Nordvästpassagen – I kölvattnet av kända upptäcktsresande

Nordvästpassagen – I kölvattnet av kända upptäcktsresande

Nordvästpassagen – I kölvattnet av kända upptäcktsresande

Nordvästpassagen – I kölvattnet av kända upptäcktsresande

Reseinformation 27 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresa
13 augusti 2023
Pris från
kr 205 978
Frukost, lunch och middag ingår

Denna expeditionskryssning tar dig från Island till Grönlands sydkust innan vi försöker segla genom den legendariska Nordvästpassagen.

Från Island till södra Grönland

Från Reykjavik seglar du genom Danmarkssundet till Prins Christian Sund, en fantastisk labyrint av kanaler i granit fylld med isflak och glaciärer. Vi tillbringar två dagar med att utforska södra Grönlands fantastiska fjordar och bosättningar, inklusive huvudstaden Nuuk.

Förutom experter på biologi och djurlivet kommer expeditionsteamet även att bestå av en fotograf, en arkeolog och en eller flera inuittolkar.

In i Nordvästpassagen

Nästa del av vårt äventyr tar oss genom Davis Sund och vi påbörjar vårt försök att korsa Nordvästpassagen. Under 12 dagar ska vi utforska öarna i dessa svårseglade farvatten. Du kommer att upptäcka många olika platser med helt fantastisk natur, rikt djurliv och inuitbosättningar.

Våra rutter och landstigningar baseras på sjö- och väderförhållanden, men vi planerar att ta dig på en tur mellan isflaken med våra expeditionsbåtar. Vi korsar sedan den första delen av Nordvästpassagen mot Stilla havet väster genom Amundsen Gulf, Beauforthavet, Tjuktjerhavet och Berings Sund.

Om havsisen gör det omöjligt för oss att genomföra vår genomresa kommer du ändå att ta med dig upplevelsen av Arktis skönhet och många tillfällen att se ovanliga djur, såsom isbjörnar. Den multikulturella staden Vancouver är din expeditions slutstation.

Nordvästpassagen – I kölvattnet av kända upptäcktsresande Nordvästpassagen – I kölvattnet av kända upptäcktsresande
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Världens nordligast belägna huvudstad

  13 augusti 2023

  Ditt äventyr börjar i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad. Reykjavik är pittoreskt och kosmopolitiskt på samma gång. Den lilla staden har den perfekta storleken för en vandringstur, fullspäckad med konst, kultur och historia.

  Ta en promenad längs shoppinggatan Laugavegur med alla sina butiker och utomhusaffärer. Du kanske också vill köpa med ett par stickade isländska plagg för dess kvalitet, stil och värme. Du kan även ta dig till den arkitektoniskt slående kyrkan Hallgrímskirkja. Konstälskare ska besöka Reykjaviks konstmuseum, Islands konstmuseum och de många mindre gallerierna och museerna som ligger utspridda i staden.

  Se till att besöka nationalmuseet, Saga Museum och sjöfartsmuseet för att få en djupare inblick i Islands historia. Och glöm inte badkläderna om du känner för att ta ett dopp i en av stadens 18 pooler, ofta utrustade med bastur och badtunnor.

  I Reykjaviks hamn väntar MS Fritdjof Nansen på dig. När du har hämtat din kostnadsfria expeditionsjacka och checkat in får du tid över till att göra dig hemmastadd i hytten. En obligatorisk säkerhetsgenomgång hålls precis före avgång, varefter du kan gå runt och utforska fartyget.

  Välkomstmiddagen på kvällen avrundas med en skål av kaptenen för att önska alla en trevlig expeditionsresa. Du får sedan träffa expeditionsteamet och nyckelpersonerna i besättningen som kommer att hålla en viktig hälso- och säkerhetsgenomgång.

  Förprogram

  Varför inte boka ett två eller fyra dagar långt förprogram med oss och få mer tid att utforska den närliggande Gyllene Cirkeln? I Reykjavik, som egentligen betyder ”Den rökiga viken” på grund av den ånga som stiger från de omgivande geotermiska platserna, är du bara några timmar från gejsrar, glaciärer, heta källor och vattenfall.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Världens nordligast belägna huvudstad

 • Dag 2-3
  Till sjöss

  Danmarksundet

  14 augusti 2023 - 15 augusti 2023

  Närma dig ditt äventyr med en dag till havs på väg till Nordvästpassagen. Danmarkssundet har faktiskt världens största vattenfall – under vattnet! Blandningen av varma och kalla strömmar, plus starka vindar innebär att sjön ibland är lite krabb här.

  På fartyget får du tid till att koppla av, lära känna dina medresenärer och kolla in bekvämligheterna ombord. Expeditionsteamet kommer att hålla föreläsningar om Arktis djurliv och ekosystem i vetenskapscentret som förbereder dig inför ditt stundande äventyr.

  Expeditionsteamet kommer också att gå igenom viktiga riktlinjer från AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du kommer att lära dig hur du kan skydda naturområden, hålla ett säkert avstånd från djur och besöka arktiska samhällen på ett värdigt och respektfullt sätt.

  Om du är ute efter fysisk aktivitet kan du gå till gymmet för att få upp pulsen. Du kommer även att ha tillgång till en bastu, en infinitypool och två badtunnor utomhus. Njut av något gott att dricka i Explorer Lounge & Bar medan du lutar dig tillbaka i en soffa och tittar på de rytmiska vågorna genom panoramafönstren.

  Dag 2-3
  Till sjöss

  Danmarksundet

 • Dag 4
  Området kring Prins Christian Sund

  ”En flod av smält is”

  16 augusti 2023

  Gör dig redo att beundra några av planetens mest fantastiska vyer i området kring Prins Christian Sund. Grönlands södra sund förbinder Labradorhavet med Irmingerhavet och avskiljer fastlandet från Kap Farvels skärgård.

  Den drygt 100 kilometer långa vattenvägen är omgiven av granitberg med spetsiga toppar, vissa upp till 2 220 meter höga. Du kommer att förundras över labyrinten av geologiska mönster i bergytan, med alltifrån djupa sprickor till linjer av svart lav som ser ut att sippra ut som färg ur stenen.

  Bergens mattgrå och grönrostiga färg står i kontrast till alla de kritvita glaciärerna. Dessa långsamma ismassor pressar sig fram från den enorma Grönlandsisen och flyter rakt in i sundet där de kalvar vitblå isberg i alla möjliga storlekar, färger och former. Du kommer att förstå varför den italienska utforskaren John Cabot beskrev Prins Christian Sund som ”en flod av smält is” redan på 1400-talet.

  Ha kameran redo och följ med expeditionsteamet ut på observationsdäcket. Det finns bara två tecken på mänskligt liv här: den danska väderstationen som byggdes av USA under kalla kriget vid ingången till fjorden och de färgglada husen i fiske- och jaktbyn Aappilattoq, vilket betyder ”Havsanemon” på grönländska, med sina 100 invånare.

  Du kan få syn på vikare och storsälar på isen medan fåglar som vittrutar och tobisgrisslor bygger sina bon på de branta klipporna. Vik- och knölvalar kan också dyka upp. De brukar dock inte simma in i sundets trånga delar, utan föredrar istället de bredare områdena vid ingången.

  Det går bara att färdas genom Prins Christian Sund på sommaren när havsisen är mindre sammanpackad och isbergen inte blockerar ingången. Vädret, havsisen och blockerande isberg kan dock fortfarande hindra oss från att ta oss igenom.

  Om det skulle hända behöver du inte oroa dig. Det är sånt man får räkna med på en expedition i den sanna vildmarken. Här är det naturen som bestämmer, inte tvärtom. Istället kan vi sätta kurs mot Nunap Isua, även känd som Kap Farvel, den sydligaste punkten på Grönland.

  • Inkluderad Upptäckardag i Prins Christian Sund
  Dag 4
  Området kring Prins Christian Sund

  ”En flod av smält is”

 • Dag 5
  Ivittuut

  Myskoxar och en norsk bosättning

  17 augusti 2023

  Gillar du att besöka spökstäder? Då kommer du att älska Ivittuut – en övergiven gruvort där spåren av gamla tider fortfarande finns kvar. En gång i tiden var det här en aktiv kryolitgruva, men nu är de enda invånarna du kommer se myskoxarna som betar i gräset kring de övergivna byggnaderna.

  Hur osannolikt det än låter så spelade Ivittuut en avgörande roll i historien och kan ha gjort det möjligt för de allierade att vinna andra världskriget. Vid tidpunkten var det här världens största kryolitgruva. Kryolit är en naturligt förekommande och sällsynt mineral som används i produktionen av aluminiumlegeringar. När Danmark invaderades placerade USA i hemlighet 500 soldater här för att skydda gruvan från tyskarna.

  Strategin hindrade tyska styrkor från att använda den sällsynta kryoliten för tillverkning av stridsflygplan och gav de allierade en fördel vid en avgörande tidpunkt under kriget. I stället skickades kryoliten till Storbritannien och användes för tillverkning av flygplan som deltog i Slaget om Storbritannien. Om inte det hade skett hade kriget kunnat sluta på ett annat sätt.

  Längre tillbaka i historien, för mer än 1 000 år sedan, var det vikingar som bebodde platsen. Det finns dock inga spår av dem kvar. Ivittuut tros ha varit den sista vikingabosättningen på Grönland, men det var också den första platsen som övergavs. Anledningarna till det går det bara att spekulera kring.

  Det är en oförglömlig upplevelse att besöka Ivittuut, och de övergivna byggnaderna och den ensliga kyrkogården utgör en stark kontrast till de vackra omgivningarna. Om du vandrar runt bland de lite kusliga och fotovänliga ruinerna kommer du att se utspridda och rostiga maskiner som lämnats under årtionden. Det är svårt att föreställa sig hur viktig den här lilla utposten har varit och vilken nyckelroll den spelat i vår historia.

  • Inkluderad Landstigning i Ivittuut
  Dag 5
  Ivittuut

  Myskoxar och en norsk bosättning

 • Dag 6
  Nuuk, Grönland

  Grönlands huvudstad

  18 augusti 2023

  Nuuk grundades 1728 vilket gör det till nationens äldsta bosättning. Även om Grönlands huvudstad klassas som en stad är det mindre än 17 000 personer faktiskt bor där. Namnet Nuuk betyder halvö, och staden ligger vid mynningen av ett system av fantastiska fjordar och berg.

  Det första som du kommer att lägga märke till om denna bosättning är hur färgglada husen är. Röda, gröna, blå och gula byggnader framträder tydligt mot bergens svartvita bakgrund.

  Idag är Nuuk en plats där gamla och nya traditioner möts, från de pittoreska gamla byggnaderna vid fjorden till den ultramoderna arkitekturen av Grönlands parlament och det vågformade Katuaq Cultural Centre som är inspirerat av norrskenet.

  Du kan besöka Grönlands äldsta byggnad, Hans Egedes hus, som byggdes 1721 av den norske missionären som sägs ha grundat staden. I staden hittar du även en staty av honom och en kyrka som är uppkallad efter honom.

  Den rödmålade katedralen i Nuuk som har ett typiskt lutherskt klocktorn och spira är även värd ett besök. Gör ett besök på Grönlands Nationalmuseum för att se Qilakitsoq-mumierna eller beundra lokala målningar på Nuuk Art Museum, Grönlands enda konstmuseum.

  Vi erbjuder även en lång vandring genom Paradise Valley och runt berget Lille Malene som en tilläggsutflykt. Du följer en stig som formats av renar och har en helt enastående utsikt över Grönlands kust och går förbi en liten sjö och naturliga källor.

  Det finns också många olika matställen i Nuuk som har något för alla olika smaklökar, en del erbjuder lokala delikatesser som myskoxe, sälsoppa och snökrabba. Om du hellre bara vill ha en kopp kaffe, finns det flera utmärkta kaféer som serverar varm dryck, hamburgare och danskt fikabröd.

  • Inkluderad Storslagen upplevelse i Nuuk
  Dag 6
  Nuuk, Grönland

  Grönlands huvudstad

 • Dag 7-8
  Labradorhavet

  Korsa Davis sund

  19 augusti 2023 - 20 augusti 2023

  Sundet har fått sitt namn efter den engelske utforskaren John Davis som ledde expeditioner här på jakt efter en väg genom Nordvästpassagen mellan 1585 och 1587. Davis var den förste som uppmärksammade möjligheten att jaga säl och val i området, och det var även han som visade att Newfoundlands torskfiskerier kunde flytta så här långt norrut.

  Vi har lämnat Grönland bakom oss och sätter nu kurs mot Kanada. Medan vi seglar över Labradorhavet kan du fortfarande gå på informativa föreläsningar med expeditionsteamet. Ämnesområdena sträcker sig från vilda djur som du kan se i norra Labradorhavet, inuitkultur, expeditionsfotografering och tidigare upptäcktsresande i det kanadensiska Arktis.

  Vi stödjer även ett antal projekt för medborgarforskning som du kan delta i. Dessa projekt inkluderar Happywhale, där dina foton bidrar till att identifiera och spåra specifika valars rörelsemönster över hela planeten tack vare deras utmärkande egenskaper.

  Du kan även delta i projektet GLOBE Observer, som kombinerar dina observationer av moln- och himmelsförhållanden underifrån med data som samlats in av satelliter ovanifrån. Genom att delta i dessa projekt kommer du inte bara att främja det vetenskapliga samfundet, utan även få en bättre förståelse för världen omkring dig.

  Dag 7-8
  Labradorhavet

  Korsa Davis sund

 • Dag 9-21
  Nordvästpassagen

  Hela vägen genom Nordvästpassagen

  21 augusti 2023 - 2 september 2023

  Det är nu dags för oss att försöka korsa hela Nordvästpassagen. Det har skett färre än hundra lyckade försök att segla genom Nordvästpassagen sedan 1400-talet.

  James Cook försökte göra det år 1776 och många har hört talas om den olycksaliga Franklinexpeditionen år 1845. Den första som lyckades segla genom Nordvästpassagen med ett fartyg var den norske upptäcktsresanden Roald Amundsen på en expedition som varade från 1903 till 1906.

  Nu i den nya eran, ombord på det toppmoderna expeditionsfartyget MS Fridtjof Nansen, seglar vi in i Nordvästpassagen på vårt eget äventyr med Alaska som mål.

  Under vår resa kommer vi att stiga iland på platser med rik historia, besöka inuitsamhällen och förhoppningsvis även få syn på Arktis djurliv, som till exempel isbjörnar, valar, sälar och olika sjöfåglar.

  Det kommer även att finnas möjlighet att ge sig ut med mindre expeditionsbåtar mellan isflaken och i sann expeditionsanda kommer vi att gå iland och uppleva den orörda vildmarken på första parkett.

  Fartygets kapten och expeditionsledare kommer hela tiden att bedöma väder- och sjöförhållanden samt anpassa aktiviteterna utifrån var havsisen gör det möjligt att färdas. Som alla bra upptäcktsresanden respekterar vi och samarbetar med naturen, inte mot den.

  Här är några av de platser i regionen som vi hoppas kunna utforska tillsammans under landstigningar och korta promenader, om vind, vågor och havsisen gör det möjligt:

  Pond Inlet

  Pond Inlet kallas ”Mittimatalik” på inuktitut, vilket betyder ”platsen där landstigningen görs”. Detta är ett traditionellt inuitsamhälle på Baffinön, med fantastisk utsikt över Eclipse Sound och bergen på Bylot Island. Det är också känt för att vara ett bra ställe för att se narval – havets enhörning.

  Devonön

  Välkommen till världens största obebodda ö. De enda tecknen på mänskligt liv finns vid den sedan länge övergivna bosättningen i Dundas Harbour samt flera arkeologiska utgrävningar från Thuleperioden.

  Beecheyön

  Detta är den sista viloplatsen för de tre medlemmarna av Franklinexpeditionen som seglade in i Nordvästpassagen år 1845 men aldrig återvände. Det är tradition att utforskare i regionen stannar till och visar sin respekt vid gravarna, som Roald Amundsen gjorde år 1903.

  Fort Ross

  Ett övergivet kontor för Hudson Bay-kompaniet ligger på den sydligaste delen av Somerset Island. Magasinet här används fortfarande som skydd av resenärer, med våningssängar och hyllor med konserver.

  Gjoa Haven

  Den norske upptäcksresanden Roald Amundsen övervintrade på denna ö år 1903 på expeditionen som ”fristaden” fått sitt namn efter. Under sin tid här lärde han sig viktiga överlevnadsfärdigheter av den lokala inuitbefolkningen Nesilik. Denna kunskap skulle senare ge honom övertaget i den kända tävlingen till Sydpolen år 1911. Det finns en informativ vandringsled, Heritage Centre och Hamlet Centre, som tillägnas områdets historia och kultur.

  Cambridge Bay

  Staden på Victoriaön är en anhalt för fartyg som korsar Nordvästpassagen. Den kallas även ”Iqaluktuuttiaq” eller ”ett bra fiskeställe” tack vare Ekalluk River som lockar röding, myskoxar och renar.

  Ulukhaktok

  Många som bor i detta samhälle med 500 invånare är en del av det lokala konstkooperativet som gör tryck, tapeter och andra konsthantverk. Här ligger även världens nordligast belägna golfbana som är värd för en turnering varje sommar.

  Smoking Hills

  Vi fortsätter in i Amundsen Gulf där vi hoppas se de enastående Smoking Hills – en fantastisk syn med rök som kommer från klipporna på östkusten av Cape Bathurst. Brunkol (lignit) – en kombination av eroderad skiffer och pyrit – antänder spontant vid kontakt med luft, vilket skapar detta fenomen som gör sig mycket bra på bild.

  Dag 9-21
  Nordvästpassagen

  Hela vägen genom Nordvästpassagen

 • Dag 22-25
  Till sjöss

  Seglatsen och den fantastiska utsikten

  3 september 2023 - 6 september 2023

  De sista dagarna till havs ger dig tiden du behöver för att koppla av och reflektera över ditt äventyr genom Nordvästpassagen. Fördriv några timmar i infinitypoolen, sjunk ner i en badtunna eller koppla av i bastun. Det finns även ett inomhusgym samt en löpbana utomhus om du vill hålla dig i form.

  Expeditionsteamet fortsätter att hålla informativa föreläsningar i vetenskapscentret. Ämnena – som sträcker sig från djurliv, tektonisk aktivitet och glaciologi till lokalhistoria och -kultur – är utformade för att hjälpa dig att uppskatta de områden som du seglar genom och ge dig information om kommande landstigningar.

  Håll utkik efter knölvalar i vattnet grönlands- och gråvalar när vi färdas över Beauforthavet. Vi når Point Barrow, USA:s nordligaste spets, och seglar in i Tjuktjerhavet. Genom hela Berings sund har du Ryssland västerut och USA österut. Detta är den internationella datumgränsen där du har ”imorgon” till höger och ”idag” till vänster.

  Vi seglar genom Berings sund och vänder blicken mot himlen för att få syn på en mängd olika sjöfåglar. Det finns över 30 arter att se, bland annat tretåig mås och olika arter av alkor och marmoralkor. Under sensommaren återfinns många bevingade underverk i regionen, så du har gott om olika fåglar att rikta kikaren mot.

  Dag 22-25
  Till sjöss

  Seglatsen och den fantastiska utsikten

 • Dag 26
  Nome, Alaska

  Nome är helt fantastiskt

  7 september 2023

  Nome ligger på Sewardhalvön och namnet blev känt i Alaska dagen då de ”Three Lucky Swedes” hittade guld vid Anvil Creek år 1898. Snart flockades guldgrävare från Yukon och San Francisco på ångbåtarna.

  Till och med den berömde sheriffen Wyatt Earp lockades hit under guldrushen och öppnade en saloon här. Du kan se spår efter guldrushen överallt, bland annat övergivna mudderverk, ångmaskiner från sekelskiftet och gamla järnvägsspår. Ropen om ”Guld! Guld!” hörs än idag längs flodbankarna vid Snake River och på andra platser i området.

  Staden markerade också slutstationen för tre av Roald Amundsens stora expeditioner: Nordvästpassagen år 1906, Nordostpassagen år 1921 och ett flygförsök för att nå Nordpolen år 1926. Därför känns det passande att även vår expedition genom Nordvästpassagen har sitt slut här.

  Efter att vi stigit iland flyger du från Nome till Vancouver och spenderar natten på ett centralt beläget hotell.

  Dag 26
  Nome, Alaska

  Nome är helt fantastiskt

 • Dag 27
  Vancouver, Kanada

  En kosmopol i fantastiska omgivningar

  8 september 2023

  Ditt äventyr avslutas i Vancouver. Vancouver ligger insvept bland vackra bergslandskap och English Bay och är både en pulserande hamnstad och en kosmopolitisk stad.

  Dess olika kvarter vibrerar av restauranger i världsklass, många med konceptet ”från gård till bord”. Chinatown och Punjabi Market har Nordamerikas helt klart bästa asiatiska mat medan Little Italy ligger på Commercial Drive.

  Se även till att kolla in Vancouvers äldsta kvarter. Gastowns viktorianska byggnader hyser några av de stadens coolaste restauranger och den 167 meter höga Vancouver Lookout erbjuder en perfekt utsikt.

  Du kan kolla in alla neonljus och nattlivet längs Granville Street eller bara strosa på en av stränderna i West End. Stränderna är även en perfekt utgångspunkt för att utforska det stora grönområdet Stanley Park.

  Efterprogram

  Den valbara utflykten i vårt efterprogram är ett jättebra sätt att uppleva några av Vancouvers höjdpunkter. Njut av en heldag i Whistler, en av Kanadas mest kända skidorter, inklusive ett stopp vid British Columbias högsta vattenfall Shannon Falls och en tur med Sea to Sky Gondola.

  Dag 27
  Vancouver, Kanada

  En kosmopol i fantastiska omgivningar

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Augusti:
13.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Vancouver efter expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Ekonomiflyg från Nome till Vancouver

Transfer

 • Transfer från fartyget till flygplatsen i Nome
 • Transfer från flygplatsen till hotellet i Vancouver

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: