Trondheim–Bergen med flyg och hotell

Trondheim - Bergen

Kombinera besök i två av Norges största städer med en sjöresa längs den vackra Vestlandskusten. Följ med från Trondheim till Bergen och få tillräckligt med tid att uppleva och utforska dessa båda städer. På sträckan till havs mellan Trondheim och Bergen kan du njuta av storslagen natur och fin komfort ombord.

 • Paketpris för flygresa, hotell och sjöresa med Hurtigruten
 • Massor av tid i både Trondheim och Bergen
 • Spännande utflykter längs kuststräckan
 • Två dagar till havs med vacker utsikt och underbar komfort

Översikt

Hurtigruten är perfekt när du vill ta en minisemester eller bara hitta på något annorlunda över en helg. Det behövs inte så många dagar för att få spännande upplevelser. Börja med ett besök i charmiga Trondheim. Beroende på när ditt flyg landar kanske du har tid att besöka sevärdheter, äta gott och uppleva nattlivet. Dagen efter går du ombord på Hurtigruten och påbörjar resan söderut mot Bergen. Följ med på våra utflykter längs vägen och njut av härlig lokalproducerad mat ombord – och naturligtvis det vackra landskapet.

Slutligen kommer du fram till Bergen, staden mellan de sju fjällen, med mer än 60 attraktioner, museer och gallerier. För att du ska få ut mesta möjliga av din vistelse har vi lagt in en hotellövernattning här. Dagen därpå har du ytterligare lite tid att utforska staden innan du flyger hem igen. 

Paket med flyg

Detta paket inkluderar flyg, hotell och resa med Hurtigruten. Priset inkluderar resa i ospecificerad hytt, frukost och flyg t/r från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Hurtigrutens avgångs- och ankomsthall.

I priset ingår

 • Resa med Hurtigruten i ospecificerad hytt med frukost (2 nätter)
 • Flygresa från Oslo till Trondheim och transport till hotellet
 • Hotellövernattning i Trondheim och Bergen med frukost
 • Flygresa från Bergen till Oslo

Ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Valfria utflykter

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.

 

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer uppleva längs resan mot Bergen. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Utresa Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
Dag 1
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Klaus Prediger - Gästefoto Foto

Vackert, historiskt och spännande


Ort: Trondheim

I Trondheim blir det aldrig långtråkigt! Staden är mest känd för Nidarosdomen, den imponerande katedralen som är byggd på Sankt Olavs grav. Andra sevärdheter är Munkholmen, Sverresborg Folkemuseum, Ringve musikkmuseum, Vitensenteret och Rockheim. Den lilla stadskärnan med alla spännande butiker gör Trondheim till en populär shoppingstad. Här finns många boutiquer som säljer kläder och annat som man inte hittar överallt. Även i Bakklandet finns butiker där du hittar handgjorda, unika produkter. Och när du ändå är i detta område måste du passa på att fika på ett av Trondheims mysigaste kaféer, Bakklandet Skydstasion, som ligger vid Gamle Bybro. Mitt i staden rinner Nidelven, och här är det väldigt populärt att hyra kajak och uppleva Trondheim från ”sjösidan”. På kvällen kan du äta gott på en av de många restaurangerna eller ta del av stadens rika kulturutbud innan du går och lägger dig på hotellet. 

Dag 2
2500x1250_Kristiansund_Panorama_By_Nicky-van-der-Heijden_Guest-Image.jpg
Foto: Nicky van der Heijden - Guest image Foto

Njut av livet ombord eller utflykterna i land


Ort: Trondheim - Ålesund

Ät en god hotellfrukost innan du går ombord på Hurtigruten klockan 10. Vi seglar ut genom den vackra Trondheimsfjorden, som är 170 km lång och 25 km bred. Liksom de flesta andra norska fjordar är den djup, som mest 577 meter. Njut av det storslagna landskapet från däck eller i panoramasalongen. När vi kommer fram till Kristiansund finns flera utflykter att välja bland, beroende på vilken tid på året du reser. Under sommarhalvåret väljer många Atlanterhavsveien – ett av Norges mest besökta turistmål. Den 8,2 km långa vägsträckan går över åtta broar i natursköna omgivningar. Utflykten börjar med en kort sightseeing i Kristiansund och fortsätter på Atlanterhavsveien till Averøy där vi besöker Kvernes stavkirke. Vi avslutar med en sightseeing i Molde innan vi går ombord på fartyget igen. På hösten och vintern kan du följa med till marmorgruvan Bergtatt. Glid fram över det kristallklara källvattnet på en flotte inne i gruvan. I storsalen serveras sedan en mustig köttsoppa tillagad av lokala ingredienser. Om du reser på vintern kan du följa med på en spännande huskysafari där du får prova på isfiske på vägen. Du kan självfallet också välja att stanna kvar ombord och njuta av resan över öppet hav mellan Kristiansund och Molde. 

Dag 3
paffy_shutterstock_170074256.jpg
Foto: Paffy/Shutterstock Foto

Fjorder, fjäll och Bergen


Ort: Ålesund - Bergen

Under natten lägger fartyget till i Ålesund, Torvik och Måløy, så om du ligger sömnlös kan du få en glimt av dessa hamnar. Innan vi lägger till i Bergen återstår fortfarande några sjömil av det fascinerande landskapet. Njut av utsikten över Nordfjorden nedanför den mäktiga Jostedalsglaciären. På morgonen gör vi ett kort stopp i Norges västligaste stad, Florø. Några sjömil söder om Florø seglar vi sedan förbi inloppet till den vackra Sognefjorden och därefter genom den praktfulla skärgården från Fedje och vackra Øygarden in mot Bergen. När du har checkat in på hotellet har du mängder av möjligheter att utforska Bergen. På kvällen kan du passa på att uppleva lite av nattlivet på någon av de pubar, barer, nattklubbar och dansställen som finns i Bergen. Här kan du ta något gott att dricka och prata med trevliga människor.

Dag 4
KPK123337©Klaus-Peter-Kappest.jpg
Foto: Klaus Peter Kappest Foto

Utforska Bergen


Ort: Bergen

Innan du flyger hem igen har du gott om tid att besöka några av Bergens sevärdheter. Ta en promenad i Bryggen, en av de platser i Norge som finns med på Unescos världsarvslista. Denna historiska stadsdel består idag av charmiga trähus, trånga gränder och spännande butiker, konstateljéer, hantverksbodar och restauranger. Den genuina Bergen-stämningen hittar du på Fiske­torget, en av Norges mest kända utomhusmarknader. Strosa runt bland bodarna och njut av atmosfären eller ät lunch på någon av uterestaurangerna. Konstmuseerna KODE ligger som ett pärlband längs den idylliska sjön Lille Lungegårdsvann mitt i centrum. Här hittar du stora samlingar från Munch och Picasso blandat med samtidskonst, konsthantverk och design. Du kan också ta dig upp på höga höjder och andas in frisk luft. Ta linbanan upp till toppen av Ulriken eller bergbanan upp på Fløyen och upplev vyerna över staden. Bergens akvarium är också väl värt ett besök.

Ankomst Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Ort Bergen / Flyg tillbaka
Ombord

Young Explorers-programmet

Barn i åldrarna 7-13 kan delta i vårt program för Unga Upptäcktsresande. Det är specialdesignat för barn som reser tillsammans med vuxna till storslagna destinationer, och fokuserar på lärande, skoj och ett aktivt deltagande.

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Upplevelser