Oslo – Honningsvåg – Bergen

Nordkapsexpressen, hela resan från Oslo

Nordkapsexpressen, hela resan från Oslo

Oslo – Honningsvåg – Bergen

Nordkapsexpressen, hela resan från Oslo

Nordkapsexpressen, hela resan från Oslo

Reseinformation 13 dagar MS Trollfjord
Avresor
9 avgångar mellan okt 2023 och apr 2024
Pris från kr 19 759
kr 15 807
Frukost, lunch och middag ingår
 • Res längs den norska kusten – en av världens längsta – från huvudstaden Oslo i söder till arktiska Nordkap, den nordligaste punkten på det europeiska fastlandet
 • Stig ombord på väldesignade MS Trollfjord, nyrenoverat med bästa tänkbara material under 2023
 • Lär dig mer om lokalsamhällena längs kusten och följ med på en rad spännande säsongsutflykter.
 • Res under hösten, vintern eller våren och upplev allt från de södra delarnas milda klimat till Arktis snötäckta fjäll – kanske får du till och med se norrsken
Nordkapsexpressen, hela resan från Oslo

Ingår i resan

 • Måltider under hela dagen

  Unna dig helpension med måltider under hela dagen och två fina restauranger att välja mellan. Du kan också njuta av ett utbud av inkluderade alkoholhaltiga eller alkoholfria drinkar, specialprovningar och uppfriskningar på eftermiddagen.

 • Fartygets bekvämligheter

  Du har kostnadsfri tillgång till MS Trollfjords bibliotek, gym och den lyxiga bastun med fönster som sträcker sig från golv till tak.

 • Kustteam

  Vårt expertteam finns med ombord för att guida dig under alla aktiviteter och utflykter. De bjuder även på spännande berättelser och fascinerande fakta om norsk kultur, historia, natur och geografi.

 • Aktiviteter ombord

  Häng med på lite morgonträning, delta i praktiska konst- och hantverkskurser eller lär dig hur du tar de bästa bilderna under en fotoworkshop.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Norrskensgaranti

  Om det spektakulära norrskenet inte syns under din resa erbjuder vi dig en ny 6- eller 7-dagarsresa gratis.*
  Garantin gäller för alla nya bokningar på klassiska rundresor, med avresa från den 26 september till 31 mars och bara om norrskenet inte syns till.
  Läs mer och beställ
 • Singelerbjudande vid utvalda avgångar

  Res längs norska kusten utan att behöva betala tillägg när du bor själv i en hytt.
  Läs mer och beställ

Resplan

Upplev den norska kustens slående skönhet, från den sydligaste punkten Lindesnes till den nordligaste punkten Nordkap. Följ med på en oförglömlig resa under höst, vinter eller vår när vi skriver historia genom att för första gången avgå från Oslo.

DAG 1 : Oslo

Upptäck Norges huvudstad

Foto: Suranga Weeratuna / Alamy Stock Photo

Passa på att utforska charmiga Oslo innan du går ombord på fartyget. Glöm inte att fotografera det arkitektoniskt intressanta rådhuset, det kungliga slottet och Oslos katedral om du besöker den charmiga stadskärnan.

Längs vattnet ligger Aker Brygge med sina många populära restauranger, Akershus fästning och en rad nya byggnader vid Bjørvika. I det sistnämnda området finns sevärdheter som Oslos operahus och ett nytt Edvard Munch-museum med världens största samling av den norska konstnärens verk.

MS Trollfjord väntar på dig i hamnen, redo för avgång under kvällen. När vi har välkomnat dig ombord och du har gjort dig hemmastadd i din hytt eller svit är det dags att möta kustteamet. De kommer att hålla föreläsningar och ordna aktiviteter ombord under resan.

Möt dina medresenärer i fartygets panoramasalong med två våningar och var med och fira när vi skriver historia med vår allra första avgång från Oslo. Se när huvudstadens ljus försvinner i fjärran och beundra landskapet och de olika höjdpunkterna längs Oslofjorden.

Foto: Suranga Weeratuna / Alamy Stock Photo
Foto: Shutterstock

DAG 2 : Kristiansand och Farsund

Fyrarnas stad

Foto: Shutterstock

Kristiansand är med sina 112 000 invånare Norges femte största stad och ligger vid landets sydspets. Vi siktar på att lägga till här tidigt på morgonen för att ge dig några timmar att utforska staden.

När du ger dig ut på en guidad stadstur kanske du lägger märke till rutnätsmönstret där flera gator går från hamnen och genom hela staden. Längs vägarna finns arkitektur från flera tidsperioder, eftersom staden återuppbyggdes efter stora bränder under 1700- och 1800-talet – till och med efter ett anfall under andra världskriget.

Under en tillvalsutflykt som utgår från Kristiansand kan du besöka Norges sydligaste punkt, Lindesnes fyr. Se ljuset som har hjälpt sjöfarare ta sig fram under mörka nätter ända sedan början på 1900-talet och lär dig mer om platsens historia med anor från 1656.

Under slutet av eftermiddagen fortsätter vi till Farsund. Här finns möjlighet att vandra på Listas sandstränder och se Lista fyr. Här återvänder även de gäster som valde att göra en utflykt till fyren vid Lindesnes.

I Farsund kan du även besöka en tidigare tysk fästning. Den anmärkningsvärt välbevarade fästningen användes under andra världskriget och många av byggnaderna är fortfarande intakta. Lär dig om områdets krigshistoria under en guidad tur innan du återvänder till fartyget under kvällen.

Tillvalsutflykter
 • Rundtur med historia om andra världskriget i Kristiansand
  Ta ett kliv tillbaka i tiden och lär dig mer om södra Norges historia under andra världskriget med en rundtur till Kristiansands historiska platser.
 • Norsk jul på gården Skraastad
  Hur firar man jul i Norge? Under den här rundturen får du svar på den frågan, och många andra du kan tänkas ha om norsk kultur och lokala traditioner.
 • Höjdpunkter på sydkusten och i Sydnorge
  Följ med vår guide på en upptäcktsresa i Sydnorge. Upplev ett varierat nordiskt landskap, provsmaka utsökta viner och ät lunch vid Norges sydligaste punkt.
 • Stadsvandring i Farsund
  Följ med hamnvakten eller en lokal guide för att lära dig mer om Farsunds historia och njut av en fantastisk utsikt över staden från höjden Varbak.

DAG 3 : Haugesund och Hardangerfjorden

Vikingahistoria

Shutterstock

När vi har passerat landets sydspets börjar vår resa norrut längs den norska västkusten. Strax efter Stavanger kommer vi fram till Haugesund, ”Vikingakungarnas hem”.

Smeknamnet har inspirerats av platser som S:t Olofs kyrka, upprättad av kung Håkon Hå år 1250. Här finns även Haraldshaugen, det nationalmonument som sägs vara den första kungens gravplats. Res tillbaka till vikingatiden med utställningar som presenteras av en fiktiv version av självaste Harald Hårfager på Nordvegens historiecenter.

Efter ett kort besök i Haugesund återvänder vi till fartyget för en naturskön resa på Hardangerfjorden. Den 179 kilometer långa fjorden är landets näst längsta – och den femte längsta fjorden i världen.

Dessutom är den en av Norges vackraste vattenvägar. Var du än tittar ser du fjällandskap vars vita toppar reflekteras i fjordens glänsande vatten.

Regionen är känd för alla sina äppelprodukter, med allt från sylt och juice till den prisbelönta cider som en matrecensent kallade ”nordisk champagne”.

Tillvalsutflykter
 • Vikingatur med buss i Haugesund
  Upplev det rika vikingaarvet och kustkulturen i Avaldsnes, Norges äldsta kungasäte.
 • Ge dig ut på elcykel längs Haugesunds kust
  Låt elcykeln göra jobbet när du rullar fram genom den vackra naturen och den rika historien som genomsyrar vikingakungarnas hemland.
 • Konstvandring i Haugesund med en lokal konstnär
  Glasblåsning, arkitektur och Marilyn Monroe – denna konstvandring genom pittoreska Haugesund har mer att erbjuda än du först kan ana.
 • Vikingaupplevelse med ribbåt
  Få ett unikt perspektiv på Norges vikingahistoria när du glider fram längs det vackra och smala sundet som gav Norge dess namn.
Shutterstock
Foto: Photo Competition

DAG 4 : Ålesund

En pittoresk stad

Foto: Photo Competition

Efter en ordentlig frukost på fartyget lägger vi till i en stad som ligger utspridd på flera olika öar. Med nästan hela dagen till ditt förfogande finns det gott om tid att se vad Ålesund har att erbjuda.

När vi närmar oss hamnen kanske du lägger märke till ortens unika arkitektur. Alla detaljer – från de klara färgerna till de runda spirorna – är inspirerade av den jugendstil som var populär i början av 1900-talet. Stora delar av staden byggdes om i denna stil efter en brand 1904.

När du lämnar hamnen befinner du dig plötsligt i en sagolik stad, full av smala gator och unika hus. Om du fortfarande har utrymme kvar på kamerans minneskort kan du ta fantastiska foton över skärgården från utsiktsplatsen på fjället Aksla. De 418 trappstegen som leder upp till utsiktsplatsen kan kännas avskräckande, men den vackra vyn är värd ansträngningen.

Du kan även besöka Atlanterhavsparken, Norges första marina vetenskapscenter. Här finns ett av norra Europas största saltvattenakvarium med sälar, uttrar, krabbor och flera andra havslevande djur. Dessutom finns humboldtpingviner, en art som annars inte syns till norr om ekvatorn.

Tillvalsutflykter
 • Arkitektur och bryggerier – Ålesund till fots
  Utforska Ålesunds häpnadsväckande jugendarkitektur och provsmaka öl på ett av regionens bästa bryggerier.
 • Busstur till Alnes på sagoöarna – Vinter
  Upplev två öar, en fyr och otaliga vikingasagor. Plus ett imponerande landskap!

DAG 5 : Brønnøysund

Nordisk natur

Foto: Johannes Rigg / Alamy Stock Photo

Brønnøysund ligger på en liten halvö strax utanför fastlandet, omgiven av öar och vatten. Många av de omkring 5 000 invånarna bor i ortens färgglada hus med sluttande backar och dramatiska fjälltoppar i bakgrunden.

Upplev hamnens livliga atmosfär och ta en promenad längs Havnegata. Stanna till på en pub för att ta något att dricka eller unna dig en måltid på någon av ortens restauranger. Strosa omkring i gästhamnen eller besök en nygotisk stenkyrka från 1870. 

När vi seglar, håll utkik efter Vegaöarna som består av omkring 6 500 öar, kobbar och skär. På ön Gardsøy finns ett världsarvscenter som visar hur det eftertraktade dunet utvinns från lokala ejdrar genom att tillhandahålla små bon där fåglarna kan bygga sina nästen.

En bit bort från Brønnøysund ligger Torghatten. Det första du lägger märke till vid Torghatten är det stora hålet i mitten av berget. Enligt sägnen skapades hålet av en pil, avlossad av ett troll mot hans förmodade kärlek. Själva Torghatten ska vara en fossil av trollkungens hatt efter att han försökt blockera pilen.

Du kan följa med på en tillvalsutflykt och vandra upp till Torghattens hål vilket tar ungefär en timme i lugn takt. När du är framme belönas du med en panoramavy över de många träden och öarna.

Under eftermiddagen fortsätter vi norrut och lämnar Helgelandskusten bakom oss när vi korsar polcirkeln omkring midnatt.

Tillvalsutflykter
 • Legender från Torghatten och Brønnøysund med buss – Vinter
  Se Brønnøysunds sevärdheter med buss innan vi följer i trollens fotspår till ett mytomspunnet berg med ett stort hål i.
 • Vinterpromenad och minikonsert i Brønnøysund
  Upptäck Brønnøysunds fascinerande historia, geologi och musik under denna guidade vinterpromenad till stadens sevärdheter.
Foto: Johannes Rigg / Alamy Stock Photo
Foto: Espen Mills

DAG 6 : Svolvær och Stokmarknes

Lofoten och vår födelseplats

Foto: Espen Mills

Idag utforskar vi Lofoten, en imponerande ögrupp som reser sig ur Norska havet. När du ser de pittoreska fiskebyarna omgivna av höga fjäll förstår du snabbt varför denna ögrupp anses vara en av Norges mest natursköna platser.

Vi lägger till i staden Svolvær på förmiddagen. Svolvær, beläget på ön Austvågøya i hjärtat av Lofoten, är ögruppens största stad och full av butiker, restauranger, gallerier och kaféer som väntar på att upplevas. Du kan även njuta av utsikten över Svolværgeten, ett närliggande fjäll som fått sitt namn av att många tycker det liknar en get.

I Svolvær finns en rad tillvalsutflykter att välja mellan, till exempel en vandring med snöskor, en naturskön busstur till Lofotens största sevärdheter eller en spännande ridtur längs en vit sandstrand.

Vi kan inte besöka regionen utan att tillbringa lite tid i Stokmarknes. Den historiska staden ligger i ögruppen Vesterålen, strax nordost om Lofoten. Platsen har även en speciell plats i våra hjärtan. Det var nämligen här som sjöfartspionjären Richard With grundade den ursprungliga kustresan 1893.

Hurtigruten blev snart de norska kustsamhällenas livsnerv och vårt arv har passande nog förevigats på platsen där allting började. Vid vattnet ligger vårt fartyg från 1956, MS Finnmarken, bevarat i en glasbyggnad, precis som ett flaskskepp.

Här på Hurtigrutemuseet kan du lära dig mer om vår historia som Norges ledande rederi inom expeditionskryssningar genom tiderna. Utforska det gamla fartyget och upplev känslan av en annan era under en guidad tur.

Tillvalsutflykter
 • Vinterfiske i Lofoten
  Pröva på havsfiske ombord på en traditionell fiskebåt från 1917
 • Arvet efter Hurtigruten
  Få en exklusiv visning av Hurtigrutenmuseet och dess fullstora fartyg på vår födelseplats, Stokmarknes.
 • Höjdpunkter i Vesterålen under vintern – Historia, konst och kultur
  Upplev ögruppen Vesterålens vackra vyer, rika kultur och långa historia.
 • Kajaktur i Lofoten – Vinter
  Ge dig ut på vattnet i en tandemkajak och se Svolværs kust från ett nytt perspektiv i sällskap av en lokal guide.
 • Vinter i Lofoten – Konst, historia och Henningsvær
  Upplev Lofotens historia och beundra tidlös konst i SKREI samt njut av atmosfären i fiskebyn Henningsvær.

DAG 7 : Tromsø

Porten till Arktis

Foto: Espen Mills

Idag besöker vi den arktiska huvudstaden. Tromsø är Norges nordligaste universitetsstad och kallas ofta för ”porten till Arktis”. Det är den ultimata platsen för vinteraktiviteter, så varför inte ta en tur med hundspann eller vandra med snöskor.

Staden ligger omkring 350 kilometer norr om polcirkeln, vilket innebär att det är polarnatt i Tromsø under en dryg månad på vintern och goda chanser att få se norrsken.

Tromsø är en stad full av liv och har allt från trendiga restauranger och kaféer till butiker som säljer lokalproducerade hantverk och råvaror, men även det senaste modet. MS Trollfjord ligger här i tio timmar, så du har gott om tid för både en tillvalsutflykt och att utforska staden.

En av aktiviteterna är en guidad tur på Polarmuseet, där du får lära dig om stadens roll under tiden för jakt och handel i Arktis. Om du vill utforska djurens värld, besök upplevelsecentret Polaria med en rad olika djur från de arktiska vattnen, bland annat sälar.

På andra sidan vattnet ligger Ishavskatedralen, en byggnad vars slående arkitektur och imponerande målade glasfönster gör att den sticker ut i stadsbilden. Det kan även finnas möjlighet att besöka några av fjordarna omkring Tromsø eller ön Senja.

Tillvalsutflykter
 • Tur med hundspann i vinterlandskapet
  Följ med på en polarexpedition i miniformat när vi korsar det snötäckta, arktiska landskapet i Breivikeidet nära Tromsø.
 • Drömresor – Tur med hundspann, ishotell och renar
  Upplev en tur med hundspann, ett magiskt ishotell och regionens renar på denna drömresa utanför Tromsø.
 • Rofylld valskådning i Arktis
  Upplev Arktis lugn medan vi bjuds på en oförglömlig upplevelse med späckhuggare och knölval som leker i sin naturliga miljö.
 • Tromsø, den arktiska huvudstaden – Vinter
  Utforska det otroliga polararvet, modern kultur och extraordinära panoramavyer över Tromsø, ”Nordens Paris”, under vintern.
 • Möt lokalbefolkningen på Sommarøy
  Stilla nyfikenheten kring vardagslivet norr om polcirkeln och lär dig sticka med lokalbefolkningen på Sommarøy.
 • Världens nordligaste bryggeri
  Låt skådespelare underhålla dig under den här rundturen från Tromsø till Mack, som länge varit känt som världens nordligaste bryggeri.
Foto: Espen Mills
Foto: Espen Mills

DAG 8 : Honningsvåg

Norges nordligaste punkt

Foto: Espen Mills

Tidigt på morgonen kommer vi fram till Honningsvåg, där vi ligger i hamn hela dagen. Honningsvåg är den nordligaste staden på fastlandet och har ett unikt landskap, nästan helt utan träd eller buskar. Här i landets norra delar är vintrarna långa och snöfallen rikliga, så förbered dig på vackra vinterlandskap och spännande aktiviteter.

Hör snön knastra under dina snöskor när du vandrar över slätterna. Ta chansen att testa isfiske, en populär vintertradition i Nordnorge. Prova den lokala delikatessen kungskrabba som fångas i vattnen kring Honningsvåg och serveras här året runt. Beundra de olika konstverken på galleriet Once Upon a Dream och missa inte Honningsvågs kyrka. Det är regionens äldsta byggnad, slutförd år 1885.

En resa till Honningsvåg är dock inte komplett utan ett besök vid Nordkap. Det är en av Europas nordligaste punkter och tack vare vinterns snö kan vi ta oss hit med snöskoter. Att stå under polarhimlen och blicka ut över Barents hav från Norges nordligaste punkt är en helt unik upplevelse. Om mörkret dessutom lyses upp av ett norrsken blir det ett oförglömligt ögonblick.

På Nordkap står även det berömda jordglobsmonumentet där en selfie eller två är obligatorisk. När fotograferingen är avklarad kan du värma dig i Nordkapphallen där en kortfilm visas om livet i Arktis och du kan besöka olika utställningar.

Nu har vi nått resans nordligaste punkt. När vi lossar ankar under kvällen är det dags för fartyget att vända söderut igen.

Tillvalsutflykter
 • Nordkap och kungskrabbor – Vinter
  Följ med när vi utforskar Honningsvågs höjdpunkter vintertid – från ikoniska vyer vid Nordkap till utsökt kungskrabba i Sarnes.
 • Fyrhjuling till Nordkap
  Kör din egen fyrhjuling till Europas nordligaste punkt.
 • Kulturvandring, ölprovning och föreställning vid 71 grader nord
  Njut av en stadstur, hantverksöl och en exklusiv föreställning om livet i Arktis, spelad av tonåringar från orten.
 • Snöskoter till Nordkap
  Upplev orörd arktisk natur under en spännande snöskotertur till Europas nordligaste punkt.
 • Arktiskt isfiske
  Gör en kort vandring med snöskor till en närliggande sjö, pröva på isfiske och provsmaka den nyfångade fisken.

DAG 9 : Alta

Norrskensstaden

Foto: Kay Fochtmann

Alta är med sina över 10 000 invånare en av de större kuststäderna vi besöker under vår resa. En av stadens största höjdpunkter är Altaälven, en av Norges bästa platser för att fiska lax. Här fångas regelbundet riktigt stora laxar – vissa väger så mycket som 24 kg. Passa på att prova en bit nygrillad lax på någon av stadens restauranger.

Nu befinner vi oss på den 70:e breddgraden, långt över polcirkeln. Regionen är känd för sina goda förutsättningar att få syn på norrsken, så ha kameran redo. Vid rätt väderförhållanden kan du få otroliga bilder på norrskenet som rör sig över himlen.

Du kan även lära dig mer om det fascinerade ljusfenomenet under en guidad tur i staden. Norrskenskatedralen har till och med en utställning om hur Alta blev ett centrum för banbrytande forskning kring norrsken på 1800- och 1900-talet.

Vinterns snöfall öppnar dörrarna för några äkta arktiska utflykter, såsom en tur med hundspann. Snön och klimatet gör även Alta till den perfekta platsen för det ishotell som ligger längs Altaälven.

Ta chansen att besöka världens nordligaste ishotell som byggs av snö och is och utsmyckas i olika teman av lokala konstnärer varje vinter. Gör ett stopp i hotellets isbar med handgjorda isskulpturer för någonting att dricka – drycken är alltid välkyld eftersom glasen är tillverkade av is.

Tillvalsutflykter
 • Besök det magiska igloohotellet i Alta
  Utforska det vackra igloohotellet, skapat i snö och is. Till och med din drink kommer i ett glas av is!
 • Hundspannstur på hjul i Alta
  Pröva en hundspannstur på hjul genom den vackra landsbygden nära Norrskensstaden och träffa hundarna som gör resan möjlig.
 • Hundspannstur i Alta
  Följ med på en hundspannstur genom snölandskapet nära Norrskensstaden och träffa hundarna som gör resan möjlig.
 • Unesco-listade hällristningar och Norrskenskatedralen
  Kolla in de förhistoriska hällristningar på Altamuseet och beundra den ikoniska katedralens arkitektur.
Foto: Kay Fochtmann
Foto: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

DAG 10 : Lødingen

Byliv och fjordnatur

Foto: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

Lødingen på Hinnøyas sydöstra kust är en by med drygt 2 000 invånare som fungerar som administrativt centrum för kommunen med samma namn. Vi brukade göra ett stopp i den här hamnen under våra tidiga kustrutter, så att återvända känns lite som att komma hem igen.

Fartyget lägger till omkring lunch och vi använder Lødingen som utgångspunkt för att utforska mer av Hinnøya – Norges största ö söder om Svalbard – under några timmar. Upptäck gatorna nära hamnen och beundra de traditionella röda fiskestugorna, som kallas rorbuer av lokalbefolkningen, längs vattnet. Känn den lugnande effekten från bylivet under din promenad.

Besökets höjdpunkt är utan tvekan de fascinerande fjordar och fjäll som den norska kusten är så berömd för. Gullesfjorden är en förgrening av Andfjorden som skär in i den norra delen av Hinnøya, omgiven av orörda fjällkedjor. Regionen är populär bland turister som campar eller bor i stugor och fiskar torsk i fjorden under vinterhalvåret.

Här erbjuder vi en tillvalsutflykt med båtsafari som tar dig närmare fjorden. Utmana dig själv med en fjällvandring och få en oslagbar panoramavy över omgivningarna som belöning.

Tillvalsutflykter
 • Ångbåtsvarv och Hurtigrutens historia
  Res tillbaka i tiden vid Dampskipsbrygga, Lødingens tidigare ångbåtsvarv som har restaurerats till en utställningshall.
 • Ge dig ut på havet med en lokal fiskare
  Följ med en lokal fiskare i vattnen kring Lødingen – kanske med havsörnar seglandes i himlen ovan.
 • Samernas hantverk, mat och kultur
  Tillbringa tid med en samisk familj och lär dig om deras unika seder som har ärvts från generation till generation.

DAG 11 : Rørvik

En historisk fiskeby

Foto: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo

Vi lämnar polarnattens land och fortsätter söderut där vi korsar polcirkeln under morgontimmarna.

Ögruppen Vikna består av omkring 6 000 öar, kobbar och skär. Den största ön, Inner-Vikna, är nästa stopp på vår resa. Vi siktar på att lägga till i Rørvik omkring lunch och stanna i den lilla hamnstaden i några timmar.

Orten och dess omgivningar har en lång historia och här finns bland annat forntida gravplatser. Regionens sjöfartsarv finns dokumenterat på Rørviks många museer, framförallt på det norska kustmuseet.

Vid besökscentret SalmoNor kan du gå på en guidad rundtur vid en modern laxodling och lära dig mer om Norges fiskodlingsindustri som förser hela världen med nordisk lax.

En annan viktig exportvara är torsk, och här arrangeras till och med en årlig torskfestival i mars. Fisken är vanligt förekommande i ögruppens vatten under vintern, så passa på att provsmaka nylagade torskkakor medan du är här.

Återvänd till fartyget under eftermiddagen för din näst sista kväll ombord. Njut av fartygets bekvämligheter, som panoramabastun, eller prova lite värmande akvavit i baren på översta däck.

Tillvalsutflykter
 • Res tillbaka i tiden i kustbyn Rørvik
  Lär dig om Rørviks historia under en guidad tur till tre av ortens viktigaste museer.
Foto: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo
Foto: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

DAG 12 : Molde

Perfekta panoramavyer

Foto: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

Vi avslutar resan med ett besök i Molde, Romsdalens huvudort som ligger på sydkusten av halvön med samma namn. Här har vi lagt till många gånger på våra resor längs den norska kusten, men idag gör vi ett mycket längre stopp för att ge dig tid att uppleva allt orten har att erbjuda.

Kustteamet anordnar flera aktiviteter som kan ta upplevelsen i Molde till en ny nivå. En tillvalsutflykt tar dig till närliggande Atlanterhavsveien, en ikonisk del av den norska kusten som ofta figurerar i Hollywoodfilmer.

Följ med på en vandring till utsiktsplatsen längs en led från centrum för att få en panoramavy över området. Väl framme kan du blicka ner över Molde från 402 meter över havet eller beundra Moldefjordens 222 snötäckta fjälltoppar.

Om du föredrar att stanna på marknivå kan du besöka Romsdals museum, ett av Norges största hembygdsmuseer, cirka tio minuter från centrum.

Väl tillbaka på fartyget avslutar vi vår resa på topp med en avskedsmiddag. Ta chansen att en sista gång prata om resans alla höjdpunkter och upplevelser med dina medresenärer.

Tillvalsutflykter
 • Atlantvägen – Naturskön busstur från Molde
  Följ med till en av världens vackraste vägar, Atlantvägen.

DAG 13 : Bergen

Norges näst största stad

Foto: Shutterstock

Under morgonen närmar vi oss resans sista stopp, Bergen. Passa på att reflektera över din resa från söder till norr och tillbaka igen.

Här är resan slut efter att vi har tagit farväl av besättningen och gått iland. Du har rest med Nordkapsexpressen och utforskat Norges kustsamhällen, hela vägen upp till Europas nordligaste punkt.

Under resan har du fått uppleva det varierande klimatet, sett fascinerande fjäll och fjordar och kanske mållöst beundrat ett norrsken både en och två gånger.

Vi hoppas att du har haft en oförglömlig upplevelse ombord på Nordkapsexpressen. Vi ser fram emot att få välkomna dig ombord på ännu en ikonisk resa längs den norska kusten snart igen.

Foto: Shutterstock
Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Vad som ingår

Standardhytter 

Njut av en rad olika förmåner och välj bland en mängd bekväma boendealternativ: Polar insides-, Polar utsides- och Arctic Superior-hytter.

Hytt på fartyget

 • Bekväm hytt med badrum
 • Val av hyttkategori och -läge

Läs mer om våra hytter

 

Mat och dryck ombord 

 • Helpension med måltider under hela dagen i Flora och Árran
 • Obegränsad val av öl, vin och sprit på Flora, Árran och 1893 Bar, serverat under restaurangens och barens öppettider med undantag för frukost
 • Obegränsad mängd mineralvatten, te och kaffe
 • Eftermiddagstilltugg i 1893 Bar
 • Kulinariska demonstrationer och provsmakningar

Läs mer om mat och dryck ombord

 

Livet ombord

 • Flerspråkigt kustteam
 • Gratis Wi-Fi
 • Dagliga föreläsningar, fototips och hantverkskurser
 • Tillgång till gym och bastu
 • Tillgång till bibliotek och filmer på begäran
 • Utrustning för utomhusaktiviteter

Läs mer om livet ombord

För svitgäster

Om du vill ha en upplevelse över det vanliga, välj en av fartygets vackra och lyxiga expeditionssviter.

Svit på fartyget

 • Rymlig, stilren svit med badrum
 • Val av hyttkategori och -läge
 • Obegränsad minibar
 • Daglig bäddning

Läs mer om expeditionssviter

 

Mat och dryck ombord

 • Helpension med måltider under hela dagen i Flora, Arran och fartygets à la carte-restaurang, Røst
 • Obegränsad val av öl, vin och sprit på Flora, Árran och 1893 Bar, serverat under restaurangens och barens öppettider med undantag för frukost
 • Obegränsad mängd mineralvatten, te och kaffe
 • Välj tid för restaurangsittningar
 • Exklusivt eftermiddagste med mousserande vin i Røst
 • Exklusiv middag med fartygets officerare

Läs mer om mat och dryck ombord

 

Livet ombord 

 • Prioriterad incheckning och tillgång till vår Espolin Johnson-lounge
 • Gratis Wi-Fi
 • Flerspråkigt kustteam
 • Tillgång till gym och bastu
 • Dagliga föreläsningar, fototips och hantverkskurser
 • Tillgång till bibliotek och filmer på begäran
 • Kulinariska demonstrationer och provsmakningar
 • Utrustning för utomhusaktiviteter
 • Kläder från Hurtigruten Collection, med jacka, tröja och yllemössa

Läs mer om livet ombord