Kirkenes–Tromsø med flyg och hotell

Kirkenes–Tromsø inkl. flygresa, hotell och resa med Hurtigruten

Utforska vildmarken i Finnmark innan du kastar dig ut i Tromsøs nattliv! Resan startar i Kirkenes inte långt från ryska gränsen, en perfekt utgångspunkt för spännande utflykter året om. Dagen därpå går du ombord på Hurtigruten och får bland annat uppleva Nordkap och Hammerfest. Sjöresan avslutas sedan i Tromsø där du stannar nästan ett dygn.

 • Paketpris för flygresa, hotell och sjöresa med Hurtigruten
 • Upplev Tromsø under både dag- och kvällstid
 • Ät frukost på Nordkap!
 • Följ med på spännande utflykter, oavsett årstid

Översikt

Kirkenes är den perfekta utgångspunkten för vildmarksäventyr. Eftersom vintern varar längre häruppe anordnas utflykter med vintertema ända fram i maj. Följer med på en snöskoterssafari över en isbelagd fjord och få ett fantastiskt möte med Finnmarksvintern. Eller susa fram över snön efter ivriga huskyhundar. Du kan också besöka Kirkenes snöhotell, som är byggt helt och hållet av snö och is. Gränsen mot Ryssland ligger nära Kirkenes och det märks eftersom alla skyltar är skrivna både på norska och ryska. Det finns flera sätt att ta sig till ryska gränsen. Du kan antingen åka buss (hela året), njuta av ett flodbåtssafari eller under vår och höst följa med på en actionfylld tur på fyrhjuling. Kirkenes har också en rik historia som du får veta mer om när du besöker Grenselandmuseet och Saviomuseet.

Efter att ha upplevt exotiska Kirkenes och gjort utflykter i dessa omgivningar går du ombord på Hurtigruten dagen därpå. Njut av en utsökt lunch och koppla sedan av på däck eller i panoramasalongen med en fantastisk utsikt över landskapet. När vi kommer til Mehamn kan du följa med på en snöskotertur i polarnatten. Susa fram över öde vidder utan störande ljus på jakt efter det flammande norrskenet på natthimlen. Nästa dag besöker vi fem småhamnar. I Honningsvåg har du möjlighet att följa med på en utflykt till Nordkap och äta en god frukost. På väg tillbaka till fartyget får du ta del av den unika naturen i Finnmark.

Därefter väntar Hammerfest som en gång var Norges polarhuvudstad och bas för arktiska jaktexpeditioner. Här hittar du ”Meridianstøtten”, ett monument som restes 1854 till minne av de internationella landmätningar som Struve genomförde av jorden. Monumentet finns med på Unescos världsarvslista. På våren går vi in i den vackra Lyngenfjorden med sina majestätiska fjäll. Sent på kvällen kommer vi fram till Tromsø där du går i land och övernattar på hotell. Tromsø sägs ha Norges vildaste nattliv så passa på att utforska denna livfulla stad. Dagen efter har du sedan tid att njuta av Tromsø innan du flyger hem igen.

 

Paket med flyg

Detta paket inkluderar flyg, hotell och resa med Hurtigruten. Priset inkluderar resa i ospecificerad hytt, frukost och flyg t/r från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Hurtigrutens avgångs- och ankomsthall.

I priset ingår

 • Sjöresa med Hurtigruten i ospecificerad hytt med frukost (2 nätter)
 • Flyg från Oslo till Kirkenes och transport till hotellet
 • Hotellövernattning i Kirkenes med frukost och transport till fartyget
 • Hotellövernattning i Tromsø
 • Flyg från Tromsø till Oslo

Ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Valfria utflykter

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer uppleva på resan mot Tromsø. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Utresa Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Avresa från
Dag 1
2500x1250_Kirkenes_City-panorama_BY_Toma-Babovic.jpg
Foto: Toma Babovic Foto

Där öst möter väst


Ort: Kirkenes

När du kommer till Kirkenes befinner du dig längre österut än både Istanbul och S:t Petersburg. Kirkenes kallas för huvudstaden i Barentsregionen, och staden ligger bara några kilometer från den ryska gränsen. Detta märks bland annat på att alla vägskyltar är på både norska och ryska (kyrilliska). Det finns flera sätt att ta sig till ryska gränsen. Du kan antingen åka buss (hela året), njuta av en flodbåtssafari eller följa med på en actionfylld tur med fyrhjuling. Kirkenes har en rik historia som du får veta mer om när du besöker Grenselandmuseet och Saviomuseet. Du kan också följa med på flera spännande utflykter som vi erbjuder i den arktiska vildmarken, exempelvis snöskotertur, hundspannskörning eller kungskrabbsafari. Etter en dag full av upplevelser väntar en trevlig kväll och övernattning på hotell. 

Dag 2

Finnmarkskusten från sjösidan


Ort: Kirkenes–Berlevåg

På morgonen går du ombord på Hurtigruten, där fartyget påbörjar sin resa söderut. Du äter först en utsökt lunch och sedan kan du bara sitta och njuta av det fantastiska landskapet från däck eller i panoramasalongen. Under höstsäsongen kan du lyssna på föredrag om samernas historia. På eftermiddagen går vi in i Norges östligaste hamn, Vardø. Om vädret tillåter får du möjlighet till ett uppfriskande isbad i Barents hav. På våren kan du lyssna till ett föredrag om fågellivet längs kusten. Vi fortsätter resan längs Varangerhalvön till Båtsfjord och på kvällen lägger vi till i Berlevåg, som bland annat är hemstaden för Norges mest kända manskör. 

Dag 3

Nordkap och nattliv


Ort: Mehamn–Tromsø

Mitt i natten lägger vi till i Mehamn. Här kan du på vintern följa med på en oförglöm¬lig snöskoterssafari i polarnatten. På denna spännande safari till Kjøllefjord är vi på jakt efter det flammande norrskenet på natthimlen. När vi ankommer till Honningsvåg kan du följa med till Nordkap och samtidigt äta en god frukost. På väg tillbaka till fartyget kan du titta ut över den unika naturen i Finnmark. Medan vi seglar mot Hammerfest har du på hösten möjlighet att smaka på torkat renkött. Hammerfest var en gång Norges polarhuvudstad och bas för arktiska jaktexpeditioner. Här hittar du den Unesco-listade ”Meridianstøtten”, ett monument som restes 1854 till minne av de internationella landmätningar som Struve genomförde av jorden. Vi fortsätter sedan söderut till Øksfjord. På vintern får du lära dig att slå knopar på däck. Efter att ha korsat öppet hav lägger vi till i den gamla handelsstationen Skjervøy. På våren seglar vi vidare in i den vackra Lyngenfjorden, som omges av natursköna, majestätiska fjäll. Ibland får vi besök av en lokal räktrålare vars besättning berättar om livet längs kusten och serverar färska räkor på däck. Vi kommer till Tromsø på kvällen, och om du vill hinner du utforska stadens nattliv. Det kanske inte är lika vilt som den omgivande naturen – men spännande och underhål¬lande så det räcker! 

Dag 4
2500x1250_Tromso_By_Rosemarie-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Rosemarie Prediger - Gästefoto Foto

Ishavsstaden Tromsø


Ort: Tromsø

Använd förmiddagen till att promenera runt i staden och fika på ett av stadens många kaféer. Du kan också leta fynd i retrobutiken Smørtorget, åka upp till Tromsdalstinden, titta in i Ølhallen eller besöka upplevelsecentret Polaria. Flyget hem går på eftermiddagen så se till att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i ”Nordens Paris”. 

Ankomst Varierar efter årstid

Dagliga avgångar året runt

Ort
Ombord

Young Explorers-programmet

Barn i åldrarna 7-13 kan delta i vårt program för Unga Upptäcktsresande. Det är specialdesignat för barn som reser tillsammans med vuxna till storslagna destinationer, och fokuserar på lärande, skoj och ett aktivt deltagande.

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Upplevelser