En storslagen arktisk rundresa

Oslo/Longyearbyen - Longyearbyen/Oslo

Följ med på ett fantastiskt äventyr där vi seglar runt Svalbards största ö, Spetsbergen. Denna 12-dagarsresa är den ultimata expeditionen i Spetsbergen, i och med att vi tar dig med över den 80:e breddgraden, till Norra ishavets kant. Följ med på glaciärvandringar eller skär genom iskalla polarvatten i kajak. Håll utkik efter kungen av Arktis, isbjörnen, medan vi utforskar denna avlägsna och orörda vildmark.

 • Upptäck hela Spetsbergen på en omsegling runt ön, inklusive Nordø-Svalbard naturreservat.
 • Lyssna på Expeditionsteamets fascinerande föredrag om intressanta ämnen
 • Prova "brevandring", det norska sättet att korsa glaciärer
 • En förväntansfull känsla att kanske få se kungen av Arktis

Översikt

Den här expeditionen är den enda i sitt slag och erbjuder ett flertal landstigningar och spännande upplevelser i Arktis. Vi kommer att ta oss förbi den 80:e breddgraden så att vi når kanten av polarisen. Vi stiger i land på flera platser för att vandra, paddla kajak eller ägna oss åt andra spännande aktiviteter på land och till havs.

Prova på det norrmännen kallar ”brevandring”

I Norge har vi en speciell sorts aktivitet som vi kallar brevandring – eller på svenska kort sagt glaciärvandring. Blanda inte ihop den här aktiviteten med isklättring. Brevandring sker på relativt plan is, men det händer att vi måste ta oss över mindre glaciärsprickor. Det väntar exceptionella upplevelser ute på isen. Glaciärer täcker 60 procent av Svalbards landmassa, så det är i det närmaste obligatoriskt att sätta sin fot på isen om du ska få en komplett Svalbardsupplevelse.

Fler isbjörnar än människor

I Svalbards arkipelag finns det cirka 3 000 isbjörnar och 2 500 människor. Isbjörnar är ensamlevande djur utan fasta grupper eller revir, utan de vandrar dit de kan hitta föda. Det gör dem svåra att hitta, men ju fler vi är som spejar i kikare, desto större är chansen att se Arktis kung. Isbjörnen är ett vattenlevande däggdjur, så sannolikheten är störst att få se den nära vatten eller i vatten. När vi befinner oss nära drivis är chansen stor att en isbjörn använder den som bas. 

Sista chansen!

Lägre priser på utvalda resor till Svalbard, Grönland, Antarktis, Kanada och Island 

Följ med på en oförglömlig resa till några av de mest exotiska platserna i världen. Nu har vi sänkt priset på flera av våra spännande expeditionsresor till Svalbard, Grönland, Antarktis och Kanada med segling under 2017. Nu kan du förverkliga små och stora drömmar! 

Lär mer om erbjudandet här.

Hytter utan singeltillägg på expeditionsseglingar under 2017

Vill du resa själv under 2017? På utvalda expeditionsresor slipper du nu att betala tillägg för din hytt om du vill resa på egen hand. 

Bokningsvillkor: Erbjudandet gäller endast nya bokningar t.o.m. den 31 juli 2017, gäller inte för sviter. Erbjudande gäller endast sjöresa. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Kan kombineras med 5%-ambassadörsrabatt. Vänligen observera att Hurtigruten har flexibel prissättning och att priser kan komma att ändras, vid bokningen kommer det lägsta priset vid bokningstidpunkten visas.  

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten med helpension i vald hyttkategori 
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass från Oslo till Longyearbyen
 • En natt på hotell i Longyearbyen före avresa, inklusive frukost
 • Alla anslutningar i Longyearbyen samt lunch och utflykt före avresa
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Te och kaffe ombord

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Gummistövlar kan lånas ombord

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

5 augusti 2017 eller 15 augusti 2017

Avresa från Oslo till Longyearbyen, Svalbard
Dag 1
Longyearbyen_©shutterstock_Tyler Olson_day_1200x600.png
Foto: Tyler Olson / Shutterstock Foto

Från stadens puls till det storslagna Arktis


Ort: Oslo till Longyearbyen, Svalbard

Din storslagna arktiska rundresa börjar med ett kvällsflyg från Oslo. Man talar ibland om Norges huvudstad som ”det blå, det gröna med staden i mitten” på grund av stadens läge mellan fjorden och skogen. Tillbringa en dag med att besöka de många museerna, undersöka den varierade arkitekturen eller koppla av på ett café eller en bar. Kontrasten kommer att vara stor när du anländer till Longyearbyen några timmar senare. Longyearbyen är trots det en modern stad med förstklassiga bekvämligheter, charmig arkitektur, ett museum med internationellt rykte och flera barer och restauranger – allt mitt i den arktiska vildmarken.

Dag 2
Barentsburg_ ©Ester Kokmeijer_day 2_1200x600.png
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Utforska gamla bosättningar


Ort: Longyearbyen, Svalbard

Efter en övernattning på ett av våra hotell kan du välja att följa med på en spännande utflykt i Longyearbyen och dess omgivningar. Den här norska orten är en unik liten stad. Den arktiska miljöns påverkan är uppenbar, men orten är också överraskande kosmopolitisk, med konstgallerier, pubar, långa vinlistor på restaurangerna, butiker och ett mini-köpcentrum. Staden kallas ofta för ett botemedel mot det moderna urbana livet och är ett populärt resmål för äventyrare. Överallt syns fortfarande historien och arvet från de första kolbrytarna. Barentsburg är en rysk gruvby vars främsta kännetecken är dess kolgruvor och den sovjetiska arkitekturen. Den här staden skiljer sig helt från Longyearbyen. Museet, biblioteket och det nyöppnade bryggeriet är naturliga mötespunkter, och man håller även på att bygga en forskningsstation. Här kan du titta på en färgstark folkloreföreställning, besöka hotellet och gå på museet. Upplev en annorlunda sida av Svalbard när vi besöker en del av Ryssland i Arktis. 

Dag 3-5
Kongsfjorden_ ©Ester Kokmeijer_day 3_1200x600.png
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Fjordar, glaciärer och fjäll


Ort: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Kongsfjorden och dess omgivningar är kända för att vara ett av Spetsbergens vackraste fjordområden. Vid fjordens mynning kalvar enorma glaciärer ut i havet. Allt ramas in av särpräglade fjällformationer. 

Dag 6-9
Alkefjellet_ ©Ester Kokmeijer_day 6_1200x600.png
Foto: Ester Kokmeijer Foto

In i den orörda vildmarken


Ort: Øst-Svalbard naturreservat, Svalbard

I östra Svalbard finns det fler isbjörnar per kvadratkilometer än någonstans annars på Svalbard – vi hoppas verkligen att vi får se några under den här resan! I Sorgfjorden stod ett känt slag mellan valjägare i slutet av 1600-talet. Fjordens östra stränder ligger i nordöstra Spetsbergens naturreservat. Alkefjellet är ett spektakulärt fågelberg och ett av de största i Svalbard. Utsikten från däck är magnifik. 

Dag 10
Bellsund_©Nina Helland_day 10_1200x600.png
Foto: Nina Helland Foto

Majestätiska fjäll och fantastiskt djurliv


Ort: Bellsund, Svalbard

Bellsund är Spetsbergens tredje största fjordsystem. Vi passerar det majestätiska Klokkefjellet vid sundets södra mynning. På våra landstigningar utforskar vi gamla jägarstationer och den underbara arktiska floran och faunan. Dessutom får vi njuta av fantastiska vyer mot denna storslagna fjords utsträckning. 

Dag 11
Isfjord_©Camille Seaman_day 11_1200x600.png
Foto: Camille Seaman Foto

Utforska fjorden


Ort: Isjord, Svalbard

Vi tillbringar en dag med att utforska Isfjorden, Svalbards mest utmärkande fjord. 

I de inre delarna av Isfjorden förändras landskapet. De stora dalarna formades av enorma glaciärer som täckte området för tiotusentals år, och här strövar stora populationer av Svalbardsren. Mot kvällen letar vi upp en fjordvik där vi anordnar en avskedsgrillmiddag i underskön arktisk miljö. I de inre delarna av Isfjorden förändras landskapet. De stora dalarna formades av enorma glaciärer som täckte området för tiotusentals år, och här strövar stora populationer av Svalbardsren. Mot kvällen letar vi upp en fjordvik där vi anordnar en avskedsgrillmiddag i underskön arktisk miljö. 

Dag 12
Longyearbyen_©Dominic Barrington_day 12_1200x600.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Tillbaka till civilisationen


Ort: Longyearbyen till Oslo

Alla bra upptäcktsresor har ett slut. Du kommer troligen att känna att tiden har gått fortare än du trodde. Kvar dröjer sig den svindlande känslan av att ha befunnit sig på jordklotets topp, bara några få hundra kilometer från den geografiska nordpolen. Tidigt på morgonen tar en transferbuss dig till flygplatsen för flygresan tillbaka till Oslo.

11 juli 2017, 19 juli 2017, 27 juli 2017, 5 augusti 2017

Ort Longyearbyen till Oslo
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill köpa returflyg till Oslo, samt transfer till och från flygplatsen.