Din mat- och dryckesupplevelse

Nya hamnar innebär att vi får nya leverantörer att arbeta med, nya smaker att experimentera med och nya anekdoter att berätta ombord på Svalbardexpressen och Nordkapsexpressen.

Den norska kustens smaker

Den norska kustens smaker, från både då och nu, utgör en viktig del av din upplevelse ombord på MS Trollfjord.

Både Svalbardexpressen och Nordkapsexpressen tar oss till flera nya hamnar, vilket innebär att vi får chans att samarbeta med fler leverantörer i världsklass. Följ med på matutflykter, prova regionens alla råvaror och hör leverantörerna berätta om maten.

MS Trollfjord har dock mycket mer att erbjuda än bara inbjudande restauranger och utsökt mat och dryck. Lär dig mer om den norska kustens smaker och arv under praktiska workshoppar och en rad spännande utflykter. 

Innovativa matkoncept

Fartygets restauranger och barer har fått en komplett ansiktslyftning. Det innebär också nya, noggrant komponerade maträtter och drycker inspirerade av klassiska menyer, traditionella konserveringsmetoder samt norska råvaror med allt från örter och bär till frukt och grönt.

När du besöker en av MS Trollfjords tre restauranger bjuds du på maträtter tillagade med tekniker som har hjälpt det norska folket genom tusentals vintrar. Om du vill kan du få lära dig hur du använder några av dessa konserveringsmetoder.

Autentiska, norska smaker

Fisk spelar självklart en viktig roll på menyn. Havet har trots allt haft en stor inverkan på den norska kulturens arv. Våra kockar använder alla läckerheter som dessa vatten har att erbjuda, från torsk och kräftor till sjögräs och sjöborrar. Om du är vegan eller vegetarian kan du även prova vegansk kaviar gjord på sjögräs i Lofoten.

I våra menyer har vi också hämtat inspiration från samernas kultur och kök. Det är vårt sätt att visa respekt och tacksamhet för allt de har gjort för Norge. Testa traditionella samiska rätter, såsom kött som skärs upp med en samisk kniv, serverat av en kock som berättar mer om råvarornas ursprung.

Exklusivt eftermiddagste

Slå dig ner och njut av utsökt eftermiddagste med en norsk touch eller unna dig själv en nordisk cocktail inspirerad av kusten i fartygets bar. Prova sprit destillerad med glaciärvatten, öl bryggt på fjordvatten eller vår alldeles egna akvavit.

Foto: Tom Merton

Utbildning för matälskare

Matlagningskurser och provsmakningar är en populär del av aktiviteterna ombord på MS Trollfjord.

Delta i workshoppar med våra kockar där du får lära dig att salta och röka fisk, torka kött, tillaga sjögräs eller konservera mat med hjälp av socker, alkohol och vinäger. Slutresultatet kanske serveras i restaurangen följande dag!

Dessutom kan du få möjlighet att träffa några av våra viktigaste fiskleverantörer (verksamma i branschen i flera generationer), testa sjögräs eller provsmaka vin, öl och spritdrycker guidad av en sommelier.

 

Matupplevelser iland

Under nya, unika utflykter får du lära dig mer om den norska kustens smaker.

På Nordkapsexpressen kan du pröva isfiske, besöka en laxodling och lära dig allt som finns att veta om kungskrabban. På Svalbardexpressen kan du fiska, prova öl från ett mikrobryggeri och njuta av lokala delikatesser medan du lyssnar på sägner om troll.

Sammantaget blir det en mycket minnesvärd matupplevelse.