Tromsø – Kirkenes med flyg och hotell

Tromsø - Kirkenes

Har du lust på en minisemester i Norge men har svårt att välja stad? Vi gör valet enkelt och ger dig två städer på samma tur! Med Hurtigrutens Packat & Klart får du både storstadssemester och kustäventyr. Vi har samlat flyg, hotell och resa med Hurtigruten i ett paket. Det enda du behöver tänka på är att packa väskan.

  • Paketpris för flyg, hotell och resa med Hurtigruten
  • Upplev Tromsø och Kirkenes på samma tur
  • Intensiva naturupplevelser
  • Håll dig aktiv och äventyrslysten genom att delta i våra spännande utflykter på vatten och land

Översikt

Lika fantastiskt sommar som vinter

Sommarhalvåret är perfekt när du vill utforska norska kusten. Midnattssolen lyser dygnet runt norr om polcirkeln och ger dig massor av energi till att utnyttja dagarna. Många av våra utflykter och aktiviteter på däck sker på kvällen, natten eller tidigt på morgonen.

Vintern är en annan fantastisk årstid för att utforska den vilda naturen längs kusten. Den vita, rena snön täcker landskapet och passar perfekt för fartfyllda utflykter som hundsläde, valsafari och snöskoterturer. Från däck kan du andas in den friska, klara och kalla luften och se de små husklungorna som glöder som lyktor på land. De snöklädda fjällen reflekterar skymningsljuset och färgnyanserna på vinterhimlen, och allt detta skapar en fantastisk stämning. Upplev det fascinerande polarljuset längs hela kusten när du reser med Hurtigruten på vintern. När du kommer till Tromsø och Nordkap, där solen står lägre än horisonten, får du uppleva blå timmen, en av dagens höjdpunkter. Därmed kan vi tryggt säga att det vackra ljuset är en stor del av upplevelsen på våra vinterresor. På den här turen får du uppleva både Kirkenes och Tromsø, med många chanser till spännande och spektakulära upplevelser längs vägen! Välkommen ombord!

Paket med flyg

Detta paket inkluderar flyg, hotell och resa med Hurtigruten. Priset inkluderar resa i ospecificerad hytt, frukost och flyg t/r från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn till Hurtigrutens avgångs- och ankomsthall.

I priset ingår

  • Sjöresa med Hurtigruten (Tromsø – Kirkenes) i vald hyttkategori inkl. frukost. 
  • 1 hotellövernattning i Tromsø inkl. frukost
  • Flyg från/till Stockholm, Oslo eller Köpenhamn och transport från/till hotell resp. Hurtigruten-fartyg

Ingår inte

  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd. 
  • Tillvalsutflykter.

Observera

  • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Avresa från Sverige/Tromsø
Dag 1
Day 8_Arctic+Cathedral+by+night+print.png
Foto: Foto

Äventyret börjar


Ort: Tromsø

På den här turen ingår en hotellnatt i Tromsø före avresa med Hurtigruten dagen därpå. Det ger dig goda möjligheter att uppleva stadens kvällsliv. Njut av kvällen på egen hand! 

Dag 2
day1_tromso.jpeg

In i vildmarken


Ort: Tromsø

Efter hotellfrukost går transferen till fartyget. Härifrån börjar Hurtigruten-turen norrut. På vintern bjuder kaptenen alla att smaka på lutfisk på däck. Vi seglar nu in i det område längs kusten där du har störst chanser att få se norrsken mellan september och mars, och vi samlas på däck för att hålla utkik efter detta förtrollande fenomen.

Dag 6
1200x600_Nordkapp_©Kateryna Moskalenko - Shutterstock_Day 6.png
Foto: Kateryna Moskalenko Foto

Norrskenet och Nordkap


Ort: Øksfjord - Berlevåg

Njut av det fantastiska subarktiska landskapet när vi passerar den 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, kontinentens nordligaste punkt. Om sommaren kan du få syn på hjordar av betande renar och små sameläger. Efter korta uppehåll i Hammerfest och Havøysund anländer vi i Honningsvåg, porten till den spektakulära Nordkap. Nära Nordkap hittar du en av världens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. Följ med på fågelskådarsafari under våren och sommaren, för att få se Finnmarks största koloni av lunnefåglar tillsammans med kryckjor i stora antal. Hurtigrutenbåten fortsätter norrut, genom samernas område. Vi seglar förbi deras uråldriga heliga plats, stenformationen Finnkirka, när vi närmar oss vår nästa anhalt, fiskebyn Kjøllefjord. Ofta kommer lokala fiskare under vintern och våren ombord för att bjuda oss på dagens fångst (kungskrabba och torsk) ute på däck. Här har du chansen att lära dig mer om samerna samt utforska den fantastiska naturen hela året runt på våra olika utflykter. På vintern kan du vara med på en oförglömlig snöskotertur till ett av Europas mest extrema och spännande naturområden.

Dag 4
day6_bergen.jpg

Till toppen och tillbaka igen


Ort: Kirkenes

Morgonpigga kan se Vadsø och precis efter frukost anländer vi i Kirkenes vid 30° Ö, längre österut än både Istanbul och St. Petersburg. Här tar vår resa slut. Från fartyget går tranfer till flygplatsen och hemresan till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. 

Ort Kikrnes/Hemresa
Ombord

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Upplevelser

Hamnar

Läs mer om de charmiga hamnarna och städerna som du kommer att besöka på resan.