Från Halifax till Boston – Historia, skaldjur och naturreservat

Från Halifax till Boston – Historia, skaldjur och naturreservat

Från Halifax till Boston – Historia, skaldjur och naturreservat

Från Halifax till Boston – Historia, skaldjur och naturreservat

Reseinformation 9 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
16 september 2022
11 september 2023
Pris från
kr 26 614
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med oss på en resa där vi utforskar Nordamerikas östkust från Halifax till Boston. Längs vägen kommer du att besöka en mängd olika platser, såsom UNESCO-världsarv, nationalparker, naturreservat och idylliska samhällen i New England.

Halifax och den kanadensiska kusten

Starta din expeditionsresa genom att utforska Halifax, Nova Scotias kosmopolitiska huvudstad. Vi tar även en tur längs Lighthouse Route till den natursköna byn Peggy’s Cove. Vi beger oss sedan vidare till Sable Islands sandrevlar och dess nationalpark, som är känd för sina vildhästar och sälar. Därefter besöker vi den tidigare koloniala bosättningen Lunenburg innan åker vidare till Eastport, Maine. Här kan du promenera i den historiska stadsdelen, och om vädret tillåter kan du åka med en lokal hummerbåt till ”Old Sow”, en naturlig tidvattenström som anses vara den största på västra halvklotet.

Skaldjur, konst och nationalparker

När du kommer till Rockland kan du uppleva New Englands småstadscharm och kanske unna dig en färsk hummer. Vi fortsätter att utforska Down East-kulturen i Bar Harbor, som också är inkörsporten till Acadia nationalparks natursköna landskap och mångsidiga fågelliv. I Provincetown kan du vandra längs de National Seashore-skyddade sanddynerna på Cape Cod och utforska den lokala konstscenen. Din kryssning avslutas sedan i den dynamiska, historiska och karaktärsfulla staden Boston.

Från Halifax till Boston – Historia, skaldjur och naturreservat Från Halifax till Boston – Historia, skaldjur och naturreservat
 • Dag 1
  Halifax, Kanada

  Din resa påbörjas

  Din spännande resa börjar med en övernattning på ett hotell i Halifax, den kosmopolitiska huvudstaden i den kanadensiska provinsen Nova Scotia. Den ligger mitt på Nova Scotias östkust och är en viktig hamnstad som vetter mot en av världens största naturhamnar. Med sina röda tegelstenar, landmärket Citadel Hill National Historic Site, ett historiskt bryggeri från 1820 och den storslagna 4 km långa strandpromenaden är Halifax en bra start på alla äventyr.

  Ta en promenad i Halifax Common, Kanadas äldsta park som öppnade 1763. Besök ett av de många museerna, såsom Maritime Museum of the Atlantic som hyser en stor utställning om Titanic. Om du gillar konst kommer den omfattande samlingen i Art Gallery of Nova Scotia att göra ett starkt intryck på dig.

  Under senare år har stadens nattliv och restaurangscen vuxit med stormsteg, men för att verkligen kunna uppskatta den måste du komma hit några dagar innan din kryssning börjar. Och du har turen är på din sida, eftersom det är precis vad vårt förprogram kan erbjuda dig!

  Dag 1
  Halifax, Kanada

  Din resa påbörjas

 • Dag 2
  Halifax, Kanada

  Nova Scotias pulserande huvudstad

  Preliminär avgångstid: 18:00

  Efter en övernattning i Halifax har du möjlighet att ägna morgonen åt att utforska staden i din egen takt. Du kanske vill titta förbi det stora köpcentret Halifax Shopping Center och köpa några sista minuten-saker för kryssningen.

  Efteråt får du följa med på en inkluderad utflykt där vi utforskar några av sevärdheterna runt omkring hamnen. Vi åker längs den slingrande kustvägen som kallas Lighthouse Route till den lilla fiskebyn och orörda skönheten Peggy’s Cove. Ta dig tid att beundra vad som sägs vara den mest fotograferade fyren i världen innan du åker tillbaka för att gå ombord på det hybriddrivna fartyget, MS Roald Amundsen.

  När du har checkat in kan du hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka och sedan visar vi vägen till din hytt. Du måste gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången, men förutom det kan du utforska fartyget på egen hand och göra dig hemmastadd. När vi har lättat ankar kommer kaptenen att hälsa alla gäster välkomna och du kommer att få avnjuta den första av många mustiga måltider samtidigt som du lär känna det vänliga expeditionsteamet.

  Dag 2
  Halifax, Kanada

  Nova Scotias pulserande huvudstad

 • Dag 3
  Sable Island, Kanada - Ankrad - Heldag

  Vildhästar, sälar och sandrevlar

  Vårt första stopp efter Halifax är den långa halvmåneformade Sable Island, cirka 300 km österut. Namnet kommer från det franska ordet för sand och det finns inga naturliga träd på denna ovanliga sandrevelö. Människor kommer hit för att se de omkringströvande vildhästarna, som härstammar från hästarna som ursprungligen frisläpptes här i slutet på 1700-talet. Man tror att det finns fler än 550 hästar på ön och den kanadensiska regeringen gav dem fullt skydd från mänsklig inblandning 1960. 2011 förklarades ön nationalpark.

  På grund av en ofta förekommande tjock dimma och starka strömmar antas så många som 350 segelfartyg ha fallit offer för de långa sandrevlarna runt omkring ön. Även för vår moderna navigationsutrustning är farvattnet nära ön en utmaning, särskilt i ogynnsamt väder. Men oroa dig inte, om vädret inte samarbetar kommer fartyget att försöka ta dig tillräckligt nära så att du kan se hästarna från däck. Förhoppningsvis kan du se dem trava och galoppera på stränderna. Om vi kan gå iland kommer vi att få se Sable Islandponnyer på nära håll, samtidigt som vi ska hålla utkik efter knubbsälar och gråsälar på strandlinjen.

  • Inkluderad Landstigning på Sable Island
  Dag 3
  Sable Island, Kanada - Ankrad - Heldag

  Vildhästar, sälar och sandrevlar

 • Dag 4
  Lunenburg, Nova Scotia

  En färgstark sevärdhet från kolonialtiden

  Det första du kommer att få se i världsarvsstaden Lunenburg är de färgglada byggnaderna längs sjösidan. Med sina färgglada hus och fyrkantiga trädgårdar har staden knappt förändrats sedan 1700-talet, då det var en brittisk kolonial bosättning.

  Du kommer att älska att promenera runt i Gamla stan och njuta av den härliga kustatmosfären. Denna gamla hamnstad verkar nästan helt oförändrad av årens gång och ändå är restaurangerna, gallerierna och hantverksbutikerna långt ifrån omoderna.

  Det finns fantastiska cykelleder i närheten om du hellre vill utforska området på två hjul och det är enkelt att hyra cyklar från lokala friluftsaffärer. Har du sett dokusåpaserien The Curse of Oak Island, så ligger Oak Island faktiskt bara cirka 23 km härifrån. Ön är populär bland skattjägare, och om du besöker platsen får du chansen att lära dig mer om skeppsvraken och skatterna som de talar om i serien.

  Dag 4
  Lunenburg, Nova Scotia

  En färgstark sevärdhet från kolonialtiden

 • Dag 5
  Eastport, Maine

  Den östligaste staden i USA

  När vi korsar kanadensiska farvatten till USA är vårt nästa stopp på expeditionskryssningen Eastport City på Moose Island. Arkeologer tror att den inhemska Passamaquoddy-stammen bodde här åtminstone 10 000 år innan de första européerna dök upp 1604. Eastport har den djupaste naturhamnen på USA:s östkust, men den lockade aldrig lika många bosättare som sin då rivaliserande handelshamn New York City. Vi kan bara föreställa oss vad denna fredliga bosättning i New England kunde ha blivit om historien bara hade utspelats sig lite annorlunda.

  Promenera runt den historiska stadskärnan bland alla butiker, restauranger och kaféer. Det finns lokala volontärer utplacerade på olika intressanta platser och de svarar mer än gärna på dina frågor om staden och dess historia.

  När vi är i Passamaquoddy Bay kanske du vill passa på att se Old Sow, en strömvirvel som anses vara den största på västra halvklotet och är uppkallad efter det ”gnisslande” ljudet den sägs göra när den snurrar. Vissa hummerbåtar erbjuder att ta med besökare ut för att se deras fångst i hummertinorna och komma nära inpå Old Sow – men inte för nära. Se till att även hålla utkik efter sälar, örnar och valar som ofta ses här.

  • Inkluderad Eastport stadspaket
  Dag 5
  Eastport, Maine

  Den östligaste staden i USA

 • Dag 6
  Rockland och Castine, Maine - Ankrad - Halvdag

  Småstadscharm, konst i världsklass … och hummer!

  Bortsett från den årliga fem dagars internationella hummerfestivalen är Rockland vanligtvis en lugn plats med bohemiska kaféer, trevliga restauranger, smyckesgallerier och hummerfiske såklart. Faktum är att om du någonsin har ätit en amerikansk hummer är det stor chans att den passerade genom Rockland först.

  Konstälskare bör ta sig till Center for Maine Contemporary Art och Farnsworth Art Museum som hyser verk av Andrew Wyeth och andra konstnärer från New England. Om du hellre vill tillbringa din tid på land i naturen ska du bege dig till Camden Hills State Park, cirka 14 km bort, där det finns ett antal vandringsleder runt Mount Battie.

  När mörkret faller händer något magiskt. Vi kastar ankar i Castine Harbor där det unika akvatiska ekosystemet har skapat den perfekta miljön för självlysande fytoplankton att frodas. Vi erbjuder ett antal kajaker i mån av tillgång, så att gästerna kan ta sig nära inpå detta naturfenomen och glida fram mellan den stjärnbelysta himlen och det skimrande vattnet. Men med eller utan kajak är det fortfarande en fröjd för ögat, och vi kommer att göra vårt bästa för att se till att alla kan se det, och till och med samla in prover av det lysande vattnet för att visa upp i vetenskapscentret ombord.

  • Inkluderad Fyren Rockland Breakwater Lighthouse och naturvandring
  Dag 6
  Rockland och Castine, Maine - Ankrad - Halvdag

  Småstadscharm, konst i världsklass … och hummer!

 • Dag 7
  Bar Harbor, Maine

  Porten till Acadia nationalpark

  Bar Harbor ligger i Frenchman’s Bay på Mount Desert Island vid ingången till Acadia nationalpark med utsikt över Cadillac Mountain och Cranberry Islands.

  Fisk- och skaldjursrestaurangerna här sägs vara bland de bästa i New England med starka inslag av lokalt fångade humrar, musslor och kammusslor på menyerna, ofta i kombination med lokal hantverksöl. Det finns även trevliga parker vid sjösidan att promenera i, trottoarkaféer och -barer att koppla av på och många butiker och konstgallerier som är värda ett besök.

  Medan Bar Harbor ståtar med äkta Down East-anda är det stadens närhet till den natursköna Acadia nationalpark som verkligen gör den speciell. Större delen av parkens 19 000 hektar ligger på Mount Desert Island, som består av böljande, svagt sluttande berg och frodiga gröna skogar. Det finns ett brett utbud av vilda djur att hålla utkik efter, såsom vitsvanshjort, älg, svartbjörn och 300 olika fågelarter som bland annat vithövdad havsörn och pilgrimsfalk.

  Det finns en hoppa på/hoppa av-buss som tar dig till olika platser i parken. Kan du höra åskan utan att se ett moln på himlen? Det är Thunder Hole vid kusten, som ligger en kort promenad från Sand Beach. Vill du hitta till en plats där du kan se det mesta av parkens flora på ett och samma ställe? Då ska du bege dig till Wild Gardens. Om du verkligen vill utforska Acadia nationalpark kan du följa med på en tillvalsutflykt för att vandra på lokala vandringsleder eller paddla kajak.

  • Inkluderad Acadia nationalpark
  Dag 7
  Bar Harbor, Maine

  Porten till Acadia nationalpark

 • Dag 8
  Provincetown, Massachusetts

  Konstnärsparadiset i Cape Cod

  Idag anländer vi till Provincetown, Massachusetts – vid spetsen av Cape Cod. Den ringa, permanenta befolkningen i staden, även kallad ”P-town”, ökar rejält under sommarmånaderna när besökare från hela världen flockas hit för sandstränderna, restaurangerna, konstgallerierna och den framåtsträvande atmosfären.

  Men Provincetown är faktiskt något av ett konstnärscentrum, och framstående konstnärer såsom Jackson Pollock och Hans Hofman har dragits hit sedan 1940-talet. De lockas hit för det klara ljuset och de öppna landskapen, men även den fria kulturen och den konstnärliga atmosfären. Som du kan förvänta dig finns det gott om gallerier med många originella konstnärer.

  De Cape Cod National Seashore-skyddade sanddynerna ligger inom gångavstånd från staden, och du kan utforska dem till fots eller under en Beach Buggy-utflykt. Om du vill se valar finns det goda chanser att göra det på Stellwagen Bank National Marine Sanctuary som lockar till sig 17 olika valarter, såsom knölval och den sällsynta nordkaparen.

  • Inkluderad Rundtur i Provincetown med trolleybuss
  Dag 8
  Provincetown, Massachusetts

  Konstnärsparadiset i Cape Cod

 • Dag 9
  Boston, Massachusetts

  Skål för glada minnen

  Preliminär ankomsttid: 07:00

  Vår expeditionskryssning når sitt slut när vi åker in till Boston. Boston är hemvisten för Harvard och det legendariska basebollaget Red Sox, och här finns något för alla smaker. Denna stad i europeiska stil har spelat en revolutionerande roll i USA:s historia och med sina kullerstensgator, sevärdheter om Tebjudningen och den fascinerande Freedom Trail är det den perfekta platsen för att runda av vårt äventyr.

  Precis som med folket så finns det en hel del karaktär i Bostons kök. Du kan prova några av stadens kulinariska specialiteter, såsom chowder med skaldjur, stekta musslor eller den mustiga Yankee grytstek. Och inget besök i Boston är komplett utan ett besök till den legendariska Cheers Bar.

  Boston är en storstad fylld med historia och kultur, och vi rekommenderar att du stannar kvar lite längre. Om du vill kan du även boka ett av våra efterprogram för att utforska både staden och dess omgivningar.

  Dag 9
  Boston, Massachusetts

  Skål för glada minnen

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
16.

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
11.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Boka tryggt

  Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför ditt nästa äventyr tillsammans med oss.
  Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 16 februari 2022 och 30 juni 2022 samt för expeditionskryssningar som avgår senast 31 december 2022.
  Läs mer och beställ
 • Ny säsong

  Känn värmen – vårt största kryssningsutbud utanför polarregionerna någonsin.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Halifax före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch

Transfer

 • Transfer från hotellet till fartyget i Halifax inklusive en utflykt före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: