Magiska Finnmark, Nordkap och Nordens Paris

Kirkenes - Tromsø

På den här resan Kirkenes–Tromsø håller vi oss norr om polcirkeln under hela resan, med chans att uppleva antingen vinterns norrsken eller sommarens midnattssol

 • Upplev Nordkap - det europeiska fastlandets nordligaste punkt
 • Finnmarkskustens dramatiska landskap
 • Upplev vinterns norrsken eller sommarens midnattssol
 • Tromsø - Polarhuvudstaden

Översikt

Kirkenes är känd som huvudstaden i Barentsregionen och porten till öst. Den är också en av Hurtigrutens östligaste hamnar och resans vändpunkt. Vi befinner oss nu längre österut än både Istanbul och St. Petersburg, och närheten till ryska gränsen är påtaglig genom att alla vägskyltar är textade på både norska och ryska. I Kirkenes kan du besöka flera fascinerande små museer som berättar om livet och kulturarvet på denna avlägsna plats. Och missa inte det fantastiska snöhotellet om du är här vinter eller vår. På resan söderut är första stoppet Vardø, där du kan ta ett isbad om vädret tillåter. Om bord ges en presentation av fågellivet längs kusten på våren, och på vintern berättar lokala dykare om livet i havet. Vi fortsätter längs Varangerhalvøya till Båtsfjord innan vi ankommer Berlevåg på kvällen.

I Mehamn tar vi farväl av Finnmark och längs vägen ser vi några av världens nordligaste fiskelägen. Idag har alla de största fiskelägena längs kusten här farbara vägar året om. På Fruholmen ligger Europas nordligaste fyr. På Hjelmsøy ligger Europas största fågelfjäll för sillgrissla och tordmule, och i Hammerfest kan du gå en tur i det som traditionellt kallas ”världens nordligaste stad”. Kort sagt: du är långt norrut, i en bebodd men ändå nästan helt orörd del av Europa. I Honningsvåg kan du äta frukost på Nordkap. Om du inte hinner bestiga Lyngsalpene bör du i åtminstone beskåda dem. Fjällen besöks av toppturs-entusiaster från hela världen. Vi lägger till vid kaj i Tromsø just i tid för att hinna till midnattskonserten i den arkitektoniskt unika Ishavskatedralen. Medan du lyssnar till musiken bör du se ut på ljuset och naturen utanför de stora fönstren. Söker du en helt annan nattlig upplevelse kan du besöka några av stadens många uteställen. Få städer i Norge erbjuder ett bättre nattliv. Är du törstig, be om ”en Mack”, stadens stolthet.

I priset ingår

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori
 • Helpension vid bokning av hyttkategori SELECT och PLATINUM (ej BASIC)

Ingår inte

 •  Reseförsäkring och avbeställningsskydd. 
 • Tillvalsutflykter.
 • Flyg och transport. 

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.

   

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer uppleva längs resan mot Tromsø. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Utresa Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Avresa från
Dag 1

Det arktiska äventyret börjar


Ort: Kirkenes

Ditt äventyr startar i staden där Hurtigruten vänder. När fartyget börjar sin resa söderut kan du först njuta av en härlig lunch och sedan av utsikten över den arktiska vildmarken, antingen från däck eller från panoramasalongen. Vi håller under vintersäsongen ett föredrag om pomorhandelns historia. På eftermiddagen kommer vi till Vardø, Norges östligaste hamn. Om vädret tillåter arrangerar vi eventuellt en isbadning i Norra ishavet under vintersäsongen. Ombord kommer vi dessutom att ge presentationen ”Livet i havet” om våren, och om vintern kommer lokala dykare ombord för att visa och berätta om livet i havet. Vi fortsätter längs Varanger-halvön till Båtsfjord innan vi på kvällen kommer fram till Berlevåg.

Dag 2

Den extrema nord


Ort: Tromsø

Vi anländer till Mehamn mitt i natten, och här kan du under vintersäsongen följa med på en oförglömlig snöskotertur genom ett av Europas mest extrema och spännande naturområden. I Honningsvåg kan du vara med på en utflykt med frukost vid Nordkap medan du upptäcker okända delar av Finnmark. Innan vi stannar i Hammerfest kan du njuta av en kopp ”energikaffe” och en kort introduktion till ”Melkøya – världens nordligaste terminal för naturgas” ombord. På hösten bjuder vi in dig att smaka på torkat renkött på däck. I Hammerfest kan du gå med på en fjällvandring eller en guidad tur av staden och se den UNESCO-listade Meridianpelaren som restes 1854 till minne av den första gången man gjorde en exakt mätning av jordklotets storlek. Vi fortsätter söderut till Øksfjord. På vintern kommer vår besättning att lära ut hur man knyter knopar på däck. Efter att vi korsat öppet hav gör vi ett snabbt stopp vid den gamla handelsstationen Skjervøy, och på våren seglar vi sedan genom den vackra Lyngsfjorden, som ligger omgiven av de fantastiska Lyngsalpernas snöklädda toppar. Kanske får vi besök av en lokal fiskare och blir bjudna på nyfiskade räkor. Vi stannar i Tromsø, känd som ”Porten till Arktis”, i lagom tid för att lyssna på en midnattskonsert i Ishavskatedralen. Alternativt kan man ta en promenad genom staden och kanske ta en öl i en av de många trevliga pubarna?

Ankomst Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Ort
Ombord

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Young Explorers-programmet

Barn i åldrarna 7-13 kan delta i vårt program för Unga Upptäcktsresande. Det är specialdesignat för barn som reser tillsammans med vuxna till storslagna destinationer, och fokuserar på lärande, skoj och ett aktivt deltagande.

Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Bergen samt transport till och från flygplatsen.