upptäck Chã das Caldeiras imponerande lavafält.

  Fogo har ingen naturlig hamn, så vi går endast iland om vädret tillåter oss använda våra mindre expeditionsbåtar. Annars beundrar vi det vackra vulkanlandskapet under en rundsegling av ön.

  Dag 5
  Sal Rei, Kap Verde

  Vulkaniska Fogo

 • Dag 6
  Porto Novo, Kap Verde

  Vilda Santo Antão

  21 december 2024

  Ett paradis som gjort för äventyr

  Santo Antãos karga toppar, pass och raviner har gynnats av att vara olämpliga för jordbruk. Den i stort sett orörda vildmarken är ett paradis för alla som uppskattar att vandra och beundra naturen.

  Vi går iland i Porto Novo, öns huvudsakliga hamn med en underbar utsikt över ön São Vicente. Njut av en tur som bland annat tar dig genom öns ”ribeiras”. Ribeiras är djupa och smala raviner med nästan helt vertikala väggar.

  Eller gör en vandring för att ta in naturens höjdpunkter på nära håll. Promenera bland mango- och mandelodlingar och känn doften av rostat kaffe dra igenom byarna.

  Dag 6
  Porto Novo, Kap Verde

  Vilda Santo Antão

 • Dag 7
  São Filipe, Kap Verde 

  En del av Sahara

  22 december 2024

  Utforska en dold pärla

  Vi har nu nått Kap Verdes östligaste ö, Boa Vista.

  Låt dig fascineras av vulkanöns alla sandformationer och ökenlika landskap. Boa Vistas sanddyner och oaser står i skarp kontrast till andra öar vi besöker under vår resa.

  Promenera bland gatorna i huvudorten Sal Rei för att upptäcka öns historia och traditioner eller besök kyrkan Santa Isabel. Ponta do Sol naturreservat ligger inom vandringsavstånd från staden och är ett utmärkt sätt att uppleva landskapet.

  Dag 7
  São Filipe, Kap Verde 

  En del av Sahara

 • Dag 8
  Till havs

  Mot Bijagosöarna

  23 december 2024

  Förbered dig på att uppleva Bijagósöarna

  Vi tar farväl av Kap Verde och fortsätter vår expeditionskryssning till Guinea-Bissau. Under resan berättar expeditionsteamet om vad som komma skall.

  Lär dig mer om det tropiska områdets extraordinära mångfald, bijagósfolkets traditionella kultur samt hur portugisernas utforskning och slavhandeln har påverkat regionen genom historien.

  Du kan även delta i program där vi bidrar med data till aktuella forskningsprojekt. Slutligen kan du öva på dina kunskaper tillsammans med fartygets fotograf inför resten av resan.

  Dag 8
  Till havs

  Mot Bijagosöarna

 • Dag 9-12
  Bijagosöarna, Guinea-Bissau

  Jul på Bijagósöarna

  24 december 2024 - 27 december 2024

  En jul utan jämförelse

  Under de kommande fyra dagarna får du bekanta dig med Bijagósöarna. Här utforskar vi allt från mangroveområden, tropiska skogar och trädbevuxna savanner till kustlaguner.

  Dessutom får du möta bijagósfolket. Här lever människorna ett enkelt liv och anser att naturen är helig – något som har skyddat området från exploatering.

  Väderleken avgör när och var vi kan gå iland för att utforska öarna, men du får uppleva ögruppens magiska mångfald på nära håll oavsett aktivitet.

  Ombord på fartyget anordnas en speciell julfest!

  Dag 9-12
  Bijagosöarna, Guinea-Bissau

  Jul på Bijagósöarna

 • Dag 13
  Banjul, Gambia

  Gambias lilla huvudstad

  28 december 2024

  Upplev både dåtid och nutid i historiska Banjul

  Idag når vi Gambia och dess lilla huvudstad Banjul. Staden må vara liten, men dess läge vid Gambiaflodens mynning har gjort den till en viktig handelsplats.

  Den har även spelat en roll i historien då den brittiska flottan använde Banjuls garnison under avskaffandet av slavhandeln. I närheten föddes dessutom Kunta Kinte, en av huvudpersonerna i Alex Haleys berömda bok Rötter.

  Staden går utmärkt att utforska till fots. Besök livliga Royal Albert Market och nationalmuseet som bland annat innehåller historiska föremål och utställningar om landets historia. Tillbaka på fartyget bjuds vi på ett uppträdande som visar Gambias musik och traditioner.

  Dag 13
  Banjul, Gambia

  Gambias lilla huvudstad

 • Dag 14
  Dakar, Senegal

  Återkomst till Dakar

  29 december 2024
  Preliminär ankomsttid: 09:00

  Avsluta expeditionen i Senegals färgglada huvudstad

  Vår expeditionskryssning avslutas tillbaka i Senegals huvudstad, Dakar. Efter att ha lämnat MS Spitsbergen tar vi dig på en rundtur för att utforska den spännande staden.

  Spetsa öronen för att höra några av Västafrikas alla språk, såsom wolof, pular och serer. Dakars kulturella mångfald är ett underbart sätt att avrunda vår resa tillsammans.

  Efter rundturen väntar lunch på ett hotell där du kan koppla av under resten av dagen. Sedan har det blivit dags för din transfer till flygplatsen och resan hem.

  Dag 14
  Dakar, Senegal

  Återkomst till Dakar

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
December:
16.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Transport innan expeditionskryssningen 

 • Transport från flygplatsen i Dakar till fartyget på avresedagen

Efterprogram i Dakar efter expeditionskryssningen

 • Stadsrundtur i Dakar, dagrum på ett hotell i Dakar, inklusive lunch

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Se till att du uppfyller alla vaccinationskrav (global sjukförsäkring rekommenderas)
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och sjöförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Se till att du uppfyller alla vaccinationskrav (global sjukförsäkring rekommenderas)
 • Ingen dricks förväntas
Ett stort skepp i en vattenförekomst
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

Ett stort fartyg i vattnet
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: