Bergen – Kirkenes

Klassisk resa norrut

Klassisk resa norrut

Bergen – Kirkenes

Klassisk resa norrut

Klassisk resa norrut

Reseinformation 7 dagar
Avresor Regelbundna avgångar året runt
Pris från
kr 10 329
Frukost, lunch och middag ingår
Se priser och tillgänglighet
 • Besök en rad olika kustsamhällen samt flera charmiga städer och byar
 • Upplev den världsberömda Geirangerfjorden mellan juni och augusti eller till Hjørundfjorden mellan september och oktober
 • Korsa polcirkeln och upplev den arktiska delen av Norge med chanser att se norrsken under vintern eller njut av midnattssolens konstanta ljus under sommaren
 • Välj mellan fyra till sex vandringar och upp till 50 säsongsutflykter som finns som tillval för att ge din resa ännu mer spänning och äventyr
Klassisk resa norrut

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Boka tryggt

  Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför din nästa resa längs den norska kusten.
  Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 25 november 2021 och 31 mars 2022 samt för resor som avgår senast 30 september 2022.
  Läs mer och beställ
 • Singelerbjudande vid utvalda avgångar

  Res längs norska kusten utan att behöva betala tillägg när du bor själv i en hytt.
  Läs mer och beställ

Resplan

Under den här resan får du mellan juni och augusti uppleva den Unesco-listade Geirangerfjorden.

Om du bokar den klassiska resan norrut i september eller oktober får du se Hjørundfjorden, som ligger undangömd nedanför de imponerande Sunnmørefjällen.

Du kan även välja några av de upp till 50 tillvalsutflykterna för att öka spänningen ytterligare under din resa längs den norska kusten.

DAG 1 : Bergen

Alle man ombord!

A flock of seagulls standing next to a body of water

Din resa börjar i Bergen, Norges näst största stad och porten till fjordarna. Bergen grundades 1070 e.Kr. och ståtar med en arkitektur som har influerats av den framgångsrika tyska handelsorganisationen Hansan från 1300-talet.

Om du har tid innan fartyget lämnar staden kan du besöka de Unesco-listade kajerna i den färgglada stadsdelen Bryggen, som nu är ett hantverkskvarter med kullerstensgator. Tvärs över gatan ligger den berömda fiskmarknaden som serverar utsökta fisk- och skaldjursrätter. Du kan även ta bergbanan Fløibanen upp till Fløyen där en härlig utsikt över staden väntar.

Kom ihåg att vi också kan hjälpa till att ordna turer före eller efter din resa, såsom Norge i ett nötskal, så att du får ut mesta möjliga av ditt besök i Norge.

Din natursköna resa börjar

Innan du går ombord kan du koppla av i vår bekväma gästlounge på terminalen. När du klivit ombord får du njuta av den första av många läckra måltider som har tillagats av färska råvaror från kusten. Samtidigt lämnar vi Bergen bakom oss och färdas längs den gamla vikingarutten i Hjeltefjorden.

Du kommer också att få träffa fartygets kustexperter, som är dina guider på resan längs Norges kust. De kommer även att anordna föreläsningar, aktiviteter ombord och tillvalsvandringar.

TID I HAMN:

Tillvalsutflykter
 • Vandringspass (4 vandringar) – sommar
  Med sina långa dagar är sommaren definitivt den bästa tiden för att vandra i Norge. Upplev norskt friluftsliv och följ med ut i den vackra vildmarken.
 • Vandringspass (4 vandringar) – vinter
  Vandra i den karga skönheten i Norges vinterlandskap och upplev norskt friluftsliv, kanske under det magiska norrskenet.
 • Vandringspass och Friluftsaktiviteter komplett paket - Sommar
  Upplev det som norrmännen menar med friluftsliv. Njut av känslan av att vara utomhus – använd alla dina sinnen och försök att vara närvarande i ögonblicket.
A flock of seagulls standing next to a body of water
Promenera i Bergens historiska kaj distrikt Bryggen
Strosa runt i Bergens historiska hamnområde.
A large body of water with buildings in the snow
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Foto: Ørjan Bertelsen
Vacker jugendstil i Ålesund
Vacker jugendstil i Ålesund
Foto: Helmut Hartung

DAG 2 : Florø – Molde

Klassisk arkitektur och fantastiska fjordar

Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Foto: Ørjan Bertelsen

Njut av hisnande Nordfjord nära Torvik under morgonen. Därefter passerar vi Vestkapp på väg mot Ålesund.

Jugendstaden

Ålesund är känt för sin vackra jugendarkitektur och Atlanterhavsparken, ett av de största saltvattenakvarierna i norra Europa. Om du reser med oss på våren eller vintern kan du utforska denna pittoreska stad under större delen av dagen.

Mot fjordarna

På sommaren sätter vi kurs mot den spektakulära, Unesco-listade Geirangerfjorden, en resa som bjuder på några av Norges mest magnifika landskap. Väl inne i fjorden kanske du får syn på de berömda vattenfallen De sju systrarna som forsar nedför klipporna.

På hösten utforskar vi Hjörundfjorden som ligger undangömd i Sunnmørsalperna. Vi gör även ett stopp i den natursköna byn Urke där du får beundra tusenåriga gårdar, fjorden och de frodiga fjällbranterna.

Berg och rosor

Dagens sista hamn är Molde. På sommaren finns det kanske tillräckligt med dagsljus för att se ”Molde Panorama”, det vill säga de 222 fjälltopparna över fjorden.

Från mitten av juni till slutet av augusti fylls gatorna och trädgårdarna med rosor i alla tänkbara nyanser, vilket gett Molde dess smeknamn ”Rosornas stad”.

TID I HAMN

 • Florø: 02.45–03.00
 • Måløy: 05.15–05.30
 • Torvik: 08.20–08.30
 • Ålesund (01/11–31/05): 09.45–20.00
  • Ålesund (01/06–31/10): 09.45–10.00
  • Geiranger (01/06–31/08): 14.25–14.45
  • Ålesund (01/06–31/08): 19.00–20.00
  • Urke (01/09–31/10): 12.15–15.45
  • Ålesund (01/09–31/10): 18.00–20.00
 • Molde: 22.35–23.05
Tillvalsutflykter
 • Geiranger med Trollstigen
  En naturskön bussresa från Geiranger tar oss till sjön Eidsdalsvatnet för en färjetur. Vi går på bussen igen och reser till Gudbrandsjuvet och ner längs det vindlande Trollstigen till Molde.
 • Jugendvandring (vår och vinter)
  Följ med oss på en guidad promenad genom Ålesund och upptäck denna ståtliga jugendstads historia och kultur.
 • Atlanterhavsparken Ålesund akvarium och fjället Aksla
  Få ett fågelperspektiv över jugendstaden Ålesund från ett närliggande berg innan vi besöker det stora Atlanterhavsparken Ålesund akvarium med saltvatten.
 • Jugendvandring (höst)
  Ålesund är mest känt för sin färgglada jugendarkitektur. Följ med oss på en promenad för att upptäcka charmen i denna norska kuststad.
 • En smak av Norge
  En vacker fjord, smala dalgångar, en forntida bosättning, ett historiskt hotell och en liten by – följ med oss på denna mycket populära resa genom den fantastiska norska naturen.
 • Fjällvandring vid Hjørundfjorden
  En vacker fjord, smala dalgångar, en gammal bosättning, ett historiskt hotell och en liten by – följ med oss på denna mycket populära utflykt genom den spektakulära norska naturen.
 • Vandring med besök i en fäbod
  Följ med oss på en trevlig vandring från fjorden över underbara ängar till ett sommarbete i Haukås där vi lär oss om traditionellt jordbruk och provsmakar lokala delikatesser.
 • Hjørundfjorden, Geiranger och Ålesund
  På den här utflykten tar vi dig med genom Norangsdalen, till Unesco-listade Geirangerfjorden med färja, längs den branta Ørneveien och till Ålesund med sin jugendarkitektur.
 • Kajakpaddling i Ålesund
  Följ med oss på en guidad kajaktur genom ståtliga Ålesund och lär dig mer om stadens historia och jugendinfluenser.
 • Alnes fyr
  Utforska de gamla öarna Giske och Godøy och njut av fantastiska kustlandskap vid Alnes fyr.
 • Sunnmøre friluftsmuseum
  Följ med oss på en dag av kultur och historia när vi utforskar staden Ålesund och de intilliggande fjällen, innan vi besöker det fascinerande Sunnmøre friluftsmuseum.
 • Romsdalsgondolen
  Njut av en naturskön sightseeingtur i detta vackra fjordlandskap, från djupt in i Romsdalen till högt upp på fjälltoppen Nesaksla.

DAG 3 : Kristiansund – Rørvik

Kungarnas och palatsens stad

Gotiska majestät vid Nidarosdomen
Majestätiska Nidarosdomen i gotisk stil.
Foto: Ole Størksen

Idag kommer vi fram till Trøndelag fylke som präglas av böljande kullar, åkrar med bondgårdar och kustnära samhällen.

Magi, medeltid och modernitet

Trondheim, grundat av kung Olav Tryggvason år 997, är Norges tredje största stad och har en blandning av historiska byggnader och en växande studentskara.

Du har tre timmar på dig att utforska Trondheim och alla dess höjdpunkter, antingen på egen hand eller under en av våra tillvalsutflykter.

Du måste se Nidarosdomen, även kallad ”Norges Notre Dame” på grund av sin gotiska arkitektur, som anses vara den heligaste byggnaden i Norge. Bredvid domen ligger ärkebiskopens palats där du kan se Norges kronjuveler.

Här finns även Gamle Bybro som sträcker sig över Nidälven och markerar ingången till den gamla hanseatiska stadsdelen Bakklandet. Områdets färgglada träbyggnader som står på pålar längs med älven inhyser idag trendiga restauranger. Strax ovanför Bakklandet ligger Kristianstens fästning som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och fjorden.

Tillbaka ombord

På eftermiddagen sätter fartyget kurs i nordvästlig riktning och passerar den ockrafärgade Kjeungskjærs fyr, kobbar och klippiga rev. Sen beger vi oss mot charmiga Rørvik.

TID I HAMN

 • Kristiansund: 02.45–03.00
 • Trondheim: 09.45–12.45
 • Rørvik: 21.40–22.00
Tillvalsutflykter
 • Nidarosdomen och Ringve museum
  Besök den majestätiska Nidarosdomen, Norges enda kyrka i gotisk stil. Vi gör sedan en resa genom musikhistorien på Ringve Musikkmuseum.
 • Trondheim med Nidarosdomen
  Lär dig mer om Trondheim genom att besöka ett av stadens mest kända landmärken – Nidarosdomen. Se hela staden från den kända utsiktsplatsen Utsikten och njut av en busstur i staden.
 • Stadsvandring i Trondheim
  Utforska Trondheim och lär dig mer om stadens historia och kultur från en lokal guide. Se stadens främsta sevärdheter, med alltifrån Stiftsgården till bron som lokalborna kallar ”lyckans portal”.
 • Kajakpaddling på Nidälven
  Se stadens främsta sevärdheter från vattnet i en kajak. Paddla längs Trondheims vattenvägar och få lite motion medan du lär dig mer om denna spännande stad.
 • Cykeltur i Trondheim
  Detta är Norges mest cykelvänliga stad, så vad kan vara bättre än att ge sig ut på en cykeltur? Njut av den friska luften medan du cyklar genom staden och beundrar sevärdheterna och det vackra landskapet.
Gotiska majestät vid Nidarosdomen
Majestätiska Nidarosdomen i gotisk stil.
Foto: Ole Størksen
Trondheims natursköna Nid-flod
Natursköna Nidälven i Trondheim.
Den spektakulära Saltstraumen malström
Den spektakulära malströmmen Saltstraumen.
A small boat in a body of water
Oförglömliga landskap i Svolvær
Oförglömliga kustlandskap.
Foto: Simon Vogele

DAG 4 : Brønnøysund – Svolvær

In i Arktis

A small boat in a body of water

Tidigt på morgonen korsar vi polcirkeln och kommer in i den arktiska delen av Norge. Vi firar ögonblicket med en traditionell ceremoni som med all säkerhet får dig att vakna till!

När vi har passerat polcirkeln kan du på sommaren se solen dygnet runt. På vintern ökar istället dina chanser att se norrsken.

Naturens krafter

Vid 10-tiden stannar vi i Ørnes nära Norges näst största glaciär, Svartisen. Piren är känd för sin kärleksbänk, där otaliga kärlekspar har förklarat sin eviga kärlek med ett hänglås.

Sedan seglar vi till Bodø, den näst största staden i Nordnorge, med utsikt över Børvass fjälltoppar. Beundra den fantastiska gatukonsten eller följ med på en tillvalsutflykt med båt till Saltströmmen, världens starkaste malström.

Välkommen till Lofoten

På eftermiddagen når fartyget Lofotens skärgård. Den 1 000 meter höga Lofotveggen välkomnar oss med en fantastisk vy i horisonten.

Stamsund har en av de största fiskeflottorna i skärgården. Mellan januari och februari råder febril verksamhet då arktisk torsk, kallad skrei av lokalbefolkningen, simmar från Barents hav i norr till Vestfjorden för att leka.

På kvällen, när du får syn på rader av traditionella fiskestugor på pålar – kända som rorbuer, har du anlänt i vackra Svolvær, Lofotens huvudstad.

HAMNTIDER

 • Brønnøysund: 01.35–01.45
 • Sandnessjøen: 04.35–04.50
 • Nesna: 06.00–06.10
 • Ørnes: 10.00–10.10
 • Bodø: 13.05–15.20
 • Stamsund: 19.15–19.40
 • Svolvær: 21.20–22.15
Tillvalsutflykter
 • Glaciären Svartisen
  Njut av en buss- och båttur till besökscentret för Norges näst största glaciär: Svartisen. På vägen dit passerar vi världens starkaste tidvattenström och här finns chans att få syn på havsörn.
 • Arktisk kustvandring
  Följ med oss på en guidad promenad längs Bodøs kust och lär dig mer om vad naturen spelar för roll i den norska kulturen.
 • Upplev Bodø och Saltströmmen
  Efter en rundtur i Bodø gör vi ett besök vid Saltströmmen, världens starkaste tidvattenström.
 • RIB-safari till Saltströmmen
  Tur med båt till Saltströmmen, världens starkaste tidvattenström. Lär dig mer om områdets fascinerande historia och geologi under båtturen.
 • Träffa vikingarna (vinter)
  Res tillbaka i tiden och upplev livet på vikingatiden på Lofotr Vikingmuseum. Njut av autentisk vikingamat och se dina värdar genomföra traditionella ritualer.
 • Träffa vikingarna (sommar)
  Se hur vikingarna levde på Lofotr Vikingmuseum i Borg, Lofoten, där man har skapat en replika av den största vikingabyggnaden som någonsin hittats.
 • Höjdpunkter i Lofoten
  På den här utflykten får du se flera av Lofotens pittoreska fiskebyar och samhällen, alla med havet och fjällen i bakgrunden.
 • Lofotpils bryggeri
  Om du gillar öl vill du för allt i världen inte missa denna tur till Lofotens första hantverksbryggeri. Träffa Lofotpils ägare och lär dig hur de brygger perfekt öl.
 • Gårdsbesök i Lofoten
  Upplev livet på en mångsidig bondgård, Aalan Gård i Lauvdalen, Lofoten, känd för sina örter och ekologiska ostar.

DAG 5 : Stokmarknes – Skjervøy

Arktis huvudstad

Aurora, berg och hav i spektakulära Arktiska Norge
Norrsken, fjäll och hav i spektakulära Arktis.
Foto: Ole C Salomonsen

Vi lägger till i Harstad strax efter klockan 7 på morgonen. Du kan ta en lugn morgonpromenad i staden.

Fartyget fortsätter sedan till Finnsnes som ansluter till den vackra ön Senja via den imponerande Gisundbron.

Håll utkik efter fåglar då det finns flera kolonier i närheten, bland annat lunnefåglar. Ibland dyker det också upp valar i vattnet, framförallt under vintersäsongen.

Porten till Arktis

Vi fortsätter sedan till huvudstaden för arktiska upptäcktsresor, Tromsø. Tillbringa fyra timmar med att utforska staden eller följ med på en tillvalsutflykt.

Nere vid vattnet ligger Polaria, världens nordligaste akvarium. Välj mellan otaliga butiker och restauranger i stadskärnan, däribland Macks Ølbryggeri och det lokala vattenhålet Ølhallen. Det finns också trendiga kaféer som erbjuder läckra kanelbullar och där baristor skapar minnesvärda kaffeupplevelser. Tvärs över fjorden från fartygets tilläggningsplats kan du se den populära Ishavskatedralen med sin vackra mosaik av färgat glas.

Vi lämnar Tromsø tidigt på kvällen och beger oss norrut till handelsplatsen Skjervøy, som grundades 1622. På vägen passerar vi Lyngsalpan som reser sig majestätiskt upp ur havet.

TID I HAMN:

 • Stokmarknes: 01.30–01.40
 • Sortland: 02.55–03.10
 • Risøyhamn: 04.35–04.50
 • Harstad: 07.10–07.45
 • Finnsnes: 11.00–11.30
 • Tromsø: 14.15–18.15
 • Skjervøy: 22.10–22.25
Tillvalsutflykter
 • Ishavsstaden Tromsø
  Följ med på en sightseeingtur i världens nordligaste stad med över 50 000 invånare.
 • Slädtur med huskyhundar
  Följ med på en polarexpedition i miniatyr över det snöklädda arktiska landskapet, bara en halvtimme från ön Kvaløya.
 • Natur och huskyhundar (Tromsø)
  Upplev Nordnorges natur när den är som bäst på denna utflykt till Tromsø Vildmarkscenter på Kvaløya nära Tromsø.
 • Polarhistorisk Stadsvandring
  Följ med i de berömda polarhjältarnas fotspår på en historisk polarvandring genom Tromsø.
 • Kajakpaddling
  Redo för lite äventyr? Följ med oss på expedition i havskajaker längs Tromsøregionens kust ut till den närliggande ön Håkøya.
 • Tur på längdskidor
  Var med om den härliga upplevelsen att få glida fram på längdskidor. Den här turen är en fantastisk introduktion för den som är nybörjare i längdskidåkning.
 • På snöskor i Tromsø
  Många tycker denna Tromsø-utflykt känns som att bli barn på nytt, eftersom den är så avslappnad och befriande.
 • Elektrisk kryssning i Tromsø
  Kryssa runt Tromsøya och utforska livet under ytan.
Aurora, berg och hav i spektakulära Arktiska Norge
Norrsken, fjäll och hav i spektakulära Arktis.
Foto: Ole C Salomonsen
Komma nära naturen i Tromsö
Kom nära naturen i Tromsø
Foto: North Experience
Vista mot Nordpolen från Nordkap
Utsiktmot Nordpolen från Nordkap
Foto: Filip Hoel
Upplev livet i kuststäder som Hammerfest
Lär dig mer om livet i norska kuststäder som Hammerfest
Foto: Ørjan Bertelsen

DAG 6 : Øksfjord – Berlevåg

Norges norra gränsområde

Vista mot Nordpolen från Nordkap
Utsiktmot Nordpolen från Nordkap
Foto: Filip Hoel

Fartyget når staden Hammerfest på ön Kvaløya tidigt på morgonen. På sommaren migrerar tusentals renar hit.

Du vet att vi har kommit till Havøysund när du ser vindkraftverken vid landmärket Havøyglaven vindpark, som producerar tillräckligt med el för att försörja 6 000 hem i området.

Vid Europas nordligaste punkt

Vi anländer till Honningsvåg på förmiddagen. Det är porten till Nordkap där ett globmonument markerar Kontinentaleuropas nordligaste punkt. Tillvalsutflykten upp till den dramatiska udden är mycket populär, så vi rekommenderar att du bokar den i tid.

Samernas land

I närheten av ingången till byn Kjøllefjord ska du hålla utkik efter den slående stenformationen Finnkirka, en gammal samisk offerplats. Följ med på en tillvalsutflykt för att träffa lokala samer, lära dig om deras renskötsel och lyssna när de sjunger jojk.

Ännu längre norrut

Vi anländer till vår nordligaste hamn Mehamn på kvällen. Om du besöker platsen i februari eller mars kan du se tonvis med torsk hänga på tork på träställningar, som i Norge kallas hjell. Torsken är främst avsedd för export.

Sedan sätter fartyget kurs mot Berlevåg. På vägen dit passerar vi Slettnes fyr, världens nordligaste fastlandsfyr.

TID I HAMN:

 • Øksfjord: 01.50–02.00
 • Hammerfest: 05.05–05.45
 • Havøysund: 08.30–08.45
 • Honningsvåg: 10.55–14.30
 • Kjøllefjorden: 16.40–17.00
 • Mehamn: 18.55–19.15
 • Berlevåg: 22.00–22.10
Tillvalsutflykter
 • Nordkap
  Njut av det magnifika landskapet när vi passerar 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, en av de nordligaste punkterna på den europeiska kontinenten.
 • Fågelsafari
  Är du fascinerad av fågelliv? Följ med oss på denna utflykt till en av Norges största och mest imponerande fågelklippor, bara ett stenkast från Nordkap.
 • Samisk kultur
  Lär dig mer om det samiska folket i norra Europa och om deras kultur, historia och levnadssätt.
 • Snöskotertur i Arktis
  Följ med på en oförglömlig snöskotertur till en av Europas mest extrema och spännande arktiska regioner.
 • Samisk höst
  Lär dig mer om naturläkemedel och samiska traditioner från de inhemska samerna långt uppe i norr.
 • Nordkap - för PLATINUM-gäster
  Nordkap har under århundranden lockat äventyrare från hela världen. Följ med på den natursköna tretimmarsturen så förstår du varför. Utflykten är reserverad för våra Platinum-gäster.
 • Besök i ett fiskeläge
  Följ med på en utflykt till två små fiskelägen långt upp i Norge och känn julstämning året om.
 • Rib-expedition på 71 grader nord
  Upplev Nordkap som en äkta upptäckare!

DAG 7 : Båtsfjord – Berlevåg

Där Norge möter Ryssland

Upptäck vildmarken med hundspann
Upplev vildmarken i hundsläde.
Foto: Agurtxane Concellon

Vi stannar till i Båtsfjord och Vardø på natten innan vi lägger till i Vadsø tidigt på morgonen.

Titta upp i skyn

Området runt omkring Vadsø är en av de mest natursköna och populära fågelskådningsplatserna i Arktis, och det ligger direkt under flyttfåglarnas rutt när de flyger från öst till väst. Spana efter kråkor och havsörnar.

Grannar

Kirkenes ligger bara några mil från den ryska gränsen och har många influenser från sin granne, bland annat vägskyltar på både norska och ryska, en rysk marknad varje månad samt ett ryskt monument över andra världskriget.

Här slutar din resa längs den norska kusten. Du kommer nu att ha rest längre österut än Sankt Petersburg och Istanbul. Vi ser fram emot att träffa dig igen – kanske på den klassiska rundresan söderut!

TID I HAMN

 • Båtsfjord: 00.00–00.30
 • Vardø: 03.30–03.45
 • Vadsø: 06.55–07.10
 • Kirkenes: 09.00
Upptäck vildmarken med hundspann
Upplev vildmarken i hundsläde.
Foto: Agurtxane Concellon
Njut av läcker kungskrabba
Fånga, koka och ät kungskrabba på vår safari till havs.
Foto: Agurtxane Concellon
Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Vad som ingår

Priset inkluderar

 • 7-dagarsresa i vald hyttkategori
 • Helpension (frukost, lunch och middag) från Norway's Coastal Kitchen
 • Engelsktalande reseledare ombord

Intressanta aktiviteter och föreläsningar ombord:

 • Föreläsningar och presentationer om historia, biologi, geografi, geologi och kultur som ger en bakgrund till din resa och mer information om de destinationer du besöker
 • Föreläsningar om fotografi, kamerainställningar samt tips och tricks om hur du fotar och filmar på resan
 • Möjligheter att träffa Hurtigrutens guider och andra gäster ombord. Vi håller också ett välkomstmöte samt har dagliga träffar där vi sammanfattar dagen och informerar om kommande dag
 • Hamnpresentationer med mer information om destinationen
 • Utflyktspresentationer
 • Presentationer av sevärdheter ute på däck
 • Middag med kaptenen och en avskedstillställning

Ej inkluderat

 • Flyg och transfer
 • Reseförsäkring
 • Tillvalsutflykter
 • Bagagehantering
 • Vandringar med Hurtigrutens guider

Vänligen observera

 • Priser visas per person i EUR, baserat på två personer som reser tillsammans och delar en hytt med två sängar
 • Vissa kategorier är inte tillgängliga på alla avgångar
 • Priser för enkelhytt finns på begäran
 • Hurtigruten har ett flexibelt prissättningssystem. Alla priser beror på kapacitet och tillgänglighet.

Fartyg

A large ship in a body of water
Foto: Ørjan Bertelsen/Hurtigruten

MS Kong Harald

Byggd år 1993
Renoverad 2016
Varv Volkswerft (Germany)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 498
Bruttodräktighet 11,204
Längd 121.8 m
Däcksbalk 19.2 m
Hastighet 17 knop

Norges regerande monark Harald som är en van seglare har gett namn åt detta fantastiska fartyg. Ombord hittar du även andra kända norrmän.

Läs mer om MS Kong Harald

MS Nordkapp

Byggd år 1996
Renoverad 2016
Varv Kværner Kleven (N)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 480
Bilkapacitet 24
Bruttodräktighet 11,386
Längd 123.3 m
Däcksbalk 19.5 m
Hastighet 18 knop

MS Nordkapp är döpt efter det europeiska fastlandets nordligaste punkt: Nordkap (71ºN) - en av de geografiska höjdpunkter som du kan besöka under en Hurtigruten-resa.

Läs mer om MS Nordkapp

MS Nordkapp
Foto: Helge Grimsland - Guest Image
En liten båt i en stor vattenförekomst

MS Nordnorge

Byggd år 1997
Renoverad 2016
Varv Kværner Kleven (N)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 476
Bruttodräktighet 11,384
Längd 123.3 m
Däcksbalk 19.5 m
Hastighet 18 knop

MS Nordnorge har fått sitt namn efter den norra delen av Norge, som till största delen ligger norr om polcirkeln.

Läs mer om MS Nordnorge

MS Nordlys

Byggd år 1994
Renoverad 2019
Varv Volkswerft (D)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 471
Bruttodräktighet 11.204
Längd 121,8 m
Däcksbalk 19,2 m
Hastighet 18 knop

Både namnet och inredningen på detta moderna expeditionsfartyg är inspirerade av det storslagna norrskenet (Aurora Borealis).

Läs mer om MS Nordlys

En liten båt i en stor vattenförekomst
MS Polarlys en vacker vinterdag i Kirkenes
Foto: Ralph Griebenow - Guest image

MS Polarlys

Byggd år 1996
Renoverad 2016
Varv Ulstein Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 619
Sängar 503
Bruttodräktighet 11,341
Längd 123 m
Däcksbalk 19.5 m
Hastighet 18 knop

Polarlys är det norska ordet för polarsken, det speciella arktiska fenomen som vi är på jakt efter under vintern.

Läs mer om MS Polarlys

MS Richard With

Byggd år 1993
Renoverad 2018
Varv Volkswerft (D)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 458
Bruttodräktighet 11 205 T
Längd 121,8 m
Däcksbalk 19,2 m
Hastighet 15 knop

MS Richard With bär stolt namnet av Hurtigrutens grundare.

Läs mer om MS Richard With

Efter renoveringen i november 2018, MS Richard med kommer att ha sviter med stora burspråk.
En stor båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

MS Vesterålen

Byggd år 1983
Renoverad 2019
Varv Kaarbø Mek. Verk.
Passagerarkapacitet 490
Sängar 301
Bruttodräktighet 6,261
Längd 108.55 m
Däcksbalk 16.5 m
Hastighet 17.5 knop

MS Vesterålen är uppkallad efter det första Hurtigrutenfartyg som redan 1893 började trafikera den oländiga norska kusten. Hon är en av våra mindre fartyg och har en familiär atmosfär ombord.

Läs mer om MS Vesterålen

Tillvalsutflykter

pplev ännu mer av Norge med våra utflykter. Vi rekommenderar att boka utflykter innan avresa för att säkra sig en plats. Det är också möjligt att boka utflykter när du är ombord på fartyget, om det finna platser kvar.

Vänligen observera att utflykterna är säsongsbaserade och kan komma att ändras.

Girl hiking in Hjørundfjorden, Norway. She is surrounded by high mountain peaks Girl hiking in Hjørundfjorden, Norway. She is surrounded by high mountain peaks

Vandringspass (4 vandringar) – sommar

Norge

Längd

1–4 timmar

Pris per person

Från

Bokningskod

HR-HIKING

Se utflykter
A group of 8 people in matching white jackets are waiving a Norwegian flag on top of a mountain top in Northern Norway A group of 8 people in matching white jackets are waiving a Norwegian flag on top of a mountain top in Northern Norway

Vandringspass (4 vandringar) – vinter

Norge

Längd

1–4 timmar

Pris per person

Från

Bokningskod

HR-HIKING

Se utflykter
Vandringar i det vackra norska landskapet Vandringar i det vackra norska landskapet

Vandringspass och Friluftsaktiviteter komplett paket - Sommar

Norge

Längd

1-4 timmar

Pris per person

Från kr 4 615

Bokningskod

HPSU18

Se utflykter
En grupp människor står på en utsiktsplats och tittar ut över Trollstigen En grupp människor står på en utsiktsplats och tittar ut över Trollstigen

Geiranger med Trollstigen

Norge

Längd

8 timmar

Pris per person

Från kr 2 277

Bokningskod

HR-AES2B

Se utflykter
Gamla hus i Ålesund Gamla hus i Ålesund

Jugendvandring (vår och vinter)

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 870

Bokningskod

HR-AES2C

Se utflykter
Dykare som matar fisk i akvariet. Havskatter simmar runt honom Dykare som matar fisk i akvariet. Havskatter simmar runt honom

Atlanterhavsparken Ålesund akvarium och fjället Aksla

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 870

Bokningskod

HR-AES2D

Se utflykter
En båt är dockad intill en vattenförekomst En båt är dockad intill en vattenförekomst

Jugendvandring (höst)

Norge

Längd

1 timme 30 minuter

Pris per person

Från kr 607

Bokningskod

HR-AES2E

Se utflykter
Ett hus med ett berg i bakgrunden Ett hus med ett berg i bakgrunden

En smak av Norge

Norge

Längd

2 timmar 15 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-HJF2F

Se utflykter
En man som står framför ett berg En man som står framför ett berg

Fjällvandring vid Hjørundfjorden

Norge

Längd

2 timmar 45 minuter

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-HJF2G

Se utflykter
En grupp människor som står bredvid ett träd En grupp människor som står bredvid ett träd

Vandring med besök i en fäbod

Norge

Längd

2 timmar 45 minuter

Pris per person

Från kr 1 099

Bokningskod

HR-HJF2H

Se utflykter
En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

Hjørundfjorden, Geiranger och Ålesund

Norge

Längd

6 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 2 453

Bokningskod

HR-HJF2J

Se utflykter
En grupp människor som rider på ryggen av en båt i vattnet En grupp människor som rider på ryggen av en båt i vattnet

Kajakpaddling i Ålesund

Norge

Längd

2 timmar 15 min

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-AES2K

Se utflykter
Alnes fyr på sommaren. Framför den rödvita fyren växer blommor och grönt gräs Alnes fyr på sommaren. Framför den rödvita fyren växer blommor och grönt gräs

Alnes fyr

Norge

Längd

3 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 481

Bokningskod

HR-AES2L

Se utflykter
Sunnmøre friluftsmuseum på sommaren Sunnmøre friluftsmuseum på sommaren

Sunnmøre friluftsmuseum

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 310

Bokningskod

HR-AES2M

Se utflykter
Utsikt från fjället Nesaksla – längst upp i Romsdalsgondolen Utsikt från fjället Nesaksla – längst upp i Romsdalsgondolen

Romsdalsgondolen

Norge

Längd

8 timmar

Pris per person

Från kr 2 189

Bokningskod

HR-AES2N

Se utflykter
En butiks front på natten En butiks front på natten

Nidarosdomen och Ringve museum

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-TRD3A

Se utflykter
Ett stort grönt träd framför en kyrka med Nidarosdomen i bakgrunden Ett stort grönt träd framför en kyrka med Nidarosdomen i bakgrunden

Trondheim med Nidarosdomen

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-TRD3B

Se utflykter
En bro över en vattenförekomst En bro över en vattenförekomst

Stadsvandring i Trondheim

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 695

Bokningskod

HR-TRD3D

Se utflykter
En liten båt i en vattenförekomst med en stad i bakgrunden En liten båt i en vattenförekomst med en stad i bakgrunden

Kajakpaddling på Nidälven

Norge

Längd

2 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 398

Bokningskod

HR-TRD3G

Se utflykter
Ett gult hus med vatten i bakgrunden Ett gult hus med vatten i bakgrunden

Cykeltur i Trondheim

Norge

Längd

2 timmar 45 min

Pris per person

Från kr 695

Bokningskod

HR-TRD3H

Se utflykter
Man holding his camera taking a photo of Svartisen Glazier Man holding his camera taking a photo of Svartisen Glazier

Glaciären Svartisen

Norge

Längd

5 timmar

Pris per person

Från kr 2 804

Bokningskod

HR-ORS4A

Se utflykter

Arktisk kustvandring

Norge

Längd

2 timmar 10 min

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-BOO4B

Se utflykter
En båt är dockad intill en vattenförekomst En båt är dockad intill en vattenförekomst

Upplev Bodø och Saltströmmen

Norge

Längd

2 timmar 10 min

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-BOO4C

Se utflykter
En liten båt i en vattenförekomst En liten båt i en vattenförekomst

RIB-safari till Saltströmmen

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-BOO4D

Se utflykter
En grupp människor som sitter vid ett bord En grupp människor som sitter vid ett bord

Träffa vikingarna (vinter)

Norge

Längd

2 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 749

Bokningskod

HR-STU4E

Se utflykter
En grupp människor som går på en gräsdig kulle En grupp människor som går på en gräsdig kulle

Träffa vikingarna (sommar)

Norge

Längd

2 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 749

Bokningskod

HR-STU4F

Se utflykter
View from Reinebringen, Reine, Lofoten in Norway View from Reinebringen, Reine, Lofoten in Norway

Höjdpunkter i Lofoten

Norge

Längd

2 timmar 40 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-STU4G

Se utflykter
Man and woman standing in the brewery, by a iron barrel full of beer Man and woman standing in the brewery, by a iron barrel full of beer

Lofotpils bryggeri

Norge

Längd

40 minuter

Pris per person

Från kr 519

Bokningskod

HR-SVJ4H

Se utflykter
En närbild av ett djur En närbild av ett djur

Gårdsbesök i Lofoten

Norge

Längd

2 timmar 40 min

Pris per person

Från kr 1 486

Bokningskod

HR-STU4I

Se utflykter
View of Tromsø under the midnight sun View of Tromsø under the midnight sun

Ishavsstaden Tromsø

Norge

Längd

3 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-TOS5A

Se utflykter
En person som rider på en häst i snön En person som rider på en häst i snön

Slädtur med huskyhundar

Norge

Längd

3 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 2 892

Bokningskod

HR-TOS5B

Se utflykter
En grupp får som står ovanpå ett smuts fält En grupp får som står ovanpå ett smuts fält

Natur och huskyhundar (Tromsø)

Norge

Längd

3 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 398

Bokningskod

HR-TOS5C

Se utflykter
En person med en solnedgång i bakgrunden En person med en solnedgång i bakgrunden

Polarhistorisk Stadsvandring

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-TOS5D

Se utflykter
En grupp människor i en båt på en vattenförekomst En grupp människor i en båt på en vattenförekomst

Kajakpaddling

Norge

Längd

3 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 925

Bokningskod

HR-TOS5G

Se utflykter
En grupp människor längdskidåkning i snön En grupp människor längdskidåkning i snön

Tur på längdskidor

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-TOS5M

Se utflykter
En man som rider en snowboard ner en snötäckt sluttning En man som rider en snowboard ner en snötäckt sluttning

På snöskor i Tromsø

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-TOS5N

Se utflykter
Electric cruising in Tromsø Electric cruising in Tromsø

Elektrisk kryssning i Tromsø

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 662

Bokningskod

HR-TOS5T

Se utflykter
En grupp av moln i himlen över en vattenförekomst En grupp av moln i himlen över en vattenförekomst

Nordkap

Norge

Längd

3 tim

Pris per person

Från kr 1 662

Bokningskod

HR-HVG6A

Se utflykter
En fågel som sitter på en klippa bredvid en vattenförekomst En fågel som sitter på en klippa bredvid en vattenförekomst

Fågelsafari

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 2 101

Bokningskod

HR-HVG6B

Se utflykter
En person klädd i röd hatt En person klädd i röd hatt

Samisk kultur

Norge

Längd

2 tim 30 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-KJD6C

Se utflykter
En man som rider på en motorcykel bredvid en vattenförekomst En man som rider på en motorcykel bredvid en vattenförekomst

Snöskotertur i Arktis

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 3 508

Bokningskod

HR-KJD6D

Se utflykter
En person klädd i en färgglad paraply hatt En person klädd i en färgglad paraply hatt

Samisk höst

Norge

Längd

2 tim 15 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-KJD6E

Se utflykter
Nordkap Nordkap

Nordkap - för PLATINUM-gäster

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 3 244

Bokningskod

V-HVG6F

Se utflykter
Two fishing boats at dock in Skarsvåg Two fishing boats at dock in Skarsvåg

Besök i ett fiskeläge

Norge

Längd

2 tim 30 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-HVG6H

Se utflykter
A RIB with 10 people speeding in Norway A RIB with 10 people speeding in Norway

Rib-expedition på 71 grader nord

Norge

Längd

6 timmar

Pris per person

Från kr 4 387

Bokningskod

HR-HVS6J

Se utflykter

Före eller efter sjöresan

Förlänga din semester med ett program före eller efter sjöresan.

Upplev den hisnande Nærøyfjorden på denna turné Upplev den hisnande Nærøyfjorden på denna turné

Norge i ett nötskal

Norge

Längd

1 Dag

Från

kr 2 167

Bokningskod

N1404KL2

Se program
Njut av en skaldjursmiddag på Cornelius restaurang utanför bergen Njut av en skaldjursmiddag på Cornelius restaurang utanför bergen

Båttur och fiskrestaurang på en ö

Norge

Längd

5 Timmar

Från

kr 1 504

Bokningskod

CENBG03

Se program
A body of water with a mountain in the background A body of water with a mountain in the background

Fjordkryssning till Mostraumen

Norge

Längd

3 Timmar

Från

kr 564

Bokningskod

CENBGO05

Se program
Sognefjord, Norway Sognefjord, Norway

Sognefjorden i ett nötskal

Norge

Längd

10 Timmar

Från

kr 2 370

Bokningskod

E1452KL2

Se program
Besök Kirkenes Snow Hotel Besök Kirkenes Snow Hotel

Snowhotel – En unik vinterupplevelse

Norge

Längd

2 Dagar

Från

Bokningskod

KKN1

Se program
Besök Kirkenes Snow Hotel Besök Kirkenes Snow Hotel

Gammestugor vid Kirkenes Snowhotel

Norge

Längd

2 Dagar

Från

Bokningskod

KKN2

Se program
En närbild av en bro En närbild av en bro

Panoramatur i Oslo

Norge

Längd

3 Timmar

Från

kr 330

Bokningskod

CENOSL01

Se program