Trondheim-Tromsø med flyg och hotell

Trondheim - Tromsø

Har du lust på en minisemester i Norge men har svårt att välja stad? Vi gör valet enkelt och ger dig två städer på samma tur! Med Hurtigrutens Packat & Klart får du både stadssemester och kustäventyr. Vi har samlat flyg, hotell och resa med Hurtigruten i ett paket. Det enda du behöver tänka på är att packa väskan.

 • Paketpris för flyg, hotell och resa med Hurtigruten
 • Upplev Trondheim och Tromsø på samma tur
 • Intensiva naturupplevelser
 • Håll dig aktiv och äventyrslysten genom att delta i våra spännande utflykter på vatten och land

Översikt

Lika fantastiskt sommar som vinter

Sommarhalvåret är perfekt när du vill utforska norska kusten. Långa och ljusa dagar ger dig massor med energi och mer tid att utnyttja ombord. Många av våra utflykter och aktiviteter på däck sker på kvällen, natten eller tidigt på morgonen: övernatta på däck, gå på en midnattskonsert i Ishavskatedralen eller följ med på actionfyllda utflykter som valsafari och kajakpaddling.

Vintern är en annan fantastisk årstid att utforska den vilda naturen längs kusten på. Den vita, rena snön täcker landskapet och passar perfekt för fartfyllda utflykter som hundsläde, valsafari och snöskoterturer. Från däck kan du andas in den friska, klara och kalla luften och se de små husklungorna som glöder som lyktor på land.

De snöklädda fjällen reflekterar skymningsljuset och färgnyanserna på vinterhimlen, och allt detta skapar en fantastisk stämning. Upplev det fascinerande polarljuset längs hela kusten när du reser med Hurtigruten på vintern. När du kommer till Tromsø och Nordkap, där solen så här års står lägre än horisonten, får du uppleva blå timmen, en av dagens höjdpunkter. Därmed kan vi tryggt säga att det vackra ljuset är en stor del av upplevelsen på våra vinterresor.

Paket med flyg

Detta paket inkluderar flyg, hotell och resa med Hurtigruten. Priset inkluderar resa i ospecificerad hytt, frukost och flyg t/r från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn till Hurtigrutens avgångs- och ankomsthall.

I priset ingår

 • En resa med Hurtigruten (Trondheim - Tromsø) i vald hyttkategori inkl. frukost. 
 • 1 hotellövernattning i Trondheim inkl. frukost
 • 1 hotellövernattning i Tromsø inkl. frukost
 • Flyg från/till Stockholm (Arlanda), Göteborg eller Köpenhamn och transport från/till hotell resp. Hurtigruten-fartyg

Ingår inte

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd. 
 • Tillvalsutflykter.

Observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Är det 30 dagar eller mindre kvar till avresedatum är frukost inte inkluderat.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 •  Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om vad du kommer uppleva på resan mot Tromsø. Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Avresa från Sverige/Trondheim
Dag 1
day6_bergen.jpg

Hurtigruten-äventyret börjar


Ort: Trondheim

På den här turen ingår en hotellnatt i Trondheim före avresa med Hurtigruten dagen därpå. Det ger dig goda möjligheter att uppleva stadens kvällsliv. Njut av kvällen på egen hand! 

Dag 2
1200x600_Kristiansund_©Maggie Strutt - Guest image_Day 3.png
Foto: Maggie Strutt / Guest Photo Foto

I vikingarnas fotspår


Ort: Trondheim - Rørvik

Idag vaknar du i vackra Trondheim, här går du ombord på Hurtigruten fartyget. Här finns det många utflykter för dig att välja på, bland andra en guidad tur av Nidarosdomen, kajakpaddling på älven Nid och en promenad eller cykeltur genom Bakkland-området. Om hösten kan du även följa med på en tur ut till Munkholmen. Ursprungligen var Munkholmen stadens galgbacke, innan det runt år 1000 blev ett benediktinerkloster. År 1658 gjordes det om till fort och fängelse, och ännu senare till tullstation. På eftermiddagen reser vi vidare norrut och passerar den vackra fyren på Kjeungskjær och otaliga vackra småöar och klippor. På hösten håller kaptenen föredrag om navigering och fyrarna längs kusten. Efter att vi tagit oss genom det trånga Stoksund anländer vi i charmiga Rørvik.

Dag 3
1200x600_Reine, Lofoten_©Kochneva Tetyana - Shutterstock_Day 4.png
Foto: Kochneva Tetyana Foto

Välkommen till Arktis!


Ort: Brønnøysund - Svolvær

Polcirkeln markerar gränsen för Arktis. Om sommaren kan man norr om polcirkeln uppleva solljus dygnet runt – så kallad midnattssol. Under hösten och vintern har vi här störst chans att få se norrskenet. Vi seglar längs den vackra Helgelandskusten upp till Bodø. På våren håller vi en presentation ombord om de miljontals migrerande fåglar som återvänder till den arkiska kusten för att häcka. Senare under eftermiddagen kommer den 1 000 m höga Lofotveggen att torna upp sig vid horisonten. Lofotenöarnas charm ligger bland annat i alla de små, pittoreska fiskebyarna med sin bohemiska atmosfär. Om vintern betyder korsandet av polcirkeln att vår jakt efter norrskenet börjar. Vi firar det med en presentation av ”Det magiska ljuset, Aurora Borealis”, där du får lära dig mer om detta naturfenomen genom bilder, ord och musik. Vi seglar genom det trånga Raftsund och stannar vid den magiska Trollfjordens mynning. Här serverar vi nylagade ”fiskekaker” ute på däck. Du kommer också att få höra berättelsen om ”Slaget vid Trollfjord”, som ägde rum här vintern 1890.

Dag 4
Day 8_Troms+© at midnight print.jpg
Foto: Foto

In i vildmarken


Ort: Tromsø

Om sommaren kan de morgonpigga gå iland i Risøyhamn för vår valsafari. Båten fortsätter till Tromsø för att stanna där ett slag. Från hamnen går transporten till hotellet. Härifrån kan du uppleva allt Tromsø har att erbjuda på egen hand och utforska kvällslivet!

Dag 5
day6_bergen.jpg

Äventyret avslutas


Ort: Tromsø

Avnjut en härlig hotellfrukost innan transfer till flygplatsen och flyget hem - till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn - går. 

Ort Tromsø/Hemresa
Ombord

Fartyg som seglar längs Norges kust

Segla genom smala fjordar och besök charmiga hamnar med våra unika kustfartyg. De är designade för verkliga expeditioner och personliga möten i arktiska farvatten. Vart och ett av våra fartyg har sin egen unika atmosfär, stil och identitet, så du kan välja hur du vill uppleva den norska kusten.

Upplevelser

Hamnar

Läs mer om de charmiga hamnarna och städerna som du kommer att besöka på resan.