11 dagar

Bergen, Kirkenes, Trondheim – Upptäckandets resa

Pris från
kr 17 425
Frukost, lunch och middag ingår
11 dagar

Bergen, Kirkenes, Trondheim – Upptäckandets resa

Pris från
kr 17 425
Frukost, lunch och middag ingår
Upptäckandets resa: Bergen, Kirkenes, Trondheim
Avresor Regelbundna avgångar, året runt
 • Korsa polcirkeln och leta efter norrsken på vintern eller njut av 24 timmars dagsljus och midnattssol på sommaren.
 • Njut av lokal och autentisk mat från vårt kända Coastal Kitchen
 • Avsluta din resa i Trondheim, en livlig stad med en rik kultur och lång historia.
 • Håll dig aktiv och äventyrslysten genom att delta i våra spännande utflykter på vatten och land

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Singelerbjudande

  Res längs norska kusten utan att behöva betala tillägg när du bor själv i en hytt.
  Läs mer

Boka TRYGGT

4 dagar kvar!

Boka på dina villkor

Avboka din resa oavsett anledning så betalar vi tillbaka dina pengar utan att ställa några frågor.

Ekonomisk trygghet

Vi gör en återbetalning – även av depositionen som tidigare inte var återbetalningsbar.

Snabb återbetalning

Om du avbokar sätter vi tillbaka pengarna på ditt konto inom 14 dagar.

Läs våra köpvillkor
Dag 1
Bergen
Resan börjar i Bergen – porten till fjordarna
En butik i en tegelbyggnad med Bryggen i bakgrunden

Din resa startar i Bergen, staden som omges av sju fjäll. Passa på att utforska denna kulturella stad som är porten till fjordarna innan du går ombord. Bergen grundades 1070 och var Norges huvudstad under många år. Staden är en utgångspunkt för resor i Norge och har behållit en stor del av sin lokala karaktär och historia. Ett exempel är den historiska, Unescolistade stadsdelen Bryggen med sina färgglada hus som byggdes så tidigt som på 1300-talet. Promenera runt i denna charmiga stad, fika på något av utekaféerna, njut av utsikten under en tur med Fløibanen eller besök den berömda fiskmarknaden.

När du har kommit ombord dukar vi upp till en härlig buffémiddag med läckerheter från norska kusten. Vi sätter kurs norrut och går genom Hjeltefjorden, precis som vikingarna gjorde när de drog ut i världen mot Shetlandsöarna och andra platser. Tillbringa kvällen med att koppla av och beundra det spektakulära landskapet utanför, antingen från däck eller i våra panoramasalonger.

I vår tidtabell kan du se alla hamnar vi besöker under resan samt när och hur länge vi är i varje hamn. 

Innan resan börjar kan du passa på att uppleva mer av Norge genom att boka en våra Land Adventures.

En butik i en tegelbyggnad med Bryggen i bakgrunden
En stor vattenförekomst med en stad i bakgrunden
En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
En person som står framför ett vattenfall
Dag 2
Florø - Molde
En dag full av arkitektoniska mästerverk och naturskatter
En person som står framför ett vattenfall

Om du vaknar tidigt får du njuta av utsikten över den idylliska Nordfjorden innan du äter en välsmakande frukost. Därefter seglar vi förbi Vestkap och är ute på öppet hav för första gången. Fartyget navigerar genom öar, skär och holmar innan vi ankommer i Ålesund. Ålesund utmärker sig genom sina många spiror, torn och utsmyckade byggnader och är känd för sin vackra arkitektur i jugendstil. Staden återuppbyggdes i denna stil efter branden 1904 som ödelade en stor del av staden. Om du gillar marint djurliv får du inte missa ett besök på Atlanterhavsparken – ett av norra Europas största saltvattensakvarier. Här ingår också ett besök hos pingvinerna i utomhusbassängen. Efter besöket i Atlanterhavsparken fortsätter vi till Akslafjället, där du kan beundra den fantastiska utsikten över staden. Du kan också utforska denna jugendstad från en kajak.

På sommaren går vi in i spektakulära, Unesco-listade Geirangerfjorden och passerar 800 meter höga klippor och imponerande vattenfall på vägen. På hösten utforskar vi Hjørundfjorden, en pärla mitt i de majestätiska Sunnmørealperna. Detta avlägsna och oförstörda naturlandskap långt ifrån livliga turiststråk ger fjorden sin speciella karaktär och vi tar dig med längs branta fjällväggar, gröna ängar, ensligt belägna bergsgårdar och små byar. 

Molde är känd som ”rosornas stad”. Härifrån kan man blicka ut över det så kallade Moldepanoramat med sina 222 snöklädda fjälltoppar. Upptäck staden på egen hand eller följ med på en av våra utflykter.

Tillvalsutflykter
 • Ett smakprov av Norge
  En storslagen fjord, smala dalgångar, en gammal bosättning, ett historiskt hotell och en liten by – vi garanterar dig mängder av spännande upplevelser i ett fantastiskt landskap.
 • Fjällvandring vid Hjørundfjorden
  Hjørundfjorden är en av Norges mest särpräglade och storslagna fjordar. Se ett av de vildaste och vackraste fjällområdena i västra Norge från ovan.
 • Geiranger och Trollstigen
  Se den Unesco-listade Geirangerfjorden, korsa den vackra Norddalsfjorden på färja och åk nedför de 11 hårnålskurvorna på den berömda Trollstigen – allt under en enda utflykt.
 • Hjørundfjorden, Geiranger och Ålesund
  Se den Unesco-listade Geirangerfjorden, upplev några av Norges mest dramatiska landskap och besök jugendstaden Ålesund.
 • Vandring med besök på en fäbod
  Följ med på en trevlig vandring nedifrån fjorden upp över de vackra ängarna till Haukås fäbodar, där du får veta mer om forna tiders jordbruk och smaka på lokala delikatesser.
 • Kajaktur i Ålesund 2020
  Följ med på en guidad kajaktur genom vackra Ålesund och lyssna till fascinerande berättelser, bland annat om varför staden är byggd i jugendstil.
 • Atlanterhavsparken och Aksla
  Få en uppfattning om livet under havsytan och se jugendstaden Ålesund ur ett fågelperspektiv.
 • Jugendvandring i Ålesund
  Följ med oss på en guidad tur till fots genom Ålesund och upplev charmen i denna vackra, norska kuststad.
 • Jugendvandring i Ålesund
  Ålesund har anor från vikingatiden men är idag mest känd för sin moderna arkitektur i jugendstil. Följ med oss på en rundvandring genom Ålesund och upptäck charmen i denna vackra, norska kuststad.
 • Romsdals museum
  Besök Romsdals museum som ligger en kort bussresa från piren i Molde.
Dag 3
Kristiansund – Rørvik
Känn historiens vingslag i den gamla huvudstaden
En båt som sitter på sidan av en byggnad

Få stora städer har lyckats bevara sin intimitet så väl som Norges tredje största stad, Trondheim. Vikingakungen Olav Tryggvason grundade staden redan år 997. Här kan du följa med på en valfri utflykt till Norges nationalhelgedom, Nidarosdomen, landets enda gotiska katedral, som är byggd över Olav den heliges grav Här kan du beundra katedralens otroliga arkitektoniska detaljer och fina konstverk. Under våren och sommaren fortsätter vi till Ringve museum, där vi får lära oss mer om Norges musikhistoria. Denna herrgård är omgiven av en underbar botanisk trädgård och har en fantastisk utsikt över både staden och fjorden.

Från september till maj kan du följa med på en unik sightseeingtur på världens nordligaste spårvagnslinje och uppleva Trondheim i en gammaldags vagn.

Tillvalsutflykter
 • Nidarosdomen och Ringve Museum
  Se den majestätiska Nidarosdomen, Norges enda katedral i gotisk stil. Vi gör sedan en resa genom musikhistorien på Ringve Museum.
 • Trondheim med Nidarosdomen
  Följ med på en tur i Norges första huvudstad som grundades 997 av vikingakungen Olav Tryggvason. Det var han som införde kristendomen i Norge och gav Trondheim sitt ursprungliga namn, Nidaros.
 • Stadsvandring i Trondheim
  Följ med på en rundvandring i denna medeltida stad som har blivit ett modernt tekniskt forskningscentrum.
 • Cykeltur i Trondheim
  Följ med på en cykeltur i lugnt tempo genom en av Norges mest cykelvänliga städer – Trondheim.
 • Världens nordligaste spårvagnstur
  Upplev Trondheim i gammaldags stil på världens nordligaste spårvagn! Njut av en spektakulär vy av stadens färggranna hus innan vi tar dig till nya höjder vid Granåsens skidhoppningsområde. Den här utflykten avslutas i Trondheims centrum med ett uppehåll vid den fantastiska Nidaroskatedralen.
 • Paddla kajak på Nidälven
  Följ med på en kajakexpedition på Nidälven och få ett nytt perspektiv av den historiska staden Trondheim.
En båt som sitter på sidan av en byggnad
Ett hus mitt i en vattenförekomst
Ett tåg som sitter på en klippa bredvid vatten med Lofoten i bakgrunden
En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
En stor vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
Dag 4
Brønnøysund - Svolvær
Välkommen till Arktis!
En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

Idag korsar vi polcirkeln! Denna osynliga linje ligger på 66°33’N och markerar gränsen till Arktis. På sommaren innebär det att vi får uppleva midnattssolen, då solen är uppe dygnet runt. Under vintern är det ovanför denna latitud vi har de bästa chanserna att få vara med om norrskenet. Om du inte är vaken när vi passerar polcirkeln ser kaptenen ändå till att det blir en minnesvärd händelse. Seglar du i arktiska farvatten för första gången uppmärksammas det med en högtidlig polcirkelceremoni under dagtid.

I närheten av Ørnes finns Svartisen, Norges näst största glaciär. Följ med på en utflykt till Svartisens turistcenter på sommaren och beundra det vackra, gåtfulla islandskapet och besöka en älgpark. Därefter fortsätter turen längs den vackra Helgelandskusten till Bodø, där du går ombord på fartyget igen. I Bodø kan du följa med på ett äventyr i harmoni med naturen och uppleva mäktiga örnar och djupblått hav. Vi åker till Saltstraumen i en RIB-båt, där du får uppleva världens mest kraftfulla tidvatten. På denna spännande resa genom dramatiska landskapet finns det också goda chanser att få syn på havsörn.

Senare på eftermiddagen kan du se den 1 000 meter höga Lofotsväggen träda fram allt tydligare vid horisonten. Lofoten är en oförglömlig upplevelse med sina majestätiska granitklippor och vita sandstränder. Låt dig charmas av denna ögrupp med pittoreska små fiskebyar och bohemiska atmosfär. Gå en promenad mellan torkställningar och rorbuer, de traditionella fiskebostäderna.

I Stamsund kan du följa med på en historisk resa till vikingamuseet Lofotr. Där bjuds du in till hövdingens hus, en fullskalig rekonstruktion av ett gammalt vikingahus, med utställningar som visar fynd från vikingatiden. Hövdingen och husfrun bjuder in dig till ett midvinterblot i gästabudssalen. Här får du ett smakprov på hur livet kunde te sig på vikingatiden med traditionell mat och dryck samt kostymer, sång och dans.

Mellan Stamsund och Svolvær kan du följa med till en gård som odlar örter och tillverkar ost, eller besöka Lofotens enda bryggeri, som ligger i en tidigare fiskerianläggning i Svolvær.

När vi passerar polcirkeln på vintern börjar jakten på norrskenet. Vi uppmärksammar denna händelse genom att visa vår multimediapresentation, ”det magiska ljuset, Aurora Borealis”, med bilder, tal och musik. När vi seglar genom det trånga Raftsundet gör vi ett stopp vid inloppet till Trollfjorden, där vi serverar färska fiskkakor på däck. Du får också höra om ”slaget vid Trollfjorden”, som ägde rum här under vintern 1890. Om du tittar noga kanske du ser ett troll uppe bland de branta fjällen – åtminstone i fantasin. 

Tillvalsutflykter
 • Glaciären Svartisen
  Upplev glaciären Svartisen på nära håll! Detta är Norges näst största glaciär och den lägst belägna glaciären på det europeiska fastlandet. Detta gör den lättillgänglig för vandrare.
 • Arktisk kustpromenad
  Följ med på en guidad tur till fots längs kusten och få reda på varför natur och friluftsliv är så viktiga för norrmän.
 • Havssafari Saltstraumen
  Den oerhört kraftfulla malströmmen Saltstraumen har fascinerat konstnärer och författare i generationer. Följ med på en tur i RIB-båtar (rigid inflatable boat) för att bevittna dessa naturkrafter.
 • Upplev Bodø och Saltstraumen
  Följ med på en busstur i Nordnorges näst största stad, Bodø. Vi tar dig sedan med till världens starkaste malström, den legendariska Saltstraumen.
 • Möt vikingarna
  Se hur vikingarna bodde på Lofotr vikingamuseum i Borg på Lofoten – en rekonstruktion av den största vikingabyggnaden som någonsin har hittats.
 • Möt vikingarna - sommar
  Följ med oss till Lofotr vikingamuseum i Borg och gör en resa tillbaka till forntiden.
 • Höjdpunkter på Lofoten
  På denna utflykt tar vi dig med till Lofotens pittoreska fiskelägen och samhällen. På vägen dit kan du beundra det enormt vackra havs- och fjällandskapet.
 • Bryggeriet Lofotpils
  Följ med till den lokala ölentreprenören Thorvardur på Lofotpils Bryggeri, som ligger alldeles vid vattnet i Svolvær i en före detta fiskerianläggning med anor från 1930-talet.
 • Bongårdsbesök på Lofoten
  Följ med till Aalan-gården i Lauvdalen, Lofoten, som är känd för sina örter och ekologiska ostar.
Dag 5
Stokmarknes - Skjervøy
Känn dig som en polarhjälte
En man som flyger en drake på en gräs Belig kulle

Förbered dig på en dag full av spännande aktiviteter, oavsett årstid! Under morgontimmarna gör vi korta stopp i Risøyhamn, Harstad och Finnsnes. Vi fortsätter sedan till Tromsø, huvudstaden i Arktis, för en längre vistelse. Härifrån har många kända arktiska expeditioner haft sin startpunkt. Följ med på vår utflykt ”polarhistorisk stadsvandring” på vintern för att lära dig mer om upptäcktsresande och arktiska jägare, och provsmaka öl från världens nordligaste bryggeri.

Under vintern och våren kan du få ut mer av din vistelse i Tromsø genom en fartfylld åktur i hundsläde. På denna arktiska miniexpedition drar huskyhundarna dig över det frusna landskapet medan du njuter av en fantastisk utsikt över havet, fjällen och de öppna vidderna. Upplev polarnatten där de enda ljuskällorna är våra pannlampor, stjärnhimlen och, om vi har tur, det magiska norrskenet. Varför inte utmana dig själv med en tur på längdskidor eller med snöskor. Du kan också pröva fiskelyckan på en arktisk fjord.

Året om kan du följa med expeditionsteamet på vandringar och upptäcka mer av Tromsø och dess omgivningar.

Eller varför inte uppleva lugnet på havet genom att tyst glida fram genom orörda vatten i kajak? Att paddla fram i vattnen utanför Tromsøs kust med fjällen som bakgrund är ett ypperligt sätt att komma nära inpå det marina djurlivet.

Efter en spännande dag i Tromsø fortsätter vi vår resa norrut. Nu är vi i det område längs kusten där du har störst chanser att få se norrskenet mellan september och mars. Vi samlas på däck för att hålla utkik efter detta hisnande fenomen.

Tillvalsutflykter
 • Ishavsstaden Tromsø
  Följ med på en sightseeingtur i världens nordligaste stad med över 50 000 invånare.
 • Natur och huskyhundar (Tromsø)
  Upplev Nordnorges natur när den är som bäst på denna utflykt till Tromsø Vildmarkscenter på Kvaløya nära Tromsø.
 • Polarhistorisk Stadsvandring
  Följ med i de berömda polarhjältarnas fotspår på en historisk polarvandring genom Tromsø.
 • Kajakpaddling
  Redo för lite äventyr? Följ med oss på expedition i havskajaker längs Tromsøregionens kust ut till den närliggande ön Håkøya.
 • Tur på längdskidor
  Var med om den härliga upplevelsen att få glida fram på längdskidor. Den här turen är en fantastisk introduktion för den som är nybörjare i längdskidåkning.
 • På snöskor i Tromsø
  Många tycker denna Tromsø-utflykt känns som att bli barn på nytt, eftersom den är så avslappnad och befriande.
En man som flyger en drake på en gräs Belig kulle
En man som står på en bro över en vattenförekomst
Moln på himlen över en vattenförekomst
En person som rider på en häst
En man som bär en hatt och ler mot kameran
Dag 6
Øksfjord – Berlevåg
Högt upp på jordklotet – Nordkap
En person som rider på en häst

Njut av det magnifika subarktiska landskapet när vi passerar 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, en av de nordligaste punkterna på den europeiska kontinenten. På sommaren kan du se hjordar av betande renar och små samebyar.

Efter ett kort stopp tidigt på morgonen i Hammerfest ankommer vi till Havøysund där du kan gå följa med på en RIB-expedition och se Nordkap från havet. Vi går sedan i land för att besöka världens nordligaste fiskeläge. Här hämtas du av en buss som tar dig till Nordkap för att beundra den spektakulära utsikten.

Fartyget lägger sedan till i Honningsvåg, porten till det spektakulära Nordkap. Följ med på en valfri utflykt till Nordkapsplatån där du befinner dig på 71°10’21´N, bara 200 mil från den geografiska Nordpolen. När du står högst upp på den 307 meter höga Nordkapsplatån och beundrar utsikten känns det verkligen som du är vid världens ände. Nära Nordkap hittar du ett av världens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. Följ med på en fågelsafari för att uppleva Finnmarkens största flockar av lunnefågel och mängder av tretåiga måsar. Under häckningssäsongen sjuder detta område av liv och mäktiga havsörnar svävar i skyn på jakt efter byte. Samtidigt fylls luften av en kakofoni av skrin från sillgrisslor, tordmular, skarvar, kustlabbar, stormfåglar, spetsbergsgrisslor och de stora havssulorna.

Om du vill lära dig mer hur folket lever i denna avlägsna region, följ med på turen genom Magerøyas fantastiska landskap och besök fiskelägena Kamøyvær och Skarsvåg. Under turen berättar din guide om områdets natur, kultur och historia.

Vi fortsätter sedan norrut in i hjärtat av samernas rike och passerar deras gamla heliga plats, klippformationen Finnkirka. Därefter börjar vi närma oss vårt nästa stopp som är fiskeläget Kjøllefjord. Samtidigt som du njuter av det natursköna landskapet under sommaren och hösten har du också möjlighet att lära dig mer om samernas levnadssätt och traditioner. Du får även höra jojk. På vintern kan du följa med ​​på en oförglömlig snöskotertur till ett av Europas mest extrema och spännande naturområden. På vägen dit berättar guiderna om samer, geografiska och klimatiska förhållanden, livet vid Finnmarkskusten och hur lokalbefolkningen effektivt utnyttjar naturen under både sommar- och vintersäsongen. Upplev snöklädda dalar, frisk vinterluft och kanske även det fascinerande norrskenet på den stjärnklara himlen. ”Samisk höst” är en utflykt där du får lära dig mer om den arktiska naturens ”skafferi och apotek” och smaka på torkat renkött, saft av kråkbär, örtte och rosenrotsmixtur. Du kanske också känner närvaron av samernas shaman, nåjden.

Tillvalsutflykter
 • Nordkap
  Njut av det magnifika landskapet när vi passerar 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, en av de nordligaste punkterna på den europeiska kontinenten.
 • Nordkap - för PLATINUM-gäster
  Nordkap har under århundranden lockat äventyrare från hela världen. Följ med på den natursköna tretimmarsturen så förstår du varför. Utflykten är reserverad för våra Platinum-gäster.
 • Fågelsafari
  Är du fascinerad av fågelliv? Följ med oss på denna utflykt till en av Norges största och mest imponerande fågelklippor, bara ett stenkast från Nordkap.
 • Besök i ett fiskeläge
  Följ med på en utflykt till två små fiskelägen långt upp i Norge och känn julstämning året om.
 • Samisk kultur
  Lär dig mer om det samiska folket i norra Europa och om deras kultur, historia och levnadssätt.
 • Samisk höst
  Lär dig mer om naturläkemedel och samiska traditioner från de inhemska samerna långt uppe i norr.
 • Snöskotertur i Arktis
  Följ med på en oförglömlig snöskotertur till en av Europas mest extrema och spännande arktiska regioner.
 • Rib-expedition på 71 grader nord
  Upplev Nordkap som en äkta upptäckare!
Dag 7
Båtsfjord – Kirkenes – Berlevåg
Huvudstaden i Barentsregionen och vår vändpunkt
En närbild på en hund

Landskapet blir alltmer dramatiskt när vi närmar oss Kirkenes. Vi anländer till närliggande Vadsø tidigt på morgonen och strax efter frukost lägger vi till i Kirkenes, vid 30° öst, som ligger längre österut än Istanbul och S:t Petersburg. Det är här som Hurtigruten vänder söderut igen. Kirkenes är känd som huvudstaden i Barentsregionen och porten till öst.

Den ryska gränsen ligger bara några kilometer bort och här är de lokala vägskyltarna skrivna på både norska och ryska. Under alla årstider finns mycket att uppleva under vårt besök nära den ryska gränsen. Gör en tur med buss (året om), njut av en flodbåtssafari, eller följ med på en fartfylld tur på fyrhjulingar. I Kirkenes kan du besöka flera fascinerande små museer, där du får veta mer om historia och kulturarv på denna avlägsna plats.

Under vintern och våren kan du delta i flera aktiviteter och utflykter i det arktiska landskapet, till exempel utforska den arktiska vildmarken på en snöskoter och köra över en frusen fjord. Under turen berättar guiderna om regionens historia, det extrema arktiska klimatet och områdets unika djurliv. På äventyret i hundsläde drar ivriga huskyhundar dig över det isiga arktiska landskapet. På sommaren kan du följa med på en utflykt där vi fångar och äter kungskrabba från Barents hav.

När fartyget påbörjar resan söderut har du efter lunch tid att koppla av och njuta av utsikten över det arktiska landskapet på däck eller i panoramasalongen. Ännu har du bara sett hälften av vad vår resa längs den norska kusten har att erbjuda så förbered dig på många nya upplevelser. De hamnar som vi besökte på natten på den nordgående resan kan du nu se i dagsljus på den sydgående. På eftermiddagen lägger fartyget återigen till i Vardø, Norges östligaste hamn. Om vädret tillåter kanske du vintertid har lust med ett isande kallt bad i Norra ishavet. På våren håller vi ett föredrag om de vadarfåglar som bor längs den norska kusten. Med kurs söderut går vi sedan längs Varangerhalvön till Båtsfjord, innan vi kommer fram till Berlevåg på kvällen. Här finns en av Norges mest berömda manskör som till största delen består av yrkesfiskare.

Tillvalsutflykter
 • Den ryska gränsen
  Öst möter väst i den avlägsna norska staden Kirkenes, bara några kilometer från den ryska gränsen. Det är också här som Hurtigruten vänder söderut igen.
 • Älvbåt till ryska gränsen
  Följ med på en båttur på den älv som utgör gränsen mellan Ryssland och Norge.
 • På fyrhjuling till ryska gränsen
  Upptäck Kirkenes, dess omgivningar och den ryska gränsen på ett kul och spännande sätt under ett äventyr på fyrhjulingar.
 • Snöskotersafari
  Om du är sugen på att susa fram på en snöskoter över snötäckta marker är detta en utflykt som passar dig.
 • Kirkenes snöhotell
  Besök världens häftigaste hotell! Följ med på en guidad rundtur i de vackert dekorerade snösviterna och beställ en drink i Norges största isbar. Och glöm inte att hälsa på renarna och eskimåhundarna som bor nära hotellet.
 • Tur med huskyhundar
  Vill du uppleva ett spännande äventyr i hundspann över den frusna arktiska vildmarken? Här har du möjligheten.
 • Exklusiv tur med huskyhundar
  Delta i ett äventyr med en exklusiv tur med hundspann genom den oändliga arktiska vildmarken, reserverat endast för våra Platinum-gäster.
 • Upplev kungskrabban
  Följ med våra erfarna fiskare som hjälper dig att fånga och servera ditt byte direkt på middagsbordet. Lär dig mer om dessa havsmonsters historia och anatomi samt hur du förbereder och tillagar dem.
En närbild på en hund
En grupp människor sitter vid ett bord med ett berg i bakgrunden
En närbild av en blå himmel
En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
En stor båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
Dag 8
Mehamn - Tromsø
Spänning och fascination
En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

Vi lägger till i Mehamn mitt i natten. Här har du under vintern möjlighet att följa med på en oförglömlig snöskotertur genom ett av Europas mest extrema naturområden. Upplev snöklädda dalar, frisk vinterluft och kanske även det fascinerande norrskenet på den stjärnklara himlen.

I Honningsvåg kan du från maj till oktober följa med på en utflykt med frukost till Nordkap, där vi längs vägen besöker avlägsna delar av Finnmark. Innan vi stannar i Hammerfest kan du njuta av en kopp ”energikaffe” och få en kort introduktion om ”Melkøya – världens nordligaste terminal för naturgas”. Hammerfest grundades 1789 och blev med tiden Norges polarhuvudstad och utgångspunkt för många jaktexpeditioner upp till Arktis. Här hittar du den Unescolistade Meridianbågen, ett monument som restes 1854 för att markera den första exakta mätningen av jordklotet. På vintern kan du följa med på en miniexpedition i fjällen där du får uppleva det arktiska klimatet och lära dig mer om traktens polarhjälte och kock, Adolf Henrik Lindstrøm.

Vi fortsätter söderut mot Øksfjord. Efter att vi korsat öppet hav gör vi ett kort stopp vid den gamla handelsstationen Skjervøy. På våren seglar vi sedan genom den vackra Lyngsfjorden, som omges av Lyngsalpernas snöklädda toppar. Här får vi chans att smaka på nyfiskade räkor. Vi lägger sedan till i Tromsø, precis i tid för att njuta av en magisk midnattskonsert i Ishavskatedralen. På sommaren kan du följa med på en utflykt sent på kvällen och uppleva Tromsø i en RIB-båt under midnattssolen. Vill du inte lyssna på musik kan du ta en promenad i staden och smaka på en lokal öl på någon av de många trevliga pubarna.

Tillvalsutflykter
 • Världens nordligaste stad
  Följ med oss på en busstur där du får veta mer om de händelser som har format Hammerfest, en av Europas mest avlägsna städer.
 • Frukost på Nordkap
  Tänk dig att äta frukost så långt norrut man kan komma på det europeiska fastlandet. Njut av frukost och sevärdheter på denna natursköna busstur från Honningsvåg till Nordkap.
 • Fjällvandring i Hammersfest
  Följ med på en vandring som tar oss igenom Hammerfests historia och upp till toppen av det närliggande fjället Salen, där du får en magnifik utsikt över Ishavet och de omgivande öarna.
 • Ett liv på isen - historier om polarhjältar
  Andas in den friska luften under vandringen från Hammerfest till det närbelägna fjället Salen och lär dig mer om en av de viktigaste personerna i polarhistorien.
 • Midnattskonsert i Ishavskatedralen
  Det finns nog inget bättre sätt att uppleva Tromsø på än att följa med på en midnattskonsert i stadens ikoniska Ishavskatedralen.
 • Arktiskt midnattsäventyr
  Följ med på en sightseeingtur och se Tromsøs berömda sevärdheter från havet.
Dag 9
Tromsø - Stamsund
Välkommen till Lofoten
Utsikt över ett snötäckt berg

Vi kommer till i Harstad på morgonen och här kan du följa med på en klassiker i Hurtigrutens utflyktsprogram: En smak av Vesterålen. Ta del av historien, se orörd natur och upplev några fantastiska sevärdheter såsom Trondenes kyrka, ett av Norges kulturarv från den sena medeltiden. Stannar du ombord kan du beundra denna gamla kyrka från fartyget när vi går mot Risøyrenna, en grund passage endast 7 meter djup. Den grävdes ut speciellt för Hurtigruten på 1920-talet för att skapa en genväg mellan Harstad och Sortland. Man kan se sandbankarna genom det klara, gröna vattnet. Ögrupperna i Lofoten och Vesterålen bjuder på några av de mest fantastiska naturupplevelserna under hela resan längs kusten. Lofoten är känd för sin vackra natur med branta fjäll, vildmark och små pittoreska fiskelägen. Seglingen genom Lofoten i dagsljus är resans höjdpunkt tycker många av våra gäster.

Risøyhamn är en liten by med bara 200 invånare och här gör vi ett kort stopp för att lämna av passagerare, varor och post. Som en vårhyllning till regionens fiskehistoria visar vår kock hur man filéar dagens fångst på däck. Vi fortsätter söderut via Sortland till Stokmarknes, där Hurtigruten grundades för över 125 år sedan. Följ med i land och besök Hurtigrutenmuseet. När vi sedan fortsätter söderut ser det ut som om vi är på väg rakt in i en fjällvägg, men kaptenen hittar enkelt öppningen och tar oss genom det smala Raftsundet. Denna 2 mil långa passage mellan Vesterålen och Lofoten kantas av upp till 1 000 meter höga fjäll.

Nu är vi framme vid den spektakulära Trollfjorden, som bara är 2 kilometer lång och 100 meter bred. Om vädret tillåter och vi har tillräckligt med tid gör kaptenen en avstickare in i fjorden. De branta klipporna stryker fartygets sidor och i det dramatiska landskapet är det lätt att föreställa sig troll som tittar fram. Trollfjorden är också havsörnens rike. Strax norr om fjorden ligger en mindre båt och väntar för att ta oss med på den valfria havsörnssafarin. Vi går över i den mindre båten och följer Hurtigruten in i Trollfjorden. Om det finns tillräckligt med tid kan du få se när Hurtigrutens fartyg vänder inne i den trånga fjorden – en imponerande syn! Sedan lämnar vi Trollfjorden och vår örnsafari startar. Vi passerar genom smala kanaler som kantas av branta fjäll där havsörnarna vistas. Örnarna cirklar några varv runt båten innan de dyker ner och tar den fisk som vi har kastat ut. Här gäller det att ha kameran redo!

När vi kommer fram till Svolvær har du många utflykter att välja bland. Följ med på en tur i det natursköna landskapet på Lofoten för att lära dig mer om fisketraditionen och beundra det vackra landskapet. Du kan också följa med på en ridtur längs de vita stränderna i solnedgången. Om du vill ha en adrenalinkick kan du delta i någon av våra utflykter med RIB-båtar. Om du föredrar att stanna på torra land tar vi dig med på en guidad vandring i en fiskeby där du får veta mer om traktens historia och kultur. Från Svolvær fortsätter vi till Stamsund, där du kan beundra de mäktiga topparna på den enorma Lofotsväggen. På kvällen lämnar vi Lofoten och sätter kursen mot fastlandet.

Tillvalsutflykter
 • En smak av Vesterålen
  En smak av Vesterålen är en av klassikerna i vårt omfattande utflyktsprogram. Följ med och upplev historia, vacker natur och en mängd fantastiska sevärdheter.
 • Lofoten
  Följ med på en komfortabel busstur genom ett av jordens mest unika landskap.
 • Havsörnssafari
  Följ med på en utflykt till spektakulära Trollfjorden och upplev Norges magnifika havsörnar på nära håll.
 • RIB-safari i Lofoten
  Följ med på en spännande havstur med öppen RIB-båt i Lofotens fantastiska övärld.
 • Vesterålen och Lofoten med RIB-båt - för PLATINUM-gäster
  Följ med på en spännande åktur i öppen gummibåt genom Vesterålens och Lofotens svindlande landskap.
 • Lofoten till häst
  Har du någonsin drömt om att få rida på en vit strand i en region som en gång var bebodd av vikingar? Följ med på denna utflykt längs Gimsøys stränder.
 • Fiskebyvandring
  Följ med på en guidad promenad till den pittoreska fiskebyn Svinøya vid staden Svolvær i Lofoten.
Utsikt över ett snötäckt berg
En gul båt som sitter ovanpå ett berg
En stor vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
En man klädd i en röd hatt
En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
Dag 10
Bodø - Rørvik
Romantiskt möte med de Syv Søstre
En man klädd i en röd hatt

Att korsa polcirkeln vid 66°33’N kan ses som en viktig händelse i livet. Idag firar vi detta ute på däck med en arktisk tradition – en sked med tran gjord på torsklever. Längs Helgelandskusten passerar vi hundratals holmar, bördig jordbruksmark och branta granitväggar. Från däck kan du se det unika fjället Torghatten (258 meter över havet) som är känd för sitt karaktäristiska hål på mitten. Hålet är 160 meter långt, 35 meter högt och 20 meter brett och skapades under istiden.

En annan höjdpunkt är fjällkedjan De Syv Søstre, sju fjäll som är mellan 900 och 1 100 meter höga. Det är lätt att förstå hur dessa ”systrar” har inspirerat forntidens folksagor. Enligt sägnen var dessa sju trollsystrar döttrar till kung Sulis. Han höll dem under hård disciplin, men en natt somnade han så tungt att de sju systrarna kunde smyga sig ut. Vågekallen, som var desperat efter en fru, låg på lur och väntade. Han följde efter systrarna som flydde söderut längs kusten med flera troll efter sig som antingen ville fånga eller rädda dem. När gryningen kom och solen gick upp förvandlades både systrarna och deras förföljare till sten och blev de fjäll som idag gör Helgelandskusten till en av de vackraste platserna i världen.

Vi gör ett snabbt besök i Nesna, en idyllisk gammal handelsplats, innan vi seglar vidare till Sandnessjøen. De Unescolistade Vegaöarna ligger alldeles i närheten och kan besökas under sommaren på en valfri utflykt. Detta unika kulturlandskap består av ett dussintals öar. Ögruppen hamnade på Unescos världsarvslista på grund av det unika samspelet mellan lokalbefolkningen och ejderfåglarna. Lär dig mer om hur fiskare och bönder under flera hundra år har levt i symbios med ejderfågeln och hur de fortsatt livnär sig på att skörda ejderdun och tillverka duntäcken.  

Brønnøysund är ett litet gulligt samhälle fullt av liv. Ta dig tid att promenera runt en stund, titta på de små båtarna och njut av livet i skärgården. Delta i någon av de utflykter som vi erbjuder här. Från april till oktober kan du exempelvis följa med på utflykten till Norsk havsbrukssenter för en informativ rundtur och provsmakning av färsk lax.

Tillvalsutflykter
 • Vegaöarna
  Res tillbaka i tiden och se hur befolkningen har utvecklat en hållbar livsstil och ett givande samarbete i symbios med ejdrarna på ön.
 • Det norska laxäventyret
  Är du fiskfantast? Följ då med på en lärorik utflykt till Norsk havsbrukssenter nära Brønnøysund där du också får provsmaka superfärsk lax.
Dag 11
Trondheim
Sagans sista kapitel
En anläggning med vatten i bakgrunden

Idag får du tillfälle att bekanta dig med Trondheim. Följ med expeditionsteamet ut i småbåtar på någon av de utflykter som vi erbjuder under sommaren. När vi är tillbaka ombord seglar vi igenom den majestätiska Trondheimsfjorden, som är 17 mil lång och upp till 25 km bred. Precis som alla andra norska fjordar är den djup, som mest 577 meter. 

Här avslutas detta Hurtigruten-äventyr.

En anläggning med vatten i bakgrunden
Ett stort skepp i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.
Se priser och tillgänglighet

Vad som ingår

Priset inkluderar

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori
 • Helpension ombord
 • Expeditionsteam 

Intressanta aktiviteter och föredrag ombord:

 • Föredrag och presentationer om historia, biologi, geografi, geologi eller kultur som ger dig större kunskaper om de områden vi besöker.
 • Introduktion i fotografering där du får användbara tips om kamerainställningar och fototeknik samt foto- och filmmaterial från resan.
 • Möjligheter att lära känna Hurtigrutens kustguider och andra resenärer under välkomstmötet och våra dagliga samlingar där vi sammanfattar dagens händelser och presenterar morgondagens program.
 • Hamnpresentationer med information om resmålen.
 • Presentation av utflyktsprogrammet
 • Visning av sevärdheter ute på däck
 • Lån av stavar, snöskor, pannlampor och broddar vid valfria vandringar beroende på årstid och väderförhållanden
 • Kaptensmiddag och avskedsarrangemang    

Ej inkluderat

 • Internationella och nationella flygresor  
 • Bokningsbara utflykter på land med våra lokala partner
 • Vandringar tillsammans med våra kustexperter 
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering

Vänligen observera

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla hyttkategorier finns inte tillgängliga på alla avgångar.
 • Pris för enkelhytt fås på begäran.
 • Hurtigruten har flexibel prissättning. Det innebär att priserna sätts baserat på efterfrågan och ledig kapacitet.

Fartyg

En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

MS Finnmarken

Byggd år 2002
Renoverad 2020
Varv Kværner Kleven (N)
Passagerarkapacitet 919
Sängar 540
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 15,690
Längd 138.5 m
Däcksbalk 21.5 m
Hastighet 18 knop

Ombord på MS Finnmarken upplever du den typiska avslappnande Hurtigruten-stämningen, kombinerad med en smula lyx.

Läs mer om MS Finnmarken

MS Kong Harald

Byggd år 1993
Renoverad 2016
Varv Volkswerft (Germany)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 498
Bruttodräktighet 11,204
Längd 121.8 m
Däcksbalk 19.2 m
Hastighet 17 knop

Norges regerande monark Harald som är en van seglare har gett namn åt detta fantastiska fartyg. Ombord hittar du även andra kända norrmän.

Läs mer om MS Kong Harald

A large ship in a body of water
Foto: Ørjan Bertelsen/Hurtigruten
Ett stort skepp i en vattenförekomst

MS Lofoten

Byggd år 1964 (Mod. 2003)
Varv Aker Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 400
Sängar 151
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 2,621
Längd 87.4 m
Däcksbalk 13.26 m
Hastighet 16 knop

Vår nostalgiska favorit, MS Lofoten, sjösattes år 1964 i Oslo. Fartygets klassiska maritima stil och informella atmosfär ger passagerarna en känsla av genuin nostalgi.

Läs mer om MS Lofoten

MS Midnatsol

Byggd år 2003
Varv Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 970 (500 in Antarctica)
Sängar 632
Bruttodräktighet 16,151
Längd 135.75 m
Däcksbalk 21.5 m
Hastighet 18 knop

MS Midnatsol är tillägnad den arktiska sommaren. Fartyget seglar längs den norska kusten från maj till december, och är del av vår globala Expeditions-flotta under resten av året, då hon seglar i bland annat Sydamerika och Antarktis.

Läs mer om MS Midnatsol

A large ship in the water
Foto: Genna Roland / Hurtigruten
MS Nordkapp
Foto: Helge Grimsland - Guest Image

MS Nordkapp

Byggd år 1996
Renoverad 2016
Varv Kværner Kleven (N)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 480
Bilkapacitet 24
Bruttodräktighet 11,386
Längd 123.3 m
Däcksbalk 19.5 m
Hastighet 18 knop

MS Nordkapp är döpt efter det europeiska fastlandets nordligaste punkt: Nordkap (71ºN) - en av de geografiska höjdpunkter som du kan besöka under en Hurtigruten-resa.

Läs mer om MS Nordkapp

MS Polarlys

Byggd år 1996
Renoverad 2016
Varv Ulstein Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 619
Sängar 503
Bruttodräktighet 11,341
Längd 123 m
Däcksbalk 19.5 m
Hastighet 18 knop

Polarlys är det norska ordet för polarsken, det speciella arktiska fenomen som vi är på jakt efter under vintern.

Läs mer om MS Polarlys

MS Polarlys en vacker vinterdag i Kirkenes
Foto: Ralph Griebenow - Guest image
En liten båt i en stor vattenförekomst

MS Nordlys

Byggd år 1994
Renoverad 2019
Varv Volkswerft (D)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 471
Bruttodräktighet 11.204
Längd 121,8 m
Däcksbalk 19,2 m
Hastighet 18 knop

Både namnet och inredningen på detta moderna expeditionsfartyg är inspirerade av det storslagna norrskenet (Aurora Borealis).

Läs mer om MS Nordlys

MS Nordlys

Byggd år 1994
Renoverad 2019
Varv Volkswerft (D)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 471
Bruttodräktighet 11.204
Längd 121,8 m
Däcksbalk 19,2 m
Hastighet 18 knop

Både namnet och inredningen på detta moderna expeditionsfartyg är inspirerade av det storslagna norrskenet (Aurora Borealis).

Läs mer om MS Nordlys

En liten båt i en stor vattenförekomst
Efter renoveringen i november 2018, MS Richard med kommer att ha sviter med stora burspråk.

MS Richard With

Byggd år 1993
Renoverad 2018
Varv Volkswerft (D)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 458
Bruttodräktighet 11 205 T
Längd 121,8 m
Däcksbalk 19,2 m
Hastighet 15 knop

MS Richard With bär stolt namnet av Hurtigrutens grundare.

Läs mer om MS Richard With

MS Trollfjord

Byggd år 2002
Varv Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 822
Sängar 576

Fartyget är uppkallat efter den dramatiska Trollfjorden i Vesterålen. Inredningen kännetecknas av hög komfort och moderna faciliteter, med en inredning med mycket norska trä- och stenmaterial.

Läs mer om MS Trollfjord

MS Trollfjord
Foto: Stein Bjørge
En stor båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

MS Vesterålen

Byggd år 1983
Renoverad 1995
Varv Kaarbø Mek. Verk.
Passagerarkapacitet 490
Sängar 301
Bruttodräktighet 6,261
Längd 108.55 m
Däcksbalk 16.5 m
Hastighet 17.5 knop

MS Vesterålen är uppkallad efter det första Hurtigrutenfartyg som redan 1893 började trafikera den oländiga norska kusten. Hon är en av våra mindre fartyg och har en familiär atmosfär ombord.

Läs mer om MS Vesterålen

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 335
Sängar 243
Bruttodräktighet 7 025 T
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 16 knop

Vårt nya fartyg MS Spitsbergen tar dig med på en resa utöver det vanliga.

Läs mer om MS Spitsbergen

Ett stort fartyg i vattnet

Tillvalsutflykter

pplev ännu mer av Norge med våra utflykter. Vi rekommenderar att boka utflykter innan avresa för att säkra sig en plats. Det är också möjligt att boka utflykter när du är ombord på fartyget, om det finna platser kvar.

Vänligen observera att utflykterna är säsongsbaserade och kan komma att ändras.

Ett hus med ett berg i bakgrunden Ett hus med ett berg i bakgrunden

2F Ett smakprov av Norge

Norge

Längd

Längd: 2 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 143

Bokningskod

HR-HJF2F

Se utflykter
En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

2G Fjällvandring vid Hjørundfjorden

Norge

Längd

2 timmar, 45 minuter

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-HJF2G

Se utflykter
En stig med träd på sidan av ett berg En stig med träd på sidan av ett berg

2B Geiranger och Trollstigen

Norge

Längd

7 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 2 286

Bokningskod

HR-AES2B

Se utflykter
En grupp människor som rider på toppen av ett berg En grupp människor som rider på toppen av ett berg

2J Hjørundfjorden, Geiranger och Ålesund

Norge

Längd

7 timmar

Pris per person

Från kr 2 286

Bokningskod

HR-HJF2J

Se utflykter
En grupp människor som går på en gräsdig kulle En grupp människor som går på en gräsdig kulle

2H Vandring med besök på en fäbod

Norge

Längd

2 timmar, 45 minuter

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-HJF2H

Se utflykter
En båt är dockad intill en vattenförekomst En båt är dockad intill en vattenförekomst

2K Kajaktur i Ålesund 2020

Norge

Längd

2 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-AES2K

Se utflykter
En utsikt över en stor vattenförekomst med en stad i bakgrunden En utsikt över en stor vattenförekomst med en stad i bakgrunden

2D Atlanterhavsparken och Aksla

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-AES2D

Se utflykter
En bro över en vattenförekomst En bro över en vattenförekomst

2C Jugendvandring i Ålesund

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-AES2C

Se utflykter
En båt är dockad intill en vattenförekomst En båt är dockad intill en vattenförekomst

2E Jugendvandring i Ålesund

Norge

Längd

1 timme, 30 minuter

Pris per person

Från kr 607

Bokningskod

HR-AES2E

Se utflykter
An old barn in front of a building An old barn in front of a building

Romsdals museum

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 976

Bokningskod

HR-MOL2L

Se utflykter
Ringve Museum, Trondheim Ringve Museum, Trondheim

3A Nidarosdomen och ringve museum

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-TRD3A

Se utflykter
Utsikt över en stor byggnad Utsikt över en stor byggnad

3B Trondheim med Nidarosdomen

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-TRD3B

Se utflykter
En bro över en vattenförekomst En bro över en vattenförekomst

3D Stadsvandring i Trondheim

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-TRD3D

Se utflykter
A person riding on the back of a bicycle A person riding on the back of a bicycle

3H Cykeltur i Trondheim

Norge

Längd

2 timmar, 45 minuter

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-TRD3H

Se utflykter
En passagerar buss som är parkerad på sidan av en väg En passagerar buss som är parkerad på sidan av en väg

3I Världens nordligaste spårvagnstur

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 187

Bokningskod

HR-TRD3I

Se utflykter
En båt som sitter på sidan av en byggnad En båt som sitter på sidan av en byggnad

3G Paddla kajak på Nidälven

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-TRD3G

Se utflykter
En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

4A Glaciären Svartisen

Norge

Längd

6 timmar

Pris per person

Från kr 2 716

Bokningskod

HR-ORS4A

Se utflykter
En man som står framför ett berg En man som står framför ett berg

4B Arktisk kustpromenad

Norge

Längd

2 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-BOO4B

Se utflykter
A man riding a wave on a surfboard in the water A man riding a wave on a surfboard in the water

4D Havssafari Saltstraumen 2018

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-BOO4D

Se utflykter
A man standing next to a body of water A man standing next to a body of water

4C Upplev Bodø och Saltstraumen

Norge

Längd

2 timmar, 10 minuter

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-BOO4C

Se utflykter
En grupp människor som innehar vinglas En grupp människor som innehar vinglas

4E Möt vikingarna

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 626

Bokningskod

HR-STU4E

Se utflykter
Kirsty Mitchell et al. Holding vinglas Kirsty Mitchell et al. Holding vinglas

4F Möt vikingarna - sommar

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 626

Bokningskod

HR-STU4F

Se utflykter
En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

4G Höjdpunkter på Lofoten

Norge

Längd

2 timmar, 40 minuter

Pris per person

Från kr 1 310

Bokningskod

HR-STU4G

Se utflykter
En hand som håller ett barn En hand som håller ett barn

4H Bryggeriet Lofotpils

Norge

Längd

40 minuter

Pris per person

Från kr 440

Bokningskod

HR-SVJ4H

Se utflykter
En närbild av ett djur En närbild av ett djur

4I Bongårdsbesök på Lofoten

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 486

Bokningskod

HR-STU4I

Se utflykter
View of Tromsø under the midnight sun View of Tromsø under the midnight sun

5A Ishavsstaden Tromsø

Norge

Längd

3 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 538

Bokningskod

HR-TOS5A

Se utflykter
En grupp får som står ovanpå ett smuts fält En grupp får som står ovanpå ett smuts fält

Natur och huskyhundar

Norge

Längd

3 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-TOS5C

Se utflykter
En person med en solnedgång i bakgrunden En person med en solnedgång i bakgrunden

5D Polarhistorisk Stadsvandring

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-TOS5D

Se utflykter
En grupp människor i en båt på en vattenförekomst En grupp människor i en båt på en vattenförekomst

5G Kajakpaddling

Norge

Längd

3 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 925

Bokningskod

HR-TOS5G

Se utflykter
En person skidåkning i snön En person skidåkning i snön

5M Tur på längdskidor

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 486

Bokningskod

HR-TOS5M

Se utflykter
En man som rider en snowboard ner en snötäckt sluttning En man som rider en snowboard ner en snötäckt sluttning

5N På snöskor i Tromsø

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 486

Bokningskod

HR-TOS5N

Se utflykter
En grupp av moln i himlen över en vattenförekomst En grupp av moln i himlen över en vattenförekomst

6A Nordkap

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 714

Bokningskod

HR-HVG6A

Se utflykter
En hjort som tittar på kameran En hjort som tittar på kameran

6F Nordkap - för PLATINUM-gäster

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 2 980

Bokningskod

V-HVG6F

Se utflykter
En fågel som sitter på en gren En fågel som sitter på en gren

6B Fågelsafari

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 925

Bokningskod

HR-HVG6B

Se utflykter
A close up of a snow covered mountain A close up of a snow covered mountain

6H Besök i ett fiskeläge

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 187

Bokningskod

HR-HVG6H

Se utflykter
En tårta som sitter ovanpå ett träbord En tårta som sitter ovanpå ett träbord

6C Samisk kultur

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-KJD6C

Se utflykter
En person klädd i en färgglad paraply hatt En person klädd i en färgglad paraply hatt

6E Samisk höst

Norge

Längd

2 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-KJD6E

Se utflykter
En solnedgång över en vattenförekomst En solnedgång över en vattenförekomst

6D Snöskotertur i Arktis

Norge

Längd

2 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 3 297

Bokningskod

HR-KJD6D

Se utflykter
Närma sig Nordkap med RIB-båt Närma sig Nordkap med RIB-båt

6J - Expedition till Nordkap - den historiska rutten

Norge

Längd

6 timmar

Pris per person

Från kr 4 387

Bokningskod

HR-HVS6J

Se utflykter
En grupp människor längdskidåkning i snön En grupp människor längdskidåkning i snön

7A Den ryska gränsen

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 187

Bokningskod

HR-KKN7A

Se utflykter
En grupp människor som rider på ryggen av en båt i vattnet En grupp människor som rider på ryggen av en båt i vattnet

7B Älvbåt till ryska gränsen

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 486

Bokningskod

HR-KKN7B

Se utflykter
En lastbils tårta sitter ovanpå en bil En lastbils tårta sitter ovanpå en bil

7E På fyrhjuling till ryska gränsen

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 662

Bokningskod

HR-KKN7E

Se utflykter
En man som rider en snowboard ner ett snötäckt berg En man som rider en snowboard ner ett snötäckt berg

7C Snöskotersafari 2018/19

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 2 101

Bokningskod

HR-KKN7C

Se utflykter
Besök Kirkenes Snow Hotel Besök Kirkenes Snow Hotel

Kirkenes snöhotell

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 670

Bokningskod

HR-KKN7D

Se utflykter
Husky Tour, Kirkenes. Husky Tour, Kirkenes.

Äventyr med huskyhundspann

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 2 277

Bokningskod

HR-KKN7F

Se utflykter
En grupp människor åker skidor på en snöig kulle En grupp människor åker skidor på en snöig kulle

Exklusiv tur med hundspann

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 3 771

Bokningskod

V-KKN7J

Se utflykter
A crab in the snow A crab in the snow

Kungskrabbsexpedition

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 802

Bokningskod

HR-KKN7H

Se utflykter
A building with a mountain in the background A building with a mountain in the background

8B Världens nordligaste stad

Norge

Längd

1 timme, 45 minuter

Pris per person

Från kr 870

Bokningskod

HR-HFT8B

Se utflykter
En solnedgång över en vattenförekomst En solnedgång över en vattenförekomst

8A Frukost på Nordkap

Norge

Längd

6 timmar

Pris per person

Från kr 2 066

Bokningskod

HR-HVG8A

Se utflykter
Go on a mountain hike in Hammerfest Go on a mountain hike in Hammerfest

8G Fjällvandring i Hammersfest

Norge

Längd

1 timme, 30 minuter

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-HFT8G

Se utflykter
En man som står på en stenig kulle En man som står på en stenig kulle

8H Ett liv på isen - historier om polarhjältar

Norge

Längd

1 timme, 45 minuter

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-HFT8H

Se utflykter
En klocka som sitter framför ett fönster En klocka som sitter framför ett fönster

8C Midnattskonsert i Ishavskatedralen

Norge

Längd

1 timme, 15 minuter

Pris per person

Från kr 870

Bokningskod

HR-TOS8C

Se utflykter
RIB äventyr i Tromsö RIB äventyr i Tromsö

8I Arktiskt midnattsäventyr

Norge

Längd

1 timme, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 451

Bokningskod

HR-TOS8I

Se utflykter
En grupp människor på en kulle med utsikt över en vattenförekomst En grupp människor på en kulle med utsikt över en vattenförekomst

9A En smak av Vesterålen

Norge

Längd

4 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-HRD9A

Se utflykter
En båt som sitter på toppen av ett berg En båt som sitter på toppen av ett berg

9B Lofoten

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 275

Bokningskod

HR-SVJ9B

Se utflykter
En fågel som flyger i luften på en molnig dag En fågel som flyger i luften på en molnig dag

9C Havsörnssafari

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 1 626

Bokningskod

HR-SKN9C

Se utflykter
RIB tour with Hurtigruten behind RIB tour with Hurtigruten behind

9E RIB-safari i Lofoten

Norge

Längd

1 timme, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 626

Bokningskod

HR-SVJ9E

Se utflykter
En grupp människor som står bredvid en vattenförekomst En grupp människor som står bredvid en vattenförekomst

9I Vesterålen och Lofoten med RIB-båt - för PLATINUM-gäster 2018

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 3 771

Bokningskod

V-SKN9I

Se utflykter
A person riding a horse on a beach A person riding a horse on a beach

9D Lofoten till häst

Norge

Längd

3 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 714

Bokningskod

HR-SVJ9D

Se utflykter
En bro över en vattenförekomst En bro över en vattenförekomst

9F Fiskebyvandring

Norge

Längd

1 timme, 30 minuter

Pris per person

Från kr 923

Bokningskod

HR-SVJ9F

Se utflykter
Besök World Heritage Center i Vega Besök World Heritage Center i Vega

10B Vegaöarna

Norge

Längd

5 timmar

Pris per person

Från kr 2 629

Bokningskod

HR-SSJ10B

Se utflykter
Mat på ett bord Mat på ett bord

10C Det norska laxäventyret

Norge

Längd

1 timme, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 099

Bokningskod

HR-BNN10C

Se utflykter

Före eller efter sjöresan

Förlänga din semester med ett program före eller efter sjöresan.

Upplev den hisnande Nærøyfjorden på denna turné Upplev den hisnande Nærøyfjorden på denna turné

Norge i ett nötskal

Norge

Längd

9 Timmar

Från

kr 2 167

Bokningskod

N1400KL2

Se program

Oslos höjdpunkter (före sjöresa)

Norge

Längd

3 Dagar

Från

kr 10 335

Se program
gå upp med Fløibanen Funicular till bergen ' s Mountains gå upp med Fløibanen Funicular till bergen ' s Mountains

Bergen - Vandring på berget Fløien

Norge

Längd

2 Timmar

Från

kr 613

Bokningskod

CENBG01

Se program
Njut av en skaldjursmiddag på Cornelius restaurang utanför bergen Njut av en skaldjursmiddag på Cornelius restaurang utanför bergen

Bergen - Båttur och fiskrestaurang på en ö

Norge

Längd

5 Timmar

Från

kr 1 230

Bokningskod

CENBG03

Se program
Se höjdpunkterna i bergen på denna Segway-turné Se höjdpunkterna i bergen på denna Segway-turné

EN: Bergen by Segway

Norge

Längd

2 Timmar

Från

Se program
Sognefjord, Norway Sognefjord, Norway

Bergen - Sognefjorden i ett nötskal

Norge

Längd

10 Timmar

Från

kr 2 167

Bokningskod

E1454KL2

Se program
A body of water with a mountain in the background A body of water with a mountain in the background

Bergen - Fjordkryssning till Mostraumen

Norge

Längd

3 Timmar

Från

kr 564

Bokningskod

CENBGO05

Se program
En grupp människor som går genom en molnig himmel En grupp människor som går genom en molnig himmel

Oslos höjdpunkter (efter sjöresa)

Norge

Längd

3 Dagar

Från

kr 10 335

Se program
En närbild av en bro En närbild av en bro

Panoramatur i Oslo

Norge

Längd

3 Timmar

Från

kr 330

Bokningskod

CENOSL01

Se program
Se priser och tillgänglighet