Från Panama till Barbados – expeditionskryssning till södra Karibien

Från Panama till Barbados – expeditionskryssning till södra Karibien

Från Panama till Barbados – expeditionskryssning till södra Karibien

Från Panama till Barbados – expeditionskryssning till södra Karibien

Reseinformation 13 dagar MS Fram
Avresa
13 april 2024
Pris från
kr 49 341
Frukost, lunch och middag ingår

13 dagar lång expeditionskryssning från Colón till Bridgetown där vi utforskar Panama och Colombias karibiska kuster samt Små Antillerna

Kustjuveler i Panama och Colombia

Utforska San Blas-öarna och avlägsna Capuerganá med start i Colón intill Panamakanalen. Upptäck arvet från kolonialtiden i Cartagena de Indias och Santa Marta, en av Sydamerikas äldsta städer. Låt dig fascineras av Guajirahalvöns ökenlandskap i Colombia.

Upptäck paradisöar

Resan fortsätter från den holländska ön Bonaire och över Karibiska havet till Små Antillerna. Upplev den magnifika mångfalden och unika kulturer på Dominica, Saint Lucia och Mayreau innan äventyret avslutas på Barbados.

Från Panama till Barbados – expeditionskryssning till södra Karibien Från Panama till Barbados – expeditionskryssning till södra Karibien
 • Dag 1
  Colón 

  Kasta loss i Colón  

  13 april 2024

  Stadsljus omgivna av frodig regnskog

  Vår tropiska expeditionskryssning till Barbados börjar i Colón, på den karibiska sidan av Panamakanalen. Denna livliga kosmopol bjuder på allt från heta källor, en blomstrande hantverksscen och spännande mat.

  Vill du se mer av Panama före resan? Följ med till ett djungelhotell vid Chagresfloden eller bege dig till Panama City för att besöka Casco Viejo, ett av Unescos världsarv, under vårt förprogram som finns som tillval.

  Oavsett vad du väljer att göra ligger vårt expeditionsfartyg MS Fram och väntar i hamnen när det sedan är dags att lätta ankar. Gör dig hemmastadd i din hytt och träffa medlemmarna i expeditionsteamet innan vårt äventyr till havs drar igång.

  Dag 1
  Colón 

  Kasta loss i Colón  

 • Dag 2
  Guna Yala 

  Människorna i Guna Yala  

  14 april 2024

  Upptäck uråldriga traditioner på San Blas-öarna

  Omkring tio mil från Colón finns en helt annan värld. Gunafolket, invånarna på San Blas-öarna, lever i stor utsträckning som sina förfäder. Vi är hedrade att vara deras gäster eftersom dessa besök endast kan göras i mindre grupper.

  Lär dig mer om hur dessa matriarkala samhällen lever i harmoni med naturen och hjälper till att bevara öarnas korallrev och mangroveområden. Du får även se när lokala hantverkare tillverkar sina berömda gunasjalar.

  Här går livet sin gilla gång. Passa på att bada i det stilla, kristallblå vattnet och njut av fågelsången från palmträden.

  • Inkluderad Gunafolkets värld
  Dag 2
  Guna Yala 

  Människorna i Guna Yala  

 • Dag 3
  Capurganá

  Avlägsna Capurganá  

  15 april 2024

  Utforska en avlägsen del av Colombias kust

  Capurganá och grannbygden Sapzurro är två idylliska byar som ligger så långt bort du kan komma i Karibien. Det enklaste sättet att ta sig hit är med båt, eftersom området saknar vägar och endast har en kort landningsbana för mindre flygplan.

  Byarna är belägna mellan Karibiens kristallklara vatten och tät regnskog. Området kring Capurganá bjuder på goda vandringsmöjligheter, ett tropiskt djurliv och perfekta förhållanden för dig som vill simma, snorkla eller paddla kajak.

  Capurganá har ingen hamn, så vi använder våra små expeditionsbåtar för att ta oss iland.

  Dag 3
  Capurganá

  Avlägsna Capurganá  

 • Dag 4
  San Antero  

  San Anteros mangroveområden

  16 april 2024

  Upptäck orörda mangroveområden och undangömda byar

  San Antero är ett litet samhälle med utspridda byar som få kryssningsfartyg besöker. Dess våtmarker kring Sinúflodens mynning är ett skyddsområde och hemvist för fem olika typer av mangroveträd.

  Vi lägger till i Cispatá Bay och använder våra expeditionsbåtar för att besöka mangroveskogarna, uppleva fågellivet och ta oss iland.

  Besöket bjuder även på vattenaktiviteter i Cispatá Bay, ett möte med cenúfolket från regionen Córdoba och en intressant inblick i några av byarnas influenser från Mellanöstern.

  Dag 4
  San Antero  

  San Anteros mangroveområden

 • Dag 5
  Cartagena de Indias 

  En historisk pärla i Karibien  

  17 april 2024

  Upplev en av Colombias bäst bevarade kolonialstäder.

  Res tillbaka till 1500-talet i Cartagena de Indias, en hamnstad belägen i en skyddad vik på Colombias kust mot Karibien. Stadens fascinerande fästningar är en påminnelse om dess viktiga roll under spanskt styre.

  Om du älskar arkitektur lär du uppskatta kolonialbyggnaderna i Cartagena de Indias gamla stadsdel.

  Koppla av och njut av alla färgglada torg, vackra herrgårdar och de välbevarade kyrkorna och klostren i detta Unesco-världsarv. Promenaden bjuder även på gott om kulinariska läckerheter och hantverk som väntar på att utforskas.

  Dag 5
  Cartagena de Indias 

  En historisk pärla i Karibien  

 • Dag 6
  Santa Marta 

  Historiska Santa Marta 

  18 april 2024

  Utforska spansk kolonialhistoria och tropisk djungel

  Vår expeditionskryssning i södra Karibien tar dig till en av Sydamerikas äldsta städer, Santa Marta som grundades år 1525. Den vackra staden omges av idylliska stränder och berg.

  Här finns flera spår från tiden under spanskt styre, från kolonialarkitektur till en imponerande staty av mannen som befriade landet från kolonisatörerna, Simón Bolívar. Besök Taironas guldmuseum för att lära dig mer.

  Oavsett om du söker lugn och ro eller mer fartfyllda aktiviteter hittar du det i närliggande Sierra Nevada eller Taironas vackra nationalpark.

  • Inkluderad Historisk promenad i Santa Marta
  Dag 6
  Santa Marta 

  Historiska Santa Marta 

 • Dag 7
  Guajirahalvön 

  Guajirahalvön 

  19 april 2024

  Besök Cabo de la Vela och runda colombianska Kap Horn

  Puntas Gallinas på Guajirahalvön är Sydamerikas nordligaste spets. Det är även hemvist åt det stolta wayuufolket som vägrade att kapitulera till de spanska kolonisatörerna.

  Få fartyg gör resan till dessa vatten, så förbered dig på ett äkta äventyr. Alla aktiviteter beror självklart på aktuella väderförhållanden.

  Först försöker vi göra en landstigning vid spektakulära Cabo de la Vela. Här bjuds du på obeskrivligt vackra vyer över havet och öknen från Pilón de Azúcar. Därefter försöker vi runda Punta Gallinas, där du kan se uddens berömda fyr.

  Dag 7
  Guajirahalvön 

  Guajirahalvön 

 • Dag 8
  Kralendijk 

  Iögonfallande Kralendijk 

  20 april 2024

  Ett möte mellan två världar

  Vid första anblicken slås du av Kralendijks alla färger. Huvudstaden på den holländska ön Bonaire bjuder på spanska och portugisiska influenser samt en spännande smältdegel av kulturer.

  Alla historiska sevärdheter ligger inom promenadavstånd. Utforska Bonaires äldsta byggnad, fästningen Fort Oranje, gyllengula Bestuurskantoor och de arkeologiska skatterna på Terramar Museum.

  Följ med på en naturvandring eller spana efter flamingor i ett ramsarområde för att se mer av den vackra ön.

  • Inkluderad Höjdpunkter i norra och södra Bonaire
  Dag 8
  Kralendijk 

  Iögonfallande Kralendijk 

 • Dag 9
  Till havs 

  Vetenskap till havs 

  21 april 2024

  Tillbringa tid i vetenskapscentret under en dag till havs

  Efter en äventyrsfylld vecka kommer du att uppskatta chansen att få ladda batterierna på vårt bekväma expeditionsfartyg.

  Dagarna till havs är också ett perfekt tillfälle att få en överblick över vad som händer i vetenskapscentret. Eftersom vi besöker några av världens mest avlägsna regioner kan vi förse det vetenskapliga samfundet med värdefull information. Du får gärna delta i dessa forskningsprojekt.

  Tillbringa gärna lite tid ute på däck och njut av den friska havsluften medan du spanar efter vilda djur. Efter en god middag kan du koppla av i eleganta Explorer Lounge & Bar eller blicka upp mot stjärnorna.

  Dag 9
  Till havs 

  Vetenskap till havs 

 • Dag 10
  Portsmouth 

  Utforska ”naturön” 

  22 april 2024

  Bevittna naturens kraft i Dominica

  Dominica, som fått smeknamnet ”Naturön”, är ett bedårande bergsparadis. Här finns fler bergstoppar, vulkaner och djungler än någon annanstans i de Små Antillerna.

  Portsmouth är den perfekta utgångspunkten för att utforska Dominicas naturliga underverk. I närheten hittar du udden La Pointe och ruinerna av 1700-talsfästningen Fort Shirley, båda en del av Cabrits nationalpark. Den tropiska skogen, träsken och sandstränderna i Cabrits nationalpark är utmärkta platser för både naturvandringar och fågelskådning.

  Det finns även möjlighet att uppleva mer av Dominica och lära sig om ursprungsbefolkningen karibernas traditioner.

  • Inkluderad Historiska Cabrits och Fort Shirley
  Dag 10
  Portsmouth 

  Utforska ”naturön” 

 • Dag 11
  Vulkaniska Saint Lucia 

  Vulkaniska Saint Lucia 

  23 april 2024

  Njut av häpnadsväckande vyer i ”Leguanernas land”

  Det finns två saker som måste upplevas på Saint Lucia; öns vackra vulkanlandskap och des otaliga leguaner. Se båda när vi utforskar udden Pigeon Island på öns nordvästra spets.

  Insup idylliska vyer över vattnet och lär dig mer om Saint Lucias kolonialhistoria. Återvänd till nuet i Rodney Bay där du kan utforska spännande restauranger och konstgallerier i den livliga segelbåtshamnen.

  Se fler av öns höjdpunkter under vackra naturvandringar eller följ med på fågelskådning bland de regnskogstäckta bergen.

  • Inkluderad Panoramiska Saint Lucia
  Dag 11
  Vulkaniska Saint Lucia 

  Vulkaniska Saint Lucia 

 • Dag 12
  Mayreau 

  Lilla Mayreau! 

  24 april 2024

  Välkommen till Karibiens minsta paradis

  Den drygt fyra kvadratkilometer stora ön Mayreau kan vara Karibiens minsta paradis. Ön, som endast kan nås med båt, har bara en väg och majoriteten av invånarna lever på en höjd kallad Station Hill.

  Mayreau kompenserar dock för sin ringa storlek med en slående skönhet. Det lilla öparadiset har några av Karibiens vackraste stränder.

  Tobago Cays ligger drygt två kilometer öst om Mayreau. Ögruppen består av fem små öar och omfattande korallrev, numera del av en marin nationalpark. Den paradislika platsen bjuder på några av de bästa tänkbara stränderna för allt från avkoppling till simning och snorkling.

  Dag 12
  Mayreau 

  Lilla Mayreau! 

 • Dag 13
  Barbados 

  Bedårande Barbados 

  25 april 2024

  Upptäck Unesco-världsarv i Bridgetown

  Vår expeditionskryssning i södra Karibien har nått sitt sista stopp – bedårande Barbados. Men om du vill kan du självklart fortsätta ditt äventyr.

  Vi går iland i huvudstaden Bridgetown där du kan se parlamentsbyggnaderna samt de 70 originalbyggnader och fästningar från 1700-talet som finns med på Unescos världsarvslista i Garrison Historic Area.

  Dag 13
  Barbados 

  Bedårande Barbados 

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
13.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: