Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien

Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien

Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien

Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien

Reseinformation 13 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
25 september 2024
Pris från
kr 53 736
Frukost, lunch och middag ingår

13 dagar lång expeditionskryssning i Sydamerika från Miami till Belize, Nicaragua, Colombia och Panama

Karibiens kultur

Res tillbaka i tiden för att lära dig mer om mayafolket vid Altun Ha. Därefter får du utforska Isla del Maíz Grandes orörda stränder och korallrev samt uppleva lokalbefolkningens kultur.

Tropisk flora och fauna

Besök marinparker och biosfärområden som finns med på Unescos världsarvslista samt spana efter sköldpaddor, delfiner, hajar, apor och leguaner på obebodda öar.

Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien Tropiska vatten och avlägsna ösamhällen i Karibien
 • Dag 1
  Miami 

  En natt i Miami 

  25 september 2024

  Upplev nattlig glamour i Miami

  En natt i Miami Beach är den perfekta startpunkten för din expeditionskryssning i Karibien. Miamis sydamerikanska, karibiska, asiatiska och europeiska influenser har gjort ”neonstaden” till ett av världens mest populära semestermål.

  Upplev nattlivets puls och glamour på South Beach eller upptäck den kubanska kulturen i Little Havana – när du inte njuter av de vita sandstränderna och det klarblå vattnet, förstås.

  Vi rekommenderar att du tjuvstartar äventyret med ett förprogram som finns som tillval för att få mer tid att utforska allt Miami har att erbjuda.

  Dag 1
  Miami 

  En natt i Miami 

 • Dag 2
  Miami 

  Expeditionen börjar  

  26 september 2024

  Utforska art deco-arkitektur i Miami

  Tillbringa förmiddagen med att utforska färgglada Miami Beach eller Downtown Miami innan vi sätter kurs mot de karibiska öarna.

  En utflykt som ingår i resan tar dig till Miami och Little Havanas höjdpunkter. Lunch på hotellet eller under utflykten, som avslutas vid kajen, ingår.

  Det har blivit dags att gå ombord på MS Roald Amundsen där den första av många utsökta måltider väntar. Träffa besättningen och expeditionsteamet – äventyrets guider.

  Dag 2
  Miami 

  Expeditionen börjar  

 • Dag 3-4
  Till havs 

  Lugnet till havs  

  27 september 2024 - 28 september 2024

  Upptäck allt vårt expeditionsfartyg har att erbjuda

  De två första dagarna till havs är ett ypperligt tillfälle att koppla av och bekanta dig med bekvämligheterna ombord.

  Skäm bort dig själv i fartygets spa, delta i en konstkurs eller njut av ett yogapass ute på däck. Ät en lyxig måltid i en av våra tre restauranger eller tillbringa tid på däck för att spana efter havets alla djur.

  Expeditionsteamet förbereder dig inför vårt tropiska äventyr med föreläsningar kring oceanografi, mayakultur, korallrev och mycket mer. Du kan också få tips på hur du tar de perfekta bilderna från fartygets fotograf.

  Dag 3-4
  Till havs 

  Lugnet till havs  

 • Dag 5
  Belize City  

  Arvet efter mayafolket  

  29 september 2024

  Besök Belizes uråldriga tempelruiner

  Vi anländer i Belize City, en stad med livliga shoppingområden och kustnära parker, full av färgglada kolonialbyggnader. Följ med på en tur i minitåg för att lära känna staden genom fem olika utställningar som visar upp Belizes historia och naturliga skönhet.

  Idag besöker vi de välbevarade lämningarna av den 2 000 år gamla handelsstaden Altun Ha. Här finns två torg och 13 byggnadsstrukturer, bland annat uråldriga tempelruiner. Altun Ha bjuder även på ett fascinerande djurliv. Över 200 fågelarter har observerats här såväl som tapirer, bältor och vitsvanshjort.

  Dag 5
  Belize City  

  Arvet efter mayafolket  

 • Dag 6
  Barriärrev i Belize

  Naturens underverk i Belize  

  30 september 2024

  Upptäck Karibiens undervattensdjungel

  Belize berömda barriärrev är riktiga mästerverk i naturen. Här väntar marint djurliv, frodiga grottor och möjligheten att delta i flera olika vattenaktiviteter.

  Den unika miljön gör att djurlivet frodas både i vattnet och på land. Barriärrevet är hemvist för hundratals fiskarter, exotiska fåglar och flera utrotningshotade djur, däribland spetskrokodiler, lamantiner och havssköldpaddor.

  Vi tillbringar hela dagen vid revet, så att du hinner ta in det exceptionella ekosystemets imponerande mångfald. Belizierna ser revet som sin viktigaste naturtillgång. Idag får du se varför.

  Dag 6
  Barriärrev i Belize

  Naturens underverk i Belize  

 • Dag 7
  Útila 

  Underbara Útila 

  1 oktober 2024

  Upplev ett sällan besökt undervattensparadis

  Útila anses vara en av världens bästa platser för dykning. Du behöver dock inte befinna dig under ytan för att utforska öns unika skönhet. Útila är en fridfull oas i Karibiska havet som bjuder på vackra vyer vart du än vänder dig.

  De flesta av Útilas invånare bor i öns enda stad. Staden, som ligger på öns sydöstra kust, omges av träsk och våtmarker som fungerar som hemvist för många fågelarter.

  Vi tillbringar dagen med att utforska vad som gör Útila unikt. Lär dig mer om öns historia och upptäck en av Karibiens bästa platser för snorkling.

  Dag 7
  Útila 

  Underbara Útila 

 • Dag 8
  Trujillo 

  Historiska Trujillo 

  2 oktober 2024

  Utforska Honduras äldsta stad

  Trujillo, som grundades 1525, är den äldsta staden i Honduras och en av Karibiens äldsta kolonialstäder. Se spår av kolonialarkitektur från 1500- och 1600-talet, däribland lämningarna efter Santa Barbaras fästning som anses vara den äldsta spanska fästningen på den amerikanska kontinenten.

  Trujillo ligger nära flera av områdets sevärdheter, däribland stränderna Campamento och Santa Fe, Laguna de Guaimoretos våtmarker samt nationalparken Capiro y Calentura. Detta naturskyddsområde fungerar som en fristad för djur som tukaner, kapuciner, sköldpaddor och hundratals olika fågelarter.

  Dag 8
  Trujillo 

  Historiska Trujillo 

 • Dag 9
  Cayos Miskitos 

  Avlägsna Cayos Miskitos 

  3 oktober 2024

  Se en av Nicaraguas minst utforskade regioner

  Vill du besöka en plats bortom allfarvägen? Då kommer du att älska Cayos Miskitos! De svåråtkomliga öarna ligger utanför Nicaraguas nordostkust.

  Ögruppen är en del av ett 850 000 hektar stort naturreservat, fyllt av sjögräs, korallrev, atoller, mangroveskogar, flodmynningar och kustlaguner. Det har gjort öarna till en fristad för djur, däribland flera sällsynta och utrotningshotade arter.

  Vi planerar att lägga till en bit bort och använda våra små expeditionsbåtar för att utforska ögruppen, spana efter djur och se de imponerande husen på pålar som byggts av lokala fiskare.

  Dag 9
  Cayos Miskitos 

  Avlägsna Cayos Miskitos 

 • Dag 10
  Isla de Providencia 

  Isla de Providencia 

  4 oktober 2024

  Upptäck det vackra biosfärområdet Seaflower

  Denna avlägsna, colombianska ö användes en gång i tiden av pirater och bjuder på gott om naturens skatter, däribland idylliska stränder, vackra vatten och ett tropiskt djurliv. Ta dig till öns högsta punkt för att uppleva den underbara utsikten. Kanske stöter du på några leguaner eller den blå geckoödlan längs vägen.

  Ön, som drabbades hårt av orkanen Iona 2020, är under återuppbyggnad. Vårt besök hjälper samhället och dess lokala verksamheter att återhämta sig.

  Upptäck de vackra korallreven i Seaflower, ett av Unescos biosfärområden, eller snorkla bland clownfiskar, sköldpaddor och mantor.

  Dag 10
  Isla de Providencia 

  Isla de Providencia 

 • Dag 11
  Isla del Maíz Grande 

  Isla del Maíz Grande  

  5 oktober 2024

  Upptäck en orörd karibisk ö

  Isla del Maíz Grande, belägen drygt åtta mil utanför Nicaraguas kust, är en av Karibiens bäst bevarade hemligheter. Om vågorna tillåter tar vi oss till denna ö bortom allfarvägarna som få människor har besökt.

  Här finner du en stillsam atmosfär och vänliga lokalbor. Öns stora dragplåster är självklart dess stränder, men du kan även njuta av charmig gatukonst, avslappnade restauranger och de vackra vyerna över bukten på toppen av Pleasant Hill.

  De vackra korallreven går jättebra att utforska i kajak eller på en paddelbräda.

  Dag 11
  Isla del Maíz Grande 

  Isla del Maíz Grande  

 • Dag 12
  Bocas del Toro 

  Unesco-skyddad marin nationalpark 

  6 oktober 2024

  Upplev himlen på jorden på Bocas del Toro

  Vår resa fortsätter till de klarblå vattnen kring Bocas del Toro-öarna. Utforska den fantastiska ögruppen som består av nio större och hundratals mindre öar.

  Denna marina nationalpark, som är upptagen på Unescos världsarvslista, bjuder på en oöverträffad biologisk mångfald. Vi tar oss kanske till Red Frog Beach eller den tropiska regnskogen på ön Solarte.

  Besök en hållbar kakaogård eller snorkla i Zapatilla Cay där Survivor, den amerikanska versionen av Robinson, spelades in.

  Dag 12
  Bocas del Toro 

  Unesco-skyddad marin nationalpark 

 • Dag 13
  Colón 

  Ankomst i Colón 

  7 oktober 2024

  Från Karibien till Panamakanalen

  Vår expeditionskryssning avslutas i Colón vid Panamakanalens karibiska mynning.

  Vill du fortsätta ditt äventyr? Lägg till tre nätter med vårt efterprogram som finns som tillval och följ med till ett djungelhotell i regnskogen intill Chagresfloden.

  Eller besök Casco Viejo, utan tvekan de mest fascinerande kvarteren i Panama City. Du kan till och med boka en annan expeditionskryssning som tar dig genom Panamakanalens slussar och ut till Stilla havet på andra sidan.

  Dag 13
  Colón 

  Ankomst i Colón 

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
25.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i Miami före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch

Transfer

 • Transfer från hotellet till fartyget i Miami, inklusive en utflykt och lunch före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Yoga- och meditationspass med instruktör
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: