Den kompletta expeditionen till Spetsbergen

Longyearbyen, med fartyg runt Svalbard

Välkommen på en unik expedition i arktiska farvatten! På vår resa runt Svalbard korsar vi 80° nord och tar dig med till kanten av isformationerna i Norra ishavet. Följ med på fotvandring, kajakpaddling eller korsa en glaciär. Här i Europas största arktiska vildmark finns också stora chanser att få se isbjörn, så håll utkik!

  • Följ med på expedition runt Svalbard
  • Testa ”brevandring”, det norska sättet att korsa en glaciär
  • Ta chansen att få se isbjörn i sin naturliga miljö
  • Njut av midnattssolen och orörd arktisk vildmark

Översikt

På Svalbard finns fler isbjörnar än människor så chansen att få se dessa magnifika rovdjur i deras naturliga miljö är stor

Följ med på en arktisk upptäcktsresa utan motstycke med flera spännande landstigningar och aktiviteter. Vi korsar 80:e breddgraden, och tar dig med till kanten av ismassorna i Norra ishavet. Äventyret omfattar flera utflykter på både land och vatten, bland annat fotvandring och kajakpaddling. Sannolikheten att få se en isbjörn är också stor – på Svalbard finns faktiskt fler isbjörnar än människor.

Höjdpunkter i Arktis

Vi startar i Longyearbyen och seglar en bra bit norr om 80° nord, mindre än 600 sjömil från själva Nordpolen. Utforska de vidsträckta nationalparkerna och några av de mest spektakulära platserna i Arktis. Du kanske tror att kylan är outhärdlig så här långt norrut, men tack vare Golfströmmen är Svalbards klimat överraskande milt på sommaren. Den artrika floran och faunan omfattar bland annat sälar, tusentals sjöfåglar, ren och fjällräv samt det mäktigaste rovdjuret av dem alla: isbjörnen.

Djupa fjordar, majestätiska glaciärer och ofördärvad vildmark

Sommaren präglas av färgprakt och kontraster som ger en spektakulär inramning till Svalbards dramatiska glaciärer, majestätiska bergformationer, djupa fjordar, klippor med myllrande fågelliv och den ändlösa arktiska tundran med sin biologiska mångfald. Tack vare midnattssolen kan du fylla både dagar och nätter med oförglömliga upplevelser.

 

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• Flyg i ekonomiklass mellan Longyearbyen och Oslo tur och retur
• En hotellnatt i Longyearbyen före avresa inklusive frukost och lunch
• All transport i Longyearbyen inklusive en utflykt före avresan
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar samt aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

14. juni 2018, 22. juni 2018, 30. juni 2018 och 8. juli 2018

Avresa från Oslo/Longyearbyen
Dag 1
Longyearbyen_MG_4494-Edit_Day-1.jpg
Foto: Hanne Feyling Foto

Från 59º N till 78º N


Ort: Oslo/Longyearbyen

Expeditionen börjar med ett kvällsflyg från Oslo. Norges huvudstad är belägen mellan fjord och skog och har mycket att erbjuda, så ta dig tid att besöka stadens intressanta museer och parker före avresan. Upplev den hypermoderna arkitekturen eller koppla av på ett kafé eller en bar. Kontrasten kommer att bli stor när du anländer till Longyearbyen ett par timmar senare. Den lilla staden vid kanten av ismassorna har alla moderna bekvämligheter, en charmig arkitektur, ett internationellt känt museum och flera restauranger och barer – mitt i den orörda arktiska vildmarken.

Dag 2
Day 2Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock.jpg
Foto: Natalia Davidovich / shutterstock Foto

Norges centrum i Arktis


Ort: Longyearbyen

Efter en övernattning på ett av våra hotell kan du följa med på en spännande tur i den unika staden Longyearbyen och dess omgivningar innan du går ombord på MS Spitsbergen. Denna norska bosättning domineras av den mäktiga arktiska vildmarken men är samtidigt överraskande kosmopolitisk. Longyearbyen kallas ofta för ett botemedel mot dagens hektiska storstadsliv och är ett populärt resmål för äventyrare.

Dag 3 - 5
Day 3-5NY_Aalesund_Dominic Barrington.jpg
Foto: Dominic Barrington Foto

Stora fjordar och en fascinerande historia


Ort: Nordvästra Spetsbergens nationalpark

Kongsfjorden anses vara ett av Spetsbergens vackraste fjordområden där mäktiga glaciärer kalvar ut i havet. Allt ramas in av särpräglade fjällformationer. När vi reser vidare mot nordväst kommer vi till Krossfjorden och Mitrahalvøya med kulturella lämningar från valjaktsepoken, underbar fjällflora, fågelklippor och goda chanser att få se Svalbardsren. Ta tillfället i akt att prova på en glaciärvandring med vårt expeditionsteam. På tillbakaresan besöker vi den tidigare gruvorten Ny-Ålesund som numera är ett internationellt forskningscentrum med en pittoresk blandning av ny och gammal bebyggelse. I Spetsbergens nordvästra hörn finns den största koncentrationen av gamla gravplatser, späckugnar och andra lämningar från den första nybyggartiden. Vid Raudfjorden finns det gott om möjligheter till vackra vandringar. Hamiltonbukta är för grund för vårt fartyg men perfekt för en upptäcktsfärd i kajak. Vi får också se den enorma Monacoglaciären i Liefdefjorden.

Dag 6-8
Day 6-8_Spitsbergen_Camille Seaman.jpg
Foto: Camille Seaman Foto

Njutbara expeditionsdagar i Arktis


Ort: Östra Svalbards naturreservat och Södra Spetsbergens nationalpark

På den östra sidan finns det fler isbjörnar än någon annanstans på Svalbard. Vi hoppas innerligt att vi får se några på den här resan! Idag seglar vi in i Sorgfjorden som går längs Nordöstra Spetsbergens naturreservat och var skådeplats för ett känt slag mellan franska fregatter och holländska valfångstskutor på 1600-talet. Njut av utsikten på däck när vi passerar det spektakulära fågelberget Alkefjellet, ett av de största i sitt slag. Edgeøya är Svalbards tredje största ö och på den västra kusten är landskapet till stor del isfritt till skillnad från de flesta andra platser på Spetsbergens östsida. Kapp Lee är en spännande plats med kulturarv från alla tiders utforskningsresor till Svalbard. Vi fortsätter till Spetsbergens sydligaste punkt och vid Hornsund ser vi hur landskap och geologi skiftar. Packis som pressas in i fjorden tidigt på säsongen lockar till sig isbjörnar, så om vi har tur får vi se några av dessa rovdjur när de jagar på isen.

Dag 9
day 9_Alkhornet-Spitsbergen-Ester Kokmeijer.jpg
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Fjord, vildmark och grillning


Ort: Isfjorden

Idag utforskar vi Isfjorden, Svalbards mest karakteristiska fjordsystem. I de inre delarna av Isfjorden är landskapet ytterst varierat. De stora dalarna har formats av de enorma glaciärer som täckte området för tiotusentals år sedan, och här strövar stora populationer av Svalbardsren omkring. Lite senare letar vi upp en fjordvik där vi grillar vår avskedsmiddag i underskön arktisk miljö.

Dag 10
Day 10_Oslo_shutterstock_Morten Normann Almeland.jpg
Foto: Morten Normann Almeland / Shutterstock Foto

Expeditionen går mot sitt slut


Ort: Longyearbyen/Oslo

Alla upptäcktsresor har ett slut. Du kommer förmodligen att känna att tiden har gått fortare än väntat. Många berättar om den svindlande känsla de upplever efter att ha gjort en resa till jordklotets topp, bara ett drygt hundratal mil från den geografiska nordpolen. Tidigt på morgonen tar en buss dig till flygplatsen för resan tillbaka till Oslo.

23. juni 2018, 1. juli 2018, 9. juli 2018 och 17. juli 2018

Ort Longyearbyen/Oslo
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill köpa returflyg till Oslo, samt transfer till och från flygplatsen.