Bergen – Kirkenes

Klassisk resa norrut

Klassisk resa norrut

Bergen – Kirkenes

Klassisk resa norrut

Klassisk resa norrut

Reseinformation 7 dagar
Avresor Regelbundna avgångar året runt
Pris från
kr 23 223
Frukost, lunch och middag ingår
 • Besök en rad olika kustsamhällen samt flera charmiga städer och byar
 • Upplev den världsberömda Geirangerfjorden mellan juni och augusti eller till Hjørundfjorden mellan september och oktober
 • Korsa polcirkeln och upplev den arktiska delen av Norge med chanser att se norrsken under vintern eller njut av midnattssolens konstanta ljus under sommaren
 • Välj mellan fyra till sex vandringar och upp till 50 säsongsutflykter som finns som tillval för att ge din resa ännu mer spänning och äventyr
Klassisk resa norrut

Ingår i resan

 • Mat och dryck

  Helpension (frukost, lunch och middag) från Norway's Coastal Kitchen

 • Val av hytt

  Välj din hyttkategori

 • Aktiviteter och föreläsningar ombord

  Presentationer om historia, biologi, geografi, geologi och kultur som ger dig kunskaper om de platser vi besöker

 • Reseledare

  Engelsktalande reseledare ombord

Resplan

Under den här resan får du mellan juni och augusti uppleva den Unesco-listade Geirangerfjorden.

Om du bokar den klassiska resan norrut i september eller oktober får du se Hjørundfjorden, som ligger undangömd nedanför de imponerande Sunnmørefjällen.

Du kan även välja några av de upp till 50 tillvalsutflykterna för att öka spänningen ytterligare under din resa längs den norska kusten.

DAG 1 : Bergen

Alle man ombord!

The Fløibanen funicular travelling down from Mount Fløyen in Bergen
The Fløibanen funicular
Foto: Shutterstock

Din resa börjar i Bergen, Norges näst största stad och porten till fjordarna. Bergen grundades 1070 e.Kr. och ståtar med en arkitektur som har influerats av den framgångsrika tyska handelsorganisationen Hansan från 1300-talet.

Om du har tid innan fartyget lämnar staden kan du besöka de Unesco-listade kajerna i den färgglada stadsdelen Bryggen, som nu är ett hantverkskvarter med kullerstensgator. Tvärs över gatan ligger den berömda fiskmarknaden som serverar utsökta fisk- och skaldjursrätter. Du kan även ta bergbanan Fløibanen upp till Fløyen där en härlig utsikt över staden väntar.

Kom ihåg att vi också kan hjälpa till att ordna turer före eller efter din resa, såsom Norge i ett nötskal, så att du får ut mesta möjliga av ditt besök i Norge.

Din natursköna resa börjar

Innan du går ombord kan du koppla av i vår bekväma gästlounge på terminalen. När du klivit ombord får du njuta av den första av många läckra måltider som har tillagats av färska råvaror från kusten. Samtidigt lämnar vi Bergen bakom oss och färdas längs den gamla vikingarutten i Hjeltefjorden.

Du kommer också att få träffa fartygets kustexperter, som är dina guider på resan längs Norges kust. De kommer även att anordna föreläsningar, aktiviteter ombord och tillvalsvandringar.

TID I HAMN:

The Fløibanen funicular travelling down from Mount Fløyen in Bergen
The Fløibanen funicular
Foto: Shutterstock
A group of kayakers on a guided tour of Ålesund's waterways
Explore Ålesund's waterways on a guided kayaking tour
Foto: Tommy Simonsen

DAG 2 : Florø – Molde

Klassisk arkitektur och fantastiska fjordar

A group of kayakers on a guided tour of Ålesund's waterways
Explore Ålesund's waterways on a guided kayaking tour
Foto: Tommy Simonsen

Njut av hisnande Nordfjord nära Torvik under morgonen. Därefter passerar vi Vestkapp på väg mot Ålesund.

Jugendstaden

Ålesund är känt för sin vackra jugendarkitektur och Atlanterhavsparken, ett av de största saltvattenakvarierna i norra Europa. Om du reser med oss på våren eller vintern kan du utforska denna pittoreska stad under större delen av dagen.

Mot fjordarna

På sommaren sätter vi kurs mot den spektakulära, Unesco-listade Geirangerfjorden, en resa som bjuder på några av Norges mest magnifika landskap. Väl inne i fjorden kanske du får syn på de berömda vattenfallen De sju systrarna som forsar nedför klipporna.

På hösten utforskar vi Hjörundfjorden som ligger undangömd i Sunnmørsalperna. Vi gör även ett stopp i den natursköna byn Urke där du får beundra tusenåriga gårdar, fjorden och de frodiga fjällbranterna.

Berg och rosor

Dagens sista hamn är Molde. På sommaren finns det kanske tillräckligt med dagsljus för att se ”Molde Panorama”, det vill säga de 222 fjälltopparna över fjorden.

Från mitten av juni till slutet av augusti fylls gatorna och trädgårdarna med rosor i alla tänkbara nyanser, vilket gett Molde dess smeknamn ”Rosornas stad”.

TID I HAMN

 • Florø: 02.45–03.00
 • Måløy: 05.15–05.30
 • Torvik: 08.20–08.30
 • Ålesund (01/11–31/05): 09.45–20.00
  • Ålesund (01/06–31/10): 09.45–10.00
  • Geiranger (01/06–31/08): 14.25–14.45
  • Ålesund (01/06–31/08): 19.00–20.00
  • Urke (01/09–31/10): 12.15–15.45
  • Ålesund (01/09–31/10): 18.00–20.00
 • Molde: 22.35–23.05
Tillvalsutflykter
 • Geiranger med Trollstigen
  En naturskön bussresa från Geiranger tar oss till sjön Eidsdalsvatnet där vi fortsätter till Norddalsfjord med färja. Vi går på bussen igen och reser till Gudbrandsjuvet och ner längs det vindlande Trollstigen till Molde.
 • Jugendvandring (vår och vinter)
  Följ med oss på en guidad promenad genom Ålesund och upptäck den ståtliga jugendstadens historia och kultur.
 • Atlanterhavsparken Ålesund akvarium och fjället Aksla
  Få ett fågelperspektiv över jugendstaden Ålesund från ett närliggande berg innan vi besöker det stora Atlanterhavsparken Ålesund akvarium med saltvatten.
 • Jugendvandring (höst)
  Ålesund är mest känt för sin färgglada jugendarkitektur. Följ med oss på en promenad för att upptäcka charmen i denna norska kuststad.
 • En smak av Norge
  En vacker fjord, smala dalgångar, en forntida bosättning, ett historiskt hotell och en liten by – följ med oss på denna mycket populära resa genom den fantastiska norska naturen.
 • Fjällvandring vid Hjørundfjorden
  Beundra den spektakulära utsikten över Hjørundfjorden, Sunnmørefjällen och byarna Sæbø och Urke under den här fjällvandringen. Det finns till och med tid för en kafferast efter halva vägen.
 • Vandring med besök i en fäbod
  Följ med oss på en trevlig vandring från fjorden över underbara ängar till ett sommarbete i Haukås där vi lär oss om traditionellt jordbruk och provsmakar lokala delikatesser.
 • Hjørundfjorden, Geiranger och Ålesund
  På den här utflykten tar vi dig med genom Norangsdalen, till Unesco-listade Geirangerfjorden med färja, längs den branta Ørneveien och till Ålesund med sin jugendarkitektur.
 • Kajakpaddling i Ålesund
  Följ med oss på en guidad kajaktur genom ståtliga Ålesund och lär dig mer om stadens historia och jugendinfluenser.
 • Alnes fyr
  Utforska de gamla öarna Giske och Godøy och njut av fantastiska kustlandskap vid Alnes fyr.
 • Hjørundfjorden – smaker och traditioner
  Utforska den vackra Hjørundfjorden ombord på ett gammaldags fartyg och unna dina smaklökar en utsökt fyrarättersmeny i ett pensionat från 1500-talet i Sæbø.

DAG 3 : Kristiansund – Rørvik

Kungarnas och palatsens stad

The towering spire of Nidaros Cathedral is one of Trondheim's most famous sights
Nidaros Cathedral
Foto: Mykola Ksenofontov / Visit Trondheim

Idag kommer vi fram till Trøndelag fylke som präglas av böljande kullar, åkrar med bondgårdar och kustnära samhällen.

Magi, medeltid och modernitet

Trondheim, grundat av kung Olav Tryggvason år 997, är Norges tredje största stad och har en blandning av historiska byggnader och en växande studentskara.

Du har tre timmar på dig att utforska Trondheim och alla dess höjdpunkter, antingen på egen hand eller under en av våra tillvalsutflykter.

Du måste se Nidarosdomen, även kallad ”Norges Notre Dame” på grund av sin gotiska arkitektur, som anses vara den heligaste byggnaden i Norge. Bredvid domen ligger ärkebiskopens palats där du kan se Norges kronjuveler.

Här finns även Gamle Bybro som sträcker sig över Nidälven och markerar ingången till den gamla hanseatiska stadsdelen Bakklandet. Områdets färgglada träbyggnader som står på pålar längs med älven inhyser idag trendiga restauranger. Strax ovanför Bakklandet ligger Kristianstens fästning som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och fjorden.

Tillbaka ombord

På eftermiddagen sätter fartyget kurs i nordvästlig riktning och passerar den ockrafärgade Kjeungskjærs fyr, kobbar och klippiga rev. Sen beger vi oss mot charmiga Rørvik.

TID I HAMN

 • Kristiansund: 02.45–03.00
 • Trondheim: 09.45–12.45
 • Rørvik: 21.40–22.00
Tillvalsutflykter
 • Nidarosdomen och Ringve museum
  Beundra den majestätiska Nidarosdomen, Norges enda kyrka i gotisk stil. Vi gör sedan en resa genom musikhistorien på Ringve Musikkmuseum.
 • Trondheim med Nidarosdomen
  Lär dig mer om Trondheim genom att besöka ett av stadens mest kända landmärken – Nidarosdomen. Se hela staden från den kända utsiktsplatsen Utsikten och njut av en busstur i staden.
 • Stadsvandring i Trondheim
  Utforska Trondheim och lär dig mer om stadens historia och kultur från en lokal guide. Se stadens främsta sevärdheter, med alltifrån Stiftsgården till bron som lokalborna kallar ”lyckans portal”.
 • Kajakpaddling på Nidälven
  Se stadens främsta sevärdheter från vattnet i en kajak. Paddla längs Trondheims vattenvägar och få lite motion samtidigt som du njuter av utsikten över denna spännande stad.
 • Cykeltur i Trondheim
  Detta är Norges mest cykelvänliga stad, så vad kan vara bättre än att ge sig ut på en cykeltur? Njut av den friska luften medan du cyklar genom staden och beundrar sevärdheterna och det vackra landskapet.
 • Vandringspass (4 vandringar)
  Med sina långa dagar är sommaren definitivt den bästa tiden för att vandra i Norge. Upplev norskt friluftsliv och följ med ut i den vackra vildmarken.
 • Vandringspass (4 vandringar) – vinter
  Vandra i den karga skönheten i Norges vinterlandskap och upplev norskt friluftsliv, kanske under det magiska norrskenet.
The towering spire of Nidaros Cathedral is one of Trondheim's most famous sights
Nidaros Cathedral
Foto: Mykola Ksenofontov / Visit Trondheim
Saltstraumen, the world’s most powerful maelstrom, is one of Bodø's major highlights
Foto: Shutterstock

DAG 4 : Brønnøysund – Svolvær

In i Arktis

Saltstraumen, the world’s most powerful maelstrom, is one of Bodø's major highlights
Foto: Shutterstock

Tidigt på morgonen korsar vi polcirkeln och kommer in i den arktiska delen av Norge. Vi firar ögonblicket med en traditionell ceremoni som med all säkerhet får dig att vakna till!

När vi har passerat polcirkeln kan du på sommaren se solen dygnet runt. På vintern ökar istället dina chanser att se norrsken.

Naturens krafter

Vid 10-tiden stannar vi i Ørnes nära Norges näst största glaciär, Svartisen. Piren är känd för sin kärleksbänk, där otaliga kärlekspar har förklarat sin eviga kärlek med ett hänglås.

Sedan seglar vi till Bodø, den näst största staden i Nordnorge, med utsikt över Børvass fjälltoppar. Beundra den fantastiska gatukonsten eller följ med på en tillvalsutflykt med båt till Saltströmmen, världens starkaste malström.

Välkommen till Lofoten

På eftermiddagen når fartyget Lofotens skärgård. Den 1 000 meter höga Lofotveggen välkomnar oss med en fantastisk vy i horisonten.

Stamsund har en av de största fiskeflottorna i skärgården. Mellan januari och februari råder febril verksamhet då arktisk torsk, kallad skrei av lokalbefolkningen, simmar från Barents hav i norr till Vestfjorden för att leka.

På kvällen, när du får syn på rader av traditionella fiskestugor på pålar – kända som rorbuer, har du anlänt i vackra Svolvær, Lofotens huvudstad.

HAMNTIDER

 • Brønnøysund: 01.35–01.45
 • Sandnessjøen: 04.35–04.50
 • Nesna: 06.00–06.10
 • Ørnes: 10.00–10.10
 • Bodø: 13.05–15.20
 • Stamsund: 19.15–19.40
 • Svolvær: 21.20–22.15
Tillvalsutflykter
 • Glaciären Svartisen
  Njut av en buss- och båttur till besökscentret för Norges näst största glaciär: Svartisen. På vägen dit passerar vi världens starkaste tidvattenström och här finns chans att få syn på havsörn.
 • Arktisk kustvandring
  Följ med på en guidad tur längs Bodøs kust och lär dig mer om norrmännens relation till naturen.
 • Upplev Bodø och Saltströmmen
  Efter en rundtur i Bodø gör vi ett besök vid Saltströmmen, världens starkaste tidvattenström.
 • RIB-safari till Saltströmmen
  Tur med båt till Saltströmmen, världens starkaste tidvattenström. Lär dig mer om områdets fascinerande historia och geologi under båtturen.
 • Träffa vikingarna (vinter)
  Res tillbaka i tiden och upplev livet på vikingatiden på Lofotr Vikingmuseum. Njut av autentisk vikingamat och se dina värdar genomföra traditionella ritualer.
 • Träffa vikingarna (sommar)
  Se hur vikingarna levde på Lofotr Vikingmuseum i Borg, Lofoten, där man har skapat en replika av den största vikingabyggnaden som någonsin hittats.
 • Höjdpunkter i Lofoten
  Under den här utflykten får du uppleva Kabelvåg, en av Lofotens viktigaste fiskebyar, omgiven av havet och de häpnadsväckande fjällen.
 • Gårdsbesök i Lofoten
  Lär dig om livet på en gård i Lauvdalen, Lofoten. Aalan Gård är känd för sina örter och ekologiska, prisbelönta ostar.
 • Vandringspass (4 vandringar)
  Med sina långa dagar är sommaren definitivt den bästa tiden för att vandra i Norge. Upplev norskt friluftsliv och följ med ut i den vackra vildmarken.
 • Vandringspass (4 vandringar) – vinter
  Vandra i den karga skönheten i Norges vinterlandskap och upplev norskt friluftsliv, kanske under det magiska norrskenet.

DAG 5 : Stokmarknes – Skjervøy

Arktis huvudstad

Tromso's Arctic Cathedral in autumn
The Arctic Cathedral is Tromsø's most prominent landmark
Foto: Shutterstock

Vi lägger till i Harstad strax efter klockan 7 på morgonen. Du kan ta en lugn morgonpromenad i staden.

Fartyget fortsätter sedan till Finnsnes som ansluter till den vackra ön Senja via den imponerande Gisundbron.

Håll utkik efter fåglar då det finns flera kolonier i närheten, bland annat lunnefåglar. Ibland dyker det också upp valar i vattnet, framförallt under vintersäsongen.

Porten till Arktis

Vi fortsätter sedan till huvudstaden för arktiska upptäcktsresor, Tromsø. Tillbringa fyra timmar med att utforska staden eller följ med på en tillvalsutflykt.

Nere vid vattnet ligger Polaria, världens nordligaste akvarium. Välj mellan otaliga butiker och restauranger i stadskärnan, däribland Macks Ølbryggeri och det lokala vattenhålet Ølhallen. Det finns också trendiga kaféer som erbjuder läckra kanelbullar och där baristor skapar minnesvärda kaffeupplevelser. Tvärs över fjorden från fartygets tilläggningsplats kan du se den populära Ishavskatedralen med sin vackra mosaik av färgat glas.

Vi lämnar Tromsø tidigt på kvällen och beger oss norrut till handelsplatsen Skjervøy, som grundades 1622. På vägen passerar vi Lyngsalpan som reser sig majestätiskt upp ur havet.

TID I HAMN:

 • Stokmarknes: 01.30–01.40
 • Sortland: 02.55–03.10
 • Risøyhamn: 04.35–04.50
 • Harstad: 07.10–07.45
 • Finnsnes: 11.00–11.30
 • Tromsø: 14.15–18.15
 • Skjervøy: 22.10–22.25
Tillvalsutflykter
 • Tromsø – Arktis huvudstad
  Se stadens främsta sevärdheter med allt från Ishavskatedralen till världens nordligast belägna akvarium och en tur med linbanan upp på fjälltoppen för en fantastisk utsikt över Tromsø.
 • Tur med hundspann (Tromsø)
  Njut av en spännande resa genom vinterlandskapet tillsammans med en grupp Alaskan husky-hundar och professionella hundspannsförare.
 • Natur och huskyhundar
  Kom nära huskyhundarna och deras valpar under ett besök på Tromsø vildmarkscenter. Gå på en guidad naturvandring och lär dig mer om hundkörning.
 • Vandring med polarhistoria
  Följ med på denna guidade promenad genom Tromsø och lär dig mer om den arktiska huvudstadens fascinerande historia. Besök Polarmuseet och provsmaka lokal öl på Tromsøs äldsta pub.
 • Längdskidåkning
  Med härlig mjuk snö varje vinter är det inte konstigt att skidåkning är så populärt i Norge. Delta i en skidlektion för nybörjare innan du ger dig ut i skidspåret.
 • Vandring med snöskor i Tromsø
  Ta dig över snön på ett par snöskor och utforska ön Tromsøya på ett unikt sätt. Avsluta besöket med att åka toboggan och en avkopplande paus vid brasan.
 • Vandringspass (4 vandringar)
  Med sina långa dagar är sommaren definitivt den bästa tiden för att vandra i Norge. Upplev norskt friluftsliv och följ med ut i den vackra vildmarken.
 • Vandringspass (4 vandringar) – vinter
  Vandra i den karga skönheten i Norges vinterlandskap och upplev norskt friluftsliv, kanske under det magiska norrskenet.
Tromso's Arctic Cathedral in autumn
The Arctic Cathedral is Tromsø's most prominent landmark
Foto: Shutterstock
The North Cape Globe Monument under the Northern Lights
The North Cape Globe marks the northernmost point in continental Europe
Foto: Getty Images

DAG 6 : Øksfjord – Berlevåg

Norges norra gränsområde

The North Cape Globe Monument under the Northern Lights
The North Cape Globe marks the northernmost point in continental Europe
Foto: Getty Images

Fartyget når staden Hammerfest på ön Kvaløya tidigt på morgonen. På sommaren migrerar tusentals renar hit.

Du vet att vi har kommit till Havøysund när du ser vindkraftverken vid landmärket Havøyglaven vindpark, som producerar tillräckligt med el för att försörja 6 000 hem i området.

Vid Europas nordligaste punkt

Vi anländer till Honningsvåg på förmiddagen. Det är porten till Nordkap där ett globmonument markerar Kontinentaleuropas nordligaste punkt. Tillvalsutflykten upp till den dramatiska udden är mycket populär, så vi rekommenderar att du bokar den i tid.

Samernas land

I närheten av ingången till byn Kjøllefjord ska du hålla utkik efter den slående stenformationen Finnkirka, en gammal samisk offerplats. Följ med på en tillvalsutflykt för att träffa lokala samer, lära dig om deras renskötsel och lyssna när de sjunger jojk.

Ännu längre norrut

Vi anländer till vår nordligaste hamn Mehamn på kvällen. Om du besöker platsen i februari eller mars kan du se tonvis med torsk hänga på tork på träställningar, som i Norge kallas hjell. Torsken är främst avsedd för export.

Sedan sätter fartyget kurs mot Berlevåg. På vägen dit passerar vi Slettnes fyr, världens nordligaste fastlandsfyr.

TID I HAMN:

 • Øksfjord: 01.50–02.00
 • Hammerfest: 05.05–05.45
 • Havøysund: 08.30–08.45
 • Honningsvåg: 10.55–14.30
 • Kjøllefjorden: 16.40–17.00
 • Mehamn: 18.55–19.15
 • Berlevåg: 22.00–22.10
Tillvalsutflykter
 • Nordkap
  Korsa den 71:a nordliga breddgraden, den europeiska kontinentens nordligaste gräns, som markeras av ett ofta fotograferat globmonument.
 • Fågelskådning
  Följ med oss på denna utflykt för att se en av Norges största och mest imponerande fågelklippa på ögruppen Gjesværstappan.
 • Samisk kultur
  Träffa en inhemsk samefamilj i deras traditionella gamme och lär dig mer om deras livsstil och kultur.
 • Snöskotertur i Arktis
  Kör din egen snöskoter genom ett vackert vinterlandskap från en hamn till nästa, förhoppningsvis under norrskenet.
 • Besök i fiskeby
  Följ med oss på en rundtur till två färgstarka fiskebyar och få lite julstämning, oavsett årstid, högst upp i Norge.
 • Vandringspass (4 vandringar)
  Med sina långa dagar är sommaren definitivt den bästa tiden för att vandra i Norge. Upplev norskt friluftsliv och följ med ut i den vackra vildmarken.
 • Vandringspass (4 vandringar) – vinter
  Vandra i den karga skönheten i Norges vinterlandskap och upplev norskt friluftsliv, kanske under det magiska norrskenet.

DAG 7 : Båtsfjord – Kirkenes

Där Norge möter Ryssland

A snowmobiling excursion under the Midnight Sun in Kirkenes
There are several exciting excursions on offer in Kirkenes
Foto: Madis Särglepp

Vi stannar till i Båtsfjord och Vardø på natten innan vi lägger till i Vadsø tidigt på morgonen.

Titta upp i skyn

Området runt omkring Vadsø är en av de mest natursköna och populära fågelskådningsplatserna i Arktis, och det ligger direkt under flyttfåglarnas rutt när de flyger från öst till väst. Spana efter kråkor och havsörnar.

Grannar

Kirkenes ligger bara några mil från den ryska gränsen och har många influenser från sin granne, bland annat vägskyltar på både norska och ryska, en rysk marknad varje månad samt ett ryskt monument över andra världskriget.

Här slutar din resa längs den norska kusten. Du kommer nu att ha rest längre österut än Sankt Petersburg och Istanbul. Vi ser fram emot att träffa dig igen – kanske på den klassiska rundresan söderut!

TID I HAMN

 • Båtsfjord: 00.00–00.30
 • Vardø: 03.30–03.45
 • Vadsø: 06.55–07.10
 • Kirkenes: 09.00
A snowmobiling excursion under the Midnight Sun in Kirkenes
There are several exciting excursions on offer in Kirkenes
Foto: Madis Särglepp
Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Vad som ingår

 • 7-dagarsresa i vald hyttkategori
 • Helpension (frukost, lunch och middag) från Norway's Coastal Kitchen
 • Engelsktalande reseledare ombord

Intressanta aktiviteter och föreläsningar ombord:

 • Föreläsningar och presentationer om historia, biologi, geografi, geologi och kultur som ger en bakgrund till din resa och mer information om de destinationer du besöker
 • Föreläsningar om fotografi, kamerainställningar samt tips och tricks om hur du fotar och filmar på resan
 • Möjligheter att träffa Hurtigrutens guider och andra gäster ombord. Vi håller också ett välkomstmöte samt har dagliga träffar där vi sammanfattar dagen och informerar om kommande dag
 • Hamnpresentationer med mer information om destinationen
 • Utflyktspresentationer
 • Presentationer av sevärdheter ute på däck
 • Middag med kaptenen och en avskedstillställning

Ej inkluderat

 • Flyg och transfer
 • Reseförsäkring
 • Tillvalsutflykter
 • Bagagehantering
 • Vandringar med Hurtigrutens guider

Observera:

 • Priser visas per person i EUR, baserat på två personer som reser tillsammans och delar en hytt med två sängar
 • Vissa kategorier är inte tillgängliga på alla avgångar
 • Priser för enkelhytt finns på begäran
 • Hurtigruten har ett flexibelt prissättningssystem. Alla priser beror på kapacitet och tillgänglighet.