Bergen - Kirkenes med flyg och hotell

Bergen - Kirknes

Vill du resa med Hurtigruten längs den vackra norska kusten utan att behöva tänka hur du ska ta dig dit och hem? Med Hurtigrutens Packat & Klart får du både storstadssemester och kustäventyr. Vi har samlat flyg, hotell och resa med Hurtigruten i ett paket. Det enda du behöver tänka på är att packa väskan.

 • Paketpris för flyg, hotell och resa med Hurtigruten
 • Upplev Bergen och Kirkenes på samma tur
 • Upplev Trondheimsfjorden
 • Erbjudande om flera utflykter på resan

Översikt

Lika fantastiskt sommar som vinter


Sommarhalvåret är perfekt när du vill utforska norska kusten. Långa och ljusa dagar ger dig massor med energi och mer tid att utnyttja ombord. Många av våra utflykter och aktiviteter på däck sker på kvällen, natten eller tidigt på morgonen.


Vinterhalvåret är också en fantastisk tid för att utforska den vilda naturen längs kusten. Den vita och rena snön täcker landskapet, och från däck kan du andas in den friska, klara och kalla luften och se de små husklungorna som glöder som lyktor på land. De snöklädda fjällen reflekterar skymningsljuset och färgnyanserna på vinterhimlen, och allt detta skapar en fantastisk stämning. Upplev det fascinerande polarljuset längs hela kusten när du reser med Hurtigruten på vintern. Turen startar i Trondheim och avslutas i Bergen, så i det här paketet får du dubbel storstadssemester!

Paket med flyg

Detta paket inkluderar flyg, hotell och resa med Hurtigruten. Priset inkluderar resa i ospecificerad hytt, frukost och flyg t/r från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Hurtigrutens avgångs- och ankomsthall.

I priset ingår

 • En resa med Hurtigruten (Bergen - Kirkenes) i vald hyttkategori inkl. frukost. 
 • 1 hotellövernattning i Bergen inkl. frukost
 • 1 hotellövernattning i Kirkenes inkl. frukost
 • Flyg från/till Stockholm (Arlanda), Göteborg eller Köpenhamn och transport från/till hotell resp. Hurtigruten-fartyg

Ingår inte

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd. 
 • Tillvalsutflykter.

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer uppleva längs resan mot Kirkenes. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Avresa från Sverige/Bergen
Dag 1
KPK123337©Klaus-Peter-Kappest.jpg
Foto: Klaus Peter Kappest Foto

Äventyret börjar


Ort: Bergen

På den här turen ingår en hotellnatt i Bergen före avresa med Hurtigruten dagen därpå. Det ger dig goda möjligheter att uppleva stadens kvällsliv. Ta en öl på den trendiga puben Legal och ät kanske en middag på Potetkjelleren. Bergen har något för alla!

Dag 2
1200x600_Bergen_©Mark and Anna Wilson - Shutterstock_Day 1.png
Foto: Mark and Anna Wilson Foto

Porten till fjordarna


Ort: Bergen

Efter en hotellövernattning i Bergen startar din resa med Huritgruten. I Edvard Griegs hemstad kan du utforska det färgstarka Bryggen, avnjuta en fisksoppa på Fisketorget och ta en tur upp med Fløibanen, innan du seglar in i fjordriket. Väl ombord bjuder vi in till en härlig buffémiddag baserad på de bästa ingredienserna från området runt Bergen. Vi sätter kurs norrut och seglar ut från Hjeltefjorden så som vikingarna en gång gjorde när de drog mot Shetland och vidare ut i världen. Koppla av på däck eller i panoramasalongen under resten av kvällen medan vi sakta glider igenom den vackra kust- och fjordlandskapet.

Dag 3
1200x600_Molde_©Tim Couttreel - Guest image_Day 2.png
Foto: Tim Couttreel / Guest Photo Foto

En dag för mästerverk


Ort: Florø - Molde

Vaknar du tidigt nästa morgon kan du njuta av Nordfjordens häpnadsväckande skönhet redan före frukost. Därefter seglar vi förbi Vestkapp, på en sällsynt tur ut på öppet hav. Sedan navigerar skeppet förbi öar och skär till Ålesund. Under sommarmånaderna sätter vi kurs mot den UNESCO-listade Geirangerfjorden, där vi passerar 800 meter höga klippor och spektakulära vattenfall. Om hösten utforskar vi Hjørundfjorden, vackert belägen mitt bland de majestätiska Sunnmørsalperna. Beroende av årstid kan du lyssna på en underhållande och lärorik presentation om norrskenet, ett föredrag om det mytomspunna fjället på Sandsøy, eller vara med på en provsmakning från vårt Coastal Kitchen, ute på däck tillsammans med ditt expeditionsteam.

Dag 4
1200x600_Kristiansund_©Maggie Strutt - Guest image_Day 3.png
Foto: Maggie Strutt / Guest Photo Foto

I vikingarnas fotspår


Ort: Kristiansund - Trondheim - Rørvik

Idag vaknar du i vackra Trondheim. Här finns det många utflykter för dig att välja på, bland andra en guidad tur av Nidarosdomen, kajakpaddling på älven Nid och en promenad eller cykeltur genom Bakkland-området. Om hösten kan du även följa med på en tur ut till Munkholmen. Ursprungligen var Munkholmen stadens galgbacke, innan det runt år 1000 blev ett benediktinerkloster. År 1658 gjordes det om till fort och fängelse, och ännu senare till tullstation. På eftermiddagen reser vi vidare norrut och passerar den vackra fyren på Kjeungskjær och otaliga vackra småöar och klippor. På hösten håller kaptenen föredrag om navigering och fyrarna längs kusten. Efter att vi tagit oss genom det trånga Stoksund anländer vi i charmiga Rørvik.

Dag 5
1200x600_Reine, Lofoten_©Kochneva Tetyana - Shutterstock_Day 4.png
Foto: Kochneva Tetyana Foto

Välkommen till Arktis!


Ort: Brønnøysund - Svolvær

Polcirkeln markerar gränsen för Arktis. Om sommaren kan man norr om polcirkeln uppleva solljus dygnet runt – så kallad midnattssol. Under hösten och vintern har vi här störst chans att få se norrskenet. Vi seglar längs den vackra Helgelandskusten upp till Bodø. På våren håller vi en presentation ombord om de miljontals migrerande fåglar som återvänder till den arkiska kusten för att häcka. Senare under eftermiddagen kommer den 1 000 m höga Lofotveggen att torna upp sig vid horisonten. Lofotenöarnas charm ligger bland annat i alla de små, pittoreska fiskebyarna med sin bohemiska atmosfär. Om vintern betyder korsandet av polcirkeln att vår jakt efter norrskenet börjar. Vi firar det med en presentation av ”Det magiska ljuset, Aurora Borealis”, där du får lära dig mer om detta naturfenomen genom bilder, ord och musik. Vi seglar genom det trånga Raftsund och stannar vid den magiska Trollfjordens mynning. Här serverar vi nylagade ”fiskekaker” ute på däck. Du kommer också att få höra berättelsen om ”Slaget vid Trollfjord”, som ägde rum här vintern 1890.

Dag 6
1200x600_Tromsø_©David Gonzalez_Day 5.png
Foto: David Gonzalez Foto

In i vildmarken


Ort: Stokmarknes - Skjervøy

Om sommaren kan de morgonpigga gå iland i Risøyhamn för vår valsafari. Båten fortsätter till Tromsø för att stanna där ett slag. Om vintern och våren kan du komplettera besöket i Tromsø med en spännande husky-slädtur. Om du vill uppleva det stilla och fridfulla havet om sommaren kan du vara med på en kajakpaddling, eller delta i en fjällvandring på ett av fjällen i närheten av staden. Luften är så klar och frisk här uppe, och vi får en fantastisk utsikt över staden och de imponerande fjällkedjorna runt om. Efter en spännande dag i Tromsø fortsätter vi norrut. På vintern bjuder kaptenen alla att smaka på lutfisk på däck. Vi seglar nu in i det område längs kusten där du har störst chanser att få se norrsken mellan september och mars, och vi samlas på däck för att hålla utkik efter detta förtrollande fenomen.

Dag 7
1200x600_Nordkapp_©Kateryna Moskalenko - Shutterstock_Day 6.png
Foto: Kateryna Moskalenko Foto


Ort: Øksfjord - Berlevåg

Njut av det fantastiska subarktiska landskapet när vi passerar den 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, kontinentens nordligaste punkt. Om sommaren kan du få syn på hjordar av betande renar och små sameläger. Efter korta uppehåll i Hammerfest och Havøysund anländer vi i Honningsvåg, porten till den spektakulära Nordkap. Nära Nordkap hittar du en av världens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. Följ med på fågelskådarsafari under våren och sommaren, för att få se Finnmarks största koloni av lunnefåglar tillsammans med kryckjor i stora antal. Hurtigrutenbåten fortsätter norrut, genom samernas område. Vi seglar förbi deras uråldriga heliga plats, stenformationen Finnkirka, när vi närmar oss vår nästa anhalt, fiskebyn Kjøllefjord. Ofta kommer lokala fiskare under vintern och våren ombord för att bjuda oss på dagens fångst (kungskrabba och torsk) ute på däck. Här har du chansen att lära dig mer om samerna samt utforska den fantastiska naturen hela året runt på våra olika utflykter. På vintern kan du vara med på en oförglömlig snöskotertur till ett av Europas mest extrema och spännande naturområden.

Dag 8
1200x600_Kirkenes_©Ørjan Bertelsen_Day 7.png
Foto: Ørjan Bertelsen Foto

Till topppen


Ort: Kirkenes

Morgonpigga kan se Vadsø och precis efter frukost anländer vi i Kirkenes vid 30° Ö, längre österut än både Istanbul och St. Petersburg. Om du vill uppleva mer av Arktis medan du är här finns det flera spännande utflykter att välja mellan. Efter sjöresan blir det transfer till ditt hotell i Kirkenes. Njut av Kirkenes på egen hand! 

Dag 9
day6_bergen.jpg

Äventyret avslutas


Ort: Kirkenes

Njut av en härlig hotellfrukost innan transporten till flygplatsen går och du reser tillbaka hem - till Stokholm, Göteborg eller Köpenhamn. 

Ort Kirkenes/Hemresa
Ombord

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Upplevelser

Hamnar

Läs mer om de charmiga hamnarna och städerna som du kommer att besöka på resan.

Utflykter

På kustexpeditionerna kan du delta i ännu fler utflykter. De är mycket populära, och därför rekommenderar vi att du bokar dem i samband med att du bokar resan. I mån av plats kan du också boka utflykter ombord.