Fjordlandskap, skärgård och historiska städer

Trondheim - Bergen

En resa från Trondheim till Bergen ger dig ro att njuta av livet och utsikten ombord medan båten skyndar långsamt längs kusten.

 • Medeltidsstaden Trondheim
 • Romsdals- og Sunnmørsalpene
 • Atlanthavsvägen
 • Bergen, staden mellan de sju fjällen.

Översikt

Vi seglar sakta ut genom den vackra Trondheimsfjorden, förbi Munkholmen och Hitra och tusentals öar och små holmar innan vi lägger till i Kristiansund, klippfiskens huvudstad i Norge. På denna sträcka seglar vi också forbi Atlanterhavsveien, en av Norges mes besökta turistattraktioner. Vägen är 8,2 kilometer lång, byggd på åtta broar och omges av ett magnifikt landskap. Den har korats till världens vackraste bilväg av den brittiska tidningen The Guardian. Från Kristiansund korsar vi sedan öppet hav på väg mot Molde, rosornas stad. De branta, grå, spetsiga topparna på Romsdalsalpene skymtar i bakgrunden.

Under natten har vi gjort uppehåll i Ålesund, Torvik och Måløy. Njut av utsikten över den vackra Nordfjord under den mäktiga Jostedalsglaciären. Nordfjord sträcker sig 90 kilometer in i landet, ända in till de små samhällena Loen och Olden. Det karga landskapet längst ut vid fjorden står i skarp kontrast till det bördiga landskapet innanför. Frodiga fruktträdgårdar och glaciärarmar sträcker sig mot glittrande sjöar och branta vattenfall. Ett par sjömil längre söderut korsar vi mynningen till den berömda Sognefjorden. Njut av de vackra vyerna och se till att få ut så mycket som möjligt av de sista timmarna ombord. Vi bjuder också på den bästa skärgårdsutsikten längs resan mot Bergen, staden mellan de sju fjällen. 

I priset ingår

 • En resa med Hurtigruten med helpensioni vald hyttkategori. 

Ingår inte

 •  Reseförsäkring och avbeställningsskydd. 
 • Tillvalsutflykter.
 • Flyg och transport. 

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.

   

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer uppleva längs resan mot Bergen. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Utresa Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Avresa från
Dag 1
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Klaus Prediger - Gästefoto Foto

Trondheim


Ort: Trondheim

Trondheim är full av sevärdheter, matställen och kultur. Här finns något för alla smakriktningar, från Nidarosdomen, Rockheim, Sverresborg, Tyholttårnet och Bakklandet till turer i Bymarka, Pirbadet och olika vattensportsaktiviteter i Nidelven. Om du söker bra shopping finns en rad stora köpcentra men också charmiga småbutiker som Tante Isabel, BananaMoon och den franska modebutiken Shine. När du behöver vila fötterna är det aldrig långt till ett kafé eller en restaurang. Vad sägs om färsk fisk eller skaldjur på Havfruen eller kanske äkta tröndermat på To Rom och Kjøkken?

Dag 2
2500x1250_Aalesund_By_Rudy-Balasko-Shutterstock.jpg
Foto: Rudy Balasko, Shutterstock Foto

I vikingarnas fotspår


Ort: Trondheim - Ålesund

Vi seglar ut genom den vackra Trondheimsfjorden, 170 kilometer lång och 25 kilometer bred. Som de flesta norska fjordar är den också djup, 577 meter som mest. Längs färden kommer du att förstå hur mycket fisket har betytt för kustkommunerna. Kristiansunds läge har gett staden dess näring inom fiske, skeppsbyggnad och oljeindustri. Staden kallas för Norges klippfiskhuvudstad för sin långa historia av klippfiskexport. Följ med på utflykt till den storslagna Atlanterhavsveien och se en av Norges mest besökta turistattraktioner. Därefter korsar vi öppet hav på väg till ”rosornas stad” Molde.

Dag 3
KPK123337©Klaus-Peter-Kappest.jpg
Foto: Klaus Peter Kappest Foto

En dag med mästerverk på programmet


Ort: Bergen

Under natten lägger vi till i Ålesund, Torvik och Måløy, så om du har lakanskräck kan du få en glimt av dessa hamnar. Innan vi ankommer Bergen har vi fortfarande några sjömil kvar av det fascinerande landskapet. Se vackra Nordfjorden under den mäktiga Jostedalsglaciären. På morgonen gör vi ett kort stopp i Florø, Norges västligaste stad. Några sjömil söder om Florø seglar vi förbi inloppet till den vackra Sognefjorden och därefter den praktfulla skärgården från Fedje och vackra Øygarden in mot Bergen. Vi lägger till i Bergen på eftermiddagen.

Ankomst Varierar efter årstid

Dagliga avgångar, hela året

Ort
Ombord

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Young Explorers-programmet

Barn i åldrarna 7-13 kan delta i vårt program för Unga Upptäcktsresande. Det är specialdesignat för barn som reser tillsammans med vuxna till storslagna destinationer, och fokuserar på lärande, skoj och ett aktivt deltagande.

Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Bergen samt transport till och från flygplatsen.