Kirkenes - Bergen med flyg och hotell

Kirkenes - Bergen

Vill du resa med Hurtigruten längs den vackra norska kusten utan att behöva tänka hur du ska ta dig dit och hem? Med Hurtigrutens Packat & Klart får du både storstadssemester och kustäventyr. Vi har samlat flyg, hotell och resa med Hurtigruten i ett paket. Det enda du behöver tänka på är att packa väskan.

 • Paketpris för flyg, hotell och resa med Hurtigruten
 • Upplev Kirkenes och Bergen på samma tur
 • Upplev hela Norges kustlinje
 • Erbjudande om flera utflykter på resan

Översikt

Lika fantastiskt sommar som vinter


Sommarhalvåret är perfekt när du vill utforska norska kusten. Långa och ljusa dagar ger dig massor med energi och mer tid att utnyttja ombord. Många av våra utflykter och aktiviteter på däck sker på kvällen, natten eller tidigt på morgonen.


Vinterhalvåret är också en fantastisk tid för att utforska den vilda naturen längs kusten. Den vita och rena snön täcker landskapet, och från däck kan du andas in den friska, klara och kalla luften och se de små husklungorna som glöder som lyktor på land. De snöklädda fjällen reflekterar skymningsljuset och färgnyanserna på vinterhimlen, och allt detta skapar en fantastisk stämning. Upplev det fascinerande polarljuset längs hela kusten när du reser med Hurtigruten på vintern. Turen startar i Trondheim och avslutas i Bergen, så i det här paketet får du dubbel storstadssemester!

Paket med flyg

Detta paket inkluderar flyg, hotell och resa med Hurtigruten. Priset inkluderar resa i ospecificerad hytt, frukost och flyg t/r från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Hurtigrutens avgångs- och ankomsthall.

I priset ingår

 • En resa med Hurtigruten (Kirkenes-Bergen) i vald hyttkategori inkl. frukost. 
 • 1 hotellövernattning i Kirkenes inkl. frukost
 • 1 hotellövernattning i Bergen inkl. frukost
 • Flyg från/till Stockholm (Arlanda), Göteborg eller Köpenhamn och transport från/till hotell resp. Hurtigruten-fartyg

Ingår inte

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd. 
 • Tillvalsutflykter.

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer uppleva längs resan mot Bergen. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Avresa från Sverige/Kirkenes
Dag 1
day6_bergen.jpg

Resa till Kirkenes


Ort: Sverige/Kirkenes

På den här turen ingår en hotellnatt i Kirkenes före avresa med Hurtigruten dagen därpå. Det ger dig goda möjligheter att uppleva stadens kvällsliv. Upptäck Kirkenes och njut av kvällen på egen hand! 

Dag 2
1200x600_Kirkenes_©Ørjan Bertelsen_Day 7.png
Foto: Ørjan Bertelsen Foto

Det arktiska äventyret börjar


Ort: Kirkenes

Ditt äventyr startar i staden där Hurtigruten vänder. När fartyget börjar sin resa söderut kan du först njuta av en härlig lunch och sedan av utsikten över den arktiska vildmarken, antingen från däck eller från panoramasalongen. Vi håller under vintersäsongen ett föredrag om pomorhandelns historia. De hamnar som vi stannade i nattetid på vägen norrut stannar vi nu i på dagtid. På eftermiddagen kommer vi till Vardø, Norges östligaste hamn. Om vädret tillåter arrangerar vi eventuellt en isbadning i Norra ishavet under vintersäsongen. Ombord kommer vi dessutom att ge presentationen ”Livet i havet” om våren, och om vintern kommer lokala dykare ombord för att visa och berätta om livet i havet. Vi fortsätter längs Varanger-halvön till Båtsfjord innan vi på kvällen kommer fram till Berlevåg.

Dag 3
1200x600_Hammerfest_©Ørjan Bertelsen_Day 8.png
Foto: Ørjan Bertelsen Foto

Det extrema nord


Ort: Mehamn - Tromsø

Vi anländer till Mehamn mitt i natten, och här kan du under vintersäsongen följa med på en oförglömlig snöskotertur genom ett av Europas mest extrema och spännande naturområden. I Honningsvåg kan du vara med på en utflykt med frukost vid Nordkap medan du upptäcker okända delar av Finnmark. Innan vi stannar i Hammerfest kan du njuta av en kopp ”energikaffe” och en kort introduktion till ”Melkøya – världens nordligaste terminal för naturgas” ombord. På hösten bjuder vi in dig att smaka på torkat renkött på däck. I Hammerfest kan du gå med på en fjällvandring eller en guidad tur av staden och se den UNESCO-listade Meridianpelaren som restes 1854 till minne av den första gången man gjorde en exakt mätning av jordklotets storlek. Vi fortsätter söderut till Øksfjord. På vintern kommer vår besättning att lära ut hur man knyter knopar på däck. Efter att vi korsat öppet hav gör vi ett snabbt stopp vid den gamla handelsstationen Skjervøy, och på våren seglar vi sedan genom den vackra Lyngsfjorden, som ligger omgiven av de fantastiska Lyngsalpernas snöklädda toppar. Kanske får vi besök av en lokal fiskare och blir bjudna på nyfiskade räkor. Vi stannar i Tromsø, känd som ”Porten till Arktis”, i lagom tid för att lyssna på en midnattskonsert i Ishavskatedralen. Alternativt kan man ta en promenad genom staden och kanske ta en öl i en av de många trevliga pubarna?

Dag 4
1200x600_Tromsø_©David Gonzalez_Day 5.png
Foto: David Gonzalez Foto

Välkommen till Lofoten


Ort: Tromsø - Stamsund

Vi anländer i Harstad på morgonen, och här har du chansen att vara med på en klassiker i Hurtigrutens utflyktsprogram: En smak av Vesterålen. Risøyrenna-kanalen är bara sju meter djup och grävdes ut speciellt för Hurtigruten på 1920-talet, så att det bildades en genväg mellan Harstad och Sortland. Man kan se sandbankarna genom det klara, gröna vattnet. Risøyhamn är en liten by med bara 200 invånare, och vi stannar här en kort stund för att lämna av passagerare, varor och post. Från den här hamnen kan du vintertid följa med på en spektakulär valskådningssafari. Sedan fortsätter vi via Sortland till Stokmarknes, byn där Hurtigruten faktiskt startade för mer än 120 år sedan. På vår resa vidare söderut ser det ut som om vi är på väg rakt in i en bergsvägg, men kaptenen hittar en öppning och för oss genom det smala Raftsund. Som en hommage till regionens fiskehistoria visar vår kock hur man filéar dagens fångst på däck under vintersäsongen. Nu är vi framme vid den spektakulära Trollfjorden, bara 2 km lång och 100 m bred, omgiven av majestätiska fjäll. Om vädret och tiden tillåter gör vi en avstickare in i fjorden. Följ med på havsörnsutflykt för att se fåglarnas konung på nära håll. När vi kommer fram till Svolvær kan du välja mellan ett antal utflykter under sommar, vår och vinter. Från Svolvær fortsätter vi till Stamsund, där man får en fin utsikt över Lofotveggens majestätiska toppar. På kvällen lämnar vi öarna och sätter kursen mot fastlandet.

Dag 5
1200x600_UNESCO Vega Archipelago (Sandnessjøen), Neshavna_©Rita Johansen_Topaz_Day 10.png

Korsa polcirkeln


Ort: Bodø - Rørvik

Vi korsar polcirkeln vid 66° 33’ N idag. Vi firar denna viktiga händelse med ett smakprov på våra arktiska traditioner ute på däck. En annan höjdpunkt är när vi seglar förbi bergskedjan De sju systrarna. Alla sju fjäll är mellan 900 och 1 100 m höga, och det är lätt att se hur dessa ”systrar” har gett upphov till ett antal gamla sagor. Vi stannar en kort stund vid Nesna, en idyllisk gammal handelsstation, innan vi reser vidare till Sandnessjøen. UNESCO-världskulturarvet Vega ligger nära vår hamn Sandnessjøen och sommartid anordnar vi en utflykt till denna intressanta ögrupp. I Brønnøysund kan man delta i en utflykt till Norsk Havbrukssenter.

Dag 6
1200x600_Trondheim_©Jan Menge - Guest image_Day 11.png
Foto: Jan Menge / Guest Photo Foto

I vikingarnas fotspår


Ort: Trondheim - Ålesund

Idag får du en chans till att bekanta dig med Trondheim. Stadsvandringen är en resa genom dess tusenåriga historia. Efteråt seglar vi ut genom den majestätiska Trondheimsfjorden, 17 mil lång och upp till 2,5 mil bred. Precis som alla andra norska fjordar är den djup, som mest 577 m. När vi seglar längs kusten kommer du att förstå hur viktigt fisket varit och är för de norska kustsamhällena. Kristiansunds läge har gett staden många möjligheter inom fiske- varvs- och oljeindustrierna. Staden anses vara Norges huvudstad för export av torkad, saltad torsk. Här kan du vara med på en resa till Atlanthavsvägen, en av Norges mest välbesökta sevärdheter. När vi korsar öppet hav för att komma till Molde, känd som ”rosornas stad”, kommer du att få se Romsdalsalpernas branta, gråa, spetsiga toppar.

Dag 7
1200x600_Ålesund_©Dave Derbis - Guest image_Day 12.png
Foto: Dave Derbis / Guest Photo Foto

En dag med mästerverk på programmet


Ort: Bergen

Under natten stannar fartyget i Ålesund, Torvik och Måløy och världens vackraste kustresa närmar sig sitt slut. Men innan vi anländer i Bergen har vi några sjömil av fascinerande natur framför oss, som till exempel den pittoreska Nordfjorden nedanför den enorma Jostedalsglaciären. Vi stannar i Florø, en modern stad som är den äldsta i Sogn och Fjordande kommun och den västligaste i hela Norge. Några sjömil söder om Florø tar vi oss genom den stora Sognefjordens mynning. Här får vi några fantastiska vyer över skärgården. Och till slut kommer vi fram till Bergen och det är dags att gå i land. Härifrån går det transport till hotellet i Bergen.

Dag 8
day6_bergen.jpg

Äventyret avslutas


Ort: Bergen/Hemresa

Njut av en härlig hotellfrukost i Bergen. Därefter går transport til flygplatsen och flyget tillbaka till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. 

Ort
Ombord

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Upplevelser

Hamnar

Läs mer om de charmiga hamnarna och städerna som du kommer att besöka på resan.

Utflykter

På kustexpeditionerna kan du delta i ännu fler utflykter. De är mycket populära, och därför rekommenderar vi att du bokar dem i samband med att du bokar resan. I mån av plats kan du också boka utflykter ombord.