USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker

USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker

USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker

USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker

Reseinformation 9 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
7 maj 2023
Pris från
kr 26 584
Frukost, lunch och middag ingår

Utforska nordamerikanska Stillahavskusten från San Diego till Vancouver. Upplev Santa Barbaras välkomnande charm och se det marina livet på Kaliforniens kust. Beundra några av de äldsta träden i världen i Redwood nationalpark, vandra längs Hurricane Ridge i Olympic nationalpark och se valar runt San Juan Islands.

Santa Barbara

Vi går ombord på det hybriddrivna fartyget MS Roald Amundsen i San Diego och sätter kurs mot Santa Barbara, som har en härlig medelhavskänsla med alltifrån terrakottaarkitektur till inbjudande stränder. Håll utkik efter valar och sjöfåglar när vi åker förbi den omgivande ögruppen Channel Islands och hela vägen upp längs Stillahavskusten.

Redwood nationalpark, Eureka och San Juan Islands

Var beredd på att bli förvånad när du vandrar i Redwood nationalparks gamla skog. Här finns några av de högsta träden i världen, av vilka vissa är över 100 meter höga och cirka 1 500 år gamla. Det ges också möjlighet att promenera omkring i hamnstaden Eureka, som ståtar med en fantastisk viktoriansk arkitektur, och att åka på valskådning runt de spektakulära San Juan Islands nära Olympic nationalpark.

Olympic nationalpark och Vancouver

Du kommer att utforska Hurricane Ridge, det subalpina området i Olympic nationalpark som finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Ge dig ut på en guidad vandring genom parken för att uppleva dess rika flora och fågelliv. Din expeditionskryssning avslutas i den fascinerande kanadensiska staden Vancouver.

USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker USA:s västkust – Stilla havets höjdpunkter och nationalparker
 • Dag 1
  San Diego, USA

  Kaliforniska drömmar

  7 maj 2023

  San Diego har kallats ”Kaliforniens födelseplats”, och därför passar det perfekt att vi tillbringar den första dagen och natten på expeditionsresan här.

  Staden är känd för sin avslappnade atmosfär, fler än 60 vackra stränder och möjligtvis det bästa vädret i hela Amerika. Här finns en spännande matkultur med läckerheter från Baja California-köket och fler smaker av hantverksöl än någon annanstans i USA.

  Resan börjar med en övernattning på ett centralt beläget hotell i San Diego.

  Dag 1
  San Diego, USA

  Kaliforniska drömmar

 • Dag 2
  San Diego, USA

  Början på ett äventyr

  8 maj 2023
  Preliminär avgångstid: 18:00

  Under morgonen efter kan du utforska ”Amerikas finaste stad” på egen hand och titta förbi några av de många shoppingalternativen.

  Återvänd till hotellet för lunch och en inkluderande utflykt – en stadstur i San Diego. På vägen till fartyget besöker vi Gaslamp-distriktet, San Diego centrum och Gamla stan, San Diegos historiska hjärta som erbjuder gott om mat, folksagor och nöjen. Åk över den prisbelönta San Diego-Coronado Bridge och ta en bild av San Diegos stadssiluett innan du går ombord på MS Roald Amundsen på eftermiddagen.

  När du har gått ombord och checkat in kan du hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka och få lite tid över till att göra dig hemmastadd i hytten. Du måste gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången, men förutom det kan du utforska fartyget på egen hand och göra dig hemmastadd. När vi har lättat ankar kommer kaptenen att utbringa en välkomstskål. Efteråt kan du avnjuta den första av många mustiga måltider samtidigt som du får lära känna expeditionsteamet.

  Dag 2
  San Diego, USA

  Början på ett äventyr

 • Dag 3
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanska rivieran

  9 maj 2023

  Santa Barbara ståtar med gammaldags spansk charm i en kalifornisk miljö och ligger mellan de bördiga vingårdarna i Santa Ynez-bergen och de orörda stränderna längs Stillahavskusten. I över ett decennium hyste staden världens största studio för stumfilm, tills verksamheten blev för stor och flyttade till Hollywood.

  Kyrkan Santa Barbara Mission är ett utmärkt ställe att börja rundturen. Du kan beundra de vackra byggnaderna från den spanska eran, gå runt och titta i butikerna längs terrakottatäckta State Street och vandra omkring i den vackra Mission Rose Garden. Vid Stearns Wharf, Kaliforniens äldsta brygga, kan du insupa utsikten över Stilla havet och passa på att prova hemgjord glass. Om du har tid över kan du koppla av i en av de många utmärkta restaurangerna och barerna. Detta kan kombineras med att prova några viner från en lokal vingård – staden är trots allt är känd för sitt vin.

  På vägen till eller från Santa Barbara kan du hålla utkik efter valar från däck när vi färdas genom den omgivande ögruppen Channel Islands.

  • Inkluderad Santa Barbara med trolleybuss
  Dag 3
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanska rivieran

 • Dag 4
  Till sjöss

  Spana efter havsliv

  10 maj 2023

  Att delta i en expedition handlar om att njuta av stunden och att ta sig tid att återknyta kontakten med naturen och världen omkring sig. Så slå dig ner på en bekväm plats i Explorer Lounge med vacker panoramautsikt eller ute på däck och verkligen njut av vyerna och ljuden som omger dig. Om du ser brutna vågor kan det vara tecken på knölvalar som brukar simma i området. Annars kan du bara lyssna på havsbrisens brus som emellanåt blandas med skrik från olika sjöfåglar som ofta ses längs västkusten.

  Vi stödjer även ett antal projekt för medborgarforskning som du kan delta i. Dessa projekt inkluderar Happywhale, där dina foton bidrar till att identifiera och spåra specifika valars rörelsemönster över hela planeten tack vare deras utmärkande egenskaper. Du kan även delta i projektet GLOBE Observer, som kombinerar dina observationer av moln- och himmelsförhållanden underifrån med data som samlats in av satelliter ovanifrån. Detta hjälper forskare på rymdorganisationer som NASA att få en mer komplett bild av molnen i vår atmosfär. Genom att delta i dessa projekt kommer du inte bara att främja det vetenskapliga samfundet, utan även få en bättre förståelse för världen omkring dig.

  Dag 4
  Till sjöss

  Spana efter havsliv

 • Dag 5
  Redwood nationalpark

  Vandra bland forntida jättar

  11 maj 2023

  Idag kastar vi ankar vid Eureka och härifrån ger vi oss ut på en inkluderad utflykt till den storslagna Redwood nationalpark. Att vandra omkring i detta internationella biosfärområde är en imponerande upplevelse. När du ser de gamla redwoodträden med höjder över 100 meter förstår du varför världens högsta träd ofta kallas ”naturens skyskrapor”. Vissa träd här är över 1 500 år gamla, och de är levande bevis på ett framgångsrikt naturvårdsprojekt som räddade dessa gamla jättar från skogshuggarens yxa.

  Efter besöket i Redwood nationalpark finns det möjlighet att utforska Eureka. Välkommen till en naturskön hamnstad som är känd för sin viktorianska charm och miljömedvetna anda. Stadens välstånd byggdes på virkeshandeln och bevisen på detta kan du se i de vackra viktorianska herrgårdarna. Ta dig till den pittoreska Gamla stan där det finns en del modebutiker längs den vackra sjösidan. Här kan du smutta på en drink medan du tittar på fiskebåtarna som kommer tillbaka från Humboldt Bay.

  • Inkluderad Redwood nationalpark
  Dag 5
  Redwood nationalpark

  Vandra bland forntida jättar

 • Dag 6
  En dag till sjöss

  Kryssning efter behag

  12 maj 2023

  Om du har blivit inspirerad av landskapen och äventyret hittills kanske du vill ägna dagen till sjöss åt att väcka din inre konstnär på en konstkurs ombord. Eller så kan du ägna lite tid åt att lära dig grunderna inom expeditionsfotografering från vår fotograf ombord som ser till att dina digitala minnen blir lika levande som de i ditt huvud.

  Tillbringa lite tid ute på däck och spana efter vilda djur när den kaliforniska kusten passerar förbi i fjärran – om du har tur kanske du får syn på en knölval. Därefter kanske du skulle vilja luta dig tillbaka i en av de avkopplande badtunnorna eller ta ett dopp i infinitypoolen. När du känner dig uppfriskad och redo kan du gå upp till baren och smutta på en cocktail eller två med några av de andra gästerna. Vi har även ett antal lokala vinflaskor, så om du vill utmana smaklökarna med en vinprovning av kalifornisk chardonnay eller cabernet är detta ett perfekt tillfälle.

  Dag 6
  En dag till sjöss

  Kryssning efter behag

 • Dag 7
  En dag till sjöss

  Vyerna över Pacific Northwest

  13 maj 2023

  Idag färdas vi omkring bland San Juan Islands ekologiska paradis. Dessa kuperade öar bildar en skärgård mellan den amerikanska staten Washington och Kanadas Vancouverön, och det är en av de bästa platserna i världen att se marint djurliv. Vad kan vara bättre än att sitta på däck och blicka ut över dessa talltäckta öar med snötäckta bergstoppar i den avlägsna bakgrunden?

  Om vi har tur kan vi få syn på knölvalar, vikvalar och till och med späckhuggare. Öarna hyser även en stor koncentration av vithövdade havsörnar, amerikansk gråhäger, klippstrandskator och många kustfåglar.

  Expeditionsteamet kommer att följa med dig ut på däck, hjälpa dig att upptäcka vilda djur och peka ut intressanta platser längs vägen.

  Dag 7
  En dag till sjöss

  Vyerna över Pacific Northwest

 • Dag 8
  Olympic nationalpark, USA

  Subalpin storslagenhet

  14 maj 2023

  Idag lägger vi till vid den lilla hamnen i Port Angeles för att ge oss ut på bergsutforskning. Själva staden har gott om charm, särskilt i centrum i närheten av färjehamnen, men vi planerar att ägna större delen av dagen åt att utforska Olympic nationalpark.

  Olympic nationalpark förklarades ett nationellt monument 1909 innan det senare utnämndes av UNESCO till ett internationellt biosfärområde och världsarv. I parken finns tre olika ekosystem: den kuperade Stillahavskusten, ett område med tempererad skog och en subalpin skog med vildblomsängar.

  Idag utforskar vi den subalpina regionen och tar dig till bergsområdet Hurricane Ridge, där det fortfarande kan finnas snö kvar från vintern. Härifrån finns det möjlighet att följa med på en guidad vandring genom parken där du kan uppleva dess rika och varierade flora och fauna. Det kommer att finnas gott om fågelskådningsmöjligheter längs vägen och du kan även stöta på wapitihjort som har sitt ursprung i området liksom svartbjörnen.

  • Inkluderad Olympic nationalpark
  Dag 8
  Olympic nationalpark, USA

  Subalpin storslagenhet

 • Dag 9
  Vancouver, Kanada

  Välkommen till Kanada!

  15 maj 2023
  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Din expeditionskryssning längs Amerikas Stillahavskust når sitt slut när vi lägger till i Vancouvers hamn. Vancouver ligger insvept bland vackra bergslandskap och är både en pulserande hamnstad och en kosmopolitisk stad.

  Det är alltid något kulturellt på gång i Vancouver och du kommer snart att få reda på varför folk prata så lyriskt om British Columbias största stad. Efter den spännande expeditionsresan kanske du bara vill koppla av och prova Vancouvers förstklassiga kulinariska utbud eller besöka några konstgallerier eller museer.

  Du får gärna förlänga din vistelse i Vancouver med ett efterprogram till den närliggande bergsorten Whistler. Eller så kan du bara tillbringa några dagar extra här och varva ner från upplevelserna de senaste nio dagarna – det är helt upp till dig.

  Dag 9
  Vancouver, Kanada

  Välkommen till Kanada!

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
7.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i San Diego före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch

Transfer

 • Transfer från hotellet till fartyget i San Diego inklusive en utflykt före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Lån av vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: