Makaronesien och Bijagósöarna – storslagen expeditionskryssning från Lissabon till Dakar (sydgående)

Makaronesien och Bijagósöarna – storslagen expeditionskryssning från Lissabon till Dakar (sydgående)

Makaronesien och Bijagósöarna – storslagen expeditionskryssning från Lissabon till Dakar (sydgående)

Makaronesien och Bijagósöarna – storslagen expeditionskryssning från Lissabon till Dakar (sydgående)

Reseinformation 21 dagar MS Spitsbergen
Avresa
9 oktober 2024
Pris från
kr 72 418
Frukost, lunch och middag ingår

21 dagar lång expeditionskryssning från Lissabon till Madeira, Kanarieöarna, Kap Verde, Bijagósöarna och Senegal

Sandstränder och vacker natur

Vi avgår från Lissabon och upplever Porto Santos pittoreska stränder innan resan fortsätter till Madeiras gröna landskap. Därefter sätter vi kurs mot de vackra Kanarieöarna med stopp i La Palma, La Gomera och El Hierro.

Ölivet

Håll utkik efter hundratals fågelarter, sällsynta saltvattenflodhästar, Senegalmanater, sköldpaddor och andra djur i Bijagósöarnas biosfärområde. Upptäck Kap Verdes kultur, geologi och vulkanlandskap när vi besöker Boa Vista, Santiago, Fogo och Santo Antão.

En smak av afrikansk kultur

Vår expeditionskryssning avslutas i Senegals huvudstad, Dakar – Västafrikas mest livliga, välbärgade och inflytelserika stad. Efter att ha lämnat MS Spitsbergen tar vi dig på en rundtur för att utforska den spännande staden.

Makaronesien och Bijagósöarna – storslagen expeditionskryssning från Lissabon till Dakar (sydgående) Makaronesien och Bijagósöarna – storslagen expeditionskryssning från Lissabon till Dakar (sydgående)
 • Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Charmiga Lissabon

  Börja din storslagna expeditionskryssning i Lissabon

  Expeditionskryssningen börjar i Lissabon. Den portugisiska huvudstaden genomsyras av historia och kultur. Om du har tid, njut av en promenad genom de klassiska distrikten Baixa och Bairro Alto, Chiado samt Alfama, de gamla islamiska kvarteren med ruinerna av en romersk amfiteater och en morisk fästning.

  Du kan även besöka Unesco-världsarven Torre de Belém och Mosteiro dos Jerónimos strax utanför staden, där du också hittar de utsökta bakverken pastéis de Belém. Sedan har det blivit dags att gå ombord på MS Spitsbergen och börja ditt äventyr till havs.

  Kom gärna en dag tidigare om du vill ha mer tid att utforska huvudstaden. Följ med på vårt förprogram i Lissabon som finns som tillval för en sightseeingtur i staden och dess omgivningar.

  Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Charmiga Lissabon

 • Dag 2
  Till havs

  Mot Madeira

  Få nya insikter under en avkopplande dag till havs

  Njut av en avkopplande dag till havs när vi reser mot Porto Santo, norr om ögruppen Madeira.

  Koppla av i en badtunna, träna i gymmet, sätt dig i bastun eller njut av havsutsikten från Explorer Lounge & Bar. Få tips från vår expeditionsfotograf om hur du bäst fångar landskapet på bild.

  Missa inte expeditionsteamets fascinerande föreläsningar om Madeiras historia och djurliv. Lär dig mer om viktiga naturvårdsprojekt, exempelvis hur öborna arbetar för att få bort invasiva växtarter från Madeira nationalpark.

  Dag 2
  Till havs

  Mot Madeira

 • Dag 3
  Porto Santo, Portugal

  Sandstränderna i Porto Santo

  Naturskönhet på en liten, gyllene ö

  När vi närmar oss Porto Santo ska du ha kikaren nära till hands för att spana efter delfiner och sjöfåglar, såsom gulnäbbade liror, havssulor och spetsstjärtade petreller.

  I Vila Baleira kan du promenera till det palmkantade torget Largo do Pelourinho och smutta på ett glas vinho do Porto Santo innan du besöker Christofer Columbus-museet, där den stora upptäckaren lär ha bott.

  Följ med på en panoramabusstur till Ponta da Calheta, Pico do Castelo och Fonte de Areia, vars vatten sägs garantera evig ungdom. Om du föredrar att vara ute i naturen kan du följa med på en vandring till pittoreska Pico Branco, där en stor del av öns inhemska flora finns.

  Dag 3
  Porto Santo, Portugal

  Sandstränderna i Porto Santo

 • Dag 4
  Madeira, Portugal

  Gröna Madeira

  Upplev Funchals gammaldags charm

  Madeira omges av fuktiga laurisilvaskogar och reser sig majestätiskt upp ur Atlanten i utsvävande gröna nyanser. Funchal är en pittoresk och samtidigt kosmopolitisk stad, genomsyrad av gammaldags charm.

  Besök den historiska stadsdelen och se den vackra katedralen. Katedralen dateras till 1485 och dess vackra trätak är ett klassiskt exempel på Emanuelstil. Provsmaka Madeiras kända starkvin och den söta ananas-bananfrukten som ser ut som en stor gurka.

  Är du ute efter en fantastisk utsikt ska du ta linbanan till den pittoreska byn Monte. Om du vågar kan du glida tillbaka ner till Funchal i en ”carro de cesto”, en slags korgflätad kärra på träskidor. Räkna med en rolig och minnesvärd upplevelse!

  Dag 4
  Madeira, Portugal

  Gröna Madeira

 • Dag 5
  Till havs

  Mot Kanarieöarna 

  Lär dig om Kanarieöarna till havs

  Passa på att lära dig mer om Kanarieöarnas vulkanlandskap och historia innan vi når resans nästa anhalt. Expeditionsteamet delar gärna med sig av sina insikter om den fascinerande ögruppen.

  Njut av livet ombord, passa på att redigera dina bilder och koppla av på däck medan du spanar efter valar, delfiner och sjöfåglar. Unna dig utsökta måltider i fartygets restaurang innan du ser solen gå ned från Explorer Lounge & Bar.

  Du kan även bege dig till vårt vetenskapscenter för att delta i olika bevarandeprojekt. Alla kan göra skillnad och hjälpa till att skydda våra mest värdefulla livsmiljöer.

  Dag 5
  Till havs

  Mot Kanarieöarna 

 • Dag 6
  La Palma, Kanarieöarna

  La Palma, den vackra ön

  Upptäck livliga Santa Cruz

  La Palma, eller ”La Isla Bonita”, bjuder på orörda pinje- och laurisilvaskogar, bananplantager och palmlundar. Huvudstaden Santa Cruz anses vara en av de vackraste städerna i ögruppen.

  Stadens gator kantas av fantastiska renässansbyggnader, rikligt prydda med växter och blommor – ett praktexempel på öarnas arkitektur. Missa inte det unika La Palma Island Museum, beläget i ett gammalt kloster.

  I stadsdelarna La Canela och San Telmo kan du se spår från kolonialtiden. La Palma erbjuder fantastiska vandringsupplevelser och en del leder börjar i Santa Cruz. En bit utanför staden kan du i stället uppleva den spektakulära nationalparken Caldera de Taburiente.

  Dag 6
  La Palma, Kanarieöarna

  La Palma, den vackra ön

 • Dag 7
  La Gomera, Kanarieöarna

  Orörda La Gomera

  Utforska frodiga nationalparker och laurisilvaskogar

  La Gomera är den näst minsta Kanarieön, där naturen till stor del är orörd. Få en autentisk inblick i öbornas vardag.

  I San Sebastiáns historiska stadskärna kan du besöka barockkyrkan Iglesia de la Virgen de la Asunción, där Columbus och hans besättning sägs ha bett innan de seglade iväg. Du kan även göra ett stopp på La Gomeras arkeologiska museum för att lära dig mer om öns första bosättare.

  Eller varför inte vandra genom de vackra laurisilvaskogarna och de idylliska palmtäckta dalarna i den bergiga Garajonay-nationalparken, som finns upptagen på Unescos världsarvslista?

  Dag 7
  La Gomera, Kanarieöarna

  Orörda La Gomera

 • Dag 8
  El Hierro, Kanarieöarna

  Avlägsna El Hierro

  Beundra den unika geologin i ett av Unescos biosfärområden

  Avlägsna El Hierro är en fascinerande ö med lavaformade klippor och fridfulla blomsterängar. Den unga sköldvulkanen är också ett av Unescos biosfärområden.

  Vår hamn för dagen är Puerto de la Estaca, belägen sex kilometer från Valverde – den enda huvudstaden på Kanarieöarna som inte ligger vid kusten. Promenera längs gatorna i denna avslappnade huvudstad och insup den traditionella atmosfären.

  Följ med på en panoramatur med buss eller utforska öns vackra skogar, ängar och vulkaniska formationer till fots. De varierande landskapen är sammankopplade av slingrande vandringsleder.

  Dag 8
  El Hierro, Kanarieöarna

  Avlägsna El Hierro

 • Dag 9-11
  Till havs

  Mot Kap Verde

  Njut av en dag till havs när vi reser mot Kap Verde

  Koppla av ombord på fartyget medan vi sätter kurs mot Kap Verde. Ögruppen är känd för sina vackra vulkanlandskap, dramatiska dalar och höga vulkaner. Pico de Fogo – Kap Verdes högsta vulkan – höjer sig hela 2 800 meter över havet.

  Lyssna till föreläsningar som expeditionsteamet håller för att lära dig mer om de olika öarnas geologi och historia. Du kan även delta i intressanta forskningsprojekt eller varva ner på däck under solens värmande strålar.

  Dag 9-11
  Till havs

  Mot Kap Verde

 • Dag 12
  Santo Antão, Kap Verde

  Vilda Santo Antão

  Ett paradis som gjort för äventyr

  Santo Antãos karga toppar, pass och raviner har gynnats av att vara olämpliga för jordbruk. Den i stort sett orörda vildmarken är ett paradis för alla som uppskattar att vandra och beundra naturen.

  Vi går iland i Porto Novo, öns huvudsakliga hamn med en underbar utsikt över ön São Vicente. Njut av en tur som bland annat tar dig genom öns ”ribeiras”. Ribeiras är djupa och smala raviner med nästan helt vertikala väggar.

  Eller gå på vandring för att ta in naturens höjdpunkter på nära håll. Promenera bland mango- och mandelodlingar och känn doften av rostat kaffe dra igenom byarna.

  Dag 12
  Santo Antão, Kap Verde

  Vilda Santo Antão

 • Dag 13
  Fogo, Kap Verde

  Vulkaniska Fogo

  Ett landskap av lava, kratrar och calderor

  Dagens expedition tar oss till Fogo, en ö som överskuggas av en konformad, aktiv vulkan. Här utforskar vi det otroliga landskapet som formats av århundraden av vulkanutbrott – det senaste under 2014.

  Njut av en rundtur längs São Filipes kullerstensgator och charmiga stadskärna. Eller upptäck Chã das Caldeiras imponerande lavafält.

  Fogo har ingen naturlig hamn, så vi går endast iland om vädret tillåter oss använda våra mindre expeditionsbåtar. Annars navigerar vi runt ön och beundrar det vackra vulkanlandskapet ute till havs.

  Dag 13
  Fogo, Kap Verde

  Vulkaniska Fogo

 • Dag 14
  Santiago, Kap Verde

  Mångsidiga Santiago

  Se Santiagos udda mix av influenser

  Santiago fångar Kap Verde-öarnas anda. Här finns lite av allt, från historiska platser och livliga marknader till frodiga dalar och klippiga berg.

  Huvudstaden Praia är en dynamisk stad som lockar till sig människor från resten av Kap Verde och det afrikanska fastlandet.

  Utforska Praias kultur under en stadstur. Besök museer och byggnader kring Plateau där du kan se föremål från öns många skeppsvrak. Stanna till vid utsiktsplatser, den lokala marknaden och andra sevärdheter.

  Dag 14
  Santiago, Kap Verde

  Mångsidiga Santiago

 • Dag 15
  Boa Vista, Kap Verde

  En del av Sahara

  Utforska en dold pärla

  Vi har nu nått Kap Verdes östligaste ö, Boa Vista.

  Låt dig fascineras av vulkanöns alla sandformationer och ökenlika landskap. Boa Vistas sanddyner och oaser står i skarp kontrast till andra öar vi besöker under vår resa.

  Promenera bland gatorna i huvudorten Sal Rei för att upptäcka öns historia och traditioner eller besök kyrkan Santa Isabel. Ponta do Sol naturreservat ligger inom vandringsavstånd från staden och är ett utmärkt sätt att uppleva landskapet.

  Dag 15
  Boa Vista, Kap Verde

  En del av Sahara

 • Dag 16
  Till havs

  En avkopplande dag till havs

  Mot Afrika

  Vi lämnar Kap Verde och sätter kurs mot Guinea-Bissau. Under resan berättar expeditionsteamet om vad det är som väntar oss.

  Lär dig mer om Bijagósöarnas extraordinära mångfald, bijagósfolkets traditionella kultur samt hur portugisernas utforskning och slavhandeln har påverkat regionen genom historien.

  Du kan också delta i program där vi bidrar med data till aktuella forskningsprojekt. Dessutom kan du slipa dina fotograferingskunskaper tillsammans med fartygets fotograf inför resten av resan.

  Dag 16
  Till havs

  En avkopplande dag till havs

 • Dag 17-20
  Bijagosöarna, Guinea-Bissau

  Expedition på Bijagósöarna

  Upplev djur och natur vid detta Unesco-världsarv

  Under de kommande fyra dagarna får du utforska öar och kanaler med allt från mangroveområden, tropiska skogar och trädbevuxna savanner till kustlaguner. Våra mindre expeditionsbåtar tar oss nerför de smala kanalerna och på landstigningar med expeditionsteamet. Vi kanske också tar fram fartygets kajaker.

  Du får träffa och lära dig mer om det lokala bijagósfolket, ett samhälle som är organiserat i klaner. Här anser människorna att naturen är helig och har bevarat sina förfäders traditioner.

  Väderleken avgör när och var vi kan gå iland för att utforska öarna, men du får uppleva ögruppens magiska mångfald på nära håll oavsett aktivitet.

  Dag 17-20
  Bijagosöarna, Guinea-Bissau

  Expedition på Bijagósöarna

 • Dag 21
  Dakar, Senegal

  Underbara Dakar

  Avsluta ditt äventyr i Senegals livliga huvudstad

  Vår expeditionskryssning avslutas i Senegals huvudstad, Dakar. Efter att ha lämnat MS Spitsbergen tar vi dig på en rundtur för att utforska den spännande staden.

  Spetsa öronen för att höra några av Västafrikas alla språk, såsom wolof, pular och serer. Dakars kulturella mångfald är ett underbart sätt att avrunda vår resa tillsammans.

  Efter rundturen väntar lunch på ett hotell där du kan koppla av under resten av dagen. Sedan har det blivit dags för din transfer till flygplatsen och resan hem.

  Dag 21
  Dakar, Senegal

  Underbara Dakar

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
9.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Efterprogram i Dakar efter kryssningen

 • Stadsrundtur i Dakar, dagrum på ett hotell i Dakar, inklusive lunch

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune, te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Fotohjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Se till att du uppfyller alla vaccinationskrav (global sjukförsäkring rekommenderas)
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
Ett stort skepp i en vattenförekomst
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

Ett stort fartyg i vattnet

Några alternativ: