Bergen – Kirkenes – Trondheim

Upptäcktsresan

Upptäcktsresan

Bergen – Kirkenes – Trondheim

Upptäcktsresan

Upptäcktsresan

Reseinformation 11 dagar
Avresor Regelbundna avgångar året runt
Pris från
kr 15 190
Frukost, lunch och middag ingår
Se priser och tillgänglighet
 • Utforska de viktigaste sevärdheterna på vår natursköna rutt längs den norska kusten, där vi besöker nästan alla de 34 hamnarna två gånger, först under den norrgående resan och sedan under den sydgående
 • Förundras över de fantastiska landskapen oavsett årstid på vår resa där vi passerar mer än 100 fjordar och 1 000 fjäll
 • Eftersom vi tillbringar halva resan i den arktiska delen av Norge maximeras våra chanser att se norrsken på vintern och på sommaren får vi njuta av 24 timmars dagsljus under midnattssolen
 • Välj bland sju till nio tillvalsvandringar och större delen av de säsongsbaserade tillvalsutflykterna – totalt cirka 70 – för att få ut mesta möjliga av din kustresa
Upptäcktsresan

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Singelerbjudande vid utvalda avgångar

  Res längs norska kusten utan att behöva betala tillägg när du bor själv i en hytt.
  Läs mer och beställ

Resplan

Resan längs den norska kusten har anordnats så att många av hamnarna vi besöker under natten på den norrgående sträckan besöker vi under dagen på den sydgående. På så sätt får du tillfälle att utforska många fjordar, fjäll, städer, samhällen och byar.

Tänk på att du också har hela 70 säsongsbaserade tillvalsutflykter att välja bland så att du kan anpassa resan efter dina önskemål.

DAG 1 : Bergen

Alle man ombord!

A flock of seagulls standing next to a body of water

Din resa börjar i Bergen, Norges näst största stad och porten till fjordarna. Bergen grundades 1070 e.Kr. och ståtar med en arkitektur som har influerats av den framgångsrika tyska handelsorganisationen Hansan från 1300-talet.

Om du har tid innan fartyget lämnar staden kan du besöka de Unesco-listade kajerna i den färgglada stadsdelen Bryggen, som nu är ett hantverkskvarter med kullerstensgator. Tvärs över gatan ligger den berömda fiskmarknaden som serverar utsökta fisk- och skaldjursrätter. Du kan även ta bergbanan Fløibanen upp till Fløyen där en härlig utsikt över staden väntar.

Kom ihåg att vi också kan hjälpa till att ordna turer före eller efter din resa, såsom Norge i ett nötskal, så att du får ut mesta möjliga av ditt besök i Norge.

Din natursköna resa börjar

Innan du går ombord kan du koppla av i vår bekväma gästlounge på terminalen. När du klivit ombord får du njuta av den första av många läckra måltider som har tillagats av färska råvaror från kusten. Samtidigt lämnar vi Bergen bakom oss och färdas längs den gamla vikingarutten i Hjeltefjorden.

Du kommer också att få träffa fartygets kustexperter, som är dina guider på resan längs Norges kust. De kommer även att anordna föreläsningar, aktiviteter ombord och tillvalsvandringar.

TID I HAMN:

Tillvalsutflykter
 • Vandringspass (4 vandringar) – sommar
  Med sina långa dagar är sommaren definitivt den bästa tiden för att vandra i Norge. Upplev norskt friluftsliv och följ med ut i den vackra vildmarken.
 • Vandringspass (4 vandringar) – vinter
  Vandra i den karga skönheten i Norges vinterlandskap och upplev norskt friluftsliv, kanske under det magiska norrskenet.
 • Vandringspass och Friluftsaktiviteter komplett paket - Sommar
  Upplev det som norrmännen menar med friluftsliv. Njut av känslan av att vara utomhus – använd alla dina sinnen och försök att vara närvarande i ögonblicket.
A flock of seagulls standing next to a body of water
Promenera i Bergens historiska kaj distrikt Bryggen
Strosa runt i Bergens historiska hamnområde.
A large body of water with buildings in the snow
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Foto: Ørjan Bertelsen
Vacker jugendstil i Ålesund
Vacker jugendstil i Ålesund
Foto: Helmut Hartung

DAG 2 : Florø – Molde

Klassisk arkitektur och fantastiska fjordar

Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Hjørundfjorden – en unik plats på jorden
Foto: Ørjan Bertelsen

Njut av hisnande Nordfjord nära Torvik under morgonen. Därefter passerar vi Vestkapp på väg mot Ålesund.

Jugendstaden

Ålesund är känt för sin vackra jugendarkitektur och Atlanterhavsparken, ett av de största saltvattenakvarierna i norra Europa. Om du reser med oss på våren eller vintern kan du utforska denna pittoreska stad under större delen av dagen.

Mot fjordarna

På sommaren sätter vi kurs mot den spektakulära, Unesco-listade Geirangerfjorden, en resa som bjuder på några av Norges mest magnifika landskap. Väl inne i fjorden kanske du får syn på de berömda vattenfallen De sju systrarna som forsar nedför klipporna.

På hösten utforskar vi Hjörundfjorden som ligger undangömd i Sunnmørsalperna. Vi gör även ett stopp i den natursköna byn Urke där du får beundra tusenåriga gårdar, fjorden och de frodiga fjällbranterna.

Berg och rosor

Dagens sista hamn är Molde. På sommaren finns det kanske tillräckligt med dagsljus för att se ”Molde Panorama”, det vill säga de 222 fjälltopparna över fjorden.

Från mitten av juni till slutet av augusti fylls gatorna och trädgårdarna med rosor i alla tänkbara nyanser, vilket gett Molde dess smeknamn ”Rosornas stad”.

TID I HAMN

 • Florø: 02.45–03.00
 • Måløy: 05.15–05.30
 • Torvik: 08.20–08.30
 • Ålesund (01/11–31/05): 09.45–20.00
  • Ålesund (01/06–31/10): 09.45–10.00
  • Geiranger (01/06–31/08): 14.25–14.45
  • Ålesund (01/06–31/08): 19.00–20.00
  • Urke (01/09–31/10): 12.15–15.45
  • Ålesund (01/09–31/10): 18.00–20.00
 • Molde: 22.35–23.05
Tillvalsutflykter
 • Geiranger med Trollstigen
  En naturskön bussresa från Geiranger tar oss till sjön Eidsdalsvatnet för en färjetur. Vi går på bussen igen och reser till Gudbrandsjuvet och ner längs det vindlande Trollstigen till Molde.
 • Jugendvandring (vår och vinter)
  Följ med oss på en guidad promenad genom Ålesund och upptäck denna ståtliga jugendstads historia och kultur.
 • Atlanterhavsparken Ålesund akvarium och fjället Aksla
  Få ett fågelperspektiv över jugendstaden Ålesund från ett närliggande berg innan vi besöker det stora Atlanterhavsparken Ålesund akvarium med saltvatten.
 • Jugendvandring (höst)
  Ålesund är mest känt för sin färgglada jugendarkitektur. Följ med oss på en promenad för att upptäcka charmen i denna norska kuststad.
 • En smak av Norge
  En vacker fjord, smala dalgångar, en forntida bosättning, ett historiskt hotell och en liten by – följ med oss på denna mycket populära resa genom den fantastiska norska naturen.
 • Fjällvandring vid Hjørundfjorden
  En vacker fjord, smala dalgångar, en gammal bosättning, ett historiskt hotell och en liten by – följ med oss på denna mycket populära utflykt genom den spektakulära norska naturen.
 • Vandring med besök i en fäbod
  Följ med oss på en trevlig vandring från fjorden över underbara ängar till ett sommarbete i Haukås där vi lär oss om traditionellt jordbruk och provsmakar lokala delikatesser.
 • Hjørundfjorden, Geiranger och Ålesund
  På den här utflykten tar vi dig med genom Norangsdalen, till Unesco-listade Geirangerfjorden med färja, längs den branta Ørneveien och till Ålesund med sin jugendarkitektur.
 • Kajakpaddling i Ålesund
  Följ med oss på en guidad kajaktur genom ståtliga Ålesund och lär dig mer om stadens historia och jugendinfluenser.
 • Alnes fyr
  Utforska de gamla öarna Giske och Godøy och njut av fantastiska kustlandskap vid Alnes fyr.
 • Sunnmøre friluftsmuseum
  Följ med oss på en dag av kultur och historia när vi utforskar staden Ålesund och de intilliggande fjällen, innan vi besöker det fascinerande Sunnmøre friluftsmuseum.
 • Romsdalsgondolen
  Njut av en naturskön sightseeingtur i detta vackra fjordlandskap, från djupt in i Romsdalen till högt upp på fjälltoppen Nesaksla.

DAG 3 : Kristiansund – Rørvik

Kungarnas och palatsens stad

Gotiska majestät vid Nidarosdomen
Majestätiska Nidarosdomen i gotisk stil.
Foto: Ole Størksen

Idag kommer vi fram till Trøndelag fylke som präglas av böljande kullar, åkrar med bondgårdar och kustnära samhällen.

Magi, medeltid och modernitet

Trondheim, grundat av kung Olav Tryggvason år 997, är Norges tredje största stad och har en blandning av historiska byggnader och en växande studentskara.

Du har tre timmar på dig att utforska Trondheim och alla dess höjdpunkter, antingen på egen hand eller under en av våra tillvalsutflykter.

Du måste se Nidarosdomen, även kallad ”Norges Notre Dame” på grund av sin gotiska arkitektur, som anses vara den heligaste byggnaden i Norge. Bredvid domen ligger ärkebiskopens palats där du kan se Norges kronjuveler.

Här finns även Gamle Bybro som sträcker sig över Nidälven och markerar ingången till den gamla hanseatiska stadsdelen Bakklandet. Områdets färgglada träbyggnader som står på pålar längs med älven inhyser idag trendiga restauranger. Strax ovanför Bakklandet ligger Kristianstens fästning som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och fjorden.

Tillbaka ombord

På eftermiddagen sätter fartyget kurs i nordvästlig riktning och passerar den ockrafärgade Kjeungskjærs fyr, kobbar och klippiga rev. Sen beger vi oss mot charmiga Rørvik.

TID I HAMN

 • Kristiansund: 02.45–03.00
 • Trondheim: 09.45–12.45
 • Rørvik: 21.40–22.00
Tillvalsutflykter
 • Nidarosdomen och Ringve museum
  Besök den majestätiska Nidarosdomen, Norges enda kyrka i gotisk stil. Vi gör sedan en resa genom musikhistorien på Ringve Musikkmuseum.
 • Trondheim med Nidarosdomen
  Lär dig mer om Trondheim genom att besöka ett av stadens mest kända landmärken – Nidarosdomen. Se hela staden från den kända utsiktsplatsen Utsikten och njut av en busstur i staden.
 • Stadsvandring i Trondheim
  Utforska Trondheim och lär dig mer om stadens historia och kultur från en lokal guide. Se stadens främsta sevärdheter, med alltifrån Stiftsgården till bron som lokalborna kallar ”lyckans portal”.
 • Kajakpaddling på Nidälven
  Se stadens främsta sevärdheter från vattnet i en kajak. Paddla längs Trondheims vattenvägar och få lite motion medan du lär dig mer om denna spännande stad.
 • Cykeltur i Trondheim
  Detta är Norges mest cykelvänliga stad, så vad kan vara bättre än att ge sig ut på en cykeltur? Njut av den friska luften medan du cyklar genom staden och beundrar sevärdheterna och det vackra landskapet.
Gotiska majestät vid Nidarosdomen
Majestätiska Nidarosdomen i gotisk stil.
Foto: Ole Størksen
Trondheims natursköna Nid-flod
Natursköna Nidälven i Trondheim.
Den spektakulära Saltstraumen malström
Den spektakulära malströmmen Saltstraumen.
A small boat in a body of water
Oförglömliga landskap i Svolvær
Oförglömliga kustlandskap.
Foto: Simon Vogele

DAG 4 : Brønnøysund – Svolvær

In i Arktis

A small boat in a body of water

Tidigt på morgonen korsar vi polcirkeln och kommer in i den arktiska delen av Norge. Vi firar ögonblicket med en traditionell ceremoni som med all säkerhet får dig att vakna till!

När vi har passerat polcirkeln kan du på sommaren se solen dygnet runt. På vintern ökar istället dina chanser att se norrsken.

Naturens krafter

Vid 10-tiden stannar vi i Ørnes nära Norges näst största glaciär, Svartisen. Piren är känd för sin kärleksbänk, där otaliga kärlekspar har förklarat sin eviga kärlek med ett hänglås.

Sedan seglar vi till Bodø, den näst största staden i Nordnorge, med utsikt över Børvass fjälltoppar. Beundra den fantastiska gatukonsten eller följ med på en tillvalsutflykt med båt till Saltströmmen, världens starkaste malström.

Välkommen till Lofoten

På eftermiddagen når fartyget Lofotens skärgård. Den 1 000 meter höga Lofotveggen välkomnar oss med en fantastisk vy i horisonten.

Stamsund har en av de största fiskeflottorna i skärgården. Mellan januari och februari råder febril verksamhet då arktisk torsk, kallad skrei av lokalbefolkningen, simmar från Barents hav i norr till Vestfjorden för att leka.

På kvällen, när du får syn på rader av traditionella fiskestugor på pålar – kända som rorbuer, har du anlänt i vackra Svolvær, Lofotens huvudstad.

HAMNTIDER

 • Brønnøysund: 01.35–01.45
 • Sandnessjøen: 04.35–04.50
 • Nesna: 06.00–06.10
 • Ørnes: 10.00–10.10
 • Bodø: 13.05–15.20
 • Stamsund: 19.15–19.40
 • Svolvær: 21.20–22.15
Tillvalsutflykter
 • Glaciären Svartisen
  Njut av en buss- och båttur till besökscentret för Norges näst största glaciär: Svartisen. På vägen dit passerar vi världens starkaste tidvattenström och här finns chans att få syn på havsörn.
 • Arktisk kustvandring
  Följ med oss på en guidad promenad längs Bodøs kust och lär dig mer om vad naturen spelar för roll i den norska kulturen.
 • Upplev Bodø och Saltströmmen
  Efter en rundtur i Bodø gör vi ett besök vid Saltströmmen, världens starkaste tidvattenström.
 • RIB-safari till Saltströmmen
  Tur med båt till Saltströmmen, världens starkaste tidvattenström. Lär dig mer om områdets fascinerande historia och geologi under båtturen.
 • Träffa vikingarna (vinter)
  Res tillbaka i tiden och upplev livet på vikingatiden på Lofotr Vikingmuseum. Njut av autentisk vikingamat och se dina värdar genomföra traditionella ritualer.
 • Träffa vikingarna (sommar)
  Se hur vikingarna levde på Lofotr Vikingmuseum i Borg, Lofoten, där man har skapat en replika av den största vikingabyggnaden som någonsin hittats.
 • Höjdpunkter i Lofoten
  På den här utflykten får du se flera av Lofotens pittoreska fiskebyar och samhällen, alla med havet och fjällen i bakgrunden.
 • Lofotpils bryggeri
  Om du gillar öl vill du för allt i världen inte missa denna tur till Lofotens första hantverksbryggeri. Träffa Lofotpils ägare och lär dig hur de brygger perfekt öl.
 • Gårdsbesök i Lofoten
  Upplev livet på en mångsidig bondgård, Aalan Gård i Lauvdalen, Lofoten, känd för sina örter och ekologiska ostar.

DAG 5 : Stokmarknes – Skjervøy

Arktis huvudstad

Aurora, berg och hav i spektakulära Arktiska Norge
Norrsken, fjäll och hav i spektakulära Arktis.
Foto: Ole C Salomonsen

Vi lägger till i Harstad strax efter klockan 7 på morgonen. Du kan ta en lugn morgonpromenad i staden.

Fartyget fortsätter sedan till Finnsnes som ansluter till den vackra ön Senja via den imponerande Gisundbron.

Håll utkik efter fåglar då det finns flera kolonier i närheten, bland annat lunnefåglar. Ibland dyker det också upp valar i vattnet, framförallt under vintersäsongen.

Porten till Arktis

Vi fortsätter sedan till huvudstaden för arktiska upptäcktsresor, Tromsø. Tillbringa fyra timmar med att utforska staden eller följ med på en tillvalsutflykt.

Nere vid vattnet ligger Polaria, världens nordligaste akvarium. Välj mellan otaliga butiker och restauranger i stadskärnan, däribland Macks Ølbryggeri och det lokala vattenhålet Ølhallen. Det finns också trendiga kaféer som erbjuder läckra kanelbullar och där baristor skapar minnesvärda kaffeupplevelser. Tvärs över fjorden från fartygets tilläggningsplats kan du se den populära Ishavskatedralen med sin vackra mosaik av färgat glas.

Vi lämnar Tromsø tidigt på kvällen och beger oss norrut till handelsplatsen Skjervøy, som grundades 1622. På vägen passerar vi Lyngsalpan som reser sig majestätiskt upp ur havet.

TID I HAMN:

 • Stokmarknes: 01.30–01.40
 • Sortland: 02.55–03.10
 • Risøyhamn: 04.35–04.50
 • Harstad: 07.10–07.45
 • Finnsnes: 11.00–11.30
 • Tromsø: 14.15–18.15
 • Skjervøy: 22.10–22.25
Tillvalsutflykter
 • Tromsø – Arktis huvudstad
  Se stadens främsta sevärdheter med allt från Ishavskatedralen till världens nordligast belägna akvarium och en tur med linbanan upp på fjälltoppen för en fantastisk utsikt över Tromsø.
 • Tur med hundspann (Tromsø)
  Följ med oss på en kort polarexpedition över det snöiga arktiska landskapet på ön Kvaløya, som endast ligger en halvtimmes bilresa från Tromsø.
 • Natur och huskyhundar (Tromsø)
  Upplev Nordnorges natur när den är som bäst på denna utflykt till Tromsø Vildmarkscenter på Kvaløya nära Tromsø.
 • Polarhistorisk Stadsvandring
  Följ med i de berömda polarhjältarnas fotspår på en historisk polarvandring genom Tromsø.
 • Kajakpaddling
  Redo för lite äventyr? Följ med oss på expedition i havskajaker längs Tromsøregionens kust ut till den närliggande ön Håkøya.
 • Tur på längdskidor
  Var med om den härliga upplevelsen att få glida fram på längdskidor. Den här turen är en fantastisk introduktion för den som är nybörjare i längdskidåkning.
 • På snöskor i Tromsø
  Många tycker denna Tromsø-utflykt känns som att bli barn på nytt, eftersom den är så avslappnad och befriande.
 • Elektrisk kryssning i Tromsø
  Kryssa runt Tromsøya och utforska livet under ytan.
Aurora, berg och hav i spektakulära Arktiska Norge
Norrsken, fjäll och hav i spektakulära Arktis.
Foto: Ole C Salomonsen
Komma nära naturen i Tromsö
Kom nära naturen i Tromsø
Foto: North Experience
Vista mot Nordpolen från Nordkap
Utsiktmot Nordpolen från Nordkap
Foto: Filip Hoel
Upplev livet i kuststäder som Hammerfest
Lär dig mer om livet i norska kuststäder som Hammerfest
Foto: Ørjan Bertelsen

DAG 6 : Øksfjord – Berlevåg

Norges norra gränsområde

Vista mot Nordpolen från Nordkap
Utsiktmot Nordpolen från Nordkap
Foto: Filip Hoel

Fartyget når staden Hammerfest på ön Kvaløya tidigt på morgonen. På sommaren migrerar tusentals renar hit.

Du vet att vi har kommit till Havøysund när du ser vindkraftverken vid landmärket Havøyglaven vindpark, som producerar tillräckligt med el för att försörja 6 000 hem i området.

Vid Europas nordligaste punkt

Vi anländer till Honningsvåg på förmiddagen. Det är porten till Nordkap där ett globmonument markerar Kontinentaleuropas nordligaste punkt. Tillvalsutflykten upp till den dramatiska udden är mycket populär, så vi rekommenderar att du bokar den i tid.

Samernas land

I närheten av ingången till byn Kjøllefjord ska du hålla utkik efter den slående stenformationen Finnkirka, en gammal samisk offerplats. Följ med på en tillvalsutflykt för att träffa lokala samer, lära dig om deras renskötsel och lyssna när de sjunger jojk.

Ännu längre norrut

Vi anländer till vår nordligaste hamn Mehamn på kvällen. Om du besöker platsen i februari eller mars kan du se tonvis med torsk hänga på tork på träställningar, som i Norge kallas hjell. Torsken är främst avsedd för export.

Sedan sätter fartyget kurs mot Berlevåg. På vägen dit passerar vi Slettnes fyr, världens nordligaste fastlandsfyr.

TID I HAMN:

 • Øksfjord: 01.50–02.00
 • Hammerfest: 05.05–05.45
 • Havøysund: 08.30–08.45
 • Honningsvåg: 10.55–14.30
 • Kjøllefjorden: 16.40–17.00
 • Mehamn: 18.55–19.15
 • Berlevåg: 22.00–22.10
Tillvalsutflykter
 • Nordkap
  Njut av det magnifika landskapet när vi passerar 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, en av de nordligaste punkterna på den europeiska kontinenten.
 • Fågelsafari
  Är du fascinerad av fågelliv? Följ med oss på denna utflykt till en av Norges största och mest imponerande fågelklippor, bara ett stenkast från Nordkap.
 • Samisk kultur
  Lär dig mer om det samiska folket i norra Europa och om deras kultur, historia och levnadssätt.
 • Snöskotertur i Arktis
  Följ med på en oförglömlig snöskotertur till en av Europas mest extrema och spännande arktiska regioner.
 • Samisk höst
  Lär dig mer om naturläkemedel och samiska traditioner från de inhemska samerna långt uppe i norr.
 • Nordkap - för PLATINUM-gäster
  Nordkap har under århundranden lockat äventyrare från hela världen. Följ med på den natursköna tretimmarsturen så förstår du varför. Utflykten är reserverad för våra Platinum-gäster.
 • Besök i ett fiskeläge
  Följ med på en utflykt till två små fiskelägen långt upp i Norge och känn julstämning året om.
 • Rib-expedition på 71 grader nord
  Upplev Nordkap som en äkta upptäckare!

DAG 7 : Båtsfjord – Berlevåg

Där Norge möter Ryssland

Upptäck vildmarken med hundspann
Upplev vildmarken i hundsläde.
Foto: Agurtxane Concellon

Vi stannar till i Båtsfjord och Vardø på natten innan vi lägger till i Vadsø tidigt på morgonen.

Titta upp i skyn

Området runt omkring Vadsø är en av de mest natursköna och populära fågelskådningsplatserna i Arktis, och det ligger direkt längs flyttfåglarnas rutt från öst till väst. Spana efter kråkor och havsörnar.

Grannar

När vi når Kirkenes efter frukost har du rest längre österut än Sankt Petersburg och Istanbul. Här finns flera tillvalsutflykter för att utforska området.

Kirkenes ligger bara några mil från den ryska gränsen och har många influenser från sin granne, till exempel vägskyltar på både norska och ryska, en rysk marknad varje månad samt ett ryskt monument över andra världskriget.

Resans vändpunkt

I Kirkenes byter kryssningen längs den norska kusten riktning då fartyget vänder söderut. Många av platserna vi besökte nattetid kommer vi nu att få se under dagtid.

Tillbaka i Vardø kan du besöka det högtidliga häxmonumentet och stjärnformade Vardøhus fästning, byggd år 1737. Det är världens nordligaste fästning och här finns än idag militär verksamhet.

Vi återvänder till den lilla livliga hamnen i Båtsfjord innan vi tar oss till Berlevåg framåt kvällen. Här möter vi även det norrgående fartyget.

TID I HAMN:

 • Båtsfjord: 00.00–00.30
 • Vardø: 03.30–03.45
 • Vadsø: 06.55–07.10
 • Kirkenes: 09.00–12.30
 • Vardø: 16.05–17.00
 • Båtsfjord: 20.00–20.30
 • Berlevåg: 22.25–22.35
Tillvalsutflykter
 • Den ryska gränsen
  Öst möter väst i den avlägsna norska staden Kirkenes, bara några kilometer från den ryska gränsen. Det är också här som Hurtigruten vänder söderut igen.
 • Älvbåt till ryska gränsen
  Följ med på en båttur på den älv som utgör gränsen mellan Ryssland och Norge.
 • Snöskotersafari
  Om du är sugen på att susa fram på en snöskoter över snötäckta marker är detta en utflykt som passar dig.
 • Kirkenes snöhotell
  Besök världens häftigaste hotell! Följ med på en guidad rundtur i de vackert dekorerade snösviterna och beställ en drink i Norges största isbar. Och glöm inte att hälsa på renarna och eskimåhundarna som bor nära hotellet.
 • På fyrhjuling till ryska gränsen
  Upptäck Kirkenes, dess omgivningar och den ryska gränsen på ett kul och spännande sätt under ett äventyr på fyrhjulingar.
 • Tur med huskyhundar
  Vill du uppleva ett spännande äventyr i hundspann över den frusna arktiska vildmarken? Här har du möjligheten.
 • Upplev kungskrabban sommar
  Följ med oss på en fantastisk dag till sjöss där vi visar dig hur man kan fånga, laga till och äta dessa giganter från Barents hav.
 • Kungskrabba och vinteräventyr
  Följ med våra erfarna fiskare som hjälper dig att fånga och servera ditt byte direkt på middagsbordet. Lär dig mer om dessa havsmonsters historia och anatomi samt hur du förbereder och tillagar dem.
Upptäck vildmarken med hundspann
Upplev vildmarken i hundsläde.
Foto: Agurtxane Concellon
Njut av läcker kungskrabba
Fånga, koka och ät kungskrabba på vår safari till havs.
Foto: Agurtxane Concellon
Den moderna arktiska katedralen, Tromsø
Den moderna Ishavskatedralen.
Gå med i Hurtigrutens guider för spännande utflykter
Följ med kustguiderna på utflykt.
Foto: Espen Mills
Ikoniska bilder på Nordkap
Fototillfällen vid Nordkap
Foto: Stefan Dall

DAG 8 : Mehamn – Tromsø

Från Europas nordligaste punkt

Gå med i Hurtigrutens guider för spännande utflykter
Följ med kustguiderna på utflykt.
Foto: Espen Mills

Vi stannar till i Mehamn och Kjøllefjorden under natten innan vi besöker Honningsvåg och Havøysund under den tidiga morgonen.

Nästan nordligast

Under eftermiddagen får du tillbringa tid i Hammerfest, tidigare världens nordligaste stad tills Svalbards Longyearbyen tog över titeln.

Kolla in den Unesco-listade Meridianpelaren, handla souvenirer på Isbjørnklubben eller vandra till utsiktsplatsen på berget Salen.

Fjäll och marina däggdjur

Vi fortsätter söderut längs den norska kusten till Øksfjord och sedan vidare till Skjervøy, en plats omgiven av fjälltoppar. Vi har lagt till i denna viktiga fiskehamn sedan 1896.

Om du besöker platsen på vintern kan du få syn på späckhuggare och knölvalar som samlas här för att livnära sig på sill.

På väg till Tromsø kanske du även får en skymt av Lyngsalpan med några av Norges högsta fjälltoppar.

Midnattsmagi

Vi lägger till i Tromsø strax före midnatt. Under sommarmånaderna kan du promenera runt i den fortfarande livliga staden där solen lyser dygnet runt.

Vi erbjuder även tillvalsutflykter, bland annat en midnattstur med båt runt staden eller en konsert med klassisk musik i Ishavskatedralen.

TID I HAMN:

 • Mehamn: 01.20–01.30
 • Kjøllefjorden: 03.25–03.35
 • Honningsvåg: 05.45–06.00
 • Havøysund: 08.00–08.15
 • Hammerfest: 11.00–12.45
 • Øksfjord: 15.50–16.05
 • Skjervøy: 19.30–19.45
 • Tromsø: 23.45–01.30
Tillvalsutflykter
 • Frukost på Nordkap
  Tänk dig att äta frukost så långt norrut man kan komma på det europeiska fastlandet. Njut av frukost och sevärdheter på denna natursköna busstur från Honningsvåg till Nordkap.
 • Världens nordligaste stad
  Följ med oss på en busstur där du får veta mer om de händelser som har format Hammerfest, en av Europas mest avlägsna städer.
 • Midnattskonsert i Ishavskatedralen
  Det finns nog inget bättre sätt att uppleva Tromsø på än att följa med på en midnattskonsert i stadens ikoniska Ishavskatedralen.
 • Snöskotertur i polarnatten
  Följ med oss på en oförglömlig snöskotertur i polarnatten i ett av Europas mest extrema och spännande naturområden.
 • Fjällvandring i Hammersfest
  Följ med på en vandring som tar oss igenom Hammerfests historia och upp till toppen av det närliggande fjället Salen, där du får en magnifik utsikt över Ishavet och de omgivande öarna.
 • Ett liv på isen - historier om polarhjältar
  Andas in den friska luften under vandringen från Hammerfest till det närbelägna fjället Salen och lär dig mer om en av de viktigaste personerna i polarhistorien.

DAG 9 : Tromsø – Stamsund

Höga fjälltoppar och idylliska öar

Utforska smala fjordar och vikar som Trollfjord
Utforska smala fjordar och vackra vikar.

Idag utforskar vi Lofoten och Vesterålens skärgårdar – en verklig höjdpunkt på vår natursköna resa.

Efter ett stopp i Finnsnes under morgonen stannar fartyget till i Harstad där vitkalkade Trondenes kyrka, världens nordligaste medeltida stenkyrka, står.

Vi gör ett stopp i resans minsta hamn – Risøyhamn – innan vi besöker Sortland där landskapets kullar snabbt förvandlas till 1 000 meter höga fjäll.

Vår födelseplats

Stokmarknes är där kapten Richard With startade den norska kustexpressen 1893. Besök Hurtigrutemuseet, en byggnad som ser ut som ett flaskskepp och berättar om vårt arv med det pensionerade fartyget MS Finnmarken från 1956 i centrum.

En fjord i fartygsstorlek

När vi seglar nära Raftsundet kan kaptenen välja att ta en sväng in i den trånga Trollfjorden. Fjällväggarna ser ut att vara så nära att man nästan kan tro att det går att sträcka ut handen och ta på dem. Fartyget behöver rotera 180 grader på plats för att ta sig ut igen. Kom ihåg att hålla utkik efter havsörnar.

Adjö Lofoten

Vi når Svolvær på kvällen. Det enorma fjället beläget över staden heter Svolværgeten eftersom många tycker det liknar en get. Se om du håller med!

Fartyget fortsätter sedan mot Stamsund innan det så småningom passerar Lofotveggens jättelika granitklippor.

TID I HAMN:

 • Tromsø: 23.45–01.30
 • Finnsnes: 04.20–04.40
 • Harstad: 08.00–08.30
 • Risøyhamn: 10.45–11.00
 • Sortland: 12.30–13.00
 • Stokmarknes: 14.15–15.15
 • Svolvær: 18.30–20.30
 • Stamsund: 22.15–22.30
Tillvalsutflykter
 • En smak av Vesterålen
  En smak av Vesterålen är en av klassikerna i vårt omfattande utflyktsprogram. Följ med och upplev historia, vacker natur och en mängd fantastiska sevärdheter.
 • Lofoten
  Följ med på en komfortabel busstur genom ett av jordens mest unika landskap.
 • Havsörnssafari
  Följ med på en utflykt till spektakulära Trollfjorden och upplev Norges magnifika havsörnar på nära håll.
 • Hurtigrutemuseet (Sortland–Stokmarknes) Endast entré
  Om man promenerar längs vattnet i Stokmarknes, en av våra anlöpningshamnar i Vesterålens skärgård i Nordnorge, går det inte att missa den stora och praktfulla glasbyggnaden som glänser i solljuset. När du närmar dig kommer du se att det finns ett stort fartyg inne i byggnaden – vår egen MS Finnmarken från 1956.
 • Hurtigrutemuseet
  Om man promenera längs vattnet i Stokmarknes, en av våra anlöpningshamnar i Vesterålens skärgård i Nordnorge, går det inte att missa den stora och praktfulla glasbyggnaden som glänser i solljuset. När du närmar dig kommer du se att det finns ett stort fartyg inne i byggnaden – vår egen MS Finnmarken från 1956.
 • Vesterålen och Lofoten med RIB-båt - för PLATINUM-gäster
  Följ med på en spännande åktur i öppen gummibåt genom Vesterålens och Lofotens svindlande landskap.
 • RIB-safari i Lofoten
  Följ med på en spännande havstur med öppen RIB-båt i Lofotens fantastiska övärld.
 • Lofoten till häst
  Har du någonsin drömt om att få rida på en vit strand i en region som en gång var bebodd av vikingar? Följ med på denna utflykt längs Gimsøys stränder.
 • Fiskebyvandring
  Följ med på en guidad promenad till den pittoreska fiskebyn Svinøya vid staden Svolvær i Lofoten.
 • Kryssning med elektrisk båt i Lofoten
  Utforska naturen både ovanför och under ytan och kom nära inpå Lofotens storslagna landskap på denna kryssning från Svolvær till Henningsvær.
Utforska smala fjordar och vikar som Trollfjord
Utforska smala fjordar och vackra vikar.
Reine, Lofoten. Ingenting kan matcha det magiska ljuset från Arktiska Norge
Inget kan överträffa det magiska ljuset i Arktis.
De sju systrarna och dramatiska kontraster på vintern
De sju systrarna
Sommar skönhet under midnattssolen av Torghatten
Torghatten - fjället med hål i mitten
Foto: Staib Heiner
Gå med i en uppfriskande vandring för att upptäcka mer av Torghatten
Följ med på en vandring till Torghatten.
Foto: Espen Mills

DAG 10 : Bodø – Rørvik

Ett trollandskap

Sommar skönhet under midnattssolen av Torghatten
Torghatten - fjället med hål i mitten
Foto: Staib Heiner

Fartyget lägger till i Bodø tidigt på morgonen och sedan i Ørnes kl. 07.00. Strax efter frukost korsar vi polcirkeln. Vi firar ögonblicket traditionsenligt – med en sked torskleverolja!

Vi gör ett kort uppehåll vid Nesna innan vi reser vidare till Sandnessjøen, porten till den magnifikaHelgelandkusten.

Enligt sägnen…

Beundra det fantastiska landskapet vid fjällkedjan De sju systrarna med upp till 1 100 meter höga toppar. Enligt sägnen uppstod fjällen när sju vackra trollprinsessor flydde från en oönskad beundrare. De hann dock inte gömma sig innan solen gick upp och förvandlades då till de sju vackra fjäll du ser idag.

Missa inte utsikten över Torghatten med det karakteristiska hålet som går tvärs igenom berget. Det finns en lokal sägen om hur berget fick sitt hål. Fråga våra kustexperter om den!

Vi når Brønnøysund under eftermiddagen. Utforska den livliga marinan på en promenad längs Havnegata. I stadens centrum ligger Brønnøy kyrka: en stenkyrka i nygotisk stil med anor från 1870.

Vårt sista stopp för dagen är den mysiga fiskehamnen Rørvik i Viknas pittoreska skärgård.

TID I HAMN:

 • Bodø: 02.30–03.30
 • Ørnes: 06.25–06.35
 • Nesna: 10.25–10.35
 • Sandnessjøen: 11.45–12.15
 • Brønnøysund: 15.00–17.25
 • Rørvik: 21.00–21.30
Tillvalsutflykter
 • Vegaöarna
  Res tillbaka i tiden och se hur befolkningen har utvecklat en hållbar livsstil och ett givande samarbete i symbios med ejdrarna på ön.
 • Det norska laxäventyret
  Är du fiskfantast? Följ då med på en lärorik utflykt till Norsk havsbrukssenter nära Brønnøysund där du också får provsmaka superfärsk lax.
 • Besök Hildurs Urterarium
  Missa inte den här utflykten till en unik mat- och örtagård, där värdarna är stolta över att servera lokalproducerad mat och välkomna dig till sitt hem.

DAG 11 : Trondheim

På återseende

En anläggning med vatten i bakgrunden

Fartyget anländer till Trondheim tidigt på morgonen. Då är det dags att ta farväl av dina nyfunna vänner ombord, såsom kaptenen, besättningen och andra gäster.

Vikingatidens huvudstad

Om du har tid före flygresan hem eller nästa äventyr, varför inte passa på att strosa omkring i Trondheim tidigt på morgonen när staden vaknar till liv eller till och med förlänga din vistelse här med en natt eller två?

Besök den heliga Nidarosdomen, viloplatsen för Olof den helige. Gå sedan till Gamle Bybro som erbjuder utmärkta fototillfällen över Nidälven.

Unna dig en god kopp kaffe och ett norskt bakverk på ett av de många eleganta kaféerna i stadsdelen Bakklandet. Promenera sedan upp till Kristianstens fästning som bjuder på en fantastisk utsikt över Norges tredje största stad.

En fantastisk tågresa

Din resa behöver inte sluta i Trondheim. Vi erbjuder en rad program som du kan lägga till efter din resa, bland annat en rundtur i Oslo.

En fördel med att stiga av i Trondheim är att du kan ta Dovrebanan till Oslo, en 548 kilometer lång naturskön tågsträcka på 7 timmar. Tåglinjen passerar genom den fantastiska Gudbrandsdalen och den mäktiga bergskedjan Dovrefjell. Bättre sätt att avrunda din norska kustkryssning får man leta efter.

TID I HAMN:

 • Trondheim: 06.30–08.00
En anläggning med vatten i bakgrunden
Ett stort skepp i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
Dag-för-dag-programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en kustresa, men tänk på att programmet bara är en indikation om vad man kan få uppleva. Detta är en resa där elementen styr och vädret kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

Vad som ingår

Priset inkluderar

 • Resa i vald hyttkategori
 • Helpension (frukost, lunch och middag) från Norway's Coastal Kitchen
 • Engelsktalande reseledare ombord

Intressanta aktiviteter och föreläsningar ombord:

 • föreläsningar och presentationer om historia, biologi, geografi, geologi och kultur som ger en bakgrund till din resa och mer information om de destinationer du besöker
 • Föreläsningar om fotografi, kamerainställningar och tips och tricks för att fota och filma under resan
 • Möjligheter att träffa experterna i kustteamet och andra gäster ombord. Vi håller ett välkomstmöte samt har dagliga träffar där vi sammanfattar dagen och informerar om kommande dag
 • Hamnpresentationer för mer information om destinationen
 • Presentation av utflyktsprogram
 • Presentationer av sevärdheter ute på däck
 • Middag med kaptenen och ett avskedsevenemang

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Vandringar med våra kustexperter
 • Reseförsäkring

Vänligen observera

 • Priser visas per person i euro, baserat på två personer som reser tillsammans och delar en hytt med två sängar
 • Vissa kategorier är inte tillgängliga på alla avgångar
 • Priser för enkelhytt finns på begäran
 • Hurtigruten har ett flexibelt prissättningssystem. Alla priser beror på kapacitet och tillgänglighet.

Fartyg

A large ship in a body of water
Foto: Ørjan Bertelsen/Hurtigruten

MS Kong Harald

Byggd år 1993
Renoverad 2016
Varv Volkswerft (Germany)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 498
Bruttodräktighet 11,204
Längd 121.8 m
Däcksbalk 19.2 m
Hastighet 17 knop

Norges regerande monark Harald som är en van seglare har gett namn åt detta fantastiska fartyg. Ombord hittar du även andra kända norrmän.

Läs mer om MS Kong Harald

MS Nordkapp

Byggd år 1996
Renoverad 2016
Varv Kværner Kleven (N)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 480
Bilkapacitet 24
Bruttodräktighet 11,386
Längd 123.3 m
Däcksbalk 19.5 m
Hastighet 18 knop

MS Nordkapp är döpt efter det europeiska fastlandets nordligaste punkt: Nordkap (71ºN) - en av de geografiska höjdpunkter som du kan besöka under en Hurtigruten-resa.

Läs mer om MS Nordkapp

MS Nordkapp
Foto: Helge Grimsland - Guest Image
En liten båt i en stor vattenförekomst

MS Nordlys

Byggd år 1994
Renoverad 2019
Varv Volkswerft (D)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 471
Bruttodräktighet 11.204
Längd 121,8 m
Däcksbalk 19,2 m
Hastighet 18 knop

Både namnet och inredningen på detta moderna expeditionsfartyg är inspirerade av det storslagna norrskenet (Aurora Borealis).

Läs mer om MS Nordlys

MS Polarlys

Byggd år 1996
Renoverad 2016
Varv Ulstein Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 619
Sängar 503
Bruttodräktighet 11,341
Längd 123 m
Däcksbalk 19.5 m
Hastighet 18 knop

Polarlys är det norska ordet för polarsken, det speciella arktiska fenomen som vi är på jakt efter under vintern.

Läs mer om MS Polarlys

MS Polarlys en vacker vinterdag i Kirkenes
Foto: Ralph Griebenow - Guest image
Efter renoveringen i november 2018, MS Richard med kommer att ha sviter med stora burspråk.

MS Richard With

Byggd år 1993
Renoverad 2018
Varv Volkswerft (D)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 458
Bruttodräktighet 11 205 T
Längd 121,8 m
Däcksbalk 19,2 m
Hastighet 15 knop

MS Richard With bär stolt namnet av Hurtigrutens grundare.

Läs mer om MS Richard With

MS Vesterålen

Byggd år 1983
Renoverad 2019
Varv Kaarbø Mek. Verk.
Passagerarkapacitet 490
Sängar 301
Bruttodräktighet 6,261
Längd 108.55 m
Däcksbalk 16.5 m
Hastighet 17.5 knop

MS Vesterålen är uppkallad efter det första Hurtigrutenfartyg som redan 1893 började trafikera den oländiga norska kusten. Hon är en av våra mindre fartyg och har en familiär atmosfär ombord.

Läs mer om MS Vesterålen

En stor båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
En liten båt i en stor vattenförekomst

MS Nordnorge

Byggd år 1997
Renoverad 2016
Varv Kværner Kleven (N)
Passagerarkapacitet 590
Sängar 476
Bruttodräktighet 11,384
Längd 123.3 m
Däcksbalk 19.5 m
Hastighet 18 knop

MS Nordnorge har fått sitt namn efter den norra delen av Norge, som till största delen ligger norr om polcirkeln.

Läs mer om MS Nordnorge

Tillvalsutflykter

pplev ännu mer av Norge med våra utflykter. Vi rekommenderar att boka utflykter innan avresa för att säkra sig en plats. Det är också möjligt att boka utflykter när du är ombord på fartyget, om det finna platser kvar.

Vänligen observera att utflykterna är säsongsbaserade och kan komma att ändras.

Girl hiking in Hjørundfjorden, Norway. She is surrounded by high mountain peaks Girl hiking in Hjørundfjorden, Norway. She is surrounded by high mountain peaks

Vandringspass (4 vandringar) – sommar

Norge

Längd

1–4 timmar

Pris per person

Från

Bokningskod

HR-HIKING

Se utflykter
A group of 8 people in matching white jackets are waiving a Norwegian flag on top of a mountain top in Northern Norway A group of 8 people in matching white jackets are waiving a Norwegian flag on top of a mountain top in Northern Norway

Vandringspass (4 vandringar) – vinter

Norge

Längd

1–4 timmar

Pris per person

Från

Bokningskod

HR-HIKING

Se utflykter
Vandringar i det vackra norska landskapet Vandringar i det vackra norska landskapet

Vandringspass och Friluftsaktiviteter komplett paket - Sommar

Norge

Längd

1-4 timmar

Pris per person

Från kr 4 615

Bokningskod

HPSU18

Se utflykter
En grupp människor står på en utsiktsplats och tittar ut över Trollstigen En grupp människor står på en utsiktsplats och tittar ut över Trollstigen

Geiranger med Trollstigen

Norge

Längd

8 timmar

Pris per person

Från kr 2 277

Bokningskod

HR-AES2B

Se utflykter
Gamla hus i Ålesund Gamla hus i Ålesund

Jugendvandring (vår och vinter)

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 870

Bokningskod

HR-AES2C

Se utflykter
Dykare som matar fisk i akvariet. Havskatter simmar runt honom Dykare som matar fisk i akvariet. Havskatter simmar runt honom

Atlanterhavsparken Ålesund akvarium och fjället Aksla

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 870

Bokningskod

HR-AES2D

Se utflykter
En båt är dockad intill en vattenförekomst En båt är dockad intill en vattenförekomst

Jugendvandring (höst)

Norge

Längd

1 timme 30 minuter

Pris per person

Från kr 607

Bokningskod

HR-AES2E

Se utflykter
Ett hus med ett berg i bakgrunden Ett hus med ett berg i bakgrunden

En smak av Norge

Norge

Längd

2 timmar 15 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-HJF2F

Se utflykter
En man som står framför ett berg En man som står framför ett berg

Fjällvandring vid Hjørundfjorden

Norge

Längd

2 timmar 45 minuter

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-HJF2G

Se utflykter
En grupp människor som står bredvid ett träd En grupp människor som står bredvid ett träd

Vandring med besök i en fäbod

Norge

Längd

2 timmar 45 minuter

Pris per person

Från kr 1 099

Bokningskod

HR-HJF2H

Se utflykter
En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

Hjørundfjorden, Geiranger och Ålesund

Norge

Längd

6 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 2 453

Bokningskod

HR-HJF2J

Se utflykter
En grupp människor som rider på ryggen av en båt i vattnet En grupp människor som rider på ryggen av en båt i vattnet

Kajakpaddling i Ålesund

Norge

Längd

2 timmar 15 min

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-AES2K

Se utflykter
Alnes fyr på sommaren. Framför den rödvita fyren växer blommor och grönt gräs Alnes fyr på sommaren. Framför den rödvita fyren växer blommor och grönt gräs

Alnes fyr

Norge

Längd

3 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 481

Bokningskod

HR-AES2L

Se utflykter
Sunnmøre friluftsmuseum på sommaren Sunnmøre friluftsmuseum på sommaren

Sunnmøre friluftsmuseum

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 310

Bokningskod

HR-AES2M

Se utflykter
Utsikt från fjället Nesaksla – längst upp i Romsdalsgondolen Utsikt från fjället Nesaksla – längst upp i Romsdalsgondolen

Romsdalsgondolen

Norge

Längd

8 timmar

Pris per person

Från kr 2 189

Bokningskod

HR-AES2N

Se utflykter
En butiks front på natten En butiks front på natten

Nidarosdomen och Ringve museum

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-TRD3A

Se utflykter
Ett stort grönt träd framför en kyrka med Nidarosdomen i bakgrunden Ett stort grönt träd framför en kyrka med Nidarosdomen i bakgrunden

Trondheim med Nidarosdomen

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-TRD3B

Se utflykter
En bro över en vattenförekomst En bro över en vattenförekomst

Stadsvandring i Trondheim

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 695

Bokningskod

HR-TRD3D

Se utflykter
En liten båt i en vattenförekomst med en stad i bakgrunden En liten båt i en vattenförekomst med en stad i bakgrunden

Kajakpaddling på Nidälven

Norge

Längd

2 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 398

Bokningskod

HR-TRD3G

Se utflykter
Ett gult hus med vatten i bakgrunden Ett gult hus med vatten i bakgrunden

Cykeltur i Trondheim

Norge

Längd

2 timmar 45 min

Pris per person

Från kr 695

Bokningskod

HR-TRD3H

Se utflykter
Man holding his camera taking a photo of Svartisen Glazier Man holding his camera taking a photo of Svartisen Glazier

Glaciären Svartisen

Norge

Längd

5 timmar

Pris per person

Från kr 2 804

Bokningskod

HR-ORS4A

Se utflykter

Arktisk kustvandring

Norge

Längd

2 timmar 10 min

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-BOO4B

Se utflykter
En båt är dockad intill en vattenförekomst En båt är dockad intill en vattenförekomst

Upplev Bodø och Saltströmmen

Norge

Längd

2 timmar 10 min

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-BOO4C

Se utflykter
En liten båt i en vattenförekomst En liten båt i en vattenförekomst

RIB-safari till Saltströmmen

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-BOO4D

Se utflykter
En grupp människor som sitter vid ett bord En grupp människor som sitter vid ett bord

Träffa vikingarna (vinter)

Norge

Längd

2 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 749

Bokningskod

HR-STU4E

Se utflykter
En grupp människor som går på en gräsdig kulle En grupp människor som går på en gräsdig kulle

Träffa vikingarna (sommar)

Norge

Längd

2 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 749

Bokningskod

HR-STU4F

Se utflykter
View from Reinebringen, Reine, Lofoten in Norway View from Reinebringen, Reine, Lofoten in Norway

Höjdpunkter i Lofoten

Norge

Längd

2 timmar 40 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-STU4G

Se utflykter
Man and woman standing in the brewery, by a iron barrel full of beer Man and woman standing in the brewery, by a iron barrel full of beer

Lofotpils bryggeri

Norge

Längd

40 minuter

Pris per person

Från kr 519

Bokningskod

HR-SVJ4H

Se utflykter
En närbild av ett djur En närbild av ett djur

Gårdsbesök i Lofoten

Norge

Längd

2 timmar 40 min

Pris per person

Från kr 1 486

Bokningskod

HR-STU4I

Se utflykter
View of Tromsø under the midnight sun View of Tromsø under the midnight sun

Tromsø – Arktis huvudstad

Norge

Längd

3 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-TOS5A

Se utflykter
En person som rider på en häst i snön En person som rider på en häst i snön

Tur med hundspann (Tromsø)

Norge

Längd

3 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 2 892

Bokningskod

HR-TOS5B

Se utflykter
En grupp får som står ovanpå ett smuts fält En grupp får som står ovanpå ett smuts fält

Natur och huskyhundar (Tromsø)

Norge

Längd

3 timmar 30 min

Pris per person

Från kr 1 398

Bokningskod

HR-TOS5C

Se utflykter
En person med en solnedgång i bakgrunden En person med en solnedgång i bakgrunden

Polarhistorisk Stadsvandring

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-TOS5D

Se utflykter
En grupp människor i en båt på en vattenförekomst En grupp människor i en båt på en vattenförekomst

Kajakpaddling

Norge

Längd

3 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 925

Bokningskod

HR-TOS5G

Se utflykter
En grupp människor längdskidåkning i snön En grupp människor längdskidåkning i snön

Tur på längdskidor

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-TOS5M

Se utflykter
En man som rider en snowboard ner en snötäckt sluttning En man som rider en snowboard ner en snötäckt sluttning

På snöskor i Tromsø

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 574

Bokningskod

HR-TOS5N

Se utflykter
Electric cruising in Tromsø Electric cruising in Tromsø

Elektrisk kryssning i Tromsø

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 662

Bokningskod

HR-TOS5T

Se utflykter
En grupp av moln i himlen över en vattenförekomst En grupp av moln i himlen över en vattenförekomst

Nordkap

Norge

Längd

3 tim

Pris per person

Från kr 1 662

Bokningskod

HR-HVG6A

Se utflykter
En fågel som sitter på en klippa bredvid en vattenförekomst En fågel som sitter på en klippa bredvid en vattenförekomst

Fågelsafari

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 2 101

Bokningskod

HR-HVG6B

Se utflykter
En person klädd i röd hatt En person klädd i röd hatt

Samisk kultur

Norge

Längd

2 tim 30 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-KJD6C

Se utflykter
En man som rider på en motorcykel bredvid en vattenförekomst En man som rider på en motorcykel bredvid en vattenförekomst

Snöskotertur i Arktis

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 3 508

Bokningskod

HR-KJD6D

Se utflykter
En person klädd i en färgglad paraply hatt En person klädd i en färgglad paraply hatt

Samisk höst

Norge

Längd

2 tim 15 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-KJD6E

Se utflykter
Nordkap Nordkap

Nordkap - för PLATINUM-gäster

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 3 244

Bokningskod

V-HVG6F

Se utflykter
Two fishing boats at dock in Skarsvåg Two fishing boats at dock in Skarsvåg

Besök i ett fiskeläge

Norge

Längd

2 tim 30 min

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-HVG6H

Se utflykter
A RIB with 10 people speeding in Norway A RIB with 10 people speeding in Norway

Rib-expedition på 71 grader nord

Norge

Längd

6 timmar

Pris per person

Från kr 4 387

Bokningskod

HR-HVS6J

Se utflykter
En grupp människor längdskidåkning i snön En grupp människor längdskidåkning i snön

Den ryska gränsen

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-KKN7A

Se utflykter
En grupp människor som rider på ryggen av en båt i vattnet En grupp människor som rider på ryggen av en båt i vattnet

Älvbåt till ryska gränsen

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 486

Bokningskod

HR-KKN7B

Se utflykter
En man som rider en snowboard ner ett snötäckt berg En man som rider en snowboard ner ett snötäckt berg

Snöskotersafari

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 2 189

Bokningskod

HR-KKN7C

Se utflykter
Besök Kirkenes Snow Hotel Besök Kirkenes Snow Hotel

Kirkenes snöhotell

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-KKN7D

Se utflykter
En lastbils tårta sitter ovanpå en bil En lastbils tårta sitter ovanpå en bil

På fyrhjuling till ryska gränsen

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 749

Bokningskod

HR-KKN7E

Se utflykter
En hund som står i snön En hund som står i snön

Tur med huskyhundar

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 2 541

Bokningskod

HR-KKN7F

Se utflykter
A person standing next to a body of water A person standing next to a body of water

Upplev kungskrabban sommar

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 2 189

Bokningskod

HR-KKN7H

Se utflykter
A crab in the snow A crab in the snow

Kungskrabba och vinteräventyr

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 2 453

Bokningskod

HR-KKN7M

Se utflykter
En solnedgång över en vattenförekomst En solnedgång över en vattenförekomst

Frukost på Nordkap

Norge

Längd

6 timmar

Pris per person

Från kr 2 101

Bokningskod

HR-HVG8A

Se utflykter
It's sunset and four people are walking in the hillside. Below they you can see the town of Hammerfest It's sunset and four people are walking in the hillside. Below they you can see the town of Hammerfest

Världens nordligaste stad

Norge

Längd

1 timme, 45 minuter

Pris per person

Från kr 1 046

Bokningskod

HR-HFT8B

Se utflykter
The Arctic Cathedral seen from Tromsøya. Its dark and the bridge and cathedral is lighting up the dark night The Arctic Cathedral seen from Tromsøya. Its dark and the bridge and cathedral is lighting up the dark night

Midnattskonsert i Ishavskatedralen

Norge

Längd

1 timme, 15 minuter

Pris per person

Från kr 835

Bokningskod

HR-TOS8C

Se utflykter

Snöskotertur i polarnatten

Norge

Längd

2 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 3 508

Bokningskod

HR-MEH8F

Se utflykter
Three adults and a child on a hike in Hammerfest Three adults and a child on a hike in Hammerfest

Fjällvandring i Hammersfest

Norge

Längd

1 timme, 30 minuter

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-HFT8G

Se utflykter
En man som står på en stenig kulle En man som står på en stenig kulle

Ett liv på isen - historier om polarhjältar

Norge

Längd

1 timme, 45 minuter

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-HFT8H

Se utflykter
En grupp människor på en kulle med utsikt över en vattenförekomst En grupp människor på en kulle med utsikt över en vattenförekomst

En smak av Vesterålen

Norge

Längd

4 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 222

Bokningskod

HR-HRD9A

Se utflykter
En båt som sitter på toppen av ett berg En båt som sitter på toppen av ett berg

Lofoten

Norge

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-SVJ9B

Se utflykter
En fågel som flyger i luften på en molnig dag En fågel som flyger i luften på en molnig dag

Havsörnssafari

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 1 749

Bokningskod

HR-SKN9C

Se utflykter
Picture of Hurtigrutemuseet in Stokmarknes, Norway Picture of Hurtigrutemuseet in Stokmarknes, Norway

Hurtigrutemuseet (Sortland–Stokmarknes) Endast entré

Norge

Längd

45 minuter

Pris per person

Från kr 247

Bokningskod

HR-SKN9L

Se utflykter
Picture of Hurtigrutemuseet in Stokmarknes, Norway Picture of Hurtigrutemuseet in Stokmarknes, Norway

Hurtigrutemuseet

Norge

Längd

2 timmar, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 088

Bokningskod

HR-SRD9K

Se utflykter
En grupp människor som står bredvid en vattenförekomst En grupp människor som står bredvid en vattenförekomst

Vesterålen och Lofoten med RIB-båt - för PLATINUM-gäster

Norge

Längd

2 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 3 859

Bokningskod

V-SKN9I

Se utflykter
RIB tour with Hurtigruten behind RIB tour with Hurtigruten behind

RIB-safari i Lofoten

Norge

Längd

1 timme, 30 minuter

Pris per person

Från kr 1 749

Bokningskod

HR-SVJ9E

Se utflykter
A person riding a horse on a beach A person riding a horse on a beach

Lofoten till häst

Norge

Längd

3 timmar, 30 minuter

Pris per person

Från kr 2 189

Bokningskod

HR-SVJ9D

Se utflykter
En bro över en vattenförekomst En bro över en vattenförekomst

Fiskebyvandring

Norge

Längd

1 timme, 30 minuter

Pris per person

Från kr 958

Bokningskod

HR-SVJ9F

Se utflykter
Electric cruising in Lofoten Electric cruising in Lofoten

Kryssning med elektrisk båt i Lofoten

Norge

Längd

3 timmar 15 min

Pris per person

Från kr 2 013

Bokningskod

HR-SVJ9J

Se utflykter
Besök World Heritage Center i Vega Besök World Heritage Center i Vega

Vegaöarna

Norge

Längd

5 timmar

Pris per person

Från kr 3 244

Bokningskod

HR-SSJ10B

Se utflykter
Mat på ett bord Mat på ett bord

Det norska laxäventyret

Norge

Längd

1 timme, 15 minuter

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-BNN10C

Se utflykter
Hildurs Urterarium Hildurs Urterarium

Besök Hildurs Urterarium

Norge

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 1 134

Bokningskod

HR-BNN10E

Se utflykter

Före eller efter sjöresan

Förlänga din semester med ett program före eller efter sjöresan.

Upplev den hisnande Nærøyfjorden på denna turné Upplev den hisnande Nærøyfjorden på denna turné

Norge i ett nötskal

Norge

Längd

1 Dag

Från

kr 2 167

Bokningskod

N1404KL2

Se program
Njut av en skaldjursmiddag på Cornelius restaurang utanför bergen Njut av en skaldjursmiddag på Cornelius restaurang utanför bergen

Båttur och fiskrestaurang på en ö

Norge

Längd

5 Timmar

Från

kr 1 504

Bokningskod

CENBG03

Se program
Sognefjord, Norway Sognefjord, Norway

Sognefjorden i ett nötskal

Norge

Längd

10 Timmar

Från

kr 2 370

Bokningskod

E1452KL2

Se program
A body of water with a mountain in the background A body of water with a mountain in the background

Fjordkryssning till Mostraumen

Norge

Längd

3 Timmar

Från

kr 564

Bokningskod

CENBGO05

Se program
En närbild av en bro En närbild av en bro

Panoramatur i Oslo

Norge

Längd

3 Timmar

Från

kr 330

Bokningskod

CENOSL01

Se program