Tromsø–Trondheim med flyg och hotell

Tromsø - Trondheim

Sträckan från Tromsø till Trondheim är förmodligen den vackraste och mest kända längs hela kusten. Vesterålen, Lofoten och Helgelandskusten – höjdpunkterna och naturens pärlor ligger som på rad. Innan du går ombord har du en hel dag på dig att utforska livfulla Tromsø, och när fartyget lägger till i Trondheim kan du se fram emot nästan två dagar i denna stad innan du flyger hem.

 • En perfekt kombination av storstadssemester och sjöresa längs kusten
 • Paketpris för flygresa, hotell och sjöresa med Hurtigruten
 • Upplev livfulla Tromsø och medeltidsstaden Trondheim
 • Få spektakulära naturupplevelser i områden som Vesterålen, Lofoten och Helgelandskusten

Översikt

Detta är en perfekt kombination av stadsliv och naturupplevelser med Hurtigruten – på ett par dagar får du mängder av upplevelser! Följ med på en sjöresa mellan Tromsø och Trondheim och upplev den skiftande naturen längs den norska kusten.

Förutom vacker natur och livfull atmosfär finns i Tromsø flera spännande museer, mängder med shoppingmöjligheter och trevliga kaféer och restauranger. Du får en hel dag på dig att utforska staden innan det är dags att gå ombord på Hurtigruten på kvällen. Gör dig redo för en dag full av extrem natur och charmiga små fiskelägen. Följ med på utflykter som havsörnsafari, ridning, fjällvandringar, fiske eller RIB-båtsäventyr. Vi erbjuder utflykter som gör att får ut så mycket som möjligt av Lofoten och du hittar enkelt något som intresserar dig. Dagen därpå seglar vi längs Helgelandskusten och från däck har du fin utsikt över otaliga holmar och skär, fantastisk natur och branta fjäll. Dagens höjdpunkter är när vi korsar polcirkeln och när vi passerar fjällkedjan De Syv Søstre samt Torghatten, fjället med ett hål i mitten. Norges historiska huvudstad Trondheim erbjuder förutom naturupplevelser både småstadscharm med Midtbyen och Bakklandet och typiska storstadsupplevelser som Mathallen och massor av spännande sevärdheter. Här avslutas sjöresan med Hurtigruten, men du har nästan två hela dagar på dig att utforska staden innan du flyger hem igen. 

Paket med flyg

Detta paket inkluderar flyg, hotell och resa med Hurtigruten. Priset inkluderar resa i ospecificerad hytt, frukost och flyg t/r från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn till Hurtigrutens avgångs- och ankomsthall.

I priset ingår

 • Sjöresa med Hurtigruten i ospecificerad hytt med frukost (3 nätter)
 • Flygresa från Oslo till Tromsø och transport till fartyget
 • Hotellövernattning i Trondheim med transport till flygplatsen
 • Flygresa från Trondheim till Oslo

Ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Valfria utflykter

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.

   

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer uppleva längs resan mot Trondheim. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Utresa Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Avresa från
Dag 1
2500x1250_Tromso_The-Arctic-Cathedral_By_Utflytter-shutterstock.jpg
Foto: Utflytter - Shutterstock Foto

Arktiska upplevelser


Ort: Tromsø

Du landar i ”Nordens Paris” på förmiddagen och har sedan hela dagen på dig att utforska Tromsø innan det är dags att gå ombord på Hurtigruten på kvällen. Använd dagen till att promenera runt i staden och fika på något av stadens många kaféer. Du kan också leta fynd i retrobutiken Smørtorget, åka upp till Tromsdalstinden, titta in i Ølhallen eller besöka upplevelsecentret Polaria.

Dag 2
Lofoten_Kong-Harald8_DSC_0248©Jon-Hauknes---Guest-image.jpg
Foto: Jon Hauknes - Gästefoto Foto

Välkommen till Lofoten


Ort: Tromsø - Stamsund

Att glida fram genom det vackra öriket Vesterålen till spektakulära Lofoten i dagsljus är en helt fantastisk upplevelse! Från däck har du en panoramautsikt över storslagen natur och idylliska fiskelägen. Efter korta stopp i Harstad och Risøyhamn går vi igenom det trånga Raftsundet. Denna drygt 2 mil långa passage mellan Lofoten och Vesterålen är omgiven av höga fjäll upp till 1 000 m. Trollfjorden är nästa punkt på programmet. Det är en pytteliten fjord, bara 2 km lång och 100 m bred, som omges av storslagen natur. Här får du möjlighet att följa med på en havsörnssafari. Ofta tar kaptenen en tur in i den trånga fjorden där berget stryker längs fartygets sidor. När vi kommer till Svolvær har du många utflykter att välja bland (beroende på årstid). Du kan exempelvis följa med på en utflykt till ett fiskeläge, uppleva Lofoten från hästryggen eller följa med ut i fiskebåt för att se om du kan dra upp stortorsken. Vill du ha adrenalin kan du susa fram i skärgården i en RIB-båt, där du i hög hastighet får du se stora delar av Lofoten från sjösidan.

Dag 3
Neshavna-foto-Rita-Johansen.jpg
Foto: Rita Johansen Foto

Vi korsar polcirkeln


Ort: Bodø - Rørvik

Att korsa polcirkeln vid 66°33’ N är en av dagens höjdpunkter och detta uppmärksammar vi med arktiska traditioner på däck. En annan höjdpunkt är när vi seglar förbi fjällkedjan De Syv Søstre. De sju fjällen är mellan 900 och 1 000 m höga och väl synliga från däck. Det är lätt att förstå hur dessa ”systrar” har inspirerat till gamla folksagor. Enligt sägnen förvandlas troll till sten när de ser solen och det är precis vad som hände med dessa sju systrarna som nu har blivit ståtliga fjäll. Vi gör en avstickare in till Nesna, en idyllisk före detta handelsstation innan vi går vidare till Sandnessjön. I närheten ligger Vegaöarna, som finns med på Unescos världsarvslista. Lite senare på dagen passerar vi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål igenom. Sägnen säger att hålet blev till av Hestmannens pil, men enligt vetenskapen ska det ha skapats under istiden.

Dag 4
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Klaus Prediger - Gästefoto Foto

Upplevelsedag i Trondheim


Ort: Trondheim

Efter frukost är sjöresan med Hurtigruten över och du har tid att utforska Trondheim, en stad där det finns massor att göra! Trondheim är mest känd för Nidarosdomen, den imponerande katedralen som är byggd på Sankt Olavs grav. Andra sevärdheter är Munkholmen, Sverresborg Folkemuseum, Ringve musikkmuseum, Vitensenteret och Rockheim. Den lilla stadskärnan med alla spännande butiker gör Trondheim till en populär shoppingstad. Här finns många boutiquer som säljer kläder och annat som man inte hittar överallt. Även i Bakklandet finns butiker där du hittar handgjorda, unika produkter. Och när du ändå är i detta område måste du passa på att fika på ett Trondheims mysigaste kaféer, Baklandet Skydstasion, som ligger vid Gamle Bybro. Mitt i staden rinner Nidelven och här är det väldigt populärt att hyra kajak och uppleva Trondheim från ”sjösidan”. På kvällen kan du äta gott på en av de många restaurangerna eller ta del av stadens rika kulturutbud innan du går och lägger dig på hotellet.

Dag 5
1800x900_List-img_Trondheim_The-docks_By_Serena-Tang_Guest-Image.jpg
Foto: Serena Tang - Gästefoto Foto

Dags att resa hem


Ort: Trondheim

Njut av en god hotellfrukost innan du flyger hem. Om inte flyget går för tidigt har du kanske tid att upptäcka lite mer av Trondheim även denna sista dag.

Ankomst Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Ort
Ombord

Young Explorers-programmet

Barn i åldrarna 7-13 kan delta i vårt program för Unga Upptäcktsresande. Det är specialdesignat för barn som reser tillsammans med vuxna till storslagna destinationer, och fokuserar på lärande, skoj och ett aktivt deltagande.

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Upplevelser

Hamnar

Läs mer om de charmiga hamnarna och städerna som du kommer att besöka på resan.