Bergen–Trondheim med flyg och hotell

Bergen-Trondheim

Hurtigruten är perfekt när du vill ta en minisemester eller bara hitta på något annorlunda över en helg. Det behövs inte så många dagar för att få en spännande upplevelse. Följ med på en sjöresa från Bergen till Trondheim och se de vackraste fjordarna och städerna längs Vestlandskusten. På sommaren går vi in i Geirangerfjorden, och på hösten i Hjørundfjorden, som ofta kallas Norges vackraste fjord.

 • Paketpris för flygresa, hotell och resa med Hurtigruten
 • Paketpris för flygresa, hotell och resa med Hurtigruten
 • Utforska Bergen, Ålesund och Trondheim under en och samma resa
 • Upplev Geirangerfjorden på sommaren och Hjørundfjorden på hösten

Översikt

Bergen har mer än 60 sevärdheter samt museer och gallerier. För att du ska få ut mesta möjliga av din vistelse här har vi lagt in en hotellövernattning i paketresan. Du har då hela dagen på dig att utforska staden innan det är dags för avresa på kvällen. När du kommer ombord på Hurtigruten serveras du först middag. Därefter kan du koppla av på däck eller i panoramasalongen och njuta av den vackra naturen.

Dagen efter står Ålesund på programmet och om du reser på sommaren eller hösten kan du se fram emot spektakulära fjordupplevelser. På sommaren seglar

vi in i den Unesco-listade Geirangerfjorden. Denna världskända fjord omges av majestätiska fjälltoppar, branta stup och vilda forsar. Och när hösten färgar landskapet gult och rött tar vi en tur in i Hjørundfjorden. Våra fartyg är de enda som går in i denna orörda fjordpärla som räknas till en av världens vackraste. Sista dagen äter du frukost ombord innan fartyget lägger till i Trondheim. Passa på att utforska stadens sevärdheter och gömda smultronställen på egen hand innan du flyger hem igen. 

Paket med flyg

Detta paket inkluderar flyg, hotell och resa med Hurtigruten. Priset inkluderar resa i ospecificerad hytt, frukost och flyg t/r från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn till Hurtigrutens avgångs- och ankomsthall.

I priset ingår

 • Resa med Hurtigruten i ospecificerad hytt med frukost (2 nätter)
 • Flyg från Oslo till Bergen och transport till hotellet
 • Hotellövernattning i Bergen med frukost
 • Flyg från Trondheim till Oslo

Ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Valfria utflykter

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer att uppleva på resan mot Trondheim. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Utresa Varierar efter årstid

Dagliga avgångar året runt

Avresa från Sverige/Bergen
Dag 1
KPK123337©Klaus-Peter-Kappest.jpg
Foto: Klaus Peter Kappest Foto

Charmiga Bergen


Ort: Bergen

Bergen grundades 1070 och växte sig stor med Bryggen som utgångspunkt. Fram till runt 1830 var Bergen faktiskt Norges största stad. Samtidigt som den har en internationell atmosfär finns här också mycket småstadscharm. När du har checkat in på hotellet har du mängder av möjligheter att utforska Bergen. På kvällen kan du passa på att uppleva lite nattlivet på någon av de pubar, barer, nattklubbar och dansställen som finns i Bergen. Här kan du ta något gott att dricka och prata med trevliga människor. 

Dag 2
20100805_104821_M©Gian-Rico_Willy.jpg
Foto: Gian-Rico Willy Foto

Trevliga Vestlandet


Ort: Bergen

Innan du går ombord på Hurtigruten har du gott om tid att besöka några av Bergens sevärdheter. Ta en promenad i Bryggen, en av de platser i Norge som finns med på Unescos världsarvslista. Denna historiska stadsdel består idag av charmiga trähus, trånga gränder och spännande butiker, konstateljéer, hantverksbodar och restauranger. Den genuina Bergen-stämningen hittar du på Fiske­torget, en av Norges mest kända utomhusmarknader. Strosa runt bland bodarna och njut av atmosfären eller ät lunch på någon av uterestaurangerna. Konstmuseerna KODE ligger som ett pärlband längs den idylliska sjön Lille Lungegårdsvann mitt i centrum. Här hittar du stora samlingar från Munch och Picasso blandat med samtidskonst, konsthantverk och design. Du kan också ta dig upp på höga höjder och andas in frisk luft. Ta linbanan upp till Ulriken eller åk upp med Fløibanen och få en fantastisk utsikt över staden. Akvariet i Bergen är också väl värt ett besök. På eftermiddagen går du ombord på Hurtigruten och kan se fram emot en härlig middagsbuffé medan fartyget sätter kurs ut genom Hjeltefjorden. Använd resten av kvällen till att koppla av, antingen på däck eller i panoramasalongen, medan vi sakta glider fram i det vackra kustlandskapet.

Dag 3
paffy_shutterstock_170074256.jpg
Foto: Paffy/Shutterstock Foto

En dag med mästerverk


Ort: Florø–Molde

Vaknar du tidigt får du uppleva den storslagna utsikten över idylliska Nordfjord innan du njuter av en härlig frukost. När vi går förbi Vestkapp är vi ute på öppet hav för första gången under resan. Nästa stopp på resan är Ålesund. Staden är mest känd för sin arkitektur i jugendstil, som kännetecknas av spiror, torn och detaljrika ornament. Efter den stora branden år 1904 återuppbyggdes stadskärnan i Ålesund i jugendstil. Följ med på jugendvandring, där vi sakta promenerar längs Ålesunds gator och tittar på arkitekturen. Är du intresserad av livet i havet får du inte missa utflykten till Atlanterhavsparken – ett av Nordeuropas största saltvattensakvarier. Här får du också se en imponerande dykuppvisning och göra ett besök hos pingvinerna. Därefter tar vi oss upp på fjället Aksla, där du har panoramautsikt ut över staden och området.
På sommaren seglar vi in i Geirangerfjorden och på vägen in passerar vi klippor som är 800 meter höga med imponerande vatten¬fall. Du kan följa med på en utflykt som börjar med att vi kör uppför Ørneveien, där du får en fantastisk utsikt över Geiranger¬fjorden.
Sedan tråcklar vi oss nedför Trollstigen genom elva hårnålssvängar. Vi avslutar med en middag i Molde innan vi går ombord på fartyget igen. På hösten utforskar vi Hjørundfjorden som ligger mitt bland Sunnmørsalpernas vilda och majestätiska fjälltoppar. Här väntar orörd natur, branta fjällväggar, gröna ängar, ensligt belägna fjällgårdar och pyttesmå byar. Följ med på utflykten ”Ett smakprov av Norge”. Vi ankrar upp utanför det lilla samhället Urke, där en mindre båt tar oss i land. Därefter fortsätter vi med buss genom Nordangsdalen, även känd som ”Norges smalaste dal”. Vid sjön Lyngstølvatnet kan du se resterna av en gammal by precis under vattenytan. Sjön blev till efter ett jordskred år 1908 som efterlämnade en fördämning – ett fascinerande skådespel med spännande historia. Vi besöker det historiska hotellet Union Øye från 1881. När vi har provsmakat lokala specialiteter åker vi tillbaka till Urke och går ombord på fartyget igen. Vi fortsätter sedan norrut och får lyssna till ett färgstarkt och intressant föredrag om norrskenet under vintermånaderna.

Dag 4
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Klaus Prediger - Gästefoto Foto

Magiskt möte med Trondheim


Ort: Trondheim

Trondheim är en fantastiskt vacker stad med mycket speciell arkitektur.

Efter frukost går du i land för att utforska staden och uppleva den mytomspunna atmosfären. Det är inte många stora städer som har klarat av att behålla sin historiska särprägel så väl som Trondheim. De smala gränderna från medeltiden finns kvar och står i tydlig kontrast till de bredare gatorna från 1800-talet. I stadskärnan finns många speciella trähus, vissa av dem ända från 1700-talet. Trondheim var Norges första huvudstad och grundades av vikingakungen Olav Tryggvason år 997. Följ med på en guidad tur i Nidarosdomen eller utforska stadens smultronställen på egen hand genom att strosa runt på de charmiga gatorna. Njut av utsikten från Gamle Bybro som byggdes år 1861 och ta dig en titt på de vackra trähusen i Bakklandet.  Nidarosdomen är helt klart värt ett besök. Kyrkan började byggas år 1070 på Olav den Heliges gravplats och är idag Norges största gotiska byggnadsverk. Låt dig imponeras av den otroliga detaljrikedomen och de fantastiska konstverken. Efter en dag full av upplevelser är det sedan dags att flyga hem. 

Ankomst Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Ort
Ombord

Young Explorers-programmet

Barn i åldrarna 7-13 kan delta i vårt program för Unga Upptäcktsresande. Det är specialdesignat för barn som reser tillsammans med vuxna till storslagna destinationer, och fokuserar på lärande, skoj och ett aktivt deltagande.

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Upplevelser

Utflykter

På kustexpeditionerna kan du delta i ännu fler utflykter. De är mycket populära, och därför rekommenderar vi att du bokar dem i samband med att du bokar resan. I mån av plats kan du också boka utflykter ombord.