Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 1)

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 1)

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 1)

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 1)

Reseinformation 19 dagar MS Fram
Avresa
17 augusti 2022
Pris från
kr 154 211
Frukost, lunch och middag ingår

Denna expeditionskryssning tar dig från Island till Grönlands sydkust innan vi försöker segla till hjärtat av Nordvästpassagen vid Cambridge Bay.

Södra Grönland

Vi börjar i Reykjavik, Island. Härifrån seglar du genom Danmarkssundet till Prins Christian Sund, en fantastisk labyrint av kanaler i granit fylld med isflak och glaciärer. Vi tillbringar fyra dagar med att utforska södra Grönlands fantastiska fjordar och bosättningar, bland annat huvudstaden Nuuk och den fantastiska UNESCO-listade isfjorden Ilulissat.

In i Nordvästpassagen

Nästa del av vårt äventyr tar oss genom Davis sund och vi påbörjar vårt försök att korsa Nordvästpassagen. Under sju dagar ska vi utforska öarna i dessa farvatten, där det endast går att segla ett par veckor varje år. Du kommer att upptäcka många olika platser med helt fantastisk natur, rikt djurliv, thule- och inuitbosättningar samt historiska handelsplatser.

Vår exakta rutt och våra landstigningar beror mycket på sjö- och väderförhållandena. Vi planerar att ta med dig på utflykter med mindre båtar bland isflak och det arktiska djurlivet. Kaptenen och expeditionsledaren kommer att välja ut ställen för eskorterade landstigningar med expeditionsteamet. Det kan bland annat bli Pond Inlet, Dundas Harbour, Radstock Bay, Fort Ross och Gjoa Haven.

Om vi lyckas avslutas vårt stora äventyr till havs i Cambridge Bay, där upptäcktsresanden en gång i tiden sökte skydd från de hårda vindarna. Du tar ett flyg till Edmonton innan du återvänder hem. Om havsisen gör det omöjligt för oss att genomföra hela seglatsen genom Nordvästpassagen kommer du ändå att ta med dig upplevelsen av Arktis skönhet, och det blir många tillfällen att se ovanliga djur som till exempel isbjörnar.

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 1) Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten (resa 1)
Attempt

Våra försök att korsa Nordvästpassagen är expeditioner där vi, i sann expeditionsanda, utmanar elementen och norra ishavet för att segla runt dessa avlägsna och isiga farvatten – på ett säkert sätt. Flera olika alternativa rutter kombinerat med vår djupa kunskap om det här området och flexibilitet är nyckelfaktorer för att ge dig den mest fantastiska upplevelsen. Och om vi verkligen lyckas segla runt Baffinön eller segla genom hela Nordvästpassagen, så blir det en helt magisk resa.

 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Världens nordligast belägna huvudstad

  17 augusti 2022

  Ditt äventyr börjar i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad. Reykjavik är pittoreskt och kosmopolitiskt på samma gång. Den lilla staden har den perfekta storleken för en vandringstur, fullspäckad med konst, kultur och historia.

  Ta en promenad längs Laugavegur, huvudshoppinggatan, med alla sina butiker och utomhusaffärer. Du kanske också vill köpa med ett par stickade isländska plagg för dess kvalitet, stil och värme. Eller ta dig till den arkitektoniskt slående kyrkan Hallgrímskirkja. Konstälskare ska besöka Reykjaviks konstmuseum, Islands konstmuseum och de många mindre galleriorna och museerna som ligger utspridda i staden.

  Se till att besöka nationalmuseet, Saga Museum och sjöfartsmuseet för att få en djupare inblick i Islands historia. Och glöm inte att ta med badkläderna om du känner för att ta ett dopp i en av stadens 18 pooler, som ofta är utrustade med bastur och badtunnor.

  Listan över saker att se och göra slutar inte där. Från Reykjavik, som egentligen betyder ”Den rökiga viken” på grund av den stigande ångan från de omgivande geotermiska platserna, har du bara några timmar till gejsrar, glaciärer, heta källor och vattenfall. Varför inte boka ett förprogram med oss och ägna några extra dagar åt att utforska Islands Gyllene cirkel?

  I Reykjaviks hamn väntar MS Fram på dig. När du har hämtat din kostnadsfria expeditionsjacka och checkat in får du tid över till att göra dig hemmastadd i hytten. En obligatorisk säkerhetsgenomgång hålls precis före avgång, varefter du kan gå runt och utforska fartyget.

  Välkomstmiddagen på kvällen avrundas med en skål av kaptenen för att önska alla en trevlig expeditionsresa. Du får sedan träffa expeditionsteamet och nyckelpersonerna i besättningen som kommer att hålla en viktig hälso- och säkerhetsgenomgång.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Världens nordligast belägna huvudstad

 • Dag 2-3
  Till sjöss

  Danmarksundet

  18 augusti 2022 - 19 augusti 2022

  Passa på att göra dig hemmastadd på resan som du idag tillbringar till sjöss på väg till Nordvästpassagen. Vid Danmarksundet ligger faktiskt världens största vattenfall … under vattnet! Blandningen av varma och kalla strömmar, plus starka vindar innebär att sjön ibland är lite krabb här.

  Ombord på fartyget får du tid till att koppla av, lära känna dina medresenärer och dra nytta av bekvämligheterna ombord. I vetenskapscentret kommer expeditionsteamet att hålla föreläsningsprogram om Arktis djurliv och ekosystem för att förbereda dig inför det kommande äventyret.

  De kommer även att gå igenom viktiga riktlinjer från AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du kommer att lära dig hur du kan skydda naturområden, hålla ett säkert avstånd från djur och besöka arktiska samhällen på ett värdigt och respektfullt sätt.

  Om du är ute efter fysisk aktivitet kan du gå till gymmet för att få upp pulsen. Du kommer även att ha tillgång till bastun, en infinitypool och två badtunnor utomhus. Du kan avnjuta en drink i Explorer Lounge & Bar med en vacker panoramautsikt, medan du slår dig ner i en soffa och tittar på de hypnotiska havsvågorna som rullar förbi utanför.

  Dag 2-3
  Till sjöss

  Danmarksundet

 • Dag 4
  Området kring Prins Christian Sund

  ”En flod av smält is”

  20 augusti 2022

  Gör dig redo att beundra några av planetens mest fantastiska vyer i området kring Prins Christian Sund. Grönlands södra sund förbinder Labradorhavet med Irmingerhavet och avskiljer fastlandet från Kap Farvels skärgård.

  Den drygt 100 km långa vattenvägen är omgiven av granitberg med spetsiga toppar, där vissa är upp till 2 220 meter höga. Du kommer att förundras över labyrinten av geologiska mönster i bergytan, med alltifrån djupa sprickor till linjer av svart lav som ser ut att sippra ut som färg ur stenen.

  Bergens mattgrå och grönrostiga färg står i kontrast till alla de kritvita glaciärerna. Dessa långsamma ismassor pressar sig fram från den enorma Grönlandsisen och flyter rakt in i sundet där de kalvar vitblå isberg i alla möjliga storlekar, färger och former. Du kommer att förstå varför den italienska utforskaren John Cabot från 1400-talet beskrev Prins Christian Sund som ”en flod av smält is”.

  Ha kameran redo och följ med expeditionsteamet ut på observationsdäcket. Det finns bara två tecken på mänskligt liv här: den danska väderstationen som byggdes av USA under kalla kriget vid ingången till fjorden och de färgglada husen i fiske- och jaktbyn Aappilattoq med sina 100 invånare, vilket betyder ”Havsanemon” på lokal grönländska.

  Du kan få syn på vikare och storsälar på isen, medan fåglar som vittrutar och tobisgrisslor bygger sina bon på de branta klipporna. Vikvalar och knölvalar kan också dyka upp. De brukar dock inte simma in i sundets trånga delar, utan föredrar istället de bredare områdena vid ingången.

  Det är endast möjligt att färdas genom Prins Christian Sund på sommaren när havsisen är mindre sammanpackad och isbergen inte blockerar ingången. Vädret, havsisen och blockerande isberg vid den dagen kan fortfarande hindra oss från att ta oss igenom.

  Om det skulle hända behöver du inte oroa dig. Det är sånt man får räkna med på en expedition i den sanna vildmarken. Här är det naturen som bestämmer, inte tvärtom. Istället kan vi sätta kurs mot Nunap Isua, även känd som Kap Farvel, den sydligaste punkten på Grönland.

  Dag 4
  Området kring Prins Christian Sund

  ”En flod av smält is”

 • Dag 5
  Kvanefjord, Grönland

  Expeditionsdag

  21 augusti 2022

  Kvanefjord är en 48 km lång fjord på Grönlands västkust i distriktet Sermersooq, vilket betyder ”plats med mycket is”. Fjorden sträcker sig omkring 10 km in i landet innan den förgrenar sig till tre mindre kanaler som var och en har en glaciär längst upp.

  Vi tillbringar dagen med att utforska denna fantastiska fjord och kaptenen kommer att leta upp platser där vi kan kasta ankar för att ta oss iland. Det kommer att finnas gott om tillfällen att spana efter djur, både från däck och från land, eller så kanske du bara vill sträcka lite på benen och njuta av den fantastiska utsikten.

  Kvanefjord ligger också nära Kvanefjeld, ett område som har en av de största koncentrationerna av sällsynta jordmineraler i världen. Enligt en färsk undersökning uppskattas att en fjärdedel av jordens sällsynta jordmineraler finns i dessa kullar.

  Geologiska koncentrationer av uranium och den kända grönländska rubinen tugtupite – vilket betyder ”renblod” ‘ gör Kvanefjeld till en anmärkningsvärd plats. Cerium, lantan och andra ädla metaller som är avgörande för modern teknik som till exempel smarta telefoner, elbilar och MRI-maskiner finns även här.

  Dag 5
  Kvanefjord, Grönland

  Expeditionsdag

 • Dag 6
  Nuuk, Grönland

  Grönlands huvudstad

  22 augusti 2022

  Nuuk grundades 1728 vilket gör det till nationens äldsta bosättning. Även om Grönlands huvudstad klassas som en stad är det mindre än 17 000 personer faktiskt bor där. Namnet Nuuk betyder halvö, och staden ligger vid mynningen av ett system av fantastiska fjordar och berg.

  Det första som du kommer att lägga märke till om denna bosättning är hur färgglada husen är. Röda, gröna, blå och gula byggnader framträder tydligt mot bergens svartvita bakgrund.

  Idag är Nuuk en plats där gamla och nya traditioner möts, från de pittoreska gamla byggnaderna vid fjorden till den ultramoderna arkitekturen av Grönlands parlament och det vågformade Katuaq Cultural Centre som är inspirerat av norrskenet.

  Du kan besöka Grönlands äldsta byggnad, Hans Egedes hus, som byggdes 1721 av den norske missionären som sägs ha grundat staden. I staden hittar du även en staty av honom och en kyrka som är uppkallad efter honom.

  Den rödmålade katedralen i Nuuk som har ett typiskt lutherskt klocktorn och spira är även värd ett besök. Gör ett besök på Grönlands Nationalmuseum för att se Qilakitsoq-mumierna eller beundra lokala målningar på Nuuk Art Museum, Grönlands enda konstmuseum.

  Vi erbjuder även en lång vandring genom Paradise Valley och runt berget Lille Malene som en tilläggsutflykt. Du följer en stig som formats av renar och har en helt enastående utsikt över Grönlands kust och går förbi en liten sjö och naturliga källor.

  Det finns också många olika matställen i Nuuk som har något för alla olika smaklökar, en del erbjuder lokala delikatesser som myskoxe, sälsoppa och snökrabba. Om du hellre bara vill ha en kopp kaffe, finns det flera utmärkta kaféer som serverar varm dryck, hamburgare och danskt fikabröd.

  Dag 6
  Nuuk, Grönland

  Grönlands huvudstad

 • Dag 7
  Sisimiut, Grönland

  Modern bosättning, gamla traditioner

  23 augusti 2022

  Sisimiut – Grönlands andra stad – har ett helt fantastiskt läge 40 km norr om polcirkeln i det centrala kustområdet i Davis sund. Det är en modern bosättning men dess rötter sträcker sig långt bakåt, uppskattningsvis har området bosatts av grönländare i över 4 500 år.

  Stadens namn betyder ”människorna vid rävgrytet”, en referens till de många fjällrävsgryt som ligger nära staden. Ett annat djur i området är myskoxen vars ull används för att göra ett lokalt tyg som kallas qiviut och sägs vara tio gånger varmare än fårull. Du kanske vill passa på att skaffa dig en halsduk, mössa eller vantar i qiviut medan du är här.

  Sisimiut har en befolkning på ungefär 5 500 invånare och är en viktig lokal knutpunkt och används dessutom ofta som anhalt för båtar som går mellan Nuuk och Diskobukten, många kommer hit för att njuta av utomhusnöjen på Grönlands istäcke, som till exempel skidåkning och hundspann.

  Det lilla museet har artefakter från utgrävningar av gamla Saqqaq-bosättningar nära staden, en del mer än 4 000 år gamla. Här ligger också Taseralik Cultural Centre, där du kan lära dig mer om områdets kulturarv.

  För den som är frisk och i form erbjuder vi en 4–5 timmar lång vandring på Palaasip Qaqqa-berget, en rejäl, brant klättring till 500 meter över havet. Du belönas för ansträngningen med en unik utsikt över Grönlands fantastiska natur.

  Dag 7
  Sisimiut, Grönland

  Modern bosättning, gamla traditioner

 • Dag 8
  Ilulissat, Grönland

  Isberg föds

  24 augusti 2022

  Ilulissat – vilket helt enkelt betyder ”isberg” – ligger naturskönt i isfjorden Ilulissat, som finns med på Unescos världsarvslista. Denna vackra stad utmärks av de färgglada husen som ligger vid fjorden där isberg ständigt glider förbi – det är verkligen en vacker plats.

  Det är en pulserande knutpunkt för äventyrare som ger sig ut på polarisen och det finns nästan lika många slädhundar som det finns människor. På våren går en av världens största tävlingar i hundkapplöpning av stapeln här med hundra slädar.

  Precis utanför staden kan du se enorma isberg som flyter i det mörkblå vattnet. De kommer från Jakobshavn Isbræ, en glaciär som kalvar ungefär 35 miljarder ton isberg varje år. Dessa isberg tar sig ner för den 20 km långa fjorden innan de kommer ut i Diskobukten, och de är allt en fotograf drömmer om.

  Du kommer inte bara att se dessa enorma utmejslade ismassor, du kommer även att höra dem. När de åker in i varandra eller till strandkanten så ekar ljudet av sprickande, mullrande och knarrande is i hela fjorden.

  Om det bakgrundsljudet låter som trummor, så låter kraschen och plasket från iskalvningen i vattnet nedanför som cymbaler. Njut av att bara sitta och lyssna på isbergen en stund i denna vackra omgivning.

  Dag 8
  Ilulissat, Grönland

  Isberg föds

 • Dag 9-10
  Labradorhavet

  Korsa Davis sund

  25 augusti 2022 - 26 augusti 2022

  Sundet har fått sitt namn efter den engelske utforskaren John Davis som ledde expeditioner här på jakt efter en väg genom Nordvästpassagen mellan 1585 och 1587. Davis var den förste som uppmärksammade möjligheten att jaga säl och val i området, och det var även han som visade att Newfoundlands torskfiskerier kunde flytta så här långt norrut.

  Vi har nu lämnat Grönland bakom oss och satt kurs mot Kanada. Medan vi seglar över Labradorhavet kan du fortsätta att gå på expeditionsteamets informativa presentationer. Ämnesområdena sträcker sig från vilda djur som du kan se i norra Labrador, inuitkultur, expeditionsfotografering och historiska upptäcktsresande i det kanadensiska Arktis.

  Vi stödjer även ett antal projekt för medborgarforskning som du kan delta i. Dessa projekt inkluderar Happywhale, där dina foton bidrar till att identifiera och spåra specifika valars rörelsemönster över hela planeten tack vare deras utmärkande egenskaper.

  Du kan även delta i projektet GLOBE Observer, som kombinerar dina observationer av moln- och himmelsförhållanden underifrån med data som samlats in av satelliter ovanifrån. Genom att delta i dessa projekt kommer du inte bara att främja det vetenskapliga samfundet, utan även få en bättre förståelse för världen omkring dig.

  Dag 9-10
  Labradorhavet

  Korsa Davis sund

 • Dag 11-17
  Nordvästpassagen

  Hjärtat av Nordvästpassagen

  27 augusti 2022 - 2 september 2022

  Det är nu dags för oss att utforska hjärtat av Nordvästpassagen. Den första resan hit som nedtecknats leddes av John Cabot år 1497. James Cook gjorde ett försök men misslyckades att segla genom passagen år 1776 och många har hört talas om den olycksaliga Franklin-expeditionen år 1845. Den förste som lyckades segla genom passagen var den norske Roald Amundsen på en expedition som varade mellan 1903 och 1906.

  Isförhållandena varierar från år till år, men vi hoppas att vi kan visa dig några av följande platser:

  Pond Inlet, som kallas ”Mittimatalik” på inuktitut, är ett traditionellt inuitsamhälle som omges av berg, glaciärer, fjordar, isgrottor, geologiska jordpelare och flytande isberg.

  Dundas Harbour är en övergiven bosättning med en gammal kanadensisk polisförläggning och flera olika arkeologiska platser. Gå iland och se ruinerna efter några av dessa byggnader och den imponerande fyndplatsen efter thulefolket.

  Radstock Bay domineras av det imponerande berget Caswell Tower. Från stranden kan man gå till en förhistorisk inuitbosättning. Själva Caswell Tower erbjuder en krävande vandring till toppen för en fantastisk utsikt.

  Beechey Island är känd för den olycksaliga Franklin-expeditionen. År 1845 seglade två skepp in i passagen och försvann. Man vet att Franklin-expeditionen övervintrade på Beechey Island 1845–1846.

  Fort Ross är en handelsstation som grundades 1937. Här ligger två små stugor som underhålls av den kanadensiska kustbevakningen.

  Gjoa Haven har fått sitt namn efter den norske polarforskaren Roald Amundsen, som övervintrade här 1903. Han fick kontakt med de lokala Netsilik-inuiterna som lärde honom hur man överlever och tar sig fram i polarområden vilket senare gav honom övertaget i den kända tävlingen till Sydpolen flera år efteråt

  Under hela expeditionen seglar vi genom unik natur och spanar efter vilda djur som till exempel den mäktiga isbjörnen.

  Dag 11-17
  Nordvästpassagen

  Hjärtat av Nordvästpassagen

 • Dag 18
  Cambridge Bay, Victoriaön

  ”Ett bra fiskeställe”

  3 september 2022

  Cambridge Bay är en by med färre än 2 000 invånare. Den största ledtråden till regionens jakt- och fiskearv finns i dess namn. Cambridge Bay heter ”Iqaluktuuttiaq” på det inuitiska språket inuinnaqtun vilket betyder ”bra fiskeställe”. Att fiska fjällröding i floden intill är än idag väldigt populärt.

  Området har också ett rikt djurliv med bland annat myskoxe och karibu, vilket lockar upptäcktsresanden. Andra kommer för att besöka den kanadensiska högarktiska forskningsstationen, ett center i toppklass för att studera klimatförändringarna.

  Det är passande att expeditionen närmar sig sitt slut här, där arktiska upptäcktsresanden ofta sökte skydd förr i tiden. Du kan lägga ditt namn till den berömda listan som omfattar den legendariske Roald Amundsen. Härifrån går en transfer till flygplatsen för ditt flyg till Edmonton där du tillbringar natten.

  Dag 18
  Cambridge Bay, Victoriaön

  ”Ett bra fiskeställe”

 • Dag 19
  Edmonton

  Avsluta din expedition

  4 september 2022

  Något händer i Edmonton, slutdestinationen på din expedition. Albertas huvudstad har alltid varit en plats för affärer och viktiga beslut men nyligen kallade Forbes magazine staden för ”ett av Kanadas hetaste resmål”. Om du inte har bråttom att flyga hem så kanske du har tid att ta reda på varför.

  Staden är livlig och full av färg, med alla bekvämligheter hos en modern metropol: en frodig matscen, små ölbryggerier och destillerier, boutique-shopping samt en toppmodern konstscen. Här finns även det femte största shoppingcentret i världen – West Edmonton Mall.

  Att förlänga din vistelse här ger dig även möjlighet att besöka vildmarken i utkanten av Edmonton. Bara 35 minuter utanför staden är det möjligt att se bisonoxar som strövar fritt på ängarna i nationalparken eller ibland så står de mitt på vägen. Ett besök till Elk Island nationalpark är ett tilläggsprogram efter kryssningen som du kan delta i innan du reser hem.

  Dag 19
  Edmonton

  Avsluta din expedition

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Augusti:
17.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Boka tryggt

  Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför ditt nästa äventyr tillsammans med oss.
  Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 16 februari 2022 och 30 juni 2022 samt för expeditionskryssningar som avgår senast 31 december 2022.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Edmonton efter expeditionskryssningen inklusive frukost

Flyg

 • Ekonomiflyg från Cambridge Bay till Edmonton

Transfer

 • Transfer från fartyget till flygplatsen i Cambridge Bay efter expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen i Edmonton till hotellet efter expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar inom olika ämnesområden
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och trix för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter vid landstigningar

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Kostnadsfri vind- och vattentät expeditionsjacka
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria utflykter med våra lokala partner
 • Valfria smågruppsaktiviteter med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Medicinskt frågeformulär är obligatoriskt
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: