Nordvästpassagen – i kölvattnet av kända upptäcktsresande (östgående)

Nordvästpassagen – i kölvattnet av kända upptäcktsresande (östgående)

 • Attempt

Nordvästpassagen – i kölvattnet av kända upptäcktsresande (östgående)

Nordvästpassagen – i kölvattnet av kända upptäcktsresande (östgående)

 • Attempt
Reseinformation 26 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
18 augusti 2023
20 augusti 2024
Pris från
kr 223 964
Frukost, lunch och middag ingår

26 dagar lång expeditionskryssning genom Nordvästpassagen, ett unikt äventyr från Stilla havet till Atlanten

Res genom Nordvästpassagen

Följ i historiska upptäcktsresandes fotspår där vi navigerar bland isflaken och öarna i den legendariska Nordvästpassagen. Expeditionsteamet pekar ut sevärdheter och tipsar om var du kan få syn på valar, sälar och – med lite tur – isbjörnar.

Arktisk kultur

Besök guldgrävarstaden Nome i Alaska, den moderna bosättningen Sisimiut, Unesco-världsarvet Ilulissats färgglada hus framför en kuliss av isberg samt den charmiga kanadensiska staden Corner Brook.

Nordvästpassagen – i kölvattnet av kända upptäcktsresande (östgående) Nordvästpassagen – i kölvattnet av kända upptäcktsresande (östgående)
Attempt

Våra försök att korsa Nordvästpassagen är expeditioner där vi, i sann expeditionsanda, utmanar elementen och norra ishavet för att segla runt dessa avlägsna och isiga farvatten – på ett säkert sätt. Flera olika alternativa rutter kombinerat med vår djupa kunskap om det här området och flexibilitet är nyckelfaktorer för att ge dig den mest fantastiska upplevelsen. Och om vi verkligen lyckas segla runt Baffinön eller segla genom hela Nordvästpassagen, så blir det en helt magisk resa.

 • Dag 1
  Vancouver

  Pulserande Vancouver

  Besök British Columbias största stad

  Vår expeditionskryssning genom Nordvästpassagen börjar i vackra Vancouver, den kanadensiska storstaden vid Klippiga bergens fot. Besök stadens äldsta kvarter, Gastown, och Vancouver Lookout för en underbar utsikt över Granville Street, West Ends stränder och de höga blyerts-enarna i Stanley Park. 

  Vancouver erbjuder lite av varje – även när det kommer till mat. Upplev stadens livliga atmosfär under en måltid i Chinatown, Punjabi Market eller Little Italy.

  Njut av en avkopplande natt på ett centralt beläget hotell, med frukost som ingår, innan du flyger vidare mot Nome.

  Du kan även följa med på vårt valbara förprogram i Vancouver. Förprogrammet bjuder på en naturskön, flera dagar lång resa genom den kanadensiska vildmarken ombord på tåget Rocky Mountaineer.

  Dag 1
  Vancouver

  Pulserande Vancouver

 • Dag 2
  Nome

  Unika Nome

  Guldgrävarnas och upptäcktsresandenas stad

  Dagen börjar med en flygresa från Vancouver till Nome, Alaska. De första guldgrävarna anlände hit 1898 och det finns fortfarande de som letar guld i Nome. Se spåren efter guldrushen, som övergivna mudderverk, ångmaskiner från sekelskiftet och gamla järnvägsspår, vilka ger staden dess unika atmosfär.

  Många kända ansikten har passerat genom Nome. Den berömda Vilda Västern-sheriffen Wyatt Earp öppnade en saloon här. Nome var även slutstation för tre av Roald Amundsens polarexpeditioner, däribland hans försök att nå Nordpolen med flygplan år 1926. Det är en lämplig plats att kliva på vårt expeditionsfartyg MS Roald Amundsen och börja ditt eget episka äventyr.

  Dag 2
  Nome

  Unika Nome

 • Dag 3-7
  Till havs: Berings hav

  Upptäckter till havs

  Vetenskap och djurskådning till havs

  Gör dig redo för en expeditionskryssning fylld av äventyr när vi lämnar Nome. Du får bland annat lyssna till föreläsningar som expeditionsteamet håller i ämnen som tektonisk aktivitet, glaciologi och skydd av djurlivet.

  Håll utkik efter 30 olika slags sjöfåglar när vi reser genom Berings sund, däribland tretåiga måsar och olika typer av alkor. Vi korsar datumgränsen och Tjuktjerhavet innan vi når Beauforthavet och Point Barrow, USA:s nordligaste punkt. Håll utkik efter grönlandsvalar och gråvalar.

  Dag 3-7
  Till havs: Berings hav

  Upptäckter till havs

 • Dag 8-17
  Nordvästpassagen

  Nordvästpassagen

  Följ en historisk rutt genom Kanadas arktiska övärld

  Vi kommer, likt andra pionjärer före oss, resa utan en exakt resplan när vi försöker att ta oss från Atlanten till Stilla havet via den berömda Nordvästpassagen ombord på vårt toppmoderna, isklassade fartyg. Några av resans stopp kan bli Smoking Hills, Cambridge Bay, Gjoa Haven, Fort Ross, Dundas Harbour och Pond Inlet.

  Vi gör landstigningar på platser av betydelse för den tidiga upptäckarhistorian, besöker inuitsamhällen och spanar efter arktiska djur som isbjörn, narval, säl och sjöfåglar.

  Dessutom gör vi utflykter i små expeditionsbåtar mellan isflaken och går iland för att uppleva den orörda vildmarken på nära håll. Fartygets expeditionsteam anpassar aktiviteterna efter aktuella is- och väderförhållanden för att ge dig den bästa tänkbara upplevelsen.

  Smoking Hills är platsen där brunkol (lignit) – en kombination av eroderad skiffer och pyrit – antänder spontant vid kontakt med luft, vilket skapar ett ofta fotograferat fenomen.

  Härifrån tar vi oss genom Amundsen Gulf till Ulukhaktok där du kan handla tryck, gobelänger och annat hantverk av lokala konstnärer. Äventyret fortsätter i Cambridge Bay där du kan få syn på både myskoxar och karibuer, en slags nordamerikansk ren.

  Nästa stopp på resan är Gjoa Haven, platsen där Roald Amundsen fick lära sig om överlevnad i polarområden av lokalbefolkningen. Om vädret tillåter går vi iland för att lära oss mer om detta inuitsamhälle. Vi fortsätter sedan österut mot Fort Ross, en tidigare handelsplats för Hudson’s Bay Company.

  Det kan hända att vi stannar till på Beechey Island för att besöka de tre gravarna tillhörande medlemmar i Franklins expeditionsteam. Vi hoppas även kunna besöka Dundas Harbour och utforska platsens historia på Devon Island – världens största obebodda ö.

  Slutligen försöker vi att nå Pond Inlet och inuitbosättningen Mittimatalik på Baffin Island – en utmärkt avrundning på tio dagars upptäcktsresande.

  Dag 8-17
  Nordvästpassagen

  Nordvästpassagen

 • Dag 18
  Till havs: Baffin Bay

  Korsa Baffin Bay

  Koppla av till havs när vi sätter kurs mot Grönland

  Vi lämnar Kanada bakom oss och fortsätter vår expeditionskryssning över Baffin Bay och Davis Strait på väg mot Grönland.

  Gå på expeditionsteamets fascinerande föreläsningar om den berömda rutten genom Nordvästpassagen. Ämnena sträcker sig från historiska upptäcktsresande och expeditioner till Grönlands djur, kultur och geologi.

  Passa även på att utnyttja fartygets bekvämligheter. Koppla av i infinitypoolen, badtunnan eller bastun – eller motionera på fartygets inomhusgym eller löparbana. Framåt kvällen kan du prata om alla upplevelser och njuta av panoramautsikten i Explorer Lounge & Bar tillsammans med dina medresenärer.

  Dag 18
  Till havs: Baffin Bay

  Korsa Baffin Bay

 • Dag 19
  Ilulissat

  Unesco-världsarvet Ilulissat

  Platsen där du kan se och höra isen

  Vår expeditionskryssning är framme i Diskobukten där både valar och sälar lever. Det har blivit dags för ännu en unik upplevelse. I anslutning till Ilulissatfjorden – ett av Unescos världsarv – ligger Ilulissat. Bakom ortens färgglada hus passerar isberg som i en ständigt föränderlig uppvisning.

  Fascineras av gigantiska isberg som flyter förbi i det djupblå vattnet och skiftar i vita, grå och blå toner. Fartygets fotograf hjälper dig att få de bästa fotona av dessa naturens underverk.

  Dag 19
  Ilulissat

  Unesco-världsarvet Ilulissat

 • Dag 20
  Sisimiut

  Spektakulära Sisimiut

  Upptäck uråldriga traditioner på Grönland

  Vi kommer fram till vackert belägna Sisimiut, fyra mil norr om polcirkeln, där du får uppleva midnattssolen under högsommaren.

  Här lever gamla traditioner kvar och du kan även se historiska föremål från Saqqaq-folket på det lokala museet. Om du är på jakt efter den perfekta souveniren, köp en halsduk, en mössa eller vantar stickad av qiviut. Materialet tillverkas av myskoxens innerull och sägs vara tio gånger varmare än fårull.

  En av höjdpunkterna under din expeditionskryssning till Grönland är ett träffa människorna på de platser vi besöker – autentiska möten som ger minnen för livet.

  Dag 20
  Sisimiut

  Spektakulära Sisimiut

 • Dag 21-22
  Över Labrador Sea

  Korsa Labrador Sea

  Spana efter djur och delta i forskningsprojekt

  Vi lämnar Grönland bakom oss då vår expeditionskryssning fortsätter över Labrador Sea med kurs mot Kanada. Här besöker vi Davis Strait som har fått sitt namn efter upptäcktsresaren John Davis som ledde expeditioner här under 1500-talet. Expeditionsteamet fortsätter att erbjuda föreläsningar ombord, bland annat om djurlivet i norra Labrador Sea, inuitkultur och arktiska expeditioner.

  Sundet är känt för sina många sälar, valar och en stor mängd torsk. Delta i ett av våra forskningsprojekt där du fotograferar och spårar valar eller hjälp klimatforskningen genom att studera moln för GLOBE-programmets räkning.

  Dag 21-22
  Över Labrador Sea

  Korsa Labrador Sea

 • Dag 23
  Red Bay

  Red Bays historia

  Utforska ett spektakulärt samhälle

  Håll utkik efter knölval och vikval när vi närmar oss Red Bay – samma djur som lockade valfångare till denna hamn under 1600-talet.

  I de iskalla vattnen kring Red Bay finns flera vrak av valfångarnas småbåtar och galeoner, vilket gör detta till en av världens viktigaste arkeologiska platser under vatten. 

  Besök det lokala museet för att se en 26 fot stor båt och håll utkik efter valben vid Red Bays historiska landmärke. Glöm inte att söka efter piratkaptenen Kidds begravda skatt kring Tracey Hill. Även om du kanske inte hittar några gulddubloner kan du åtminstone få njuta av den underbara utsikten.

  Dag 23
  Red Bay

  Red Bays historia

 • Dag 24
  Corner Brook

  Klassiska Corner Brook

  Res tillbaka i tiden i charmiga Newfoundland

  Vi följer i kapten James Cooks fotspår och besöker Bay of Island med den klassiska staden Corner Brook som vårt nästa stopp. Upptäck regionens fascinerande förflutna och historiska föremål på stadens museum.

  Njut av den storslagna utsikten från Crow Hill eller följ med på en guidad tur längs vandringsleden Corner Brook Stream. Du kan även besöka Gros Morne nationalpark och den pittoreska fyren Lobster Cove Head, en utflykt arrangerad som en naturskön bussresa.

  Innan vi reser vidare bjuds vi på ett framträdande med både folkmusik och berättelser.

  • Inkluderad Musik och berättelser i Newfoundland
  Dag 24
  Corner Brook

  Klassiska Corner Brook

 • Dag 25
  Till havs

  Sista dagen till havs

  Reflektera över din expeditionskryssning

  Expeditionskryssningen genom Nordvästpassagen närmar sig sitt slut. Ge dig själv tid att varva ner ombord och försök föreställa dig alla utmaningar de upptäcktsresande som kom före dig måste ha ställts inför. Sjunk ned i badtunnan, gör ett träningspass på gymmet, lär dig mer i vetenskapscentret eller koppla av i Explorer Lounge &Bar.

  Följ med när expeditionsteamet sammanfattar höjdpunkterna från vårt oförglömliga äventyr tillsammans. Jobba med forskningsprojekten i vetenskapscentret eller välj ut dina favoritbilder tillsammans med fartygets fotograf.

  Dag 25
  Till havs

  Sista dagen till havs

 • Dag 26
  Halifax

  Ankomst i Halifax

  Avstigning i Nova Scotias huvudstad

  Expeditionskryssningen genom Nordvästpassagen avslutas i Halifax. Den historiska hamnen är verkligen den perfekta avslutningen på ditt äventyr. Passa på att upptäcka stadens röda tegelbyggnader, landmärket Citadel Hill och den storslagna, 4 km långa strandpromenaden.

  Ta en avkopplande promenad i Halifax Common, Kanadas äldsta park som öppnade 1763, eller besök ett av alla konstgallerier och museer – bland annat Titanic-utställningen på Maritime Museum of the Atlantic.

  Efterprogram

  Vill du stanna längre? Boka vårt efterprogram för att besöka det historiska samhället Peggy’s Cove och Fairview Lawn Cemetery, begravningsplatsen för 121 Titanicpassagerare.

  Dag 26
  Halifax

  Ankomst i Halifax

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Augusti:
18.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Augusti:
20.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Vancouver till Nome

Transfer

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Vancouver före expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen till fartyget i Nome före expeditionskryssningen

Hotell

 • Övernattning i Vancouver före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Medicinskt frågeformulär är obligatoriskt
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: