USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker (sydgående)

USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker (sydgående)

USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker (sydgående)

USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker (sydgående)

Reseinformation 9 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresa
22 september 2023
Pris från
kr 28 616
Frukost, lunch och middag ingår

Utforska Nordamerikas västkust, från Vancouver till San Diego. Du kommer att få se valar runt San Juan Islands, vandra längs Hurricane Ridge i Olympic nationalpark och beundra några av de äldsta träden i världen i Redwood nationalpark. Se det marina livet på Kaliforniens kust och upplev Santa Barbaras välkomnande charm.

Olympic nationalpark och Vancouver

Vi går ombord på det hybriddrivna MS Fridtjof Nansen i Vancouver och utforskar Hurricane Ridge, det subalpina området i Olympic nationalpark som finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Ge dig ut på en guidad vandring genom parken för att uppleva dess rika flora och fågelliv.

Redwood nationalpark, Eureka och San Juan Islands

Du har möjlighet att promenera omkring i hamnstaden Eureka, som ståtar med en fantastisk viktoriansk arkitektur, och att åka på valskådning runt de spektakulära San Juan Islands nära Olympic nationalpark. Var beredd på att bli förvånad när du vandrar i Redwood nationalparks gamla skog. Här finns några av de högsta träden i världen, av vilka vissa är över 100 meter höga och cirka 1 500 år gamla.

Santa Barbara

Vi sätter kurs mot Santa Barbara, som har en härlig medelhavskänsla med alltifrån terrakottaarkitektur till inbjudande stränder. Håll utkik efter valar och sjöfåglar när vi åker förbi den omgivande ögruppen Channel Islands och hela vägen ner längs Stillahavskusten.

USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker (sydgående) USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker (sydgående)
 • Dag 1
  Vancouver, Kanada

  Övernattning i Vancouver

  22 september 2023

  Din upptäcktsresa börjar i Vancouver. Vancouver ligger insvept bland vackra bergslandskap och English Bay, och är både en pulserande hamnstad och en kosmopolitisk stad. Om du planerar att anlända några dagar före din kryssning, kommer du snart att få reda på varför folk pratar så varmt om British Colombias största stad.

  Dess olika kvarter vibrerar av restauranger i världsklass, många med konceptet ”från gård till bord”. Chinatown och Punjabi Market har Nordamerikas helt klart bästa asiatiska mat medan Little Italy ligger på Commercial Drive.

  Missa inte heller Vancouvers gamla kvarter. Gastowns viktorianska byggnader hyser några av de hetaste restaurangerna och den 167 meter höga Vancouver Lookout erbjuder en perfekt panoramautsikt över staden.

  Du kan kolla in alla neonljus och nattlivet längs Granville Street eller bara strosa på en av stränderna i West End. Vancouver Lookout är även en perfekt utgångspunkt för att utforska de stora grönområdena och höga blyerts-enarna i Stanley Park.

  Du kommer att tillbringa första natten på ett trevligt, centralt beläget hotell i Vancouver. På hotellet kan du koppla av och använda dess bekvämligheter efter den långa resan.

  Varför inte förlänga din vistelse i detta vackra landskap med vårt unika efterprogram och ge dig ut på en tågresa ombord på det lyxiga Rocky Mountaineer genom kanadensiska Klippiga bergen? Utsikten är helt makalös.

  Dag 1
  Vancouver, Kanada

  Övernattning i Vancouver

 • Dag 2
  Vancouver, Kanada

  Expeditionens början

  23 september 2023

  Efter en härlig frukost på hotellet tar vi dig på en stadstur för att utforska de viktigaste sevärdheterna i fantastiska Vancouver.

  Utflykten avslutas vid piren där MS Fridtjof Nansen väntar på att ta dig ut på en oförglömlig expeditionskryssning.

  Dag 2
  Vancouver, Kanada

  Expeditionens början

 • Dag 3
  En dag till sjöss

  Vyerna över Pacific Northwest

  24 september 2023

  Idag färdas vi omkring bland San Juan Islands ekologiska paradis. Dessa kuperade öar bildar en skärgård mellan den amerikanska staten Washington och Kanadas Vancouverön, och det är en av de bästa platserna i världen att se marint djurliv. Vad kan vara bättre än att sitta på däck och blicka ut över dessa talltäckta öar med snötäckta bergstoppar i den avlägsna bakgrunden?

  Om vi har tur kan vi få syn på knölvalar, vikvalar och till och med späckhuggare. Öarna hyser även en stor koncentration av vithövdade havsörnar, amerikansk gråhäger, klippstrandskator och många kustfåglar.

  Expeditionsteamet kommer att följa med dig ut på däck, hjälpa dig att upptäcka vilda djur och peka ut intressanta platser längs vägen.

  Dag 3
  En dag till sjöss

  Vyerna över Pacific Northwest

 • Dag 4
  Olympic nationalpark, USA

  Subalpin storslagenhet

  25 september 2023

  Idag lägger vi till vid den lilla hamnen i Port Angeles för att ge oss ut på bergsutforskning. Själva staden har gott om charm, särskilt i centrum i närheten av färjehamnen, men vi planerar att ägna större delen av dagen åt att utforska Olympic nationalpark.

  Olympic nationalpark förklarades ett nationellt monument 1909 innan det senare utnämndes av UNESCO till ett internationellt biosfärområde och världsarv. I parken finns tre olika ekosystem: den kuperade Stillahavskusten, ett område med tempererad skog och en subalpin skog med vildblomsängar.

  Idag utforskar vi den subalpina regionen och tar dig till bergsområdet Hurricane Ridge, där det fortfarande kan finnas snö kvar från vintern. Härifrån finns det möjlighet att följa med på en guidad vandring genom parken där du kan uppleva dess rika och varierade flora och fauna. Det kommer att finnas gott om fågelskådningsmöjligheter längs vägen och du kan även stöta på wapitihjort som har sitt ursprung i området liksom svartbjörnen.

  • Inkluderad Olympic nationalpark
  Dag 4
  Olympic nationalpark, USA

  Subalpin storslagenhet

 • Dag 5
  Till sjöss

  Spana efter havsliv

  26 september 2023

  Att delta i en expedition handlar om att njuta av stunden och att ta sig tid att återknyta kontakten med naturen och världen omkring sig. Så slå dig ner på en bekväm plats i Explorer Lounge med vacker panoramautsikt eller ute på däck och verkligen njut av vyerna och ljuden som omger dig. Om du ser brutna vågor kan det vara tecken på knölvalar som brukar simma i området. Annars kan du bara lyssna på havsbrisens brus som emellanåt blandas med skrik från olika sjöfåglar som ofta ses längs västkusten.

  Vi stödjer även ett antal projekt för medborgarforskning som du kan delta i. Dessa projekt inkluderar Happywhale, där dina foton bidrar till att identifiera och spåra specifika valars rörelsemönster över hela planeten tack vare deras utmärkande egenskaper. Du kan även delta i projektet GLOBE Observer, som kombinerar dina observationer av moln- och himmelsförhållanden underifrån med data som samlats in av satelliter ovanifrån. Detta hjälper forskare på rymdorganisationer som NASA att få en mer komplett bild av molnen i vår atmosfär. Genom att delta i dessa projekt kommer du inte bara att främja det vetenskapliga samfundet, utan även få en bättre förståelse för världen omkring dig.

  Dag 5
  Till sjöss

  Spana efter havsliv

 • Dag 6
  Redwood nationalpark

  Vandra bland forntida jättar

  27 september 2023

  Idag kastar vi ankar vid Eureka och härifrån ger vi oss ut på en inkluderad utflykt till den storslagna Redwood nationalpark. Att vandra omkring i detta internationella biosfärområde är en imponerande upplevelse. När du ser de gamla redwoodträden med höjder över 100 meter förstår du varför världens högsta träd ofta kallas ”naturens skyskrapor”. Vissa träd här är över 1 500 år gamla, och de är levande bevis på ett framgångsrikt naturvårdsprojekt som räddade dessa gamla jättar från skogshuggarens yxa.

  Efter besöket i Redwood nationalpark finns det möjlighet att utforska Eureka. Välkommen till en naturskön hamnstad som är känd för sin viktorianska charm och miljömedvetna anda. Stadens välstånd byggdes på virkeshandeln och bevisen på detta kan du se i de vackra viktorianska herrgårdarna. Ta dig till den pittoreska Gamla stan där det finns en del modebutiker längs den vackra sjösidan. Här kan du smutta på en drink medan du tittar på fiskebåtarna som kommer tillbaka från Humboldt Bay.

  • Inkluderad Redwood nationalpark
  Dag 6
  Redwood nationalpark

  Vandra bland forntida jättar

 • Dag 7
  En dag till sjöss

  Kryssning efter behag

  28 september 2023

  Om du har blivit inspirerad av landskapen och äventyret hittills kanske du vill ägna dagen till sjöss åt att väcka din inre konstnär på en konstkurs ombord. Eller så kan du ägna lite tid åt att lära dig grunderna inom expeditionsfotografering från vår fotograf ombord som ser till att dina digitala minnen blir lika levande som de i ditt huvud.

  Tillbringa lite tid ute på däck och spana efter vilda djur när den kaliforniska kusten passerar förbi i fjärran – om du har tur kanske du får syn på en knölval. Därefter kanske du skulle vilja luta dig tillbaka i en av de avkopplande badtunnorna eller ta ett dopp i infinitypoolen. När du känner dig uppfriskad och redo kan du gå upp till baren och smutta på en cocktail eller två med några av de andra gästerna. Vi har även ett antal lokala vinflaskor, så om du vill utmana smaklökarna med en vinprovning av kalifornisk chardonnay eller cabernet är detta ett perfekt tillfälle.

  Dag 7
  En dag till sjöss

  Kryssning efter behag

 • Dag 8
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanska rivieran

  29 september 2023

  Santa Barbara ståtar med gammaldags spansk charm i en kalifornisk miljö och ligger mellan de bördiga vingårdarna i Santa Ynez-bergen och de orörda stränderna längs Stillahavskusten. I över ett decennium hyste staden världens största studio för stumfilm, tills verksamheten blev för stor och flyttade till Hollywood.

  Kyrkan Santa Barbara Mission är ett utmärkt ställe att börja rundturen. Du kan beundra de vackra byggnaderna från den spanska eran, gå runt och titta i butikerna längs terrakottatäckta State Street och vandra omkring i den vackra Mission Rose Garden. Vid Stearns Wharf, Kaliforniens äldsta brygga, kan du insupa utsikten över Stilla havet och passa på att prova hemgjord glass. Om du har tid över kan du koppla av i en av de många utmärkta restaurangerna och barerna. Detta kan kombineras med att prova några viner från en lokal vingård – staden är trots allt är känd för sitt vin.

  På vägen till eller från Santa Barbara kan du hålla utkik efter valar från däck när vi färdas genom den omgivande ögruppen Channel Islands.

  • Inkluderad Santa Barbara med trolleybuss
  Dag 8
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanska rivieran

 • Dag 9
  San Diego, USA

  Början på ett äventyr

  30 september 2023

  Vi tar ett kärt farväl av MS Fridtjof Nansen när vi lägger till i den imponerande staden San Diego, där din expeditionsresa avrundas på bästa möjliga sätt.

  Välkommen till ”Amerikas finaste stad” och Kaliforniens ”Strandstad”! Med sin berusande blandning av mångfaldig urban elegans, avslappnad surfstämning och solsken året runt erbjuder San Diego allt du kan tänka dig.

  Du kan ägna din sista dag åt vattensporter eller att sola på en av de många stränderna. Eller så kan du ta en spårvagnstur och utforska centrum, från det historiska Gaslamp Quarter till hamnområdet i San Diego Bay.

  Kulturfantaster bör gå raka vägen till Balboa Park, även känt som ”Smithsonian of the West”, med sina 17 museer, konstgallerier och andra scenkonstplatser. Och matälskare kommer också att ha gott om alternativ att välja bland i en smältdegel av kulinariska läckerheter, lokala viner och hantverksöl.

  Det finns så mycket att göra och se i San Diego att vi starkt rekommenderar att du bokar ett efterprogram för att utforska mer av vad staden och dess omgivningar har att erbjuda innan du återvänder hem. Njut av en trevlig halvdagsutflykt och utforska Cabrillo nationalmonument.

  Dag 9
  San Diego, USA

  Början på ett äventyr

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
22.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i Vancouver före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Transfer

 • Transfer från hotellet till fartyget i Vancouver inklusive en utflykt före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där gästerna får hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Lån av vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Några alternativ: