Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 2)

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 2)

 • Attempt

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 2)

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 2)

 • Attempt
Reseinformation 20 dagar MS Fram
Avresa
2 september 2022
Pris från
kr 257 734
Frukost, lunch och middag ingår
Se priser och tillgänglighet

Följ med oss på en spännande expeditionskryssning när vi försöker korsa den mytomspunna Nordvästpassagen och utforska det fantastiska landskapet och djurlivet i södra Grönland.

Från hjärtat av Nordvästpassagen

Vi börjar utforska det pulserande Edmonton innan vi flyger till Cambridge Bay där vår havsexpedition in i Nordvästpassagen börjar. Under de följande sju dagarna kommer vi att utforska öarna i dessa utmanande farvatten, där det endast går att färdas ett par veckor varje år. Exakt vad vi kommer att se och göra beror på havsisen och väderförhållandena.

Under resans gång kommer vi att passera spektakulära isklippor och is som har skulpterats av väder och vind. Din expeditionsledare kommer att välja ut platser för utflykter med liten båt och eskorterade landstigningar med expeditionsteamet när så är möjligt. Dessa kan inkludera Gjoa Haven, Fort Ross, Beecheyön, Radstock Bay, Dundas Harbor och Pond Inlet, där vi besöker thule- och inuitbosättningar samt historiska handelsplatser.

Grönland: världens största ö

Om allt går enligt planerna så lämnar vi Nordvästpassagen och korsar Baffinbukten mot Grönland. Vi tillbringar fyra dagar med att utforska dess natur, historia och vilda djur, såsom den fantastiska UNESCO-listade Ilulissatfjorden och huvudstaden Nuuk. Vi fortsätter mot Newfoundland och Labrador där vi besöker den UNESCO-listade gamla baskiska valfångststationen i Red Bay och den charmiga staden Corner Brook. Vår minnesvärda expedition slutar i den historiska staden Halifax, Nova Scotias huvudstad.

Om det inte är möjligt att ta oss genom hela Nordvästpassagen på grund av havsisen, så kommer du ändå att uppleva Arktis orörda och avlägsna skönhet och få gott om chanser att se dess ovanliga djurliv, såsom den mäktiga isbjörnen, Arktis toppkonsument.

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 2) Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 2)
Attempt

Våra försök att korsa Nordvästpassagen är expeditioner där vi, i sann expeditionsanda, utmanar elementen och norra ishavet för att segla runt dessa avlägsna och isiga farvatten – på ett säkert sätt. Flera olika alternativa rutter kombinerat med vår djupa kunskap om det här området och flexibilitet är nyckelfaktorer för att ge dig den mest fantastiska upplevelsen. Och om vi verkligen lyckas segla runt Baffinön eller segla genom hela Nordvästpassagen, så blir det en helt magisk resa.

 • Dag 1
  Edmonton, Kanada

  Kanadas festivalstad

  2 september 2022

  Något är på gång i Edmonton, slutdestinationen på din expeditionsresa. Albertas huvudstad har alltid varit en plats för affärer och viktiga beslut men nyligen kallade Forbes magazine staden för ”ett av Kanadas hetaste resmål”. Om du planera att anlända tidigt kanske du har tid att ta reda på vad.

  Staden är livlig och full av färg, med alla bekvämligheter hos en modern metropol: en frodig matscen, små ölbryggerier och destillerier, boutique-shopping samt en toppmodern konstscen. Här finns även det femte största shoppingcentret i världen – West Edmonton Mall.

  Om du tillbringar några extra dagar här och följer med på ett förprogram till Elk Islands nationalpark får du chansen att uppleva den stora vildmarken vid Edmontons tröskel. Bara 35 minuter utanför staden är det möjligt att se bisonoxar som strövar fritt på ängarna i nationalparken eller ibland så står de mitt på vägen.

  Dag 1
  Edmonton, Kanada

  Kanadas festivalstad

 • Dag 2
  Edmonton/Cambridge Bay, Victoriaön

  Ett bra fiskeställe

  3 september 2022

  På morgonen flyger du från Edmonton till Cambridge Bay där expeditionsfartyget MS Fram väntar på dig.

  Cambridge Bay är en by med färre än 2 000 invånare. Den största ledtråden till regionens jakt- och fiskearv finns i dess namn. Cambridge Bay heter ”Iqaluktuuttiaq” på det lokala språket inuinnaqtun, vilket betyder ”bra fiskeställe”. Att flugfiska fjällröding i den närliggande floden är än idag väldigt populärt.

  Området har också ett rikt djurliv som lockar upptäcktsresande. Andra kommer för att besöka den kanadensiska högarktiska forskningsstationen, ett ledande center för att studera klimatförändringar och allt som har med Arktis att göra.

  Det är passande att expeditionen börjar här, där arktiska upptäcktsresande på jakt efter Nordvästpassagen ofta sökte skydd förr i tiden. Du kan lägga ditt namn till den berömda listan som omfattar den legendariske Roald Amundsen.

  När du har checkat in och hämtat din kostnadsfria expeditionsjacka får du tid över till att göra dig hemmastadd i hytten och utforska fartyget. Det hålls även en obligatorisk säkerhetsgenomgång varje halvtimme före avgång, så att du kan välja en tid som passar dig.

  Middagen på kvällen, den första av många ombord, avrundas med en skål av kaptenen för att önska alla en trevlig expeditionsresa. Du får sedan träffa expeditionsteamet i ett separat välkomstmöte där de går igenom viktig hälso- och säkerhetsinformation.  

  De kommer också att gå igenom viktiga riktlinjer från AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du kommer att lära dig hur du kan skydda naturområden, hålla ett säkert avstånd från djur och besöka arktiska samhällen på ett värdigt och respektfullt sätt.

  Dag 2
  Edmonton/Cambridge Bay, Victoriaön

  Ett bra fiskeställe

 • Dag 3-10
  Utforskningsresa till Nordvästpassagen

  Hjärtat av Nordvästpassagen

  4 september 2022 - 11 september 2022

  Vi strävar efter att ta oss in i hjärtat av Nordvästpassagen. Sedan slutet av 1400-talet var sökandet efter denna mytomspunna sjöväg genom kanadensiska Arktis något av en helig graal för våghalsiga äventyrare.

  Den första nedtecknade resan hit leddes av John Cabot 1497. James Cook gjorde ett försök men misslyckades att segla genom passagen år 1776 och många har hört talas om den olycksaliga Franklin-expeditionen år 1845. Den första som lyckades segla genom Nordvästpassagen med ett fartyg var den norska upptäcktsresanden Roald Amundsen på en expedition som varade från 1903 till 1906.

  Havsisen varierar från år till år och varje expedition här är unik. Vi hoppas att vi kan visa dig några av följande platser:

  Gjoa Haven har fått sitt namn efter den norska polarforskaren Roald Amundsen, som övervintrade här från 1903 på Gjoa-expeditionen. Han kallade platsen ”den finaste lilla hamnen i världen”. Han lärde sig en hel del om överlevnad och att resa i polarområden av de lokala Netslik-inuiterna. Dessa färdigheter var avgörande för att hjälpa Amundsen att bli den första att nå Sydpolen nästan ett decennium senare.

  Fort Ross grundades 1937. Det finns två små hyddor på land som underhålls av den kanadensiska kustbevakningen, och används ibland som skydd av lokala inuiter. Det var en av flera av Hudson’s Bay Companys handelsplatser i kanadensiska Arktis.

  Beecheyön är nära kopplad till utforskningshistorien av Nordvästpassagen, särskilt den resa som leddes av Sir John Franklin, vars två fartyg seglade in i passagen 1845, men aldrig återvände. Man vet att Franklin-expeditionen övervintrade här 1845, och tre av hans män ligger begravda här.

  Radstock Bay domineras av berget Caswell Tower. Från stranden kan man ta en naturskön kort promenad till en förhistorisk inuitbosättning. Själva Caswell Tower erbjuder en krävande vandring till toppen för en fantastisk utsikt.

  Dundas Harbour är en övergiven bosättning med en gammal kanadensisk polisförläggning och en handelsplats kopplad till Hudson’s Bay Company. Här finns även flera olika arkeologiska platser från Thuleperioden.

  Pond Inlet är ett traditionellt inuitiskt samhälle på Baffinön som ligger vid den pittoreska strömfåran Eclipse Sound med Bylot Island i bakgrunden. På inuktitut kallas Pond Inlet för ”Mittimatalik”. Pond Inlet är omgivet av bergskedjor, med glaciärer, natursköna fjordar, isgrottor, geologiska huvor och drivande isberg att förundras över.

  Under hela expeditionen seglar vi genom unik natur och spanar efter vilda djur som till exempel den mäktiga isbjörnen.

  Dag 3-10
  Utforskningsresa till Nordvästpassagen

  Hjärtat av Nordvästpassagen

 • Dag 11
  Baffinbukten och Davis sund

  Korsa Davis sund

  12 september 2022

  Vi har lämnat Kanada bakom oss och sätter nu kurs mot Grönland. Medan vi seglar över Baffinbukten kan du fortfarande gå på informativa föreläsningar i vetenskapscentret. Deras ämnesområden kan omfatta vilda djur som du kan se i Grönland, grönländsk kultur, expeditionsfotografering, geologi och historiska upptäcktsresande.

  Om du är ute efter fysisk aktivitet kan du gå till gymmet för att få upp pulsen. Du kommer även att ha tillgång till bastun och två badtunnor utomhus. Njut av något gott att dricka i Explorer Lounge & Bar med en fantastisk utsikt medan du lutar dig tillbaka i en soffa och tittar på de rytmiska vågorna utanför.

  Dag 11
  Baffinbukten och Davis sund

  Korsa Davis sund

 • Dag 12
  Ilulissat, Grönland

  Isberg föds

  13 september 2022

  Ilulissat – vilket helt enkelt betyder ”isberg” – ligger naturskönt i isfjorden Ilulissat, som finns med på Unescos världsarvslista. Denna vackra stad utmärks av de färgglada husen som ligger vid fjorden där isberg ständigt glider förbi – det är verkligen en vacker plats.

  Det är även en pulserande knutpunkt för äventyrare som ger sig ut på polarisen, och här finns nästan lika många slädhundar som människor. På våren går en av världens största tävlingar i hundkapplöpning av stapeln här med hundra slädar.

  Precis utanför staden kan du se enorma isberg som flyter i det mörkblå vattnet. De kommer från Jakobshavn Isbræ, en glaciär som kalvar ungefär 35 miljarder ton isberg varje år. Dessa isberg tar sig ner för den 20 km långa fjorden innan de kommer ut i Diskobukten, och de är allt en fotograf kan drömma om.

  Du kommer inte bara att se dessa enorma utmejslade ismassor, du kommer även att höra dem. När de stöter i varandra eller i strandkanten ekar ljudet av is som spricker, mullrar och knarrar i hela fjorden.

  Om det bakgrundsljudet låter som trummor, så låter kraschen och plasket från iskalvningen i vattnet nedanför som cymbaler. Njut av att bara sitta och lyssna på isbergen en stund i denna vackra omgivning.

  Dag 12
  Ilulissat, Grönland

  Isberg föds

 • Dag 13
  Sisimiut, Grönland

  Modern bosättning, gamla traditioner

  14 september 2022

  Sisimiut – Grönlands andra stad – har ett helt fantastiskt läge 40 km norr om polcirkeln i det centrala kustområdet i Davis sund. Det är en modern bosättning men dess rötter sträcker sig långt bakåt, uppskattningsvis har området bosatts av grönländare i över 4 500 år.

  Stadens namn betyder ”människorna vid rävgrytet”, en referens till de många fjällrävsgryt som ligger nära staden. Ett annat djur i området är myskoxen, vars ull används för att göra ett lokalt tyg som kallas qiviut – och sägs vara tio gånger varmare än fårull. Du kanske vill passa på att skaffa dig en halsduk, mössa eller vantar i qiviut medan du är här.

  Sisimiut har en befolkning på ungefär 5 500 invånare och är en viktig lokal knutpunkt och används dessutom ofta som anhalt för båtar som går mellan Nuuk och Diskobukten, många kommer hit för att njuta av utomhusnöjen på Grönlands istäcke, som till exempel skidåkning och hundspann.

  Det lilla museet har artefakter från utgrävningar av gamla Saqqaq-bosättningar nära staden, en del mer än 4 000 år gamla. Här ligger också Taseralik Cultural Centre, där du kan lära dig mer om områdets kulturarv.

  För den som är frisk och i form erbjuder vi en 4–5 timmar lång vandring på Palaasip Qaqqa-berget, en rejäl, brant klättring till 500 meter över havet. Du belönas för ansträngningen med en unik utsikt över Grönlands fantastiska natur.

  Dag 13
  Sisimiut, Grönland

  Modern bosättning, gamla traditioner

 • Dag 14
  Nuuk, Grönland

  Grönlands huvudstad

  15 september 2022

  Nuuk grundades 1728 vilket gör det till nationens äldsta bosättning. Även om Grönlands huvudstad klassas som en stad är det mindre än 17 000 personer faktiskt bor där. Namnet Nuuk betyder halvö, och staden ligger vid mynningen av ett system av fantastiska fjordar och berg.

  Det första som du kommer att lägga märke till om denna bosättning är hur färgglada husen är. Röda, gröna, blå och gula byggnader framträder tydligt mot bergens svartvita bakgrund.

  Idag är Nuuk en plats där gamla och nya traditioner möts, från de pittoreska gamla byggnaderna vid fjorden till den grönländska parlamentsbyggnadens ultramoderna arkitektur och det vågformade Katuaq Cultural Centre.

  Du kan besöka Grönlands äldsta byggnad, Hans Egedes hus, som byggdes 1721 av den norska missionären som sägs ha grundat staden. I staden hittar du även en staty av honom och en kyrka som är uppkallad efter honom.

  Den rödmålade katedralen i Nuuk som har ett typiskt lutherskt klocktorn och spira är även värd ett besök. Gör ett besök på Grönlands Nationalmuseum för att se Qilakitsoq-mumierna eller beundra lokala målningar på Nuuk Art Museum, Grönlands enda konstmuseum.

  Vi erbjuder även en lång vandring genom Paradise Valley och runt berget Lille Malene som en tilläggsutflykt. Du följer en stig som formats av renar och har en helt enastående utsikt över Grönlands kust och går förbi en liten sjö och naturliga källor.

  Det finns också många olika matställen i Nuuk som har något för alla olika smaklökar, en del erbjuder lokala delikatesser som myskoxe, sälsoppa och snökrabba. Om du hellre bara vill ha en kopp kaffe, finns det flera utmärkta kaféer som serverar varm dryck, hamburgare och danskt fikabröd.

  Dag 14
  Nuuk, Grönland

  Grönlands huvudstad

 • Dag 15
  Kvanefjord, Grönland

  Expeditionsdag

  16 september 2022

  Kvanefjord är en 48 km lång fjord på Grönlands västkust i distriktet Sermersooq, vilket betyder ”plats med mycket is”. Fjorden sträcker sig omkring 10 km in i landet innan den förgrenar sig till tre mindre kanaler som var och en har en glaciär längst upp.

  Vi tillbringar dagen med att utforska denna fantastiska fjord och kaptenen kommer att leta upp platser där vi kan kasta ankar för att ta oss iland. Det kommer att finnas gott om tillfällen att spana efter djur, både från däck och från land, eller så kanske du bara vill sträcka lite på benen och njuta av den fantastiska utsikten.

  Kvanefjord ligger också nära Kvanefjeld, ett område som har en av de största koncentrationerna av sällsynta jordmineraler i världen. Enligt en färsk undersökning uppskattas att en fjärdedel av jordens sällsynta jordmineraler finns i dessa kullar.

  Geologiska koncentrationer av uranium och den kända grönländska rubinen tugtupite – vilket betyder ”renblod” ‘ gör Kvanefjeld till en anmärkningsvärd plats. Cerium, lantan och andra ädla metaller som är avgörande för modern teknik som till exempel smarta telefoner, elbilar och MRI-maskiner finns även här.

  Dag 15
  Kvanefjord, Grönland

  Expeditionsdag

 • Dag 16
  Till sjöss

  Labradorhavet

  17 september 2022

  Du kommer att få tid till att koppla av, lära känna dina medresenärer bättre och dra nytta av bekvämligheterna ombord. Expeditionsteamet kommer att hålla föreläsningsprogram om Arktis djurliv och ekosystem i vetenskapscentret.

  Vi stödjer även ett antal projekt för medborgarforskning som du kan delta i. Dessa projekt inkluderar Happywhale, där dina foton bidrar till att identifiera och spåra specifika valars rörelsemönster över hela planeten tack vare deras utmärkande egenskaper.

  Du kan även delta i projektet GLOBE Observer, som kombinerar dina observationer av moln- och himmelsförhållanden underifrån med data som samlats in av satelliter ovanifrån. Genom att delta i dessa projekt kommer du inte bara att främja det vetenskapliga samfundet, utan även få en bättre förståelse för världen omkring dig.

  Dag 16
  Till sjöss

  Labradorhavet

 • Dag 17
  Red Bay, Kanada

  Red Bay, Labrador

  18 september 2022

  Red Bay var förr en baskisk valfångststation vid Labradorhalvöns södra kust i Belle Isle-sundet. Du kanske får en glimt av en knölval eller en vikval, vilket var det som först lockade de baskiska valfångarna till denna hamn under 1600-talet. Dessa fiskare återvände i ungefär 70 år för att fånga valar och exportera deras raffinerade olja tillbaka till Europa.

  Men alla valfångstfartyg kunde dock inte ta sig till Red Bays stränder. Förlista vrak av chalupas och galeoner är bara några av de fartyg som har hittats i de iskalla vattnen. Dessa upptäckter gör Red Bay till en av de viktigaste arkeologiska platserna under vatten i hela världen.

  När du utforskar denna fascinerande stad, se till att besöka det lokala museet som är en del av Red Bay National Historic Site för att se en åtta meter lång chalupa – ett litet valfångstfartyg – och föreställ dig livet som en baskisk valfångare på Labradorhavet.

  Du kan också hålla utkik efter valben vid det historiska minnesmärket för piraten Kapten Kidds begravda skatt kring Tracey Hill. Även om du kanske inte hittar några gulddubloner så kommer du åtminstone att njuta av en fantastisk utsikt.

  Dag 17
  Red Bay, Kanada

  Red Bay, Labrador

 • Dag 18
  Corner Brook, Kanada

  I kapten James Cooks kölvatten

  19 september 2022

  När du seglar in i Bay of Islands, som omges av klippiga sluttningar och täta skogar från bergskedjan Long Range Mountains, påbörjar du samma resa som Kapten James Cook gjorde för över 250 år sedan.

  Vårt nästa stopp är Corner Brook vid mynningen av Humberfloden. Det är den näst största staden i Newfoundland och Labradorprovinsen efter St. John’s. Om den sistnämnda är trendig och internationell så är Corner Brook helt klart traditionell och lokal.

  Du kan få en känsla av regionens historia här på Corner Brook Museum. Det finns många olika artefakter som kartlägger den inhemska kulturen, industrin och självklart kapten James Cook. Utställningen om krigsbrudar under andra världskriget från England och Skottland är särskilt intressant.

  Vi erbjuder en tillvalsutflykt till Crow Hill, där det finns ett historiskt minnesmärke över kapten James Cook. När du står där den kände brittiske utforskaren en gång stod och spanade, kommer du att ha en fin utsikt över staden. Glöm inte att ta ett foto på själva statyn.

  Andra tillvalsutflykter är bland annat en guidad vandring längs en del av ångtågsbanan i Corner Brook. Eller så kan du få en rejäl adrenalinkick av att åka zipline högt upp över natursköna Humber Valley och njuta av utsikten över Marble Mountain och Steady Brook Falls.

  När det är dags att ge sig av kommer kanske ett lokalt band ombord för att bjuda på en uppvisning och skicka iväg oss med värme från Corner Brook.

  Dag 18
  Corner Brook, Kanada

  I kapten James Cooks kölvatten

 • Dag 19
  Till sjöss

  Dags för avslut

  20 september 2022

  Det är vår sista dag till havs och din kryssning närmar sig sitt slut. Du kanske bara vill tillbringa denna dag till havs genom att koppla av från all spänning som har fyllt de senaste två veckorna.

  Dina tankar kanske naturligt vänder sig hemåt igen, eller så kanske du märker att du redan har lämnat hjärtat kvar på en av de speciella platser som vi har besökt. Idag är en bra dag att fundera över och återuppleva alla de underbara upplevelser som du har haft under resan.

  Expeditionsteamet kommer antagligen också att känna ungefär som du, och du kan delta när de sammanfattar höjdpunkterna under den spännande kryssning som ni just har delat. Du har antagligen också några hundra foton att gå igenom och sortera – natursköna landskap, aktiviteter och många minnen!

  Dag 19
  Till sjöss

  Dags för avslut

 • Dag 20
  Halifax, Kanada

  Huvudstaden i Nova Scotia

  21 september 2022

  Och med det avslutas din spännande och episka resa från hjärtat av Nordvästpassagen till den andra änden i Halifax.

  Nova Scotias kosmopolitiska huvudstad ligger mitt på östkusten och är en viktig hamnstad som vetter mot en av världens största naturhamnar.

  Med sina röda tegelstenar, landmärket Citadel Hill National Historic Site, ett historiskt bryggeri från 1820 och den storslagna 4 km långa strandpromenaden erbjuder Halifax många olika möjligheter om du vill förlänga din resa.

  Nära där vi lägger till ligger Pier 21, ”Kanadas Ellis Island”, dit tusentals flyktingar kom från hela världen och en lämplig plats för Kanadas Museum of Immigration. Här finns även Maritime Museum of the Atlantic, som har en stor utställning om Titanickatastrofen.

  Inte långt från Downtown Halifax ligger Halifax Common, som öppnade 1763 och är Kanadas äldsta park. Om du gillar konst kommer den omfattande samlingen i Art Gallery of Nova Scotia att göra ett starkt intryck på dig.

  Om du kan, tillbringa ett par extra dagar här på vårt efterprogram innan du åker hem igen. Du kan besöka det historiska samhället i Peggy's Cove och se dess ikoniska fyr. Det finns också tid att visa din aktning för Halifax Fairview Lawn Cemetery, begravningsplatsen för 121 tragiska Titanicpassagerare.

  Dag 20
  Halifax, Kanada

  Huvudstaden i Nova Scotia

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
2.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Edmonton före expeditionskryssningen inklusive frukost

Flyg

 • Ekonomiflyg från Edmonton till Cambridge Bay

Transfer

 • Transfer från hotellet i Edmonton till flygplatsen före expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen till fartyget i Cambridge Bay före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, bastu med fönster från golv till tak, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små upptäcktsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotograferna hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Medicinskt frågeformulär är obligatoriskt
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: