MS Trollfjord
12 dagar

Bergen - Nordkap - Bergen – Norrskensexpedition i arktiska vinterlandskap

Pris från kr 28 473
kr 26 275
Frukost, lunch och middag ingår
MS Trollfjord
12 dagar

Bergen - Nordkap - Bergen – Norrskensexpedition i arktiska vinterlandskap

Pris från kr 28 473
kr 26 275
Frukost, lunch och middag ingår
Bergen - Nordkapp - Bergen: Norrskensexpedition i arktiska vinterlandskap
Avresor
2021
Januari:
10.
11.
21.
22.
Februari:
1.
2.
12.
13.
23.
24.
Oktober:
1.
2.
12.
13.
23.
24.
November:
3.
4.
14.
15.
25.
26.
December:
6.
7.
17.
18.
28.
29.
2022
Januari:
8.
9.
19.
20.
30.
31.
Februari:
10.
11.
 • Ta vara på de bästa chanserna att få se norrsken i norska Arktis
 • Dra fördel av våra 126 års erfarenheter och låt oss visa dig mindre kända höjdpunkter längs Norges kust
 • Upptäck det magiska vinterlandskapet i Lofoten
 • Utforska fascinerande Tromsø, Ålesund och oförglömliga Nordkap

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Singelerbjudande

  Vill du resa på egen hand under 2020? På utvalda avgångar på våra expeditionsresor behöver du inte betala tillägg på din hytt om du vill resa själv.
  Läs mer
 • Flyg/tåg ingår

  Upplev noggrant utvalda pärlor längs Norges vackra kust. Nu ingår flyg från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn eller tågresa från Stockholm om du bokar din 2021-resa. Alternativt erbjuder vi dig 2000 kr rabatt per person.
  Kan inte kombineras med andra erbjudanden/kampanjer, men kan kombineras med ambassadörsrabatt.
  Mer information

Boka TRYGGT

Gäller t.o.m. 2020-10-31

Boka på dina villkor

Avboka din resa oavsett anledning så betalar vi tillbaka dina pengar utan att ställa några frågor.

Ekonomisk trygghet

Vi gör en återbetalning – även av depositionen som tidigare inte var återbetalningsbar.

Snabb återbetalning

Om du avbokar sätter vi tillbaka pengarna på ditt konto inom 14 dagar.

Läs våra köpvillkor

Resplan

Det spektakulära norrskenet är den främsta anledningen till att utforska Norge på vintern, men kusten har så mycket mer att erbjuda. Följ med oss och upptäck det arktiska landskapet med imponerande fjäll, djupa fjordar och charmiga kuststäder. Upplev Norges kustpärlor och känn adrenalinet flöda under spännande vinteraktiviteter.
Dag 1
Bergen
Upplev Bergen före sjöresan
Bryggen i bergen under vintern
Levande historia i fantastiska Bergen.
Foto: Shutterstock

Innan vi går ombord och påbörjar expeditionen har du tid att utforska Bergen. Varför inte starta vinteräventyret med en tur i bergbana eller linbana upp till fjällen Fløyen eller Ulriken? Från båda fjällen har du en magnifik utsikt över staden.

Bergen bjuder också på fantastiska shoppingmöjligheter med allt från välkända butikskedjor till små specialbutiker. Missa inte att ta en promenad genom Bryggen, som finns med på Unescos världsarvslista och är en av Bergens mest populära turistattraktioner. Vissa träbyggnader är mer än 300 år gamla och Mariakyrkan byggdes redan på 1100-talet. De trånga gränderna och de täckta gångarna skapar en speciell medeltida atmosfär. Andra sevärdheter i Bergen är fiskmarknaden, fästningen Bergenhus och kaféer, restauranger och butiker.

Ta dig tid att bekanta dig med fartyget när du kommer ombord. Träffa expeditionsteamet som förbereder dig på de spännande upplevelser som väntar.

Bryggen i bergen under vintern
Levande historia i fantastiska Bergen.
Foto: Shutterstock
Vy över bergen från berget Fløyen
Ta linbanan till toppen av Bergens högsta fjäll, Ulriken.
Foto: Shutterstock
Utsikt över Ålesund under vintern från Mount Aksla
Ålesund – staden med jugendarkitektur.
Foto: Eivind Lande
Vinterlandskap
Vackra vinterlandskap nära staden.
Foto: Freya Rixen Cunow
Atlanterhavsparken, Ålesund
Lär dig mer om Norges undervattensvärld.
Foto: Roger Engvik
Dag 2
Ålesund - Halvdag
Jugendstil och livet under havsytan
Vinterlandskap
Vackra vinterlandskap nära staden.
Foto: Freya Rixen Cunow

Ålesund är känd för sin vackra jugendarkitektur, som kom till efter den brand som ödelade en stor del av staden 1904. Hela staden byggdes då upp i den jugendstil som var modernt på den tiden. Ta en promenad på kullerstensgatorna och beundra alla de små detaljer som gör dessa hus så vackra.

Atlanterhavsparken - Det Norske Akvariet är ett av Europas mest intressanta akvarier. Här får du lära dig mer om havslevande djur. Akvariet är byggt i kustlandskapet och i de stora fisktankarna kan du se livet i havet i autentisk miljö.

Akvariet har ett spektakulärt utomhusområde med utsikt över Atlanten samt en pingvinpark, en stor sälbassäng och ett undervattensobservatorium.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Ålesund – Det norska akvariet
  Norge är känt för sin starka koppling till havet och Ålesund brukar kallas Norges fiskehuvudstad. Insup det storslagna kustlandskapet och lär dig mer om det lokala havslivet på Det norska akvariet.
Dag 3
Brønnøysund - Halvdag
Fjäll, myter och Unesco-listade öar
Torghattenberget under vintern
Fantastiska arktiska landskap vid det berömda fjället Torghatten.
Foto: Terje Solbakk

Passa på att lyssna till expeditionsteamets föredrag eller sjunk ned i fartygets jacuzzi medan du blickar ut över vinterlandskapet.

Brønnøysund är vår nästa hamn och här kan du följa med på en stadsvandring för att lära dig mer om denna fina lilla kuststad som domineras av handels- och fiskehamnen.

Ett av Norges mest kända landmärken ligger alldeles i närheten av Brønnøysund. Det är fjället Torghatten med det karaktäristiska hålet i mitten. Det sägs vara trollkungens hatt och förekommer ofta i Nordlandsregionens sagor. Enligt sägnen ska troll som fångas av ljuset i soluppgången förvandlades sten och blida de fjäll vi ser längs kustlinjen.

På kvällen passerar vid den lilla holmen Vikingen som genomskärs av polcirkeln, vilket markeras med en jordklotsstaty. Nu när vi kommer längre norrut ökar chanserna att få uppleva norrsken.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Stadspromenad och konsert i Brønnøysund
  Detta är en speciell möjlighet: en inbjudan till att lära känna den lilla norska kuststaden Brønnøysund, från dess historia till det moderna livet. Ta en karta och promenera runt på egen hand från hamnen till staden. Längs vägen finns det guider som ger dig en lokal inblick och delar med sig av lokala berättelser.
Torghattenberget under vintern
Fantastiska arktiska landskap vid det berömda fjället Torghatten.
Foto: Terje Solbakk
En person som står bredvid en vattenförekomst
Vårt kunniga expeditionsteam delar gärna med sig av sina kunskaper.
Foto: Agurtxane Concellon
En hamn fylld med vatten och ett berg i bakgrunden
Svolvær välkomnar dig till natursköna Lofoten.
Foto: Ørjan Bertelsen
Norrsken i Lofoten
Detta är bästa platsen för att få se norrsken.
Foto: Johannes Groll
En man som står bredvid en vattenförekomst
Upplev Norges storslagna natur på vintern.
Foto: Getty Images
Dag 4
Reine och Svolvær - Heldag
I norrskenszonen
Norrsken i Lofoten
Detta är bästa platsen för att få se norrsken.
Foto: Johannes Groll

Nu är vi i norrskenszonen och detta magiska ljusfenomen framträder ofta direkt ovanför fartyget. Vi kan inte kontrollera vädret, men vi kan segla förbi ett moln inom loppet av några minuter och få en klar bild av himlen. Till skillnad från en stationär utsiktsplats är fartyget ett flytande norrskensobservatorium och ute till havs är vi långt ifrån konstgjorda ljusföreningar från land. Detta ökar våra chanser att få se norrsken.

Man glömmer aldrig den första inseglingen mot Lofoten. Synen av den massiva Lofotsväggen med snötäckta fjäll som reser sig rakt upp ur havet är helt makalös.

Under morgontimmarna lägger vi till i idylliska Reine – en perfekt utgångspunkt för äventyr i regionen. Följ med på dagens aktivitet som är ett besök i den lilla fiskebyn Å. Här kan du besöka Norsk Fiskeværsmuseum och strosa runt bland gamla hus för att få en uppfattning om hur livet i en av Lofotens fiskebyar har sett ut under de senaste 250 åren. Du kan också följa med på en valfri utflykt för att utforska mer av Lofotens natur på vintern.

Vi fortsätter till Svolvær och besöker ett fiskeläge där många gamla traditioner fortfarande lever kvar. Följ med på spännande aktiviteter för att utforska omgivande öar, branta fjäll, natursköna stränder och skyddade vikar. Du kan också titta in i någon av stadens butiker, gallerier, kaféer och restauranger.

Efter att ha tillbringat hela dagen i Lofoten fortsätter vi till den fantastiska Trollfjorden, som omges av skyhöga, lodräta fjällväggar. På vintern seglar vi inte in i fjorden utan får nöja oss med att beundra naturen på avstånd.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Reine – Fiskebyn Å
  Å ligger vid skärgårdens västra spets och är en unik historisk sevärdhet. Detta är en av de bäst bevarade gamla fiskebyarna i Norge och erbjuder en mängd olika möjligheter att uppleva hur folket i Lofotens fiskeindustri har levt under de senaste 250 åren.
Dag 5
Tromsø - Heldag
Porten till Arktis
En närbild av ett snötäckt berg
Följ med på utflykt på jakt efter norrsken.
Foto: Lightscape

Om du är sugen på ett vinteräventyr är Tromsø den perfekta destinationen.

I Tromsø, som är beläget mellan stora öar och höga fjäll, kan du uppleva djurliv, natur samt historia, kultur och spännande arkitektur. Med mängder av barer, butiker och restauranger lever Tromsø mer än väl upp till sitt rykte som ”Nordens Paris”.

Ølhallen i Tromsø öppnade år 1928 i källaren till Mack Bryggeri, världens nordligaste bryggeri. Här stannar folk i alla åldrar till för att ta en stor stark och få sig en pratstund. Ølhallen ligger i den södra änden av Tromsøs huvudgata. Be om en rundvisning i mikrobryggeriet eller bara njut av en god norsk öl tillsammans med stamgästerna.

Följ med på entur upp med linbanan Fjellheisen för att beundra den hisnande utsikten över staden, fjällen, fjordarna och förhoppningsvis få se norrsken. En annan höjdpunkt är Ishavskatedralen med sin enorma glasmosaik.

Du kan också följa med expeditionsteamet på olika utflykter som natursköna bussturer, turer med hundsläde, vandring på snöskor eller längdskidåkning när snön har fallit.

En närbild av ett snötäckt berg
Följ med på utflykt på jakt efter norrsken.
Foto: Lightscape
En person som bär en röd hatt talar på en mobiltelefon
Prova på åka skidor, gå på snöskor eller åka hundsläde tillsammans med expeditionsteamet.
Foto: Agurtxane Concellon
Man och kvinnor framför Globen på Nordkap platån.
Magiskt ljus vid världens ände – Nordkap.
Foto: Paul Finnegan
Northen lyser ovanför Nordkap platån.
Ljuset dansar över himlen ovanför Nordkapsplatån.
Foto: Getty Images
En båt är dockad i vattnet
Honningsvåg pudrad med snö.
Foto: Stefan della Torre
Dag 6
Honningsvåg - Heldag
Världens ände
Northen lyser ovanför Nordkap platån.
Ljuset dansar över himlen ovanför Nordkapsplatån.
Foto: Getty Images

Vi är nu på väg in i hjärtat av den arktiska vildmarken. Här ligger magnifika Nordkap, känd som en av de nordligaste punkterna på Europas fastland. Dagen börjar med en naturskön bussresa från Honningsvåg, förbi små vikar, genom pittoreska byar och över en fjällplatå innan vi anländer till Nordkap.

Du befinner dig nu på 71°10’21´N, bara 210 mil från Nordpolen. Ställ dig på klippan vid det ikoniska globmonumentet och blicka ut över havet. Det är nu bara ögruppen Svalbard som skiljer dig från Nordpolen. Utsikten sträcker sig långt ut över horisonten och det känns som du står vid världens ände. Se till att du får många fantastiska foton från denna ikoniska plats. Inne i Nordkappshallen kan du se en kortfilm om området.

Vi återvänder till Honningsvåg och du får chans att utforska charmiga hus och trevliga butiker på egen hand.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Honningsvåg – Nordkap
  Nordkap ligger långt ovanför polcirkeln på Europas norra spets. Att ta sig till denna dramatiska platå 300 meter över Norra ishavet är en helt unik upplevelse oavsett årstid.
Dag 7
Alta - Halvdag
Norrskenets stad
Hundspannskörning i Norge under vintern
Hundsläde är ett av de bästa sätten att utforska det snötäckta landskapet.
Foto: Agurtxane Concellon

Upplev hur Alta blev ett centrum för den banbrytande forskningen om norrsken. I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet bestämde sig den norske forskaren Kristian Birkeland för att ta reda på orsaken till detta fenomen. Norrskenet hade skrämt och förvånat människor i tusentals år. Se den interaktiva utställningen och lär dig mer om norrskenet i Nordlyskatedralen.

Alta ligger långt ovanför polcirkeln på den 70:e längdgraden och är den största staden i Finnmarks vildmark. Det är en perfekt plats för äventyrare som erbjuder en rad aktiviteter med en personlig, icke-turistisk prägel.

Alta ligger direkt under norrskensovalen så chansen att få se norrsken är mycket goda. Under resten av kvällen håller vi utkik efter det magiska ljuset från fartyget.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Upplev Norrskenskatedralen
  Alta är en stad som är känd för sina möjligheter att få en glimt av norrskenet. Njut av en kort rundtur genom staden på väg till Norrskenskatedralen, där vi får chansen att lära oss mer om katedralens särpräglade arkitektur och Altas speciella förhållande till det majestätiska norrskenet.
Hundspannskörning i Norge under vintern
Hundsläde är ett av de bästa sätten att utforska det snötäckta landskapet.
Foto: Agurtxane Concellon
Se norrskenet ombord på ett kryssningsfartyg
På däck är en perfekt plats att spana efter norrsken – långt borta från konstgjort ljus.
Foto: Ørjan Bertelsen
En varg i snön
Se många fantastiska djur på världens nordligaste djurpark.
Foto: Eckhoff
Linbanor under norrskenet i Narvik
Upplev vintervita panoramavyer från linbanan ovanför Narvik – förhoppningsvis upplysta av norrsken.
Foto: Jan Arne Pettersen
En hamn med ett berg i snön
Staden har en intressant historia från andra världskriget.
Foto: Shutterstock
Dag 8
Narvik - Halvdag
Vildmark och krigshistoria
Linbanor under norrskenet i Narvik
Upplev vintervita panoramavyer från linbanan ovanför Narvik – förhoppningsvis upplysta av norrsken.
Foto: Jan Arne Pettersen

Historiska Narvik ligger inbäddat i vacker, arktisk natur. Här startade 1940 ockupationen av Norge under andra världskriget. Besök Narvik Krigsmuseum för att se utställningar som skildrar konflikten och annat som har att göra med krig, konflikt och mänskliga rättigheter.

Om du hellre vill tillbringa dagen utomhus i naturen finns mängder av möjligheter till det.

Följ med på en utflykt med linbana upp till fjälltoppen för fantastisk utsikt. Du kan också tillbringa dagen i världens nordligaste naturpark, där du kan se björnar, rävar, lodjur, vargar, älgar, myskoxar och andra arktiska djur.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Besök på Narvik krigsmuseum
  Narvik var en strategiskt viktig plats i Norge under andra världskriget, både på land och till sjöss. Idag berättar Narvik krigsmuseum inte bara historien om Slaget om Narvik, utan samlar även Nordnorges krigshistoria under ett och samma tak.
Dag 9
Sandnessjøen - Halvdag
Fjäll och vikingahistoria
Sandnessjøen täckt i show
En av de många charmiga kustbyarna – Sandnessjøen.
Foto: Erlend Haarberg / visithelgeland.com

Fjällkedjan De syv søstre är en av Sandnessjøens främsta turistattraktioner och du har en fantastisk utsikt över dessa fjälltoppar från däck när vi närmar oss staden.

Sandnessjøen har en rik vikingahistoria och idag har du chans att lära dig mer om hur vikingarna levde. På Sandnes i Sandnessjøen bara 10 minuter från centrum får du höra historier om Nordnorges mäktigaste hövding och om betydelsefulla personer som Sigrid från Sandnes – en av de få kvinnor som nämns i sagorna och som var berömd för den respekt hon fick från sitt folk.

Du kan också följa med på en utflykt och lära dig mer om den norska poeten och prästen, Petter Dass. I kombination med moderna museet gör vi också ett besök i den medeltida kyrkan i Alstahaug.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Besök vikingahövdingen
  Besök vikingahövdingens hus på Sandnes, där du kommer att lära dig mer om områdets historia som ett maktcentrum under vikingatiden. Här kan du delta i en mängd olika pedagogiska aktiviteter, såsom provsmakning av lokala maträtter.
Sandnessjøen täckt i show
En av de många charmiga kustbyarna – Sandnessjøen.
Foto: Erlend Haarberg / visithelgeland.com
Bergskedjan syv systrar
Se spännande kontraster och oförglömlig natur när vi passerar fjällkedjan De syv søstre.
Foto: Shutterstock
Kristiansund på natten.
Upplev Kristiansunds småstadscharm.
Foto: David Vargas
Dag 10
Kristiansund och Molde - Halvdag
Från klippfisk till rosor
Kristiansund på natten.
Upplev Kristiansunds småstadscharm.
Foto: David Vargas

Kristiansund är beläget på fyra öar i Norska havet. Här försörjer sig invånarna på fiske, skeppsbyggnad och olja. Kristiansund känd som Norges klippfiskhuvudstad på grund av stadens långa historia som exportcentrum för torkad, saltad fisk.

Följ med på en busstur längs den natursköna Atlanthavsvägen – ett av Norges mest besökta turistmål. Den 8,2 kilometer långa motorvägen är en av Norges nationella naturvägar. Den sträcker sig över åtta broar och omges av fantastiska landskap och öppet hav. Utflykten slutar i Molde och här går du ombord på fartyget igen.

Molde är känd som ”rosornas stad” på grund av stadens många rosenträdgårdar. Från stadens utsiktspunkt har du en hisnande utsikt över Molde, fjordarna och de snöklädda fjälltopparna i Romsdalsalperna.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Kristiansund – Atlanthavsvägen
  Atlanthavsvägen är känd som en av världens vackraste bilvägar och är ett ingenjörsunderverk som slingrar sig över broar, från ö till ö, längs havskusten. Denna guidade busstur ger dig chansen att lämna fartyget och utforska kusten till lands.
Dag 11
Fjærland - Heldag
Glaciärer och fantastiska fjordlandskap
Ett hus täckt av snö
Lär dig mer om glaciärer på Norsk Bremuseum i Fjærland.
Foto: Norsk Bremuseum

På morgonen seglar vi djupt in i Norges längsta fjord, Sognefjorden till den lilla byn Fjærland. Njut av en tur i land för att uppleva denna idylliska by med bara 300 invånare och många charmiga gamla byggnader.

Jostedalsbreen är den största glaciären på den europeiska kontinenten. Den har åtskilliga mindre glaciärarmar som sträcker ut sig i flera riktningar. I Fjærland kommer du mycket nära två av dem, Bøyabreen och Supphellebreen. Fjærland är den perfekta platsen för att lära sig mer om hur glaciärerna formade Norges vackra fjordar. Besök Norsk Bremuseum och upplev en glaciär, som med sina vita och blå förlängningar sträcker sig nerför de branta fjällsidorna.

Fjærland brukar kallas Den Norske Bokbyen på grund av byns pittoreska bokantikvariat. Utforska charmiga Fjærland eller följ med på någon av de spännande utflykterna vi anordnar.

Tillvalsutflykter
 • Inkluderad
  Fjærland: Lär känna Norges glaciärer
  Norges landskap kännetecknas av sina karakteristiska fjordar och glaciärerna som en gång skapade dem. På den här utflykten får vi chansen att lära oss mer om dessa glaciärer och se en av dem på nära håll när vi besöker en tunga av Jostedalsbreen, den största glaciären på det europeiska fastlandet.
Ett hus täckt av snö
Lär dig mer om glaciärer på Norsk Bremuseum i Fjærland.
Foto: Norsk Bremuseum
En stor byggnad med ett berg i bakgrunden
Upplev Bergens charm på vintern
Foto: Klaus-Peter Kappest
Dag 12
Bergen
Se fram emot nästa resa
En stor byggnad med ett berg i bakgrunden
Upplev Bergens charm på vintern
Foto: Klaus-Peter Kappest

På morgonen anländer vi Bergen och det är dags att gå iland. Förhoppningsvis har du upplevt norrskenet flera gånger och fått unika och autentiska upplevelser av Norges kultur, historia, djurliv och hisnande natur. Vi ser fram emot att inom en mycket nära framtid få se dig ombord igen för nya äventyr.

Hurtigruten erbjuder unika expeditionsresor till några av världens mest orörda och avlägsna farvatten. Precis som på andra expeditioner är det naturens krafter som styr och det är is- och väderförhållanden som avgör den slutgiltiga resplanen. Säkerheten och gästernas upplevelser är högsta prioritet för oss. Vi utvärderar därför kontinuerligt våra rutter och ändrar dem beroende på aktuella omständigheter och oväntade händelser. Självklart tar vi också vara på alla spännande möjligheter som plötsligt visar sig i naturen. Det är skälet till varför vi kallar våra resor för expeditioner.
Se priser och tillgänglighet

Vad som ingår

Priset inkluderar

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori

Allt du behöver för ditt äventyr:

 • Ett omfattande program med aktiviteter, som ger dig en djupare inblick i de områden vi besöker, exempelvis turer på land tillsammans med expeditionsteamet.
 • Professionellt, engelsk- och tysktalande expeditionsteam – ett internationellt handplockat team med experter inom olika områden med specialkunskaper om de regioner vi besöker.
 • Gratis vind- och vattenavstötande jacka.
 • Möjlighet att låna broddar, stavar och annan utrustning som behövs under våra utflykter och aktiviteter.

Intressanta aktiviteter och föredrag ombord:

 • Föredrag om vetenskap, historia, biologi, geografi, geologi eller kultur som ger dig större kunskaper om de områden vi besöker.
 • Forskningsprogram med lärorika aktiviteter som ger dig djupare kunskaper om upplevelserna under resan och samtidigt bidrar till forskningen.
 • Introduktion i fotografering där du får användbara tips om kamerainställningar och fototeknik samt ett urval av foton från resan som delas i en expeditionslogg.
 • Lär känna expeditionsteamet och andra resenärer under välkomstmötet och våra dagliga samlingar där vi sammanfattar dagens händelser och presenterar morgondagens program.
 • Möjlighet att äta middag med expeditionsteamet och besättningen.  
 • Bibliotek ombord med litteratur som är anpassad efter resmålen.  
 • Hamnpresentationer med information om resmålen.
 • Ett avskedsarrangemang.  

Förstklassig komfort ombord:

 • Samtliga måltider inklusive dryck (öl och vin, läsk och mineralvatten i fartygets restauranger)
 • Kaffe och te under hela dagen
 • Utöver frukost, lunch och middag erbjuds något att äta tidigt på morgonen och fikabröd på eftermiddagen
 • Måltider i restaurang Fredheim ingår 
 • Á la carte-restaurang (endast för gäster som har bokat svit) 
 • Gym, jacuzzier och bastu
 • Gratis wi-fi ombord för alla gäster. Tänk på att vi kan befinna oss i avlägsna områden med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Besättningen förväntar sig ingen dricks

Ej inkluderat

 • Internationella och nationella flygresor  
 • Bokningsbara utflykter på land med våra lokala samarbetspartner eller expeditionsteamet 
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering  

Vänligen observera

 • Vänligen observera: Resorna som avgår 4 november 2021 och 11 februari 2022 besöker Reine och Svolvær i en annan ordning.

MS Trollfjord
Foto: Stein Bjørge
Fjällvandring i Lofoten
En grupp människor som sitter vid en järnvägsstation

Ditt fartyg

MS Trollfjord

Byggd år 2002
Varv Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 822
Sängar 576
MS Trollfjord
Foto: Stein Bjørge

Fartyget är uppkallat efter den dramatiska Trollfjorden i Vesterålen. Inredningen kännetecknas av hög komfort och moderna faciliteter, med en inredning med mycket norska trä- och stenmaterial.

Läs mer om MS Trollfjord

Ett stort skepp i en vattenförekomst

Tillvalsutflykter

På vissa expeditionsresor erbjuder vi inkluderade utflykter som kann reserveras utan extra kostnad. Dessa utflykter kan ofta kombineras med andra utflykter i samma hamn.

Vänligan observera att utflykterna kan komma att ändras och att det inte är möjligt att boka utflykter för resor med avresa efter 2021 än.

Inkluderad
En kvinna som simmar i vattnet En kvinna som simmar i vattnet

Ålesund – Det norska akvariet

Längd

2 timmar

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-AES3

Se utflykter
Inkluderad
A small boat in a body of water with a mountain in the background A small boat in a body of water with a mountain in the background

Brønnøysund – Stadspromenad och konsert

Längd

2 timmar

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-BNN2

Se utflykter
Inkluderad
A boat that is sitting on a rock A boat that is sitting on a rock

Reine – Fiskebyn Å

Norge

Längd

1–2 timmar

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-REI1

Se utflykter
Inkluderad
A sunset over a body of water A sunset over a body of water

Honningsvåg – Nordkap

Norge

Längd

3 tim

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-HVG1

Se utflykter
Inkluderad
Ett stort skepp i snön Ett stort skepp i snön

Alta - Upplev Norrskenskatedralen

Längd

1,5

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-ALF2

Se utflykter
Inkluderad
Winter view of Narvik, Norway Winter view of Narvik, Norway

Narvik – Krigsmuseibesök

Längd

Varierar, gästerna väljer själva

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-NVK1

Se utflykter
Inkluderad
Viking chieftain’s house at Sandnes - Sandnessjøen Norway Viking chieftain’s house at Sandnes - Sandnessjøen Norway

Sandnessjøen – Besök vikingahövdingen

Längd

2 timmar och 30 minuter

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-SSJ1

Se utflykter
Inkluderad
Northern lights over the Atlantic Ocean Road Northern lights over the Atlantic Ocean Road

Kristiansund – Atlanthavsvägen

Längd

4–5 timmar

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-KSU1

Se utflykter
Inkluderad
A building covered in snow A building covered in snow

Fjærland – Lär känna Norges glaciärer

Längd

Efter gästernas egna önskemål

Pris per person

Gratis – vänligen boka

Bokningskod

INCL-FYS1

Se utflykter
Se priser och tillgänglighet