Norge | Fjordar och historiska städer

Bergen–Trondheim

Bergen–Trondheim

Norge | Fjordar och historiska städer

Bergen–Trondheim

Bergen–Trondheim

Reseinformation 3 dagar
Avresor Regelbundna avgångar året runt
Pris från
kr 4 043
 • Tur in i Geirangerfjorden på sommaren och Hjørundfjorden på hösten
 • Upplev åtta kustsamhällen när vi reser både dag och natt
 • Utforska vackra Ålesund som är känd för sin arkitektur
Bergen–Trondheim

Resplan

Höjdpunkten på den här korta resan är antingen den Unesco-listade Geirangerfjorden när du reser med oss på sommaren eller den undangömda Hjørundfjorden på hösten. På vintern och våren kan du tillbringa merparten av den andra dagen i Ålesund som är känd för sin jugendarkitektur, eller följa med på en av flera tillvalsutflykter.

DAG 1 : Bergen

Alle man ombord!

A flock of seagulls standing next to a body of water

Din resa börjar i Bergen, Norges näst största stad och porten till fjordarna. Bergen grundades 1070 e.Kr. och ståtar med en arkitektur som har influerats av den framgångsrika tyska handelsorganisationen Hansan från 1300-talet.

Om du har tid innan fartyget lämnar staden kan du besöka de Unesco-listade kajerna i den färgglada stadsdelen Bryggen, som nu är ett hantverkskvarter med kullerstensgator. Tvärs över gatan ligger den berömda fiskmarknaden som serverar utsökta fisk- och skaldjursrätter. Du kan även ta bergbanan Fløibanen upp till Fløyen där en härlig utsikt över staden väntar.

Kom ihåg att vi också kan hjälpa till att ordna turer före eller efter din resa, såsom Norge i ett nötskal, så att du får ut mesta möjliga av ditt besök i Norge.

Din natursköna resa börjar

Innan du går ombord kan du koppla av i vår bekväma gästlounge på terminalen. När du klivit ombord får du njuta av den första av många läckra måltider som har tillagats av färska råvaror från kusten. Samtidigt lämnar vi Bergen bakom oss och färdas längs den gamla vikingarutten i Hjeltefjorden.

Du kommer också att få träffa fartygets kustexperter, som är dina guider på resan längs Norges kust. De kommer även att anordna föreläsningar, aktiviteter ombord och tillvalsvandringar.

Tillvalsutflykter
 • Vandringspass (4 vandringar)
  Med sina långa dagar är sommaren definitivt den bästa tiden för att vandra i Norge. Upplev norskt friluftsliv och följ med ut i den vackra vildmarken.
 • Vandringspass (4 vandringar) – vinter
  Vandra i den karga skönheten i Norges vinterlandskap och upplev norskt friluftsliv, kanske under det magiska norrskenet.
A flock of seagulls standing next to a body of water
Promenera i Bergens historiska kaj distrikt Bryggen
Strosa runt i Bergens historiska hamnområde.
A large body of water with buildings in the snow
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Foto: Ørjan Bertelsen
Vacker jugendstil i Ålesund
Vacker jugendstil i Ålesund
Foto: Helmut Hartung

DAG 2 : Florø – Molde

Klassisk arkitektur och fantastiska fjordar

Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Foto: Ørjan Bertelsen

Njut av hisnande Nordfjord nära Torvik under morgonen. Därefter passerar vi Vestkapp på väg mot Ålesund.

Jugendstaden

Ålesund är känt för sin vackra jugendarkitektur och Atlanterhavsparken, ett av de största saltvattenakvarierna i norra Europa. Om du reser med oss på våren eller vintern kan du utforska denna pittoreska stad under större delen av dagen.

Mot fjordarna

På sommaren sätter vi kurs mot den spektakulära, Unesco-listade Geirangerfjorden, en resa som bjuder på några av Norges mest magnifika landskap. Väl inne i fjorden kanske du får syn på de berömda vattenfallen De sju systrarna som forsar nedför klipporna.

På hösten utforskar vi Hjörundfjorden som ligger undangömd i Sunnmørsalperna. Vi gör även ett stopp i den natursköna byn Urke där du får beundra tusenåriga gårdar, fjorden och de frodiga fjällbranterna.

Fjäll och rosor

Dagens sista hamn är Molde. På sommaren finns det kanske tillräckligt med dagsljus för att se ”Molde Panorama”, det vill säga de 222 fjälltopparna över fjorden.

Från mitten av juni till slutet av augusti fylls gatorna och trädgårdarna med rosor i alla tänkbara nyanser, vilket har gett Molde smeknamnet ”Rosornas stad”.

Tillvalsutflykter
 • Geiranger med Trollstigen
  En naturskön bussresa från Geiranger tar oss till sjön Eidsdalsvatnet för en färjetur. Vi går på bussen igen och reser till Gudbrandsjuvet och ner längs det vindlande Trollstigen till Molde.
 • Jugendvandring (vår och vinter)
  Följ med oss på en guidad promenad genom Ålesund och upptäck den ståtliga jugendstadens historia och kultur.
 • Atlanterhavsparken Ålesund akvarium och fjället Aksla
  Få ett fågelperspektiv över jugendstaden Ålesund från ett närliggande berg innan vi besöker det stora Atlanterhavsparken Ålesund akvarium med saltvatten.
 • Jugendvandring (höst)
  Ålesund är mest känt för sin färgglada jugendarkitektur. Följ med oss på en promenad för att upptäcka charmen i denna norska kuststad.
 • Hjørundfjorden – smaker och traditioner
  Utforska den vackra Hjørundfjorden ombord på ett gammaldags fartyg och unna dina smaklökar en utsökt fyrarättersmeny i ett pensionat från 1500-talet i Sæbø.
 • En smak av Norge
  En vacker fjord, smala dalgångar, en forntida bosättning, ett historiskt hotell och en liten by – följ med oss på denna mycket populära resa genom den fantastiska norska naturen.
 • Fjällvandring vid Hjørundfjorden
  Beundra den spektakulära utsikten över Hjørundfjorden, Sunnmørefjällen och byarna Sæbø och Urke under den här fjällvandringen. Det finns till och med tid för en kafferast efter halva vägen.
 • Vandring med besök i en fäbod
  Följ med oss på en trevlig vandring från fjorden över underbara ängar till ett sommarbete i Haukås där vi lär oss om traditionellt jordbruk och provsmakar lokala delikatesser.
 • Hjørundfjorden, Geiranger och Ålesund
  På den här utflykten tar vi dig med genom Norangsdalen, till Unesco-listade Geirangerfjorden med färja, längs den branta Ørneveien och till Ålesund med sin jugendarkitektur.
 • Kajakpaddling i Ålesund
  Följ med oss på en guidad kajaktur genom ståtliga Ålesund och lär dig mer om stadens historia och jugendinfluenser.
 • Alnes fyr
  Utforska de gamla öarna Giske och Godøy och njut av fantastiska kustlandskap vid Alnes fyr.

DAG 3 : Trondheim

Kungarnas och palatsens stad

En båt som sitter på sidan av en byggnad

Vi anländer till Trondheim strax efter frukost. Här är den korta resan med oss slut. Om du har tid innan du reser vidare kan du passa på att utforska stadens höjdpunkter.

Magi, medeltid och modernitet

Trondheim grundades av kung Olav Tryggvason år 997 och är Norges tredje största stad. Här hittar du historiska byggnader och ett fantastiskt studentliv.

Du får inte missa Nidarosdomen, även kallad ”Norges Notre Dame” som anses vara den heligaste byggnaden i Norge och har en gotisk arkitektur. Bredvid domen ligger ärkebiskopens palats där du kan se Norges kronjuveler.

Här finns även Gamle Bybro som sträcker sig över Nidälven och leder in i den gamla hanseatiska stadsdelen Bakklandet. I de färgglada träbyggnaderna som står på pålar längs älven finns idag trendiga restauranger. Strax ovanför Bakklandet ligger Kristianstens fästning som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och fjorden.

En båt som sitter på sidan av en byggnad
Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Vad som ingår

 • Kryssning med Hurtigruten i en ospecificerad hytt
  Hytten tilldelas vid incheckning

Ej inkluderat

 • Flyg och transfer
 • Reseförsäkring
 • Tillvalsutflykter
 • Bagagehantering

Vänligen observera

 • Priser visas per person i EUR, baserat på två personer som reser tillsammans och delar en hytt med två sängar
 • Tillgången till hyttkategorier kan skilja sig åt mellan olika avgångar
 • Priser för enkelhytt kan fås på begäran
 • Hurtigruten har ett flexibelt prissättningssystem. Alla priser beror på kapacitet och tillgänglighet.