Karibiens vackra vatten, vikar och rev – sydgående

Miami till Puerto Limón

Var med om ett äventyr som är långt ifrån en vanlig kryssning. Vi tar dig med på en expedition till gröna djungler, mayaruiner, fulländade stränder och kristallklart vatten. På väg söderut besöker vi nio olika länder och utforskar tropiska öar, upplever de pulserande städerna Miami och Belize City, och njuter av den legendariska solnedgången i det avslappade Key West. Allt detta får du uppleva under en enda expedition.

 • Utforska 9 olika länder på en och samma expedition
 • Se mayaruiner och lär dig mer om mayaindianernas intressanta historia
 • Besök tropiska paradisöar och snorkla runt i avlägsna korallrev
 • Upplev färgstarka städer som Miami, Belize City och Key West

översikt

Upplev fantastiska Karibien på Hurtigrutens vis. Utforska fascinerande ruiner efter den gåtfulla mayacivilisationen, snorkla i kristallklara vatten vid små öar och rev, paddla kajak längs oförstörda stränder, vandra i djungeln eller gör en färd med flodbåt och spana efter det spännande djurlivet.

Den magiska staden

Vår resa börjar i livliga och magiska Miami och fortsätter sedan söderut till den tropiska pärlan Key West där vi får njuta av den världsberömda solnedgången.

Korallrev och mayamysterier

Var med om ett undervattensäventyr vid Lighthouse Reef, där vi hittar över 20 av världens mest berömda dyk- och snorklingsplatser. Nästa dag ger vi oss in i djungeln för att se de imponerande mayaruinerna i Lamanai, en glömd stad mitt i den täta regnskogen. Utforska Cayos Cochinos, en del av världens näst största korallrev. Snorkla eller paddla kajak, eller vandra i den fantastiska naturen på öarna.

Kreolska traditioner och cunafolket

På öarna Providencia, Corn Island och San Andrés kan du snorkla bland färgsprakande tropiska fiskar, äta grillad hummer på stranden och uppleva kreolska traditioner. Efter en dag på havet kommer vi till Guna Yala-provinsen där vi träffar folk från den inhemska cunastammen. 

På vår sista dag utforskar vi den Unescolistade fästningen San Lorenzo och besöker observationscentret för Panamakanalens utbyggnad innan vi lägger till i Puerto Limón i Costa Rica, där Karibien-expedition slutar.

Enkelhytter utan tillägg

Enkelhytter utan singeltillägg på expeditionsseglingar under 2018

Vill du resa själv under 2018? På utvalda expeditionsresor slipper du nu att betala tillägg för din hytt om du vill resa på egen hand.  

Priset inkluderar: 

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Ingår ej: 

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks

Observera:

På denna resa krävs att resande är vaccinerade mot gulfeber. Vaccinationen måste göras minst 10 dagar innan avresa och vaccinationsbevis måste tas med på resan. 

Liknande resor

Resplan

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

20 oktober 2018

Avresa från Miami
Dag 1
Miami_shutterstock_109905860.jpg
Foto: Richard Cavalleri Foto

Den magiska staden


Ort: Miami

Magiska Miami är känd för legendariska stränder, Little Havana, sina byggnader i art décoDag stil och sin glamour. Sedan 1960Dag talet har stadens pulserande nattliv mest liknat ett enda långt party för festande kändisar. Ännu mer spännande är influenserna från Latinamerika, Karibien, Asien och Europa, en etnisk mix som har påverkat såväl kulturen och musiken som maten. Promenera nedför Ocean Drive och titta på art décoDag husen, upptäck stadens graffiti i Wynwood och njut av den kända limepajen innan du går ombord på MS Fram på eftermiddagen.

Dag 2
Key-West_USA_-street_shutterstock_87971314.jpg
Foto: Deatonphotos / shutterstock Foto

Florida Keys


Ort: Key West

I den unika, tropiska östaden Key West kan du uppleva otroligt mycket på bara en dag. Med undantag för Hawaii är detta USA:s sydligaste punkt. Ta ett dopp i Atlanten och Mexikanska golfen, snorkla bland korallreven och skeppsvraken, besök Ernest Hemingways hus som nu är museum eller ät lunch på Sloppy Joe’s Bar där författaren satt och drack daiquiris under 1930Dag talet. Låt dig väl smaka av alldeles nyfångad fisk och skaldjur direkt från fiskebåtarna, strosa nedför Duval Street, lyssna på lokala band, köp souvenirer och njut av den världsberömda solnedgången

Dag 3
Panama_Canal_shutterstock_240320509.jpg
Foto: Sorin Colac Foto

Skön tropisk temperatur och nya kunskaper


Ort: Till sjöss

Det behagliga tropiska klimatet inbjuder till lata timmar på däck. Njut i solen eller spana efter exotiska djur, inte minst fåglar. Vårt expeditionsteam inleder sin föredragsserie om djur och natur, biologi, det marina livet och ekosystemen vid korallreven som också kallas havets regnskogar.

Dag 4
day4_cozumel_adobestock.jpeg

Fascinerande natur, stränder och turkosblått vatten


Ort: Cozumel

Besök San Miguel de Cozumel och tillbringa dagen eller kvällen i land i denna livliga östad. Koppla av på restauranger, kaféer och närliggande stränder, som Palancar eller Paradise Beach. Du kan också njuta av öns naturunderverk bland mangroveträd och cenoter, eller kanske simma med stingrockor på Stingray Beach.

Dag 5
Belize_Red-footed-booby_shutterstock_378379867.jpg
Foto: Ethan Daniels Foto

Ett undervattensparadis


Ort: Lighthouse reef, Belize

Vi styr längre söderut mot Lighthouse Reef, en atoll runt 80 kilometer från Belize City som har bevarat sin oförstörda och vilda natur intakt. Här hittar du mer än 20 platser som är världsberömda bland dykare, som Blue Hole, Half Moon Caye Wall och Aquarium. Korallreven är av skiftande slag med grunda rev, klipprev, hyllor, avsatser och stup och ligger inne i atollens lagun. Detta är en helt magisk och skyddad miljö för 200 fiskarter. Vi erbjuder också äventyr på land till världsarvet Half Moon Caye Monument, ett fågelreservat och regionens enda häckningsplats för rödfotade sulor. Du kan också paddla kajak för att utforska det fantastiska naturDag och djurlivet både i havet och på land.

Dag 6
Belize_Maya-ruins_shutterstock_321474068.jpg
Foto: Fotos593 / Shutterstock Foto

Koppla av på stranden eller utforska djungeln


Ort: Belize City

När vi kommer till Belize City får du inte missa den närliggande och natursköna Ambergris Caye. Det är Belizes största ö med hisnande vackra stränder och azurblått vatten, som ligger vid Mayabergen. Upptäck spektakulära grottor och vattenfall, jungfrulig tropisk regnskog och hundratals kalkstensgrottor. Detta tropiska paradis med sin tillbakalutade atmosfär är också perfekt för promenader, cykelturer eller snorkling. Eller gör en tur till Orange Walk Town och Lamanai med flodbåt – ett säkert sätt att få se krokodiler, fruktfladdermöss, spindelapor och hundratals fåglar, bland annat olika hägerarter. Orange Walk Town är gatumatens paradis och utforskas lättast till fots. Staden ligger vid New River som slingrar sig fram längs de östra stadsdelarna. På marknadsområdet mellan Corozal Road och Main Street sätter kommersen igång tidigt på morgonen och det finns många små butiker och restauranger att upptäcka. Lamanai i norra Belize är en av mayakulturens största och bäst utgrävda bosättningar. Ruinerna är kända för såväl sin imponerande arkitektur som sitt fantastiska läge mitt i den täta regnskogen. Se det enorma pyramidtemplet, bollplanen, boplatserna och Jaguartemplet. Ta dig uppför mayafolkets gamla trappa till toppen av pyramiden. Som belöning får du en spektakulär vy över New River Lagoon och den omgivande djungeln.

Dag 7
day7_puerto barrios_adobestock.jpeg

Gröna Karibien


Ort: Puerto Barrios

Puerto Barrios ligger på Guatemalas karibiska kust och har en kontrastrik natur med djungel, floder och hav. Regionen präglas också av garifunaDag och mayakulturerna. Här hittar vi också mayastaden Quiriguá, en arkeologisk skatt som finns med på Unescos världsarvslista. Följ med på våra valfria utflykter för att utforska floden Río Dulces vackra vatten och ta in Guatemalas djungel med alla sinnen.Det finns också möjlighet att utforska Quiriguá och gå med på naturvandring bland vattenfall och sjunkhål i den tropiska regnskogen.

Dag 8
Cayos-Cochinos_-Honduras_shutterstock_70700359.jpg
Foto: Amanda Nicholls Foto

En del av världens näst största korallrev


Ort: Cayos Cochinos

Ögruppen Cayos Cochinos är en del av Bahíaöarna och ett marint biologiskt reservat utanför Honduras bergiga nordkust. Det är ett av de mest orörda reven i Hondurasbukten och National Geographic skriver bland annat så här: ”Vattnen runt dessa korallöar är en marinbiologs dröm. De är skyddade och förbjudet område för kommersiella fiskare och dykare och här vimlar det av djur som kanske inte ens har fått något namn ännu.” Utforska öarna med gummibåt, följ med på vandringar i land och besök en liten by. Paddla längs oförstörda stränder eller snorkla och dyk bland de berömda reven.

Dag 9
Reef_fish_shutterstock_191926190.jpg
Foto: Vlad61 / shutterstock Foto

Föredrag och avkoppling


Ort: Till sjöss

Korallrevens ekosystem är bland de mest varierade i världen med tiotusentals marina arter. Ungefär en tredjedel av alla fiskarter lever under någon period av sina liv vid ett korallrev. Förutom att vara en ovärderlig miljö för djur och växter skyddar reven också kusterna från stormar, och deras värde för jordens befolkning i form av livsmedel och inkomster går knappast att mäta. Under vår färd söderut berättar expeditionsteamet mer om dessa ömtåliga ekosystems betydelse för livet i havet och delar med sig av andra fascinerande ämnen.

Dag 10
Colombia_Isla-Baru_shutterstock_337771316.jpg
Foto: Fotos593 / shutterstock Foto

Ett stycke orört paradis


Ort: Isla de Providencia

Providencia är en oförstörd tropisk ö med starka traditioner. Frånvaron av fasta förbindelser med Colombias fastland gör det mycket besvärligt för turister att komma hit. Därför har invånarnas traditioner och vanor bevarats i hög grad och här talas fortfarande engelsk kreolska. Njut av hisnande naturscener, sagolika sandstränder, vänlig lokalbefolkning och underbart klart vatten perfekt för bad, snorkling och dykning. Utefter vägen hittar du små stugor, hotell och cabañas och några få men helt underbara restauranger. Besök en byskola, ta en tur runt ön och njut av vyerna i de många gömda vikarna. Om du är fågelälskare ska du utforska öns inre delar. Gillar du att vandra är utmaningen att nå öns högsta punkt. Du kan också paddla kajak längs kustlinjen eller snorkla och utforska det fantastiska livet under ytan.

Dag 11
Nicaragua_Corn_Island_shutterstock_108473033.jpg
Foto: Pete Niesen Foto

Hummer och djungel


Ort: Corn Islands

Dessa vackra öar ligger sju mil utanför Nicaraguas kust och har mer gemensamt med Karibien än med Nicaraguas fastland. Kreolbefolkningen på Big Corn Island bor i färggranna trähus och deras inkomst kommer huvudsakligen från hummerfiske. Upplev denna fantastiska läckerhet grillad direkt på stranden. Little Corn är en betydligt mindre, bilfri ö med en djungel som lätt kan utforskas till fots. Eller dyk ned under vattenytan och njut av fantastiska undervattenslandskap som anses vara bland de mest fascinerande i hela regionen.

Dag 12
day12_san_andres_island_adobestock.jpeg

Sjöhästön med kokospalmer


Ort: San Andrés Island

Om du söker en optimal kombination av avkoppling på vita sandstränder, snorkling bland tropiska fiskar och härlig historisk arkitektur och kultur är San Andrés det perfekta resmålet. Denna lilla ö har en enormt vacker och orörd natur, är formad som en sjöhäst och ligger cirka 80 mil nordväst om Colombia. Ön tillhör officiellt Colombia, men har under lång tid haft kopplingar till England, vilket har gett den en mångfacetterad och flerspråkig kultur. De mest talade språken är spanska, engelska och kreolspråk. Lika mångfacetterat är ekosystemet med rev, gejsrar, skogar och sandbanker. Detta gör ön till en perfekt för att dyka och snorkla eller bara vandra runt och utforska naturen.

Dag 13
Costa-Rica_Coral-reef_shutterstock_88712773.jpg
Foto: Seaphotoart / shutterstock Foto

Vi korsar Karibiska havet


Ort: Till sjöss

Karibiska havet är mer än bara paradisöar och korallrev, det har också en mycket spännande historia. När Christofer Columbus hade upptäckt Karibien år 1493 gjorde Spanien anspråk på området och spanska fartyg kom för att söka efter skatter. När spanjorerna upptäckte Stilla havet år 1513 blev Karibiska havet huvudrutten för deras expeditioner och konvojer. Fientliga krigsfartyg och pirater började plundra spanska fartyg i området och trots att Spanien kontrollerade det mesta av Karibien hade såväl England och Frankrike som Holland och Danmark etablerat kolonier på öarna i östra Karibien. I början av 1800Dag talet började fartyg från USA trafikera farvattnen och 1914 stod Panamakanalen färdig, ett historiskt ingenjörsprojekt av gigantiska mått som förkortade den tidigare rutten till Stilla havet via Kap Horn med tusentals kilometer.

Dag 14
Panama_Guna-Yala-shutterstock_502076056.jpg
Foto: Abner Veltier Foto

Cunafolkets hemland


Ort: Guna Yala

Provinsen Guna Yala, mer känd som San Blasarkipelagen, är en ögrupp med 278 sagolikt vackra öar som ligger som ett pärlband längs Panamas nordkust ända till Colombia. Det är en autonom provins där cunafolket har självstyre med minimal inblandning från Panamas regering. Det här är en av de bäst bevarade indiankulturerna i hela NordDag och Sydamerika. De är kända för sina färggranna molas tygapplikationer i flera lager som pryder kvinnornas traditionella blusar. Njut av paddling i det kristallklara vattnet eller dyk och snorkla och upplev korallernas mångfald på nära håll.

Dag 15
Panama_Fort-San-Lorenzo_shutterstock_87328052.jpg
Foto: Paulo Afonso Foto

Världsarv, fågelskådning, Panamakanalen … och sengångare


Ort: Fort San Lorenzo och Panamakanalens expansionsprojekt

Fort San Lorenzo är en av de äldsta spanska befästningarna i Amerika och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Den byggdes i början av 1500Dag talet för att bevaka Río Chagres mynning. Från denna utkikspunkt var det lätt för vaktposterna att upptäcka pirater och andra fiender. Río Chagres är Panamas största och viktigaste flod och samlingsplats för otaliga fågelarter och andra djur. I en kajak eller liten båt har du störst chans att komma dessa nära in på livet. Besök också det imponerande observationscentret för Panamakanalens utbyggnad, där du får en exklusiv panoramavy över projektets utveckling. Beundra Lago Gatún och slussystemet och se utställningar och videofilmer på engelska. Du kan också besöka kaféet och souveniraffären, och längs den korta leden genom den närbelägna regnskogen kan du till och med få se sengångare och apor.

Dag 16
Costa-Rica_Manzanillo_shutterstock_294077225.jpg
Foto: Simon Dannhauer Foto

Ett resmål för verkliga äventyrare


Ort: Puerto Limón

Puerto Limón i Costa Rica är ett spännande resmål för upptäckare och äventyrare. Staden bjuder på fascinerande arkitektur och pulserande, färgstarka utomhusmarknader. På den största marknaden mitt i centrum kan du köpa allt från träkonstverk till traditionella souvenirer. Cashewnötter är en viktig lokal handelsvara och du måste provsmaka deras cashewvin, en av Puerto Limóns specialiteter. Här råder en avslappnad atmosfär på dagarna, men om kvällarna lever staden upp och bjuder på ett aktivt nattliv med mängder av barer och restauranger. Det är här som vår expedition slutar. Passa på att utforska lite mer av Costa Rica innan du flyger hem.

4 november 2018

Ort Puerto Limón
Ombord Upplevelser

Utflykter

Utmana din inre äventyrare och upplev allt Karibien har att erbjuda, med vårt stora urval av utflykter.

Foton

Ta en titt på landskapet och djurlivet du kan uppleva på en expeditionskryssning till Karibien och Centralamerika.

Förläng din Semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Bergen samt transport till och från flygplatsen.