Nordvästpassagen – Från Cambridge Bay till Boston

Nordvästpassagen – Från Cambridge Bay till Boston

Nordvästpassagen – Från Cambridge Bay till Boston

Nordvästpassagen – Från Cambridge Bay till Boston

Reseinformation 21 dagar MS Fram
Avresa
8 september 2024
Frukost, lunch och middag ingår

21 dagar lång expeditionskryssning genom den mytomspunna Nordvästpassagen från Edmonton, Kanada till Boston, USA

Ett arktiskt äventyr

Följ i berömda upptäcktsresandes fotspår när vi reser genom den mytomspunna Nordvästpassagen. Expeditionsteamet visar dig lokalsamhällen och lär dig mer om regionens häpnadsväckande natur.

Kanadas och Grönlands höjdpunkter

Utforska Grönlands djurliv, historia och kultur, inklusive besök i Ilulissatfjorden – ett av Unescos världsarv – och landets huvudstad, Nuuk. Därefter sätter vi kurs mot provinsen Newfoundland och Labrador där vi besöker tidigare valfångstationer i Red Bay samt charmiga Corner Brook.

Nordvästpassagen – Från Cambridge Bay till Boston 

 Nordvästpassagen – Från Cambridge Bay till Boston
Attempt

Våra försök att korsa Nordvästpassagen är expeditioner där vi, i sann expeditionsanda, utmanar elementen och norra ishavet för att segla runt dessa avlägsna och isiga farvatten – på ett säkert sätt. Flera olika alternativa rutter kombinerat med vår djupa kunskap om det här området och flexibilitet är nyckelfaktorer för att ge dig den mest fantastiska upplevelsen. Och om vi verkligen lyckas segla runt Baffinön eller segla genom hela Nordvästpassagen, så blir det en helt magisk resa.

 • Dag 1
  Edmonton, Kanada

  Kanadas festivalstad

  8 september 2024

  Njut av en övernattning i den färgstarka staden Edmonton. Följ med på ett av våra förprogram som finns som tillval för att se mer av staden och dess omgivningar.

  Dag 1
  Edmonton, Kanada

  Kanadas festivalstad

 • Dag 2
  Cambridge Bay

  Djurliv i Cambridge Bay

  9 september 2024

  Djurliv och naturvård i en bukt full av fisk

  Ett morgonflyg tar dig från Edmonton till djurrika Cambridge Bay. Detta är en by med färre än 2 000 invånare, Kanadas högarktiska forskningsstation – ett viktigt centrum för klimatforskning – samt djur som fjällröding, myskoxe och karibu.

  Det är passande att expeditionen börjar här där arktiska upptäcktsresande som Roald Amundsen sökte skydd innan de försökte ta sig igenom den mytomspunna Nordvästpassagen.

  MS Fram väntar på dig i hamnen. Hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka och träffa expeditionsteamet som berättar hur du hjälper till att skydda djurlivet och besöker arktiska samhällen på ett respektfullt sätt.

  Dag 2
  Cambridge Bay

  Djurliv i Cambridge Bay

 • Dag 3-10
  Nordvästpassagen

  Nordvästpassagen

  10 september 2024 - 17 september 2024

  Följ en historisk rutt genom Kanadas arktiska övärld

  Precis som de pionjärer som har kommit före dig kommer vi inte att ha någon exakt resplan när vi försöker segla vårt fartyg i isklass genom Nordvästpassagen.

  Vi gör landstigningar på platser av betydelse för den tidiga upptäckarhistorian, besöker inuitsamhällen och spanar efter arktiska djur som isbjörn, narval, säl och sjöfåglar. 

  Dessutom gör vi utflykter i små expeditionsbåtar mellan isflaken och går iland för att uppleva den orörda vildmarken på nära håll. Fartygets expeditionsteam anpassar aktiviteterna efter aktuella is- och väderförhållanden för att ge dig den bästa tänkbara upplevelsen.

  I Gjoa Haven fick Roald Amundsen lära sig om överlevnad i polarområden av lokalbefolkningen. Om vädret tillåter går vi iland för att se mer av detta inuitsamhälle. Vi fortsätter sedan österut mot Fort Ross, en tidigare handelsplats för Hudson’s Bay Company.

  Det kan hända att vi stannar till på Beechey Island för att besöka de tre gravarna tillhörande medlemmar i Franklins expeditionsteam. Vi hoppas även kunna besöka Dundas Harbour och utforska platsens historia på Devon Island – världens största obebodda ö.

  Slutligen försöker vi att nå Pond Inlet och inuitbosättningen Mittimatalik på Baffin Island – en utmärkt avrundning på åtta dagars upptäcktsresande.

  Dag 3-10
  Nordvästpassagen

  Nordvästpassagen

 • Dag 11
  Baffin Bay

  Korsa Baffin Bay

  18 september 2024

  Koppla av och lär dig mer till havs när vi sätter kurs mot Grönland

  Vi lämnar Kanada bakom oss och korsar Davis sund och Baffinbukten på väg mot Grönland. Följ med expeditionsteamet på fler fascinerande föreläsningar om kommande äventyr. Ämnena sträcker sig från djur, kultur och geologi till historiska upptäcktsresande. Du kan även få praktiska tips om hur du fångar naturen på bild från fartygets fotograf.

  Jobba upp pulsen i gymmet eller koppla av i bastun och badtunnorna på däck. Eller luta dig tillbaka och njut av panoramavyerna över de vackra landskapen i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 11
  Baffin Bay

  Korsa Baffin Bay

 • Dag 12
  Ilulissat

  Unesco-världsarvet Ilulissat

  19 september 2024

  Platsen där du kan se och höra isen

  Vår expeditionskryssning är framme i Diskobukten där både valar och sälar lever. Det har blivit dags för ännu en unik upplevelse. I anslutning till Ilulissatfjorden – ett av Unescos världsarv – ligger Ilulissat. Bakom ortens färgglada hus passerar isberg som i en ständigt föränderlig uppvisning.

  Fascineras av gigantiska isberg som flyter förbi i det djupblå vattnet och skiftar i vita, grå och blå toner. Fartygets fotograf hjälper dig att få de bästa fotona av dessa naturens underverk.

  • Inkluderad Ilulissat - Promenad till isfjorden
  Dag 12
  Ilulissat

  Unesco-världsarvet Ilulissat

 • Dag 13
  Sisimiut

  Spektakulära Sisimiut

  20 september 2024

  Utforska uråldriga traditioner på Grönland

  Idag anländer vi i Sisimiut, Grönlands näst största stad. Staden är spektakulärt belägen endast fyra mil norr om polcirkeln. Dessutom sträcker sig regionens historia mer än 4 500 år tillbaka i tiden.

  Här lever gamla traditioner kvar och du kan även se historiska föremål från Saqqaq-folket på det lokala museet.

  Om du är på jakt efter den perfekta souveniren, köp en halsduk, en mössa eller vantar stickad av qiviut. Materialet tillverkas av myskoxens innerull och sägs vara tio gånger varmare än fårull. Passa på att utforska området och sträcka på benen under en vandring.

  • Inkluderad Besök i samhället Sisimiut
  Dag 13
  Sisimiut

  Spektakulära Sisimiut

 • Dag 14
  Nuuk

  Färgglada Nuuk

  21 september 2024

  Upplev ny och gammal grönländsk kultur i Nuuk

  Vår expeditionskryssning genom Nordvästpassagen avslutas i Nuuk, Grönlands färgstarka huvudstad. Staden har omkring 18 000 invånare och erbjuder en fin blandning av nya och gamla byggnader.

  Jämför de gamla byggnaderna som Hans Egedes hus och Nuuk-katedralen med Grönlands supermoderna parlamentsbyggnad.

  Besök det grönländska nationalmuseet för att se sex Qilakitsoq-mumier och få en intressant inblick i hur livet såg ut här för 500 år sedan. Du kan även göra en naturvandring genom Paradisdalen och runt berget Lille Malene.

  • Inkluderad Storslagen upplevelse i Nuuk
  Dag 14
  Nuuk

  Färgglada Nuuk

 • Dag 15
  Expeditionsdag

  Expeditionsdag

  22 september 2024

  Upptäck västkustens fascinerande fjordar

  Vi planerar att tillbringa dagen med att utforska det natursköna fjordlandskapet längs den grönländska västkusten. Trycket från de enorma ismassorna har format fjordarna under tusentals år. Exakt vad vi gör under dagen beror på aktuella is- och väderförhållanden.

  Kaptenen och expeditionsteamet hittar det bästa tänkbara äventyret. Det kan hända att vi går iland med små expeditionsbåtar för att vandra i naturen eller att vi utforskar en vacker grotta med hjälp av fartygets kajaker. Gör dig redo!

  • Inkluderad Upptäckardag i Kvanefjord
  Dag 15
  Expeditionsdag

  Expeditionsdag

 • Dag 16
  Till havs: Labradorhavet

  Korsa Labrador Sea

  23 september 2024

  Spana efter djur och delta i forskningsprojekt

  Vi lämnar Grönland bakom oss då vår expeditionskryssning fortsätter över Labrador Sea med kurs mot Kanada. Här besöker vi Davis Strait som har fått sitt namn efter upptäcktsresaren John Davis som ledde expeditioner här under 1500-talet. Expeditionsteamet fortsätter att erbjuda föreläsningar ombord, bland annat om djurlivet i norra Labrador Sea, inuitkultur och arktiska expeditioner.

  Sundet är känt för sina många sälar, valar och en stor mängd torsk. Delta i ett av våra forskningsprojekt där du fotograferar och spårar valar eller hjälp klimatforskningen genom att studera moln för GLOBE-programmets räkning.

  Dag 16
  Till havs: Labradorhavet

  Korsa Labrador Sea

 • Dag 17
  Red Bay

  Red Bays historia

  24 september 2024

  Utforska ett spektakulärt samhälle

  Håll utkik efter knölval och vikval när vi närmar oss Red Bay – samma djur som lockade valfångare till denna hamn under 1600-talet.

  I de iskalla vattnen kring Red Bay finns flera vrak av valfångarnas småbåtar och galeoner, vilket gör detta till en av världens viktigaste arkeologiska platser under vatten. 

  Besök det lokala museet för att se en 26 fot stor båt och håll utkik efter valben vid Red Bays historiska landmärke. Glöm inte att söka efter piratkaptenen Kidds begravda skatt kring Tracey Hill. Även om du kanske inte hittar några gulddubloner kan du åtminstone få njuta av den underbara utsikten.

  Dag 17
  Red Bay

  Red Bays historia

 • Dag 18
  Corner Brook

  Klassiska Corner Brook

  25 september 2024

  Res tillbaka i tiden i charmiga Newfoundland

  Vi följer i kapten James Cooks fotspår och besöker Bay of Island med den klassiska staden Corner Brook som vårt nästa stopp. Upptäck regionens fascinerande förflutna och historiska föremål på stadens museum.

  Njut av den storslagna utsikten från Crow Hill eller följ med på en guidad tur längs vandringsleden Corner Brook Stream. Du kan även besöka Gros Morne nationalpark och den pittoreska fyren Lobster Cove Head, en utflykt arrangerad som en naturskön bussresa.

  Innan vi reser vidare bjuds vi på ett framträdande med både folkmusik och berättelser.

  • Inkluderad Musik och berättelser i Newfoundland
  Dag 18
  Corner Brook

  Klassiska Corner Brook

 • Dag 19-20
  Till havs

  Dagar till havs

  26 september 2024 - 27 september 2024

  Reflektera över din episka expedition

  Expeditionskryssningen genom Nordvästpassagen närmar sig sitt slut. Ge dig själv tid att varva ner ombord och försök föreställa dig alla utmaningar de upptäcktsresande som kom före dig måste ha ställts inför.

  Sjunk ned i badtunnan, gör ett träningspass på gymmet, lär dig mer i vetenskapscentret eller koppla av i Explorer Lounge &Bar.

  Följ med när expeditionsteamet sammanfattar höjdpunkterna från vårt oförglömliga äventyr tillsammans. Jobba med forskningsprojekten i vetenskapscentret eller välj ut dina favoritbilder tillsammans med fartygets fotograf.

  Dag 19-20
  Till havs

  Dagar till havs

 • Dag 21
  Boston

  Ankomst i Boston

  28 september 2024

  Avstigning i New Englands huvudstad

  Din expeditionskryssning genom Nordvästpassagen avslutas i Boston. Detta är en av de största städerna på den amerikanska östkusten och en lämplig plats att avsluta ditt äventyr till Nordvästpassagen på.

  Bostons olika distrikt genomsyras av stadens långa historia där storslagna kolonialbyggnader står i kontrast till den moderna stadskärnan. Lär dig mer om landets kolonialhistoria och stora revolution, eller besök några av världens mest inflytelserikaste universitet. Du kan även koppla av på någon av stadens barer och restauranger för att reflektera över äventyret med några av dina medresenärer!

  Dag 21
  Boston

  Ankomst i Boston

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
8.

Vad som ingår

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Edmonton till Cambridge Bay

Transfer

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Edmonton före expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen till fartyget i Cambridge Bay före expeditionskryssningen

Hotell

 • Övernattning i Edmonton före expeditionskryssningen inklusive frukost

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter
 • *Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten
 • †Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella, dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: